Mix Allen&Heath PA 28

• Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
samba
Uživatel
Uživatel

Mix Allen&Heath PA 28

Příspěvek od samba » čtv 18. zář 2008 13:17:29

Rád bych uvítal názory a zkušenosti majitelů mixu Allen&Heath
PA 28.Chci ho koupit a každá rada a zkušenost s ním pro mě dobrá.Momentálně vlastním Behringer SL 2442 FX-PRO a už mi nestačí šavle proto chci rozšířit ale rád bych něco kvalitnějšího a na hodně dlouhou dobu.Díky.

Jiriczek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiriczek » pon 22. zář 2008 20:03:51

Taky jsem ho zvažoval, pak jsem si vzal GL2400 .. ale znamej ho ma a rikal, ze je v pohode :-) rozhodne udelas dobre kdyz koupis AH misto Uliho, pred 3/4 rokem jsem resil stejnou situaci ... uplne mam taky 2442, ale vzla jsem si pujcku na to GLko :-D

lezi
Nováček fóra
Nováček fóra

power mix a zkušenosti

Příspěvek od lezi » čtv 05. úno 2009 16:22:11

ahoj, jsem tady nový, za mixem vsak řadku let, nevim jestli jeste zvazujes koupit allen pa 28, mel jsem moznost porovnat tento mix s mojim dynacord powermate 1600 a jeste behringer a jine, lidi zlati, mejte rozum,kdyby jste nekdy slyseli ten rozdil, neuverite,dynacord hraje 1ligu a vykon a kvalita preampu je teda neco, ten allen nebyl spatny, zvuk vsak suchý jako peoř, behringer jsem okamzite vypnul stejne jako yamahu, zničí signal už na preampech a ......skoda slov. ted kupuji vetší ale stařičký dobrý studiomaster, než došetřím na sondcraft live 8, nebo midas venice, nebo starší gl,protože ten z číny už nechci, mel jsem možnost slyšet rozdil šikmookeho proti anglanovi, kdyby dynacord vyrabel vetší mix s více auxy, jsu davno rozhodnut, težké bude loučení, ale musím ho prodat a koupit vetší, jen kvuli auxum, cena 29000 a stav-plne funkcní bomba bez zavad, co svým vykonem to natře kde čemu a nemá žadnou konkurenci ve své tříde, rád a vždy dokud je u mě-předvedu komukoliv kdo má zajem jak hraje jednička proti zbytku, taktez mozno porovnat ruzné bedny,jako npř. mackie 408, ktere vlastnim sotva je zaceli vyrabet, nebo dynacord corus line, jenž použivam i s wofery taktež dynacord

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Mix Allen&Heath PA 28

Příspěvek od blaha » čtv 05. úno 2009 17:03:42

Když jsem na podzim vybíral mix, tak PA28 jsem rovnou skočil (málo AUXů), vybíral jsem mezi ZED428 a Soundcraft LX7II 24ch, z toho jsem se plynule přesunul na GL2400-24 a Soundcraft GB2-24CH a když jsem se podíval na technický podmínky dnešních kapel (5-6 AUXů + 1-2 EFX) tak navíc zapracovala náhoda [-o< a skončil jsem u Soundcraftu GB4-24CH, ketrý byl na konci loňského roku v akci a nakonec jsem ho měl za 51 tis. vč. DPH. Jinak zvukově parádička, každopádně teď je někde přes 70 tis., ale jestli ti stačí 6 auxů jdi do Soundcraft GB2 nebo AH GL2400
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Jiriczek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiriczek » pát 06. úno 2009 10:19:04

tady budu asi po 100 rikat ze dneska se vsechno vyrabi v cine :-( ... mno jo .. ono je jedno jestli to vyrobi nemci , americani nebo cinani, to proste nepochopite ... tam jde o dodane soucastky ne o to kdo to vyrabi .. to ze jsis koupil za 2 kila rychlovarnou konvici z ciny neznamena ze vsechny vyrobky z ciny jsou spatny ... Mno to je jedno.. mejte se
umělecko-produkční agentura ABEL - http://www.agenturaabel.cz | tel: 732 575 195

lezi
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od lezi » sob 07. úno 2009 13:58:44

Jiriczek píše:tady budu asi po 100 rikat ze dneska se vsechno vyrabi v cine :-( ... mno jo .. ono je jedno jestli to vyrobi nemci , americani nebo cinani, to proste nepochopite ... tam jde o dodane soucastky ne o to kdo to vyrabi .. to ze jsis koupil za 2 kila rychlovarnou konvici z ciny neznamena ze vsechny vyrobky z ciny jsou spatny ... Mno to je jedno.. mejte se
nevim , ovšem musim reagovat. slyšet např. mackie aktivy vyrobene v italii a slyšet uplně stejný model bohužel už z číny-hnus. tím aspon tedy pro mě mackie končí. mam s 408 pasiv od mackie, jenž už byli taky vyrobeny v téhle kouzelné destinaci, ihned odešla horna, protože čínské deti se netrefili s lepidlem a držela civka misto na 5 mistech pouze na jednom, draty uvnitř tak tvrdý, že mlati při vetšim vykonu do korpusu, tudiž tečku na kopaku netřeba řešit-ovšem doprovazí aji basu a jine skvostné vlastnosti tohoto vyrobku, jenž se stal jedním s nejhorších uletu mých "uvažených " nakupu u jedné skvelé firmy co me je tak pro muj učel doporučovala, kdy panové inženyři z EAW co je pro ně prý vykouzlili nejak zapomeli,že když ma bedna vzadu síto, je v horším sale nepoužitelna, hraje totiž i dozadu a to stredobasový hnus, ktery pak samozrejme zakuli podium a o problemy vazby je vystarano, tak mam aspon jakž takž slušný monitor a =D> ..... mimochodem varná konvice za 200 je citit po umele hmote ješte rok po zakoupení, stejne vsak shoří, nebo odejde vypínač a je aspon klid :lol:

honza_s
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od honza_s » ned 08. úno 2009 2:43:03

lezi píše:nevim , ovšem musim reagovat. slyšet např. mackie aktivy vyrobene v italii a slyšet uplně stejný model bohužel už z číny-hnus. tím aspon tedy pro mě mackie končí. mam s 408 pasiv od mackie, jenž už byli taky vyrobeny v téhle kouzelné destinaci, ihned odešla horna, protože čínské deti se netrefili s lepidlem a držela civka misto na 5 mistech pouze na jednom...
Víš, na základě jednoho kusu se nedá moc soudit, navíc Mackie je obecně často odfláknutý low end... Jiriczek má rozhodně pravdu v tom, že prakticky všechno se dnes montuje v Číně, je to jen otázka managementu, jestli si dokáže ohlídat kvalitu výroby (teda výroby, skoro všechny operace se dělají na automatických strojích, takže je to hlavně o tom, nasadit správnou cívku se součástkami, kontrolovat stav zásobníků tavidla a pájky atd. a jen udržovat mašinu v chodu). Jedna rovina jsou kvalitní značkové výrobky (např. výše zmiňovaný Allen&Heath), tam bych se kvality zpracování nebál, Angláni si dobře pohlídají, aby jim tam Číňani sázeli správné a kvalitní součástky a druhá rovina jsou výrobci typu Omnitronic, QSA (a dosaďte si libovolně další), kde je "výrobci" jedno, co se tam osadí za součástky, hlavně že to bude levné...

Ve finále je jedno, jestli výrobek budou kompletovat Číňani, Američani, Němci nebo třeba marťani... Pokud bude mít bába u pásu blbej den, vůbec ji nebude s*át, že je nějakej spoj blbě zaletovanej. Je to fakt o přístupu celý firmy, pokud jim bude záležet na kvalitě, pohlídají si, aby finální výrobky byly kvalitní, pokud jim bude záleže primárně na ceně, tak je jim nějaká kvalita víš kde... :wink:
The best sound comes from one source...

Pavel Sulek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel Sulek » pát 13. úno 2009 15:31:50

Seruste, podobne ako Blaha som nedavno pomyslal nad PA28. Aj u mna nevyhoda-malo AUX-ov. Mrkal som aj na ZED 428 a 436, no cena sa uz blizi GL2400-24, takze pravdepodobne pojdem tymto smerom. Myslim, ze aj cena zbehla na nejakych 46.000 KC. NO bola tu nastolena otazka krajiny povodu (Angl./Cina). Ake mate skusenosti, resp. co mozem ocakavt od kusu, ktory akurat kupim? Nebolo by lepsie pozriet po nejakej starsej 2200-ke? Diki

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » pát 13. úno 2009 17:00:44

Ruský nebo americký, stejně je to všecko Made In China (nebo nějak podobně, cit. Armagedon) :D

Jinak skutečně je dobrý si to poslechnout, dát na zkušenosti, navíc u nový věci máš 2 roky záruku, takže čína nečína asi bych to nějak nelámal, skutečně spíš záleží kdo to navrhne, z jakejch součástek to smontujou a jak si to ta firma pohlídá.

Na krabici od tý naší GB4ky je taky napsáno Designed in USA, manufactored in China.
Naposledy upravil(a) blaha dne pát 13. úno 2009 23:11:39, celkem upraveno 1 x.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Pavel Sulek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel Sulek » pát 13. úno 2009 17:08:24

Blaha, asi mas pravdu. GL2400 je urcita klasika, alebo nejaky standard (ako SM58 v mikr.case). Nove je urcite predsa len nove...

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » pát 13. úno 2009 19:25:23

Pavle, sehnat zachovalou GL2200 by byla výhra, ale víš jak, nikdy nepoznáš jak dotyčný před Tebou s pultem zacházel, kdy to kde a jak trpělo (vlhkost, el. síť) a když se dobrý kup nabízí, tak to zrovna nikdo nepoptává. Nedávno totiž na Prodancu někdo prodával právě GL2200-424 a jako z udělání nikdo neměl zájem, cena šla aspoň 2x dolů a pořád nic, až se mi nechtělo věřit...
Jsem zmatkař, někdy. No a?

Pavel Sulek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel Sulek » pát 13. úno 2009 23:21:30

Caf Frantik, viem, videl som casto tu ponuku v bazare. A asi aj kvoli tomu moznemu zaobchadzaniu minuleho majitela sa coraz viac priklanam k verzii kupit cisto novy. :?:

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » pát 13. úno 2009 23:55:04

Akorát budeš muset zkousnout, že už je to vyrobeno v Číně, ale co mají kolegové nové GL2400, tak zatím vše bezproblémů. To já měl na fungl nové GL2200-424 dva studeňáky, prozradily se postupně po pár akcích, oba ale byly stejný případ - někomu se klepala ruka, když pájel drát do očka tahového potenciometru. Všechny spoje tohoto typu jsem tedy preventivně propájel a je klid (není jich mnoho, zabralo to pár minut). Taky ten GL2200 byl poslední kus vystavený v Brně a ještě jeden úplně poslední měli tou dobou v Praze, mohlo se tedy jednat o "syndrom ukončení výroby".

Výhoda je, že u řady GL2400 je už lépe posazená regulace GAINu na šavlích (větší rozsah regulace a útlum na minimu) a PAD je obvyklých -20dB. Já mám ještě PAD -30dB což už je fakt hodně, zatímco minimum GAINu na vstupu MIC je -20dB a to už mnohé mikrofony pak vstupy přebuzují (Sennheiser, Audix). Pokud si zpěvák donesl vlastní Shure SM58, tam ten problém nebyl, ale to bylo jen na jedné akci a na jednom vstupu, nelze to brát jako fakt. Co jsem se ale ptal zvukaře, který zvučil v Brně na Náměstí svobody kapelu Fleret - vesměs mikrofony SM58 - měl též GL2200 a sdělil, že přebuzování vstupů nemusel nikdy řešit. Tím neoroduji za SM58, nemám je rád, raději si poradím s vyšším napětím novějších mikrofonů, mám na to svoje vychytávky.

Jestli tedy našetříš na GL, raději přeskoč ZED, je to úplná novota, není tedy ještě vychytaná a větší výbava řady GL Ti přijde vhod. Hlavně nezapomeň rovnou objednat výrobu case na pult, je to sice dost velká položka, ale tahat po akcích pult v původním kartonu je fakt špatné (vlastní zkušenost). Co ušetříš na pultu, vraz do case. Já platil za pult přes 57 tis. a Ty už to máš teď kolem 46tis.

Pavel Sulek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel Sulek » sob 14. úno 2009 0:01:47

Dakujem za info. Este by ma zaujimalo, ci sa na 2400 da phantom zapinat aj nekao skupinovo, alebo len komplet na vsetky mono vstupy.

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » sob 14. úno 2009 0:18:27

GL2400 je dospělý pult a jako takový má individuální zapínání Phantom na každém mikrofoním vstupu, má to tak i řada PA. Stačí si stáhnout manuál, na Prodancu, měl by tam být k dispozici přeložený do češtiny, vše si lze tedy v klidu doma předem nastudovat.

Teď to v downloadu nevidím, kdyby to tam nikde nebylo napiš na mail fhruby@volny.cz, pošlu Ti český manuál ke GL2400 i k řadě PA.

Tak je to tam, musíš v e-shopu rovnou na konkrétní pult, tam je i manuál ke stažení.

Odpovědět

Zpět na „Allen & Heath“