xenyx 1003b?
-
- Reklama
xenyx 1003b?
Dobrý den,
už na začátku píši že jsme amatéři.
Máme tento mix: xenyx 1003b
Chceme nahrávat dema kapely.
nejvíce mikrofonů bude u nahrávání bicí cca3-4ks.
hledáme nejlevnější variantu samozřejmě.
o tom že můžeme někam dojet nebo někdo přijede nás nahrát víme, ale zkoušíme tuto variantu (že si to uděláme sami).
Otázka zní:
1)koupit k tomuto mix pultu zvukovou kartu?
kterou by jste doporučili a jak zapojit s tímto mixem... samozřejmě to popsat pro nás (nejlépe odkazy co k tomu je potřeba)
nebo
2) zakoupit zvukovou kartu s požadovaným počtem vstupů?
kterou by jste doporučili?
děkuji za odpovědi
už na začátku píši že jsme amatéři.
Máme tento mix: xenyx 1003b
Chceme nahrávat dema kapely.
nejvíce mikrofonů bude u nahrávání bicí cca3-4ks.
hledáme nejlevnější variantu samozřejmě.
o tom že můžeme někam dojet nebo někdo přijede nás nahrát víme, ale zkoušíme tuto variantu (že si to uděláme sami).
Otázka zní:
1)koupit k tomuto mix pultu zvukovou kartu?
kterou by jste doporučili a jak zapojit s tímto mixem... samozřejmě to popsat pro nás (nejlépe odkazy co k tomu je potřeba)
nebo
2) zakoupit zvukovou kartu s požadovaným počtem vstupů?
kterou by jste doporučili?
děkuji za odpovědi
Re: xenyx 1003b?
Ak chcete demá na to, aby ste mohli doma cvičiť, tak kúpiť digitálny mixpult, ktorý dokáže nahrávať.
Polepšíte si tým všetkými smermi (kvalita tech. vybavenia, kvalita zvuku...)
Ako píšeš, ste amatéri - treba počítač, software, zvukovú kartu, vedomosti...
Ak chcete demá na iné účely - jednoznačne osloviť niekoho s praxou a vybavením.
Děkuji za odpověďNávštěvník píše: ↑pát 25. dub 2025 19:25:44Ak chcete demá na to, aby ste mohli doma cvičiť, tak kúpiť digitálny mixpult, ktorý dokáže nahrávať.
otázka: který digitální mix pult by jste doporučil?
specifikace- cca 4 vstupy pro mikrofon, DAW software v ceně a samozřejmě co možná nejlevněji ale zase s ním pracovat musí být radost
děkuji
Dneska se všichni zbavují různých variant X32, protože přecházejí na Wing.
Teoreticky by to měl umět i Flow8, ale nezkoušel jsem to.
Teoreticky by to měl umět i Flow8, ale nezkoušel jsem to.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Flow8 je za danú cenu super nástroj - použiteĺný mix a zároveň zvukovka, čo vie nahrať 8 vstupov súčasne (4x mic, 4x line). Na nejaké demo je to určite použiteľné a na zvučenie menšej kapely je to lepšie, ako xenyx kvôli vstavanému základnému procesingu.
Ak by ste chceli nahrávať celú kapelu súčasne, tak XR18 vie nahrať 16 vstupov a X32 (Rack) aj 32.
DAW si kúpite podľa preferencií, ale napr. Reaper je úplne v pohode aj zadarmo, pluginy sa dajú dokupovať postupne.
Ak by ste chceli nahrávať celú kapelu súčasne, tak XR18 vie nahrať 16 vstupov a X32 (Rack) aj 32.
DAW si kúpite podľa preferencií, ale napr. Reaper je úplne v pohode aj zadarmo, pluginy sa dajú dokupovať postupne.
Flow8 je hezký jen na papíře. Prakticky je to jako mix nepoužitelné. Dá se to ovládat jen z telefonu s Androidem a ještě se to připojuje jen přes bluetooth. Navíc mají nějakou svoji vlastní verzi párování mezi mixem a apkou (std. bluetooth párování funguje jen pro přenos audia) a samozřejmě se to s oblibou rozpáruje a tvrdohlavě nechce znovu spárovat uprostřed live eventu.
Ale na hraní si do zkušebny, kde nic časově nehoří, je to asi hezká krabička.
Ale na hraní si do zkušebny, kde nic časově nehoří, je to asi hezká krabička.
Naposledy upravil(a) gnat dne pon 28. dub 2025 15:04:09, celkem upraveno 1 x.
prosím smazat
Gnate, nelži. Ovládám to zásadně z iPadu nebo Iphonu. Na bluetooth můžu říct špatného jen to, že to žere víc baterku. Ale i tak funguje ovládání šavlemi.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Kdo by to řekl, že se tak hezky rozjede debata... 
Myslím, že do zkušebny, nebo na nějaké večírky s hodně alkoholem, je Flow8 perfektní strojek. Nevím, jak na nahrávání, ale pro takové to domácí žvýkání je to asi použitelné. K tomu bluetooth ovládání mám stejnou, naštěstí jen jednu, zkušenost, jako gnat. Chvilku jsem nesáhl na tablet a když jsem potřeboval s něčím pohnout, bylo to odpojené. Bylo to na akci, kde bylo hodně alkoholu, takže nic z čeho bych se hroutil, ale bylo to obtěžující, takže příště jsem si vzal raději SC Ui, byť jsem se o něho více bál...
A k původnímu dotazu: Kluci, nejlevnější a zároveň nejlépe znějící demo pořídíte ve studiu, kde tomu ti kluci rozumí, mají pořádnou techniku a umí to s ní. Vy sami se s tím budete nejspíš trápit, utopíte v tom haldu peněz a stejně to bude stát furt za prd

Myslím, že do zkušebny, nebo na nějaké večírky s hodně alkoholem, je Flow8 perfektní strojek. Nevím, jak na nahrávání, ale pro takové to domácí žvýkání je to asi použitelné. K tomu bluetooth ovládání mám stejnou, naštěstí jen jednu, zkušenost, jako gnat. Chvilku jsem nesáhl na tablet a když jsem potřeboval s něčím pohnout, bylo to odpojené. Bylo to na akci, kde bylo hodně alkoholu, takže nic z čeho bych se hroutil, ale bylo to obtěžující, takže příště jsem si vzal raději SC Ui, byť jsem se o něho více bál...

A k původnímu dotazu: Kluci, nejlevnější a zároveň nejlépe znějící demo pořídíte ve studiu, kde tomu ti kluci rozumí, mají pořádnou techniku a umí to s ní. Vy sami se s tím budete nejspíš trápit, utopíte v tom haldu peněz a stejně to bude stát furt za prd

Co nejde silou, jde ještě větší silou...
Tak ja som na Flow8 zvučil desiatky akcií, ovládanie z iPad/iPhone a v výpadkami som problém nikdy nemal. Ale vždy si uvedomujem obmedzenie bluetooth a neznažil som sa to ovládať na 50 metrov. Navyše, výhoda je, že to má aj fyzické ovládanie, takže sa to vždy dá zachrániť.