Jaký vybrat mix?

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Re: Jaký vybrat mix?

Příspěvek od knobtweaker » pát 09. říj 2009 18:40:16

blaha píše:Tak já nevím, to je jak když tady plácáme do větru. :(

Mimochodem Dominiku ta Si1 vypadá pěkně, už se ví kolik bude stát? To já jen tak ze zvědavosti.
Kdybych to měl porovnat ekvivalentně k Yamaze tak by to mělo stát někde mezi LS9 a M7CL.

noxus
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noxus » pát 09. říj 2009 20:14:02

2 dni som tu nebol a ejhla co sa to tu rozkrutilo!
Enweb: neviem sice kolko mas rokov ako tu pisal niekto predomnou, ale skus sa zamyslet nad tym co ti tu uz uplne kazdy pise. Mas myslim trochu posramotene priority. Mozes si nakupit techniku za tazke peniaze, mozes zvucit tu svoju kapelu, mozes robit zadarmo ALE zvukarske skusenost (s Behringerom??), akcie velkeho rangu a zaplatenie financii vlozenych do aparatu ti to na 1000% neprinesie ani za 1 az 2 roky! to ti mozem svatosvete slubit.
Nechaj si poradit, kup si nieco solidne v strednej triede, koncertuj so svojou kapelou, nauc sa robit zvuk, a za 2-3 rocky sa ozvi ci mas este stale chut a (posadnutost) robit akcie statneho vyznamu.
Je s urcitostov ze technika na taketo akcie stoji niekde okolo 5 a viac melonov. a skuesnoti a roky praxe tych ludi ktory na tom pracuju su proste nezaplatitelne a nedaju sa jednoducho ani urcit. A osobne: ani neviem ako by si sa tam rychlejsie dostal. Lebo "meno" je to co tymto vybranym firmam prinasa akcie takehoto vyznamu.
Drzim ti palce aby si prisiel k rozumu lebo chciet robit veeelke veci (o akych tu od teba citam) na bez urazky 30tisicovom Behringeri je teda riadny vtip, na ktorom sa bohuzial nikto z nas asi nesmeje.

mart_xx
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mart_xx » ned 11. říj 2009 8:34:51

ak bude mat chlapec aj zariadenie za melon ojro aj referencie aj tak sa do prvej nedostane to je mafia ktora tam nikoho noveho nepotrebuje
a tiez tipujem ze majitel microsoftu tez neni
zaver : by som typol ze si z nas robi srandu

alebo sa ta jeho kapela vola SCORPIONS :D :D
martin

eNweb
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od eNweb » ned 11. říj 2009 11:59:58

:D srandu si nedelam, vydelavam cistym podnikanim v oboru IT :D

Nick
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Nick » ned 11. říj 2009 13:52:20

myslím, že jsi ještě stále nepochopil, že tady víceméně neřešíme, proč a kde jsi vzal spoustu peněz, ale že se je chystáš naprosto nesmyslně investovat.

I kdybys měl na kontě zbytečných deset milionů, pochybuji, že bys šel a koupil si to nejlepší v jakémkoliv oboru, aniž bys o tom cokoliv věděl. Na špičku je potřeba se dostat postupně, zejména však díky znalostem.

Názorný příklad, jak taková neznalost vypadá: mluvit jedním dechem o Behringeru a line array od Nexa je jako přijít ke stolu, obsazeného závodníky F1, a zeptat se, zdali by se jejich závod dal odjet v Trabantu (nic proti němu, a hlavně mne prosím nechytej za slovo, příklad je příklad).

Židé na to např. mají moc pěkný výraz - chucpe.
Něco mezi drzostí a blbostí.

A to pominu ve vzdáleném plánu ještě jeden význam: nakoupíš drahou techniku a protože zakázky nepřijdou samy - a věř, opravdu jen kvůli dobrému vybavení nepřijdou - půjdeš pod cenu a po...rvíš ceny v oboru (což se beztak děje, protože penetrace levné, střední a dobré techniky je v Čechách na počet obyvatel ohromující, ovšem další zde netřeba).
Není to strach před konkurencí, je to strach z degradace prostředí oboru jako takového.

Nicméně, když si čtu tvé příspěvky (zatím necelé dvě desítky), myslím že jsem opět hodil hrách na stěnu a pouze mrhal svým časem... anebo mě už konečně příjemně překvapíš?

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » ned 11. říj 2009 14:13:33

Tak tak Nicku, zlatá slova, shrnul jsi to pěkně. Ten příklad s Trabukem a F1 je taky dost přesný.
Jsem zmatkař, někdy. No a?

knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od knobtweaker » pon 12. říj 2009 16:38:40

mart_xx píše:ak bude mat chlapec aj zariadenie za melon ojro aj referencie aj tak sa do prvej nedostane to je mafia ktora tam nikoho noveho nepotrebuje
a tiez tipujem ze majitel microsoftu tez neni
zaver : by som typol ze si z nas robi srandu

alebo sa ta jeho kapela vola SCORPIONS :D :D
Hmm, tak nevim. Mafie?
To je trošku silný nemyslíš? Nevim tedy přesně jaká je situace na Slovensku, ale u nás je většina prvoligových zvukařů první liga protože něco umí.
V rentálovových agenturách je velká konkurence, takže promotéři toho využívají a ne vždy je vše uplně košer,
ale mafiE?!
No to snad?!

Sorry za OT

Aleš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Aleš » stř 14. říj 2009 12:57:42

Fíha. Pokud opravdu nejde o humor, tak tomu teda říkám odvaha a sebevědomí - chtít bez jakýchkoli předchozích zkušeností naskočit rovnou na špičku oboru, notabene s pultem od Behringera...
Na té akci, kterou zde J.J. uvádí za příklad, jsem byl po oba dny přítomen a jednu z kapel si i zazvučil. Nechtěl bych vidět ty prostoje a nervózní zvučení každé kapely před plnou halou, kdyby tam byl analogový pult. Takhle měly všechny kapely zvukovku v klidu odpoledne, nastavení se uložila a večer všecko odsýpalo.
Docela by mě zajímalo odkud pramení to přesvědčení, že digitál se na živé akce s více kapelama nehodí. Pominu-li poněkud odlišný styl ovládání (což je jen otázka zvyku, tím spíše jsem-li vlastníkem pultu) nevidím jediný důvod proti.

jeany
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od jeany » čtv 15. říj 2009 10:00:06

J.J. píše:
eNweb píše:Mi teda řekni v čem :D a ještě na jakym pultu jsi to ozvučoval?
hlavně ve zvuku

já tam měl na FOH toto:http://www.innovason.com/products/consoles/sy48.html
a na monitorech T112: http://www.ilive-digital.com/T/
Sorry za OT :oops:

J.J.:
jak ti ta T112 připadá zvukově (třeba i v porovnání s tou sy48)? Uvažuju o tom jako o FOH do menšího klubu (cca 200 hlav) další kandidát je ML 3000 (možná by se vlezla i ML 4000, ale to ještě nevím) ten digitál preferuju před analogem, líbí se mi ta flexibilita (můžu si vymyslet kolik chci auxů, kolik grup, dá se sejvovat komplet nastavení atd..) a možnost streamovat na poč (mám v domácím studiu UAD-2 kartu+dost nakoupenejch pluginů a plánuju i VSS3 - dost by se mi líbilo využít to i při live - taková L2A2 na živým vokálu, oreverbená VSS3 - mňam...)
innovason jsem teď nedávno slyšel na Bártovi v Akropoli, a líbilo se mi to (ošpijonoval jsem že na reverby byla buď VSS3, nebo něco jiného ze system 6000.na poč nebylo úplně dobře vidět..).
Leč potřebným mega (nebo kolik ta sranda stojí) fakt nedisponuju.. (BTW pochvala pazvukařovi Illustratosphere mimo pěknýho zvuku i za to, že se nesnažil, aby mi tekla krev z uší a ještě 2 hod po koncertě slyšel h..o)

J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. » čtv 15. říj 2009 14:25:34

V přímém porovnání co se zvuku týče - palec dolů :( , ale ber to tak, že SY48 je po zvukové stránce naprostý luxus - a tak asi nejsem ten správný člověk pro nějaký objektivní soud. Ale aby to nevyznělo pro I-live tak negativně - líbí se mi vestavěné efekty. A na monitory (tam ho používám) nemá chybu, mraky auxů, rychlý přístup k ovládání, vestavěný RTA.....

jeany
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od jeany » čtv 15. říj 2009 14:26:11

to mám z toho, že se blbě ptám na srovnání nesrovnatelnýho :D každopádně díky za názor
co konkrétně se ti na tom iLivu nelíbí? zvuk jako takovej (tj převodníky..), korekce, dynamika na šavli, mix engine?

Dle mých skromných zkušeností v studiový zvukařině má digitální doména (mimo jiné) tyhle problémy: EQ - většinou to bývá klasický "minimum phase" design výsledkem čehož je to, že to zní trochu "na jedno brdo" a je to takový sterilní bez "charakteru" vyjímku tvoří (z toho co jsem já zkoušel) právě UAD, jejichž EQ jsou modelovaný dle skutečných mašin a to nejen fázový brikule,ale třeba i saturace a jemný analogový šum..)
mix engine: rozdíly mezi jednotlivými DAW jsou v podstatě 0, leč DAW vs. analog je jiná káva, digitální mix má tendenci být příliš separovaný a díky tomu zní sterilnějc a moc čistě, analog mi přijde víc muzikálnější, udělá z mixu víc kompaktní hmotu - rozdíly nejsou úplně markantní, ale na monitorech slyšet rozhodně jsou, nemám zkušenost jak to může být slyšet na PA..

hlavně těhle věcí se na tom digitále obávám, (ale obé je řešitelné jistým vytuňením mixu - EQ/dyn přes UAD a sumace přes externí mix) jaký máš názor na tohle?

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » čtv 15. říj 2009 14:26:46

Pořád se mi nepodařilo zjistit, jaký převodníky iLive používá, vlastně ten stagebox...

Ví to někdo ?

J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. » čtv 15. říj 2009 14:27:16

Při živém hraní je "čistota" digitálu určitě plus. Kdybych měl nějak více popsat rozdíl ve zvuku mezi těmi pulty, tak v každém případě je zvuk I-live (jedná se o můj názor, slyšený - neměřený) málo hutný - schází tomu tělo. Dohnat pomocí korekcí se mi nepodařilo. Čím je způsobeno (převodník, DSP, mixengine) si netroufnu posoudit.

jeany
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od jeany » čtv 15. říj 2009 14:27:58

pavel2:
mě taky ne :D
nicméně informace o tom, co je v mixracku za šváby je sama osobě k ničemu, pokud neznáš kontext. velmi důležitej je design analogový části, hodiny, jak jsou ty šváby zapojený(kupříkladu můžou být ty šváby dva, jeden přesnější 8 bit, kerej měří do -48DBFS druhej ten zbytek apod.), stabilita napájení....
klidně můžou bejt v high end produktu stejný šváb jako ve střední třídě, rozdíl je v tom jak má high end řešený ty věci popsaný výše..
j.j.: aha, takže v live nebývaj s digitálem problémy, že by se jednotlivý tracky (no v případě live asi spíš nástroje a voc..) nepojily dohromady? zajímavý... i když teď mě napádá... ve studiu jsou jednotlivý tracky čistý, zatímco v šavlích při live jsou určitě přeslechy - tím se to možná pojí líp...

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » čtv 15. říj 2009 17:02:05

Takhle do hloubky jsem nešel - u Vi6 jsem viděl Studer a to mi stačilo - ten menežment okolo bude asi OK, jinak by tam mohli dát něco levnějšího...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“