Kdyz se sejdou muzikanti

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Kdyz se sejdou muzikanti

Příspěvek od safa » čtv 16. dub 2009 16:10:27

Ten starej otrepanej muzikantskej vtip "Sesli se dva muzikanti..." asi vsichni znate. Na jedenom muzikantskym diskusnim foru jsem narazil taky na tema kdy se sesli dva (a vice) muzikanti aby si popovidali na tema zvukari (ti tam pochopitelne zastoupeni nejsou). Nechci tady citovat uplne celou diskusi, takze jen vybrane perlicky:

Jaké máte zkušenosti se zvukem? Já jako kytarista špatnou. Mám Martin D-28 a hraju na mikrofon. Cituji: Nesmíš to dávat na díru. Ty tam nemáš linku jo? Nemam rád zvukaře tohoto typu. A co Vy Kamarádi?
Pepík

Buck: Když je zvukař střízlivej tak je to v pohodě

Zpětná vazba u mikrofonu(Foukací harmonika) Zvukař cituji:"Ty tu foukačku špatně držíš"

Nejvic me popavil prispevek dobristy Japhy, ktery pise:
Už se na tomlhe serveru budu opakovat, ale nedá mi to. Na vlastní uši odposlechnuto:
"To budeš hrát celou dobu na tu kytaru takhle naplacato?"

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Kdyz se sejdou muzikanti

Příspěvek od maly_medved » čtv 16. dub 2009 17:35:54

:lol: Odkaz , odkaz, odkaz .....

Už jsem slyšel, i že zvukař - muzikant jsou dva ostří hoši na rozdílných stranách barikády....

Mno , já konkrétně jsem obojí :oops: Takových je nás tady víc, myslím že je dobře vcítit se do kůže toho druhého ....
Naposledy upravil(a) maly_medved dne pát 17. dub 2009 7:44:06, celkem upraveno 1 x.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Kdyz se sejdou muzikanti

Příspěvek od blaha » čtv 16. dub 2009 21:14:23

Osobně jsem taky pod obojí :mrgreen: .

Každopádně pokud nefunguje vzájemná komunikace tak nikdo nemůže očekávat 100% výsledek. Tam bychom mohly pak zabrousit na pole manýrů rádoby hvězd a hvězdiček, což už se tady taky probíralo.

Prostě když přijde parta muzikantů se kterou se dá mluvit, vzájemě si poradit, tak udělaj obě dvě strany maximum pro to aby to k něčemu vypadalo. A většinou vypadá. Pokud někde komunikace selže, případně je absolutní neochota tak to by člověk nejradši utek.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

frantik
Uživatel
Uživatel

Kdyz se sejdou muzikanti

Příspěvek od frantik » sob 18. dub 2009 11:53:41

Zlatá slova Zdeňku, akorát bych dodal, že v těch situacích, kdy komunikace vázne se člověk většinou rozhodne na místě podle toho, jak se ten den cítí, buď to nějak přetrpí a nechá účinkující aby si ostudu udělali sami nebo se tomu postaví, vynadá zavčas všem chytrolínům, postaví je do latě a řekene jim jak to bude.
Jsem zmatkař, někdy. No a?

knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Kdyz se sejdou muzikanti

Příspěvek od knobtweaker » sob 18. dub 2009 22:57:33

Tak ono je to o lidech že jo, je fakt, že u kapel, čim větší amatéři, tim větší zdroj problémů s komunikací, 1) většinou předpoládají, že monitory se nastavují samy od sebe a vlastně ani netuší co by tam chtěli 2) čim větší diletant tím často větší arogance.

Bohužel přesto že se situace zlepšuje a těch lidí neni moc, tak jsou i na straně zvukařů někdy osoby spadající do bodu číslo 2.
Někteří zvukaři si stále ještě neuvědomují , že jsou tam v prvé řadě pro posluchače a hudebníky.
Myslím , že každýmu se lépe pracuje když jsou na sebe lidé hodní :-) (i když je mi jasný že ne vždy to jde) :-)

Někde jsem taky slyšel že nevětším nepřítelem hudebníka je zvukař a myslim , že někdy to platí i naopak :wink:

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Kdyz se sejdou muzikanti

Příspěvek od honza637 » ned 19. dub 2009 8:58:54

Zdarec,
s tím že někteří umělci netuší co vlastně do odposlechů chtějí znám z vlastní zkušenosti. Jedna nejmenovaná kapela si objednala na vystoupení zvuk s 4mi odposlechovými cestami. Na místě z nich vypadlo že chtějí aby ze všech šlo to samé :!: Já tam tehdy byl pozvaný jako pomocník a když jsme to oba slyšeli, mysleli jsme že upadneme. #-o Druhá parádní příhoda byla že v jednom kuse něčeho bylo moc, pak málo a asi 2x za akci se stalo, že jsem sahl do nastavení auxů jen jakoby (nic jsem neupravoval) a najednou se z podia ozvalo že je to takhle dobrý. :shock:
Na druhou stranu musím uznat, že členové té kapely byli velmi slušní a hodní. I přes to že jsme měli s technikou potíže tak leccos přešli.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

george_58
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Kdyz se sejdou muzikanti

Příspěvek od george_58 » ned 19. dub 2009 9:09:20

Vím, že spousta hudebníků na různé zvukaře nadává..ale myslím, že by se nám měli přizpůsobovat, stejně jako my jim se určitě většinou snažíme přizpůsobit. Všichni si musíme uvědomit, že jen tak docílíme dobrého výsledku pro posluchače.

Sám se snažím tak trošku muzicírovat a tímpádem jsem získal určitý pohled z druhé strany barikády. Ale dokud muzikanti nepochopí alespoň základy toho jak třeba vzniká vazba, jak funguje mikrofon co s ním lze dělat, co ne, tak to bude na nic.

A s tím saháním na AUX bez úpravy a spokojeností muzikantů, to znám taky...dosti zajímavý jev :-)

OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Kdyz se sejdou muzikanti

Příspěvek od OK2MDK » ned 19. dub 2009 9:15:45

george_58 píše:A s tím saháním na AUX bez úpravy a spokojeností muzikantů, to znám taky...dosti zajímavý jev :-)
Zrovna tohle se mi stalo včera, vypomáhal sem jako bednák známému a taky něco nehrálo v aux a jenom zvukař natáhl ruku a už bylo vše ok.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Kdyz se sejdou muzikanti

Příspěvek od safa » ned 19. dub 2009 13:10:09

george_58 píše:A s tím saháním na AUX bez úpravy a spokojeností muzikantů, to znám taky...dosti zajímavý jev :-)
... ve studiich tomuhle rikame The MAGIC BUTTON. Za sebe bych se smerem k vyrobcum primlouval, aby kazdej studiovej pult mel alespon jeden takovyhle pekne velky, v retro stylu vyvedeny, MAGIC BUTTON.

knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Kdyz se sejdou muzikanti

Příspěvek od knobtweaker » ned 19. dub 2009 23:38:38

S tím s tebou naprosto souhlasím, jsou to všechno spojené nádoby.Každý rozumný muzikant by měl chápat , ža to jakým z působem hraje a jak má udělaný zvuk na podiu - či nahulený aparát naprosto zásadně ovlivňuje zvuk v sále a možnost pro zvukaře s tím něco udělat, proto taky dobré kapely na doporučení zvukaře dají.

Nedávno jsem zaskakoval za jednoho zvukaře u jedné tvrdé kapely a kytarista se mě po dvou taktech při zvukovce zeptal, jestli se nedal moc nahlas a má-li se stáhnout.
Jsem byl fakt v sedmym nebi, to se od metalovejch kytaristů fakt neslýchá často :-)
Holt si je kámoš dobře vychoval :-)
george_58 píše:Vím, že spousta hudebníků na různé zvukaře nadává..ale myslím, že by se nám měli přizpůsobovat, stejně jako my jim se určitě většinou snažíme přizpůsobit. Všichni si musíme uvědomit, že jen tak docílíme dobrého výsledku pro posluchače.

Sám se snažím tak trošku muzicírovat a tímpádem jsem získal určitý pohled z druhé strany barikády. Ale dokud muzikanti nepochopí alespoň základy toho jak třeba vzniká vazba, jak funguje mikrofon co s ním lze dělat, co ne, tak to bude na nic.

A s tím saháním na AUX bez úpravy a spokojeností muzikantů, to znám taky...dosti zajímavý jev :-)

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Kdyz se sejdou muzikanti

Příspěvek od maly_medved » pon 20. dub 2009 8:34:51

SAFA =D> yes , tys na to kápnul....... pořád jsem nevěděl jaký popisek tomu kouzelnému knoflíku přiřadit ...

MAGIC BUTTON

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Kdyz se sejdou muzikanti

Příspěvek od TomasVv » pon 20. dub 2009 15:15:47

U nás se používá "Zákaznická šavle". Obvykle nějaká volná.
Dělám, co mě baví.

Fyla
Uživatel
Uživatel

Kdyz se sejdou muzikanti

Příspěvek od Fyla » úte 21. dub 2009 2:29:16

Tak zakaznicka savle se spis hodi, kdyz prijde nadavac a zrovna se zapomelo vyvesit na pult ceduli "jiz jsme ztlumily"...

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Kdyz se sejdou muzikanti

Příspěvek od safa » úte 21. dub 2009 9:29:23

Fyla píše:Tak zakaznicka savle se spis hodi, kdyz prijde nadavac a zrovna se zapomelo vyvesit na pult ceduli "jiz jsme ztlumily"...
... a pak ze neexistujou zeny zvukarky... :mrgreen:

jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Kdyz se sejdou muzikanti

Příspěvek od jardatop » úte 21. dub 2009 16:10:28

safa píše:
Fyla píše:Tak zakaznicka savle se spis hodi, kdyz prijde nadavac a zrovna se zapomelo vyvesit na pult ceduli "jiz jsme ztlumily"...
... a pak ze neexistujou zeny zvukarky... :mrgreen:
:smt023

Odpovědět

Zpět na „Bar“