AH a ridery
-
- Reklama
AH a ridery
Tak jsem pročítal různa zahr. fóra a našel jsem tam poznámky, že AH jsou téměř ve všech riderech jako ABSOLUTELY NO! A že allán je fuj. To mě dost překvapilo, myslel jsem že allán je na úrovni Soundcraftu, (na kterýho se mimochodem na týchž forech neplive)... Zajímalo by mě jak to funguje v ČR, jaké máte zkušenosti s akceptací Allánů vy, ať už jde o český, čí zahraniční kapely. Konkrétně mi jde o vyšší modelovou řadu ML 4000, je mi jasný že obligátní a oblíbená GL2800 asi neprojde i tady
Předem dík za reakce.
Re: AH a ridery
S ML 4000 nemusis mit absolutne strach. GL maji do dospeleho pultu zvukove samozrejme daleko...
-
knobtweaker
- Uživatel

Soundcraft je většinou hodnocen lépe (hlavně kvůli preampům a eq) než Allen , ale ty vyšší řady Allenu jsou podle mě v pohodě a pokud nejezdíš velké festivaly, či velké koncerty zahraničních kapel , tak bys neměl mít problém. Riderů už jsem vyděl hodně a že by se tam často vyskytovalo Allen NE jsem si moc nevšim. Behringer NE se oproti tomu vyskytuje skoro v každém rideru.
Pánové, díky za odpovědi.
knobtweaker:
tak behringer NE naprosto chápu
mám Eurorack a zvučil jsem s tím kdysi pár akcí kámošů a
preampy šumí jak niagára, EQ je spíš antiEQ, bo to zabírá přesně tak a tehdy, kdy nechceš, a občas vypadávaj BUSy fuj, nevermore!
velký akce a velký zahr. kapely (BTW co si představuješ po tím pojmem?, abych měl přehled) jezdit nehodlám, vybírám mix do pevný instalace (divadelní/hudební klub pro cca 400 lidu.) a jde mi o to aby
mě dobrý klubový kapely (typu jánevím... illutratosphere, framus 5...) nevyfaxovaly
Požadavky na mix jsou 32-40 kanálů (32 mono + aspoň 4 stereo)
kromě allána je tu soundcraft , APB dynasonic, Crest a MIDAS
MIDAS: hm.. co by mi tak vyhovovalo výbavou je až Herritage 1000, no.. radši jsem se ani neptal kolik by to stálo..
APB dynasonic: prý bývalý konstruktéři Crestu, líbí se mi až SPECTRA Ti a ta je poněkud drahá a navíc nemá grupy jen VCA..další problém je, že to tu asi určitě není profláklá značka...
Crest: CV20, hezká výbava, leč tvrdí se že od té doby co crest převzal Peavey to jde s nimi s kopce, nevím jak moc je tady profláklá značka..
Soundcraft: MH2 hezká, leč výbavou chudší (pevný Q na středech, 10 Auxů, jenom 1 stereo, žádnej VU meterbridge..) MH3 se mi líbí moc, jenom ta cen Kohn, ta cena
Allán: ML4000 - jediný co mě na ní sere (a to velmi) je nemožnost mít direct out pre EQ,pre insert a zároveň mít pre AUXy post EQ/ins (u soundcraftu toto jde...) jo dvě věci.. pak ještě přepínání pre/post některých Auxů po skupinách..
mimochodem oceňuju, že ač distributor soundcraftu se snažíš být objektivní
knobtweaker:
tak behringer NE naprosto chápu
velký akce a velký zahr. kapely (BTW co si představuješ po tím pojmem?, abych měl přehled) jezdit nehodlám, vybírám mix do pevný instalace (divadelní/hudební klub pro cca 400 lidu.) a jde mi o to aby
mě dobrý klubový kapely (typu jánevím... illutratosphere, framus 5...) nevyfaxovaly
Požadavky na mix jsou 32-40 kanálů (32 mono + aspoň 4 stereo)
kromě allána je tu soundcraft , APB dynasonic, Crest a MIDAS
MIDAS: hm.. co by mi tak vyhovovalo výbavou je až Herritage 1000, no.. radši jsem se ani neptal kolik by to stálo..
APB dynasonic: prý bývalý konstruktéři Crestu, líbí se mi až SPECTRA Ti a ta je poněkud drahá a navíc nemá grupy jen VCA..další problém je, že to tu asi určitě není profláklá značka...
Crest: CV20, hezká výbava, leč tvrdí se že od té doby co crest převzal Peavey to jde s nimi s kopce, nevím jak moc je tady profláklá značka..
Soundcraft: MH2 hezká, leč výbavou chudší (pevný Q na středech, 10 Auxů, jenom 1 stereo, žádnej VU meterbridge..) MH3 se mi líbí moc, jenom ta cen Kohn, ta cena
Allán: ML4000 - jediný co mě na ní sere (a to velmi) je nemožnost mít direct out pre EQ,pre insert a zároveň mít pre AUXy post EQ/ins (u soundcraftu toto jde...) jo dvě věci.. pak ještě přepínání pre/post některých Auxů po skupinách..
mimochodem oceňuju, že ač distributor soundcraftu se snažíš být objektivní
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Pro tvoji představu a potřebu bych už asi vážně zauvažoval o digitálu. A to třeb teď konkrátně (opravdu mě to nadchlo) Soundcraft Si1 nebo 2.
Cena je sice trochu vyšší, ale 32(48)IN, 24OUT, 24 AUX sběrnic, 12xVCA, na vstupech ořez basy výšky + 4x plně nastavitelný parametrický EQ, compresor, gate DBX, 4x EFX Lexicon, na každém výstupu 30p EQ BSS, editace přes PC apod. To je za cenu 395 (ev. 525) tis. s DPH docela slušné. A to nemluvím o tom, že toto je cena koncová a určitě se bude dát třeba domluvit i nějaká sleva
.
Podle mě a vůbec do divadla (pokud má i hudební využití) je toto naprosto ideální, veškerý efekty, úpravy signálu, processing, ekvalizace, atd. je v jedný "bedně". Takže, vůbec pokud sedíš někde v sále mezi lidma, jim nikde ve výhledu nepřekáží, žádnej "efekťák".
Cena je sice trochu vyšší, ale 32(48)IN, 24OUT, 24 AUX sběrnic, 12xVCA, na vstupech ořez basy výšky + 4x plně nastavitelný parametrický EQ, compresor, gate DBX, 4x EFX Lexicon, na každém výstupu 30p EQ BSS, editace přes PC apod. To je za cenu 395 (ev. 525) tis. s DPH docela slušné. A to nemluvím o tom, že toto je cena koncová a určitě se bude dát třeba domluvit i nějaká sleva
Podle mě a vůbec do divadla (pokud má i hudební využití) je toto naprosto ideální, veškerý efekty, úpravy signálu, processing, ekvalizace, atd. je v jedný "bedně". Takže, vůbec pokud sedíš někde v sále mezi lidma, jim nikde ve výhledu nepřekáží, žádnej "efekťák".
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
O digitálu jsem taky uvažoval, bo jsem taky spíš digitálofil a možnosti digitálů mě hodně baví, ale analog má taky svoje výhody, jednak furt je spousta pazvukařů, co digitál neradi, analog je koncepčně přímočařejší - routing sice není tak flexibilní, ale zas se to nedá tolik pos*at
na rozdíl od digitálů je ovládání analogů dost stejný (i když dneska už jsou digitály s dost "analogovým" ovládáním) když se něco na analogu podělá,vetšinou to neskončí tím, že by nefungoval celej mix..
Na Souncraft Si jsem koukal a na to kolik to stojí mi trochu vadí ta koncepce - radši bych separé mix a stagebox a digi párák. To VI4 se mi líbí už o mnoho víc, leč obávám ,že i cenově to bude trochu jiná liga...
Moje momentální idea (zatím nevím nakolik bude použitelná, docela by mě zajímal názor vás zvukařů..) je teď takovej hybrid:
Základem bude analogovej VCA pult (nejspíš ta ML4000) + pár analogovejch efektů (2ch gejtu + řekněme 6-8ch kompresorů) a k tomu mixrack iLive T iDR48 ovládanej z počítače a časem z toho rackovýho mixáku (iDR72R, bo jak se to menuje). Ten by měl několik úloh. V případě muziky by jednak fungoval jako efekťák (hlavně gejty a kompresory + GEQ na monitory), jako monitorák (bude-li třeba) a do budoucna i jako interface s PC (multitrack nahrávání, digi reverby - VSS3 a Lexicon PCM native..)
No a v případě divadla (kdy nebude třeba velkej pult) by sloužil jako hlavní pult.
A v neposlední řadě by byl jako záloha v případě, že by MLko odpadlo...
Na Souncraft Si jsem koukal a na to kolik to stojí mi trochu vadí ta koncepce - radši bych separé mix a stagebox a digi párák. To VI4 se mi líbí už o mnoho víc, leč obávám ,že i cenově to bude trochu jiná liga...
Moje momentální idea (zatím nevím nakolik bude použitelná, docela by mě zajímal názor vás zvukařů..) je teď takovej hybrid:
Základem bude analogovej VCA pult (nejspíš ta ML4000) + pár analogovejch efektů (2ch gejtu + řekněme 6-8ch kompresorů) a k tomu mixrack iLive T iDR48 ovládanej z počítače a časem z toho rackovýho mixáku (iDR72R, bo jak se to menuje). Ten by měl několik úloh. V případě muziky by jednak fungoval jako efekťák (hlavně gejty a kompresory + GEQ na monitory), jako monitorák (bude-li třeba) a do budoucna i jako interface s PC (multitrack nahrávání, digi reverby - VSS3 a Lexicon PCM native..)
No a v případě divadla (kdy nebude třeba velkej pult) by sloužil jako hlavní pult.
A v neposlední řadě by byl jako záloha v případě, že by MLko odpadlo...
-
knobtweaker
- Uživatel

Tak já bych pro takovýto účel zvolil třeba tu SI1 , zvukově je ten pult super (jak říkal Bláha BSS,DBX/Lexicon-pcm series processing). Vzhledem k tomu že to máš do pevné instalace , a pravděpodobně to na víc než 40 metrů tahat nebudeš, tak bych popravdě v analogovém páráku zas takový problém neviděl. To řešení které popisuješ zní sice flexibilně , ale představa , že bych jako externí zvukař měl kroutit efekty, processory na digitálu, ale zbytek kroutit na analogu mě uplně štěstím nenaplňuje ( a je to takovej sofistikovanější bastl). Výhoda digitálu je neocenitelná právě kvůli ukládání atd. Když tam budeš mít více kapel a každá bude mít zvukovku a svého zvukaře, tak budou kapely šťastný za možnost to uložit. Obkreslovat překrucovat , to je trošku pruda. Nevýhoda digitálů bezesporu je v tom že zvukař , který daný typ nezná potřebuje chvíli asistenci (i když třeba tu SI jedna zvládne tak za 5 minut průměrně inteligentní orangutan
) .
Hm.. no asi jsem to fakt překombinoval a drbu se pravou rukou za levým uchem
Já jsem původně přemýšlel taky jen o digitálu, jenže...
Výše zmíněná Si mi připadá (dojem jen ze staženýho simulačního programu a fotek, naživo jsem jí ještě neosahával
) s těma malejma OLED značně nepřehledná, to Vistonics (tu jsem i osahával
) je jiná káva.. S tím párákem bych se klidně i smířil,ale ta nepřehlednost mě trochu odrazuje...
Co se mi líbí ovládáním je iLive (taky jsem osahával), ale tam úplně nevím jak je to s jeho "rider acceptability"
Yamahy maj bez vyjímky (no snad jen pm5d
) snad nejkretenštější vymyslitelný ovládání, takže nějaká m7cl nebo ls9 nepadá do úvahy
no a dál už jsou jen "dospělý" digitály za vela peňazí:
Vi 4/6, SY48, SD8, SC48
proto ta myšlénka o analogu,
tak přemýšlím co s tím digitálem, esli iLive, nebo přitlačit na pilku a jít už rovnou do některýho z těch dospělých... nebo možná úplně jiný řešení..
Já jsem původně přemýšlel taky jen o digitálu, jenže...
Výše zmíněná Si mi připadá (dojem jen ze staženýho simulačního programu a fotek, naživo jsem jí ještě neosahával
Co se mi líbí ovládáním je iLive (taky jsem osahával), ale tam úplně nevím jak je to s jeho "rider acceptability"
Yamahy maj bez vyjímky (no snad jen pm5d
no a dál už jsou jen "dospělý" digitály za vela peňazí:
Vi 4/6, SY48, SD8, SC48
proto ta myšlénka o analogu,
tak přemýšlím co s tím digitálem, esli iLive, nebo přitlačit na pilku a jít už rovnou do některýho z těch dospělých... nebo možná úplně jiný řešení..
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
iLive se opravdu ovládá pohodlně, navíc digitální párák je opravdu luxus.
Ale chápu, že Lexicon, BSS, DBX atd je velká výzva.
Co se rider-friendly týká, zatím si nikdo nestěžoval, všichni jej chválili pro přehlednost a pohodlnost práce.
Ale chápu, že Lexicon, BSS, DBX atd je velká výzva.
Co se rider-friendly týká, zatím si nikdo nestěžoval, všichni jej chválili pro přehlednost a pohodlnost práce.
Dělám, co mě baví.
TomasVv: Jo allán mi připadal na první ohmat taky velmi intuitivní. BTW koho slavnějšího jsi tím iLive zvučil a nevadil mu? 
Pozor, iLive existuje samozrejme i v "dospele verzi", je to pak proste jen iLive a ne iLive-T...
Ma trochu jine vychytavky nez Tcko a je proste trosku jinaci.
Co se akceptovatelnosti tyce, tak napriklad Habera a Team si na dospeleho iLive na monitorech na turne 2008 nestezovali...
Ma trochu jine vychytavky nez Tcko a je proste trosku jinaci.
Co se akceptovatelnosti tyce, tak napriklad Habera a Team si na dospeleho iLive na monitorech na turne 2008 nestezovali...
...není třeba hrát nahlas...