Zatečení čehokoliv do mixu

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
dj.blond

Příspěvek od dj.blond » ned 03. kvě 2009 12:44:47

Povedlo se mi po patnacti letech polit mixak :oops: otazka zni jak jej setrne ocistit pokud mate nekdo skusenost sem s ni =D> .

CharlesBass
Uživatel
Uživatel

Zateceni ceholkoliv do mixu

Příspěvek od CharlesBass » ned 03. kvě 2009 19:14:16

Vynes to na dvůr, vopři vo zeď a vostříkej hadicí.

Jasný beru zpět :) . Horní panel - knombiky, tahove potenciometry a vše co je vně doporučuji vyčistit vhkým hadrem, neuškodí trocha jaru. Pak vysušit. Esli se Ti třeba chce sundávat všecky čudle, nebo jen ty, jimiž už vlivem slepení nejde otáčet :) ... vnitřek už bude horší. Pokud tam zateklo mnoho píva a nevyteklo ven, bude Tě po otevřní čekat solidní smrad, pokud to tam bude tak dva dny.. celkem vnitřek očisti nejlépe lihem, hlavně v místech integrovaných obvodů aa tahových potenciometrů jím nešetři. Hodí se starej karáček na zuby, tyčinky do uší a hajzlpapír. Lihu si kup aspoň litr a vem si to ven je hezky ;) přeji úspěšnou očistu.
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky :lol:
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři :-)

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 » ned 03. kvě 2009 21:30:54

Jen doplním že v tomhle případě mají daleko lepší práci tací, kteří mají mix sestavený z modulů. Mám menší zkušenost taky:)
Jinak líh je dobrý ale pozor na to jaký. Viděl jsem už typ, do kterého bylo namícháno cosi, co samo o sobě nechávalo bílou stopu na součástkách. V případě tahového potíku by s tím mohl být problém. Použitelný je i technický benzin, ale pozor - NE BENZINOVÝ ČISTIČ! Je v něm totiž toluen a rád rozpouští plasty, popisy a tak dále. :!: Zcela ideální je izopropylalkohol. Obvykle ho lze koupit v lekárně (čistý a kvalitní ale drahý) a nebo v součástkárnách a prodejnách s barvami a laky.

Ještě napiš čím jsi to polil
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

dj.blond

Příspěvek od dj.blond » pon 04. kvě 2009 13:21:50

No polil jsem to pouze pivem ten pultik byl tak blbe postaven ze hlupak misto toho abych stavel pivo jako vzdy nekam co nejdal od mixu tak sem ho stavel nad mix pri cemz mi jeden s tancicich v dost pohrousenym stavu neco placal do ucha tak sem svou ruku s napojem nekontrolovatelne pokladal a nerovnost na horni policce udelala sve proste bac a ticho ostuda ale nastesti byl v tom klubu jeden erarni tak sem to vyresil behem 10min.mix sem otcil hned vzhuru nohama a vecer kdyz sem prisel domu tak sem ho hned rozebral a oplachnul zatim vodou smradek byl to je fakt dneska mi ma prinest kamarad z prace ten lih ten izopropylalkohol co jste tu psali tak to tim jeste vydrhnu a uvidime diky za rady. [-o<

pisty
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pisty » úte 19. kvě 2009 12:54:22

Izopropylalkohol se prodává i v GESu a GMu i ve sprejích - je to dobrá věc, když potřebuješ tlakově vyčistit nepřístupné místo (např zateklé pivo pod pouzdrem otočného potenciometru)
Mám zasebou několik desítek oprav a čištění pultů a chtěl bych varovat - jak "přijde" dovnitř coca-cola - okamžitě vypnout a v co nejbližšší době (nejlépe hned na akci) zneutralizovat (umýt) vodou, či lépe destilovanou vodou...
Viděl jsem šeredně poničený GLko - kola doslova rozleptala nožičky kondenzátorů, "nahá" místa cestiček na DPS, kontakty spínačů (mute atp) byly zoxidované - a to bylo "zalitý" jen dva dny...
Ještě solidní spoušť na tahových potenciometrech udělal semtex - ale tam bych to přisuzoval spíšeš špatným potenciometrům (American Audio)
Pokud nemáš zrovna líh ani IPA - stačí i voda, jak psal Charles - já pro zicher používám destilku - není vodivá... Jasněěě, když s ní něco rozpustim, stává se vodivou.... ale prostě pro pocit, že by někde zůstala :-)
Taky používám kartáčky na zuby, uchošťoury, stará trička :-)
klídek chlapi, to je nulák

mirazvuk
Uživatel
Uživatel

Re: Zatečení čehokoliv do mixu

Příspěvek od mirazvuk » úte 20. lis 2012 19:37:03

Měl bych dotaz ohledně čistění. Izopropylalkohol jsem sehnal na vyčistění, ale neměly by se tahové fadery po prolití tímto nečím promáznout? Jedná se mi o tahové poty na světelném pultu po prolití pivem ...
Díky za odpověď

Gawex20
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Gawex20 » pon 03. pro 2012 15:26:49

Doporučoval bych destilovanou vodu a naprosto nový hadřík...

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pon 03. pro 2012 15:52:47

Vypadá to, že někteří nechápou ani tak jednoduchý princip, jako že je potřeba mýt tím samým, v čem byly ty sračky původně rozpuštěné. Což je v případě všech nápojů předevší voda, voda a zase voda. Vůbec nemusí být destilovaná, ale musí jí být hodně, pokud možno s trochou nějakého s vodou kompatibilního a nic nezanechávajícího saponátu apod. Používal jsem jak Jar, tak nějaké ty věci na bázi citrusů a funguje oboje. Splachuje se zase vodou, nakonec destilovanou nebo prostě měkkou.
Umytí a usušení musí probíhat co nejrychleji, to je MNOHEM důležitější, než jakékoli snahy o nalezení nejlepších metod a materiálů. Pokud některé nápoje necháte v elektronice déle, tak ji můžete vyhodit bez ohledu na všechno, co potom budete ještě zkoušet.
Ano, obvykle je potřeba některá místa ještě promazat nebo jinak ošetřit, na to už má každý nějaký svůj recept nebo výrobek, nicméně samotný problém se všemi těmi chemikáliemi a po nějaké době i živou přírodou, která se na nich pase, řeší efektivně pouze hodně vody v co nejkratším čase.
Nic jako benzín se už prakticky koupit nedá, neriskoval bych dneska na nic plastového. Líh může pomoci v odvodnění, ale jinak je dobrý leda na kalafunu z pájení, ne na zaschlé pivo, griotku, šampaňské, cokoli s mlékem atd. Prostě to v sobě nerozpouští.
Berte to spíš jako mytí nádobí než jako mytí ve výrobě elektroniky.

H.M.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » pon 04. bře 2013 20:41:03

Je to tak jak někteří napsali, vodu a zase vodu. Jednou mě jedna kapela přivezla velký mix do kterého byla vylita kola. Mix jsem rozebral abych se dostal na součástky, položil do vany a vlažnou vodou oplachoval. Potom trochu jaru, štětku na holení a vše jsem omyl a potom zase sprcha a pořádně propláchnou. Na závěr sušeno fénem a do rána u topení. Fungovalo vše tak jak mělo, žádné chrastění potenciometrů a podobně. Také mám jedu zkušenost s mikrofonem který se ze stojanu nešťastně sesunul do půlitru piva. Mikrofon jsem zachránil opět vodou do které jsem jej ponořil a vycáral, dva dny na topení a zase hrál jak před tím. To jsou mé zkušenosti.

Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“