Soundcraft MFX12 vs. Mackie CFX12 MK2
-
- Reklama
-
Radis
Soundcraft MFX12 vs. Mackie CFX12 MK2
Zdarec chlapi, potř. poradit s výběrem mixu. Jsme mini kapela, letos jsme zakoupili reproboxy RCF ATR 315A. Doposud jsme měli pult Behringer 1832 ( bedny JBL M- Series 350), který sloužil spolehlivě, ale zvukově se nám přestal líbit. Zapůjčili jsme si Soundcrafta MFX 12, který nás zvukově nadchnul (měké basy, celková srozumitelnost. hall ....), ale chtěl bych ho porovnat ještě s Mackie CFX 12, který se mi zdá bohatší výbavou. Měl někdo možnost srovnat po zvukové stránce tyto dva mixpulty? Díky za zkušenosti.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Soundcraft MFX12 vs. Mackie CFX12 MK2
Trochu to tady asi zapadlo mezi příspěvkama, tak alespoň za mě.
V kapele (když jsem ještě hrál a zvučil) jsme kdysi měly Mackie CFX16 (první verzi), tenkrát to pro nás byla bomba po "samodomo" pultech, navíc s efektem a EQ. Mělo to jednu zásadní chybku, která naštěstí neovlivňovala zvuk v aparáu, ale při pořizování nahrávky (pracovní) z TAPE výstupu, se při každém CLIPu na vstupech objevil v nahrávce lupanec. Naštěstí to bylo jen a pouze tady a v celkovým zvuku se to jinde neobjevovalo.
Dnes už na to koukám trochu jinak (doba trochu pokročila o nějakejch 10 let zkušeností), a asi bych se spíš přikláněl z těch dvou k tomu Soundcrafu. Jednak je to moje oblíbená značka (tím se netajím), ale ostatně proti Mackie taky vůbec nic nemám, ale CFX série mi řipadá tak trochu "hobby". Rozhodně bude u Soundcraftu lepší efektová jednotka (Soundcraft používá Lexicona). A myslím, že ten pult bude "dospělejší" oproti tomu CFXku.
Navíc Soundcrafta máte odzkoušeného, k vaší spokojenosti, takže bych radil, pokud jinak vyhovuje (počet vstupů, odposlechových cest, apod.) tak jit do něho.
V kapele (když jsem ještě hrál a zvučil) jsme kdysi měly Mackie CFX16 (první verzi), tenkrát to pro nás byla bomba po "samodomo" pultech, navíc s efektem a EQ. Mělo to jednu zásadní chybku, která naštěstí neovlivňovala zvuk v aparáu, ale při pořizování nahrávky (pracovní) z TAPE výstupu, se při každém CLIPu na vstupech objevil v nahrávce lupanec. Naštěstí to bylo jen a pouze tady a v celkovým zvuku se to jinde neobjevovalo.
Dnes už na to koukám trochu jinak (doba trochu pokročila o nějakejch 10 let zkušeností), a asi bych se spíš přikláněl z těch dvou k tomu Soundcrafu. Jednak je to moje oblíbená značka (tím se netajím), ale ostatně proti Mackie taky vůbec nic nemám, ale CFX série mi řipadá tak trochu "hobby". Rozhodně bude u Soundcraftu lepší efektová jednotka (Soundcraft používá Lexicona). A myslím, že ten pult bude "dospělejší" oproti tomu CFXku.
Navíc Soundcrafta máte odzkoušeného, k vaší spokojenosti, takže bych radil, pokud jinak vyhovuje (počet vstupů, odposlechových cest, apod.) tak jit do něho.
Naposledy upravil(a) blaha dne stř 07. říj 2009 9:18:18, celkem upraveno 1 x.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
ahoj, jako člověk, kterému v praxi prošlo od Mackie rukama a ušima kdeco, se i přes přízeň k této značce přikláním k Soundcraftu a potvrzuji všechny "blahovy" poznatky.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

jj i v levných soundcraftech jsou slušné preampy a obvodové řešení.
S malými levnými Mackie jsem sice nedělal, ale zato často dělám s malými Soundcrafty a nemůžu si stěžovat.
S behringery se to srovnávat vůbec nedá....
S malými levnými Mackie jsem sice nedělal, ale zato často dělám s malými Soundcrafty a nemůžu si stěžovat.
S behringery se to srovnávat vůbec nedá....
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Díky za odpovědi, Soundcraft objednán, jen není skladem. Ještě se budeme muset chvíli trápit s ''Behringerem zvukem''. 
-
george_58
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já měl CFX, pak jsem ho prodal,neb jsem kupoval větší. A nakonec jsem si koupil ještě malého soundcrafta(na menší akce),ale tu verzi bez efektu. Co se týká srovnání - mě osobně se líp dělalo na tom CFX, ale to je o zvyku. EQ na šavli zabírají více až po vytočení -6dB a víc, u té Mackie to bylo takové plynulejší. Na Soundcraftu mě doslova vadí, že na šavlích nejsou prachovky..jakákoliv kapka se dostane rovnou na plošňák. Macie byla v tomhle ohledu na tom o dost líp. Takže si to hlídej 
Soundcraft šumí o poznání míň, ale narozdíl od Mackie tam je trošku brumu na výstupu. Ten mi ale vadí míň než šum, není to tak slyšitelné. Mackie mělo výhodu v tom malém EQ na výstupu. On sice to byl šumák..ale někdy to docela pomohlo.
Chybu si určitě neudělal, oproti Behringeru budeš mít alespoň pult..já bych do Behringera už nikdy nešel, člověk žil pořád v nejistotě zda stím kšeft odjede. Taky jsem ho kdysi měl. Naštěstí odzvučil 3 roky a ještě jsem ho střelil
Ale ten zvuk jak mršil, to bylo silné kafe.
Soundcraft šumí o poznání míň, ale narozdíl od Mackie tam je trošku brumu na výstupu. Ten mi ale vadí míň než šum, není to tak slyšitelné. Mackie mělo výhodu v tom malém EQ na výstupu. On sice to byl šumák..ale někdy to docela pomohlo.
Chybu si určitě neudělal, oproti Behringeru budeš mít alespoň pult..já bych do Behringera už nikdy nešel, člověk žil pořád v nejistotě zda stím kšeft odjede. Taky jsem ho kdysi měl. Naštěstí odzvučil 3 roky a ještě jsem ho střelil
Ty chybějící prachovky mi taky trochu vadí, ale beru MFXi, je o něco dražší, ale kanálové moduly má orientovány vertikálně. Od Mackiho mě odrazovali kvůli ne tak dobrým korekcím jako má Soundcraft. Škoda, že jsem je oba nemohl porovnat v reálu. 
- noxus
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
MFX mam v praci teraz dva 8 a 20 kanal. A mozem ich odporucit ako robustnych pracantov s kvalitnymi predzosilovacmi. Co sa tyka korekcii mozem potvrdit ich zaber az od cca -6dB. Dost prekazaju len 2 auxy (tie 4 by bolo fajn). Efektor je super, Lexikon ako ma byt. O 6 cm faderoch sa vyjadrovat nebudem. A snad najviac mi vadia vsetky konektory na vrchnej doske pultu
Ale tak co sa tyka zvuku je dost oblubeny a ani hostujuci zvukari sa este nestazovali ze by sa im nieco nepacilo