Porucha výrobníku mlhy - dá se s tím něco udělat? :-(

  • Reklama
  • EAW RS series
zahy
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 375
Registrován: ned 12. říj 2008 22:05:18
Bydliště: Louny

Re: Porucha výrobníku mlhy - dá se s tím něco udělat? :-(

Příspěvek od zahy » ned 20. říj 2019 0:36:57

Rozebrat a zjistit zavadu, promiň ale co chceš slyšet?
A&H GLD-80,Soundcraft Ui16, RCF HD32, Dynacord TS 400, SPL A394

Otas
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 535
Registrován: ned 06. lis 2011 15:59:02
Bydliště: Bílina

Re: Porucha výrobníku mlhy - dá se s tím něco udělat? :-(

Příspěvek od Otas » ned 20. říj 2019 8:46:09

Tu konkrétní mlhu sice neznám, ale obvyklý postup je asi takovýto:
Oměřit, zda jde na čerpadlo napětí, když se na ovládači sepne - dle výsledku:
Není-li napětí, hledám proč se nespíná (termostat, trafo atd.)
Je-li napětí, jdu do čerpadla, což ale nemusí být ani pro zkušeného kutila tak docela brnkačka. Navíc se tam může narazit na potřebu nějakého speciálního těsněníčka a sehnat ho je zpravidla velký problém. Mám hodně zkušeností - jsem starej kutil :) - ale jedno zajímavé plunžrové čerpadlo z mlhy jsem také rozebíral a skládal natřikrát, než jsem ho plně pochopil a začalo pořádně makat :).
A to čerpadla a jejich principy ve firmě pro nové zaměstnance přednáším :) a vcelku tedy vím jak to má fungovat principem.

A samozřejmě dávat si pozor; občas bývá na čerpadle plné síťové napětí a všude kolem vlhko, je to pak fakt nebezpečné.

zdenek84
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 57
Registrován: úte 30. led 2018 21:45:44

Re: Porucha výrobníku mlhy - dá se s tím něco udělat? :-(

Příspěvek od zdenek84 » ned 20. říj 2019 22:25:17

Ahoj nemam k tomu dalkovy ovladac a od spinace vede jen jeden kabel neda se to jen nejak prepojit??

zdenek84
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 57
Registrován: úte 30. led 2018 21:45:44

Re: Porucha výrobníku mlhy - dá se s tím něco udělat? :-(

Příspěvek od zdenek84 » ned 20. říj 2019 22:41:16

8484A251-4FD5-4147-B803-41A0591BBFA2.jpeg
Přílohy
D57A0EA1-4874-4FBE-84F8-158B2D0FDC85.jpeg

zahy
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 375
Registrován: ned 12. říj 2008 22:05:18
Bydliště: Louny

Re: Porucha výrobníku mlhy - dá se s tím něco udělat? :-(

Příspěvek od zahy » pon 21. říj 2019 16:16:16

Raději to někomu odnes, hrát si s elektrikou není dobrej nápad. Jak říká Otas, zřejmě čerpadlo.
A&H GLD-80,Soundcraft Ui16, RCF HD32, Dynacord TS 400, SPL A394

Otas
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 535
Registrován: ned 06. lis 2011 15:59:02
Bydliště: Bílina

Re: Porucha výrobníku mlhy - dá se s tím něco udělat? :-(

Příspěvek od Otas » pon 21. říj 2019 19:03:02

Tak to zkoušíš spustit tím červeným tlačítkem nahoře? Vypadá to, jako (doufám, že je to legálně získané, ne ukradené!!!) demontované ze stálé instalace, kde je to na place, kde nepotřebují, aby se do toho někdo hrabal a spínal jim mlhu, když to nechtějí.
Dálkový ovladač je zapojen přes eurosamici vedle, k zapnutí se spojí dva krajní vodiče. Kompletní prosvětlený (začne svítit, když je mlha připravena) ovladač snad ještě někde mám i s kabelem.
Ale jak psal Zahy, hraješ si s 230 V a to není dobrej nápad. Je-li to odcizeno, pak si hraj :(.

Uživatelský avatar
Tomáš
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 822
Registrován: ned 05. črc 2009 8:23:27
Bydliště: Považská Bystrica

Re: Porucha výrobníku mlhy - dá se s tím něco udělat? :-(

Příspěvek od Tomáš » pon 21. říj 2019 19:17:36

A preco je na tej fotke na to akoze tlacidlo pripojeny len jeden hnedy kablik?

zdenek84
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 57
Registrován: úte 30. led 2018 21:45:44

Re: Porucha výrobníku mlhy - dá se s tím něco udělat? :-(

Příspěvek od zdenek84 » čtv 24. říj 2019 19:51:15

Ahoj díky všem za informace, opravdu by me nenapadlo nekomu krást mlhu !! To ani ve snu ! :=) oupil jsem to od pana na bazaru prodával to i že starým stroboskopem , ovladac pry nema .podle stavu to někde leželo dlouho ve sklepě, a chtěl jde toho zbavit aspoň doufám když jsem propojil 2 kabely a propojil červený drát od čerpadla na tlačítko čerpadlo začlo,,vrcet" jinak nic, tak jsem ho rozebral a slozil a uz to kouri. Teda spis prska, zkusim to tim octem z destilkou. Jinak ten euroovladac byste nekdo nemeli naprodej ??
Díky ahoj Zdenek

Otas
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 535
Registrován: ned 06. lis 2011 15:59:02
Bydliště: Bílina

Re: Porucha výrobníku mlhy - dá se s tím něco udělat? :-(

Příspěvek od Otas » pát 25. říj 2019 18:07:56

Ten kabílek sice mám, ale eurokoncovku jsem kdysi sundal a použil jinde. Ale asi dobře, protože jsem se znovu koukal na obrázky a pokud to vidím dobře, u této mlhy to není spojnice krajních kontaktů euro, ale hnědého a černého kablíku !?! Divné a nepraktické, ba i nebezpečné. Pokud ten kablík s origo spínačem chceš a nebudu se muset namáhat balením (pohybuji se občas na ose Teplice - Praha - Pardubice), pak ho dostaneš gratis. Balení nesnáším a nevím pak, co bych si za to řekl (150,- + poštovné) :(.

Obrázek

2Tomáš: Na to jsem narážel, když jsem podezříval z krádeže. Původní majitel odpojil a demontoval spojnici (domnívám se, že černého kablíku na euru) s druhým vývodem tlačítka. Spínač předtím asi i svítil, když se přes termostaty propojilo čerpadlo s odvodním vodičem (modrým). A to by muselo lákat ke zmáčknutí, pokud by to bylo v dosahu návštěvníků. Kdekdo by si máčknul na tlačítko a začal mlžit, aby byl za machra.

Uživatelský avatar
Tomáš
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 822
Registrován: ned 05. črc 2009 8:23:27
Bydliště: Považská Bystrica

Re: Porucha výrobníku mlhy - dá se s tím něco udělat? :-(

Příspěvek od Tomáš » pát 25. říj 2019 19:00:41

Tiez mam daake ovladace navyse ale teraz neviem ci by pasovali...
A mne sa zda, ze ked som tu kedysi pred rokmi otravoval s nejakou upravou..., ze mi tu ktosi dal obrazok schemy ovladaca... Ale teraz som to nehladal, hadam to nebolo na fb...
Dakujem.

Otas
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 535
Registrován: ned 06. lis 2011 15:59:02
Bydliště: Bílina

Re: Porucha výrobníku mlhy - dá se s tím něco udělat? :-(

Příspěvek od Otas » pát 25. říj 2019 19:44:38

Ovladač je podstatou spínač, který je překlenut doutnavkou s odporem v sérii, je to zcela prosté. Když se sepne při dosažení teploty termostat, pustí přes vinutí čerpadla napětí odvodního vodiče a doutnavka se rozsvítí. Sepnutí spínače ovladače pak pustí plné napětí 230 V na vinutí čerpadla.
Já dle potřeby vozím samo domo mlhu 27 let starou, kterou jsem si tenkrát poskládal. Ta umí v nastaveném cyklu 15 s - 25 minut pravidelně sepnout dávku mlžení (cca 5 s). Má dálkové ovládání přes 3,5 stereo jack (včetně hlášení o připravenosti do ovládacího pultu). Má kontrolu stavu kapaliny a včas zastaví chod motorku. Motorek (běžný do stěračů) jsem občas (asi 3x) vyměnil a asi 10x čistil. Má osvětlení nádobky s kapalinou, nepřeliji. Má rozebíratelný (půlený) čistitelný ohřívač, občas jsem to tedy i pročistil. Řídící elektronika (součástky Tesla) běží celou tu dobu bez poruchy.... Na mlhu se člověk může postavit bez jejího poškození. A rozměry cca 30 x 20 x 15 cm. Jo, tenkrát jsem si pohrál a měl šťastnou ruku při volbě řešení. Občas se chlap potřebuje pochlubit, sorry :).

Uživatelský avatar
Tomáš
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 822
Registrován: ned 05. črc 2009 8:23:27
Bydliště: Považská Bystrica

Re: Porucha výrobníku mlhy - dá se s tím něco udělat? :-(

Příspěvek od Tomáš » pon 28. říj 2019 6:38:24

Keby sa niekomu hodilo, Prisiel mi pod ruky tento inzerat https://hudba.bazos.sk/inzerat/10432390 ... ostroj.php

Uživatelský avatar
Herald z Lokova

Re: Porucha výrobníku mlhy - dá se s tím něco udělat? :-(

Příspěvek od Herald z Lokova » sob 30. črc 2022 9:20:17

Zdar
Řešil jsem teď problém že zadymovač vrčí a mlha nikde. Čerpadlo bylo v pořádku a zjistil jsem že je ucpaná ta velká izolovaná věc co se zahřívá.
(Není divu, vždycky se tím zakouřil barák při požárním cvičení a pak bez jakéhokoliv čištění to stálo x měsíců)

Každopádně jsem to spravil.
Jak ta hořká trubicka chládla začal jsem tam cpát zepředu zezadu tenký drát a "prokousal" jsem se jim celkem daleko (těžko říct jestli to mělo nějaký vliv na správní)
Poté jsem připojil do elektriky napřímí to čerpadlo a tahal jsem dovnitř ČISTÝ OCET. Chvilku to kuckalo a pak vyplivlo černou srajdu. V průběhu půl hodiny jsem to propláchl takhle tím octem asi 6x. Pak jsem to sestavil nechal nahřát zapojil normální kupovanou směs a ta-dá už jsem měl zadýmenou dílnu i s půlkou baráku.

Odpovědět

Zpět na „Světla, lasery, mlhy...“