Používání potenciometrů

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Používání potenciometrů

Příspěvek od TomasVv » ned 18. říj 2009 14:25:21

De-esser.
Jinak pro záznam bych korekce vůbec nepoužíva, teda pokud točíš do stop a všecno až později.
Dělám, co mě baví.

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » ned 18. říj 2009 14:32:29

Ano zní to logicky, aby nelezly ty nástroje do pásma, kde být nemusí. Ale mě tohle přišlo logické do doby, než jsem to vyzkoušel. Zkus to taky.
Stáhni na šlapáku všechno, teď plácnu, od 1kHz nahoru. Teoreticky, co by tam asi hrálo, si řekneš. A hraje. :wink:
Na base se tímto zásahem třeba připravíš o typický zvuk "plácání" strun o pražce při slapu a basák tě pak zabije. :D
Prostě ty nástroje hrají v celém spektru, tak proč to řezat.

Ten článek je zajímavej a moc dobrej. (Škoda, že ho nečtou kapely) Už jsem ho četl na papíře, ale pozor. Mám dojem, že jsi ho až tak nepochopil. Co se týče těch frekvencí, tak to jsou typické frekvence, kde ten nástroj hraje. Nikde se nehovoří o tom, že ten zbytek by jsi měl probůh ořezat.
A hlavně je tam psáno přesně to, o čem jsem mluvil výše. Že kapely neřeší (často) aranže, ladění, obsazení nástrojů ve spektru a já nevím jak se to všechno nazývá. A ty potom ty nástroje prostě "neoddělíš" i kdyby sis prst....

A co se týče těch PBSZ na zpěvových vstupech. Na to existují Zpěvové procesory, někdy to ve zkratce nazývají třeba jen Deesser. Sám to nepoužívám, takže nemám nějak výrazný přehled a zkušenosti. Ostatně někde jsme tu vedli na toto téma někde diskuzi "sykavky ano, či ne". Ale nějak jsem to nenašel.

http://www.audiotek.cz/mikrofonní-a-lin ... /page.html

Uf snad jsem zase neodbočil od tématu....
Naposledy upravil(a) Jose1 dne pon 19. říj 2009 10:27:31, celkem upraveno 1 x.

Martin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Martin » ned 18. říj 2009 16:57:46

Jose1 píše:A co se týče těch PBSZ na zpěvových vstupech. Na to existují Zpěvové procesory, někdy to ve zkratce nazývají třeba jen Deesser. Sám to nepoužívám, takže nemám nějak výrazný přehled a zkušenosti. Ostatně někde jsme tu vedli na toto téma někde diskuzi "sykavky ano, či ne". Ale nějak jsem to nenašel.

Uf snad jsem zase neodbočil od tématu....
Sykavky jsi řešil např. ty osobně tady viewtopic.php?f=17&t=692&p=9147&hilit=sykavky#p9147 (kupodivu stačilo napsat do vyhledávání slovo "sykavky"...)

a jinak si Chozé na výše uvedeném odkazu prosím povšimni, že jde o tvůj typický příspěvek - v tématu o tom, co kdo říká do mikrofonu při zvukovce, se zeptáš: "Kdo používáte na live zvučení deeser?"
To je má drobná poznámka k tvé zdejší poslední větě... (zvýrazněno v citaci) :lol:

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » pon 19. říj 2009 10:24:41

Jo to jsem si naběhl, pokusím se polepšit.

Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“