Phantom
-
- Reklama
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Phantom a vypínač?
Gustave co to zase meleš, mám pulty 3 a všechny mají linkové vstupy BAL/UNBAL, takže symetrie je avětšinou je to připojené přes odpory na linky od XLR.
Nicméně buď kvůli těm odporům nebo jako ochrana proti zkratu zasunutím nesym. TS jacku a tím pádem zkratováním zdroje (i když vlastně to jde přes odpory), tam Phantom buď není a nebo je tak slabý, že to nic neutáhne.
Nebo alespoň minimálně v divadle, kde mám na patch panelu v jedný řadě vyvedený MIC a v druhý LINE, mi při zasunutí DIBOXů do LINE (omylem, mám tam asi 8 řad zdířek 4patch panely nad sebou) napájení nefunguje.
Ještě pro ilustraci výřez ze schématu GB4:
Nicméně buď kvůli těm odporům nebo jako ochrana proti zkratu zasunutím nesym. TS jacku a tím pádem zkratováním zdroje (i když vlastně to jde přes odpory), tam Phantom buď není a nebo je tak slabý, že to nic neutáhne.
Nebo alespoň minimálně v divadle, kde mám na patch panelu v jedný řadě vyvedený MIC a v druhý LINE, mi při zasunutí DIBOXů do LINE (omylem, mám tam asi 8 řad zdířek 4patch panely nad sebou) napájení nefunguje.
Ještě pro ilustraci výřez ze schématu GB4:
- Přílohy
-
- Výstřižek.JPG (19.19 KiB) Zobrazeno 2391 x
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Phantom
Co jsem v rychlosti prohlédl bloková schémata Souncraftů GB2 a GB4, tak to vypadá, jako by opravdu TRS zásuvka nebyla oddělena přes kondíky od zásuvky XLR, pak by se Fantomas objevoval i zde a působil potíže při připojování nesym. jackem. U Soundcraftu FX16ii kondíky v blokáči zakresleny jsou, tam to bude OK.
Obvyklý standard ale je Fantomas toliko v XLR (tam je tedy potřeba nesymetrii hlídat), ať už je spínaný centrálně či individuálně a TRS bývá oddělený kondíkama.
Např. u pultů Allen_Heath je standardně TRS zásuvka aktivní jen při zmáčklém PADu (LINE), je vždy bez Fantomu a její rozpínací kontakty odpojí piny 2 a 3 XLR zásuvky od vstupu šavle.
Obvyklý standard ale je Fantomas toliko v XLR (tam je tedy potřeba nesymetrii hlídat), ať už je spínaný centrálně či individuálně a TRS bývá oddělený kondíkama.
Např. u pultů Allen_Heath je standardně TRS zásuvka aktivní jen při zmáčklém PADu (LINE), je vždy bez Fantomu a její rozpínací kontakty odpojí piny 2 a 3 XLR zásuvky od vstupu šavle.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
Phantom
U Behringeru MX1804 (a i u ostatních malých pultů) je to oddělený kondíkama http://www.behringer.com/EN/downloads/p ... _S_ENG.pdf
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Phantom
No v divadle na pevnou instalaci máme právě FX16 a tam mi phantom z Line určitě neleze.
A jelikož jsem v blokovém schémtu ještě naviděl kreslené kondenzátory, tak si myslím, že to tak bude i u GB2 a 4 a asi i ustatních. Prostě alespoň trochu blbuvzdorný to bejt musí
.
A jelikož jsem v blokovém schémtu ještě naviděl kreslené kondenzátory, tak si myslím, že to tak bude i u GB2 a 4 a asi i ustatních. Prostě alespoň trochu blbuvzdorný to bejt musí
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
honza.n
Phantom
Díky za pomoc, bylo mi to divné 
Ještě teď se mi podařilo najít blokové schéma a skutečně tam jsou kondíky.
To Gustav: co jsem se setkal z mixy, tak většina měla skutečně line balanced...
OT: omlouvám se adminu fora, že musel příspěvek přesouvat, považoval jsem dotaz za nedůležitý a drobný na to, abych zakládal nové téma; fakt sorry.
Ještě teď se mi podařilo najít blokové schéma a skutečně tam jsou kondíky.
To Gustav: co jsem se setkal z mixy, tak většina měla skutečně line balanced...
OT: omlouvám se adminu fora, že musel příspěvek přesouvat, považoval jsem dotaz za nedůležitý a drobný na to, abych zakládal nové téma; fakt sorry.