LED alternativa za AHR 1kW

• Reklama
  • nové mixpulty Qu
Strýc Martin

LED alternativa za AHR 1kW

Příspěvek od Strýc Martin » čtv 03. led 2013 21:44:54

Ahojte,

nikde jsem podobné téma nenašel (pokud je, tak se omlouvám).

Nevíte o vhodné alternativě RGB LED za vany AHR 1kW? Mám na mysli samozřejmě 3W multichip, ne 5 / 10 mm LED...

Ogses
Uživatel
Uživatel

Re: LED alternativa za AHR 1kW

Příspěvek od Ogses » sob 05. led 2013 14:39:14

Ahoj,
napadá mě snad jen toto:
http://www.thomann.de/cz/eurolite_led_c ... x8w_12.htm
svítil sem s tim a má to fakt šajna :)

Strýc Martin

Příspěvek od Strýc Martin » úte 08. led 2013 21:26:34

Vypadá to pěkně. Ale úhel 12° se mi zdá málo... A navíc Eurolite. Mám obavu, aby to nebyl shit, jako RGB PAR 56 - 64 s běžnými diodami. Dost se tu kdysi psalo o reklamacích...

misuge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od misuge » pát 11. led 2013 13:48:05

No úhel mi přijde taky celkem málo oproti zmiňovaným vanám. Jako světlo stojí 10 000 myslím si že to nebude uplnej šmejd a i kdyby tak s Thomannem žádné problémy při reklamaci nejsou a ještě vám zaplatí poštovné k nim.

Já bych se toho asi zas tak nebál je pravda že ty Pary 56 třeba nesvítí vubec ale mám je ž rok a zatím se neobjevila žádná dioda která by přestala svítit.
Jsem osvětlovač začátečník, jestli vám doma přebývá nějaká technika rád ji od vás "zdědím" klidně i zadarmo :D :D preferuji hlavně značky ROBE a ClayPaky :D

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pát 11. led 2013 16:47:47

Alternativě PRO CO - svícení v divadle ? Tady to asi kdekdo bude posuzovat podle koncertního nebo dokonce diskotéky, ale žárovky se drží a žárovková svítidla trvale prodávají právě proto, že dosud nejdou v některých aplikacích plnohodnotně a ještě ekonomicky nahradit. Můžete snad svítit divnou bílou na lidi v hledišti, ale rozhodně ne na ty na jevišti. Už jsem někde psal, že i pouhé stmívání je u spousty ledek problém, protože na to těch pár bitů v DMX kanálu nestačí a běžné PWM taky ne. Je to něco podobného jako musely pohyby lepších inteligentních světel už kdysi dávno přejít na 16 bitů a mikrokrokování, jinak se všechno pohybovalo v přískocích.

H.M.

Strýc Martin

Příspěvek od Strýc Martin » ned 13. led 2013 12:30:35

Jedná se o výbavu do nového kulturáku, kde se předpokládají představení všech oborů: kapely, divadlo, disco a moderní balet.

Se žárovkovými vanami se tam samozřejmě počítá taky, to je základ. Dokonce i na více vrstev. Ale jsme omezení počtem okruhů a dimenzováním trafostanice atd.. Proto zjišťuji alternativu např. na vysvícení cykloramy barvami, nebo i na plochy a pošetření okruhů pro speciály.

Ještě jsem našel to samé, ale o třetinu levnější, což už je téměř cena AHR od Artu:
http://www.thomann.de/cz/stairville_hl_ ... _18x8w.htm

Mimochodem, jak jsou na tom s kvalitou ty Stairvilly?

Ogses
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ogses » ned 13. led 2013 15:53:39

10mm a 5mm ledky odcházej nejem u Eurolite, ale i u ostatních firem, protože jsou v přepětí, aby svítili co nejvíc. Těch čipovejch 8W bych se nebál. Pravda je, že stmívání u klasickejch van bude výrazně lepší, ale v kombinaci s klasikou by LEDky mohli svoji práci zastat, zvláště pak v kulturáku, kde nebudou využívány jenom na divadlo

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » ned 13. led 2013 19:58:29

Mozem taku otazku co ma napadla...,
a ako by ste timi ledkovimy nahradzovali Asimetricke vane?
Staci neake tienitko z kusu plechu?

Strýc Martin

Příspěvek od Strýc Martin » pon 14. led 2013 19:21:26

No, asi by to už nebyly asymetrické vany, ale symetrické. To by asi nemuselo vadit, protože budou mít určitě výrazně uzší divergenci. Spíše mám obavu, aby to fakt nebylo moc úzké. AHR / CHR od Artu mají divergenci 120°! A ten výše zmiňovaný Eurolite má pouze 12°, a ten Stairville vypadá totožně, ale divergenci přiznanou nemá...

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 15. led 2013 7:48:34

Pokud jde o svícení LEDkami v širokém úhlu a ne o tvar osvětlovacího tělesa tak toto.http://eshop.prodance.cz/led-multipar-1 ... y/d-97376/ k vidění u nás , půjčíme k vyzkoušení.
Z.P.

Strýc Martin

Příspěvek od Strýc Martin » čtv 17. led 2013 19:36:03

Dobrá nabídka, bohužel pro mě poněkud " z ruky "...

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 17. led 2013 22:17:35

To znamená co ? Thomann z ruky není ? Je kromě něj při ruce ještě nějaký jiný obchod ?

H.M.

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » čtv 17. led 2013 22:27:59

a v thomanovi asi nepozicaju iba ukazu, ked prid. osobne, ci nie? A vy mate aj pobocky...,

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 17. led 2013 22:41:27

Nejen pobočky, třeba je poblíž nějaký maloobchod, který zásobujeme a dá se domluvit vyzkoušení přes něj. Pokud to s tím kulturákem je vážné, tak samozřejmě můžeme někam s pár světly i zajet, ono se to jenom na diskuzích prostě dobře vyřešit nedá a i v krámě to nebude svítit tak, jako na zatemněném jevišti. Některé věci se prostě musí vidět v provozních podmínkách, já třeba nesnáším ty barevné fleky a stíny, které dělají naprosto všechny ledky aspoň v nějaké míře, někomu víc vadí ty skoky v jasu a výsledně i v barvě, které dělá nízké rozlišení jednoho kanálu DMX, na druhou stranu výhody jsou také různě vnímány, kdo nemá dimmery, přívod proudu, vadí mu teplo a teplota u žárovek, využije RGB v rozsahu, jaký konkrétní ledky dají, tak může nad něčím oko zamhouřit. Stav vývoje techniky a stav peněženky ale nikdy obejít nejde.

H.M.

Strýc Martin

Příspěvek od Strýc Martin » úte 26. úno 2013 20:10:20

No, ještě to zvažuji, ale zdá se, že nahradit vany s úhlem 120° asi není reálné. Co se tkne úhlu, tak by asi mohly fungovat světla typu "city", tedy na nasvícení budov. Ovšem ta cena za ně je naprosto mimo naše možnosti...

Odpovědět

Zpět na „Světla, lasery, mlhy...“