Linka do mic vstupu
-
- Reklama
-
Mayo
Linka do mic vstupu
Zdravim.
Vedeli ste by mi poradit, akým spôsobom by sa dal zapojiť linkový vystup z mixpultu do mikrofonného vstupu dalšieho mixpultu (resp. zmiešavača rozhlasovej ustredne). Uvažoval som nad zhotovením odporového deliča cca 100:1 (z 1V na 10mV) na prisposobenie vstupnej citlvosti, no mam obavu že by mohol nastať problém keby bolo na tom mik. vstupe zapnute phantom napajanie (ak je spoločne pre všetky vstupy).
Vymíšľam také neštandardne riešenie, lebo nieje dostupný line vstup iba mik. vstup.
Ešte mi napadlo niečo podobne ako dibox s prepínanim citlivosti, no ja potrebujem aby to fungovalo to presne opačne zo silného signálu 0dB vyrobil slabší cca -40 až -60dB.
Prosím poradte mi.
Vedeli ste by mi poradit, akým spôsobom by sa dal zapojiť linkový vystup z mixpultu do mikrofonného vstupu dalšieho mixpultu (resp. zmiešavača rozhlasovej ustredne). Uvažoval som nad zhotovením odporového deliča cca 100:1 (z 1V na 10mV) na prisposobenie vstupnej citlvosti, no mam obavu že by mohol nastať problém keby bolo na tom mik. vstupe zapnute phantom napajanie (ak je spoločne pre všetky vstupy).
Vymíšľam také neštandardne riešenie, lebo nieje dostupný line vstup iba mik. vstup.
Ešte mi napadlo niečo podobne ako dibox s prepínanim citlivosti, no ja potrebujem aby to fungovalo to presne opačne zo silného signálu 0dB vyrobil slabší cca -40 až -60dB.
Prosím poradte mi.
Re: Linka do mic vstupu
Mikrofonní vstupy mají celkem velkou regulaci zisku, takže úrovňově by to mohlo být v pohodě. Problém nastane, pokud dojde k zapnutí fantomu = smrt výstupních obvodů. Menší problém by mohl být v nízké vstupní impedanci, cca 1 kOhm, což sice bude fungovat, ale některé OZ s tím už mohou zkreslovat...
Nějaká dělička 1:10 by mohla být řešením (vcezmeme-li v úvahu vstupní impedanci, tak třeba vpájení 4k7 do plusu i mínusu a odělení kapacitou kvůli fantomu, pak možná ještě transily přibít k zemi proti přechodným jevům při připojení k již zapnutému fantomu a už to docela narůstá).
Pak k tomu existuje ještě takové zařízení....říká se mu DI box
Nějaká dělička 1:10 by mohla být řešením (vcezmeme-li v úvahu vstupní impedanci, tak třeba vpájení 4k7 do plusu i mínusu a odělení kapacitou kvůli fantomu, pak možná ještě transily přibít k zemi proti přechodným jevům při připojení k již zapnutému fantomu a už to docela narůstá).
Pak k tomu existuje ještě takové zařízení....říká se mu DI box
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Ano, není na tom totiž "nestandardního" vůbec nic, slušný dibox s trafem s příslušným poměrem závitů to řeší všechno najednou a navíc galvanicky oddělí. Nechápu, jak jsi dospěl k názoru, že je to naopak. Trafo samozřejmě může přenášet signál i opačným směrem, s opačným poměrem, ale to rozhodně patří k méně obvyklému použití. Hotových výrobků jsou mraky.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
-
Mayo
Čiže by som mohol použiť toto http://eshop.prodance.cz/dxi-dibox-pasivni/d-94238/ a vec mam vyriešenu? Potom ako by trebalo prepnuť ten prepinač "attenuation" na -40? Zapojiť predpokladám vystup z mixpultu do input (jack) diboxu a z output diboxu (XLR) na vstup ustredne? Ešte by som dodal že s citlivosťou mikrofonneho vstupu asi nebudem moct hybať, keďže k tej ústredni nebudem mať prístup, mám prístupný iba XLR kábel na krorý je obvykle zapojený mikrofón pre organistu/kantora. Asi taky problém poznáte - prizvučenie zboru v kostole, ked na chore je iba mikrofón pre kantora, na ten kábel chcem pichnúť malý mixpult ktorým nazvučím aj kantora/organistu aj zbor dalsími nim 2 mikrofónmi.
No a to mi v hudobninách tvrdili že z diboxom sa to nedá, že musím potiahnúť hábel, ale viete ťakať aj cez 100m kablu cez kostol pred každým vystúpením si fakt nemôžem dovoliť.
No a to mi v hudobninách tvrdili že z diboxom sa to nedá, že musím potiahnúť hábel, ale viete ťakať aj cez 100m kablu cez kostol pred každým vystúpením si fakt nemôžem dovoliť.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Ano, i toto by mělo v zásadě vyhovět dobře, základní útlum už je 20dB (daný trafem), takže bude nejspíš stačit a maximálně se ještě přidá dalších 20dB přepínačem na odporovém děliči. Jemněji se to samozřejmě doladí masterem na tom mixu, bylo by dobře, kdyby na něm zůstala alespoň částečně použitelná indikace vybuzení výstupu.
Ano, ten XLR samec na diboxu se zapojí místo mikrofonu (předpokládám, že i mikrofon ho má), kterýkoli z jacků je vstup, ale pozor - mono, je potřeba si rozmyslet připojení na mix, možná to bude chtít udělat nějaký speciální kabel.
H.M.
Ano, ten XLR samec na diboxu se zapojí místo mikrofonu (předpokládám, že i mikrofon ho má), kterýkoli z jacků je vstup, ale pozor - mono, je potřeba si rozmyslet připojení na mix, možná to bude chtít udělat nějaký speciální kabel.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz