Potřebuji více AUXů, jaký vybrat mix?

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
KamilV
Uživatel
Uživatel

Re: Potřebuji více AUXů, jaký vybrat mix?

Příspěvek od KamilV » pon 06. pro 2010 13:03:37

Pokud jste "samozvučící" kapela, tak bych popřemýšlel o notebooku s nějakou "8in/8out" kartou. Takže bys nekupoval žádný nový mix, jen by sis z direct-outů na mixu vyvedl signál do karty, na notebooku si namíchal odposlechy pro každého zvlášť a odebral je z výstupů karty.
Na ovládání je to míň pohotové, ale pokud vás nikdo nezvučí a stejně hrajete tak, jak ste se nazvučili na zkoušce, uvažoval bych i o tomto (nejlevnějším) řešení.

Radecek_271

Příspěvek od Radecek_271 » pon 06. pro 2010 13:16:28

to OK2MDK: já to taky nemyslel špatně, trochu blbě to vyznělo to se omlouvam...

S tim notesem to nezní tak marně, zvučime se samy a to tim zpusobem že já jsem zas pultem a v druhý polovině večera, když je to trochu vyladěný tam behám zpívat, nějakej ochotník z řad kamarádu se za to na chvilku posadí aby tam nenechavý opilec náhodou nechtěl neco michat :-D
O tom digitálu jsem uvažoval taky z toho duvodu, že sice mame docela kvalitní mix, ale efekták je všechno Uli (kompresor, gate, feedb, eqv a to jeste ty nejstarší verze) krom echa to je boss. Hrajem přez HK-audio, takže nejslabší článek je ten efekták. A celek je vždycky silnej tak jako jeho nejslabší článek. Takže tim digitálem by jsme vyřešil jak málo aux, tak váhu kterou vozíme, tak slabý procesory....Přijde mi to takový ucelený rešení

OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK » pon 06. pro 2010 15:21:10

dobré.
Jo to potem rešení je ale aby nebylo polovičaté.

Jinak sme zavzpomínal byl sem svedkem zvukovky petra bendeho- myslel sem si že to mají namíchané v IE ale ono ne, na podiu stál technik, a ukazoval co kdo (petr se nesmel ukázat na podiu) tak se nbastavovalo a udellal slukluz 45minut, ale to je of topic.

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » úte 07. pro 2010 14:19:59

OT: někdy mám pocit, že už jsem příliš "starý", abych rozuměl "moderní" češtině.

gabluk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabluk » úte 07. pro 2010 17:21:56

Osobne si myslim, ze porizeni InEar neni jen otazka koupit sluchatka a pripadne vysilacky. Je potreba si s tim poradne vyhrat, bez zvukare je to velmi obtizne. Navic se mohou pomery v prubehu hrani trochu zmenit (bubenik zacne do bicich po pulnoci vice mlatit) a pak je potreba delat korekce. Bez limiteru bych IE vubec nedoporucoval. To spravne lupnuti kabelu muze ohlusit az na par minut. Taky jsme na ne presli a vim, ze to neni nic jednoducheho. Jak pro zvukare tak pro muzikanty. Ladit, tadit ladit. Rozhodne to neni reseni zapojim a jedu. Nez si muzikanti zvyknout, nez se nauci si rici kolik ceho. Jako muzikant zaroven tvrdim, ze kdyz se tato cesta proslape, neni nic lepsiho, nez se dobre slyset, daleko vice si hrani od te doby co mam sluchatka v usich uzivam, zadny randal, jen muzika v usich. A aby povidani to melo pointu. My jsme si vybrali digi mic presonus, 10 auxu, moznost ulozeni nastaveni z toho duvodu, ze nas nelimituje v poctu auxu, ma mimo jine limitery na kazdy aux, stejne tak ekvalizery a kompresory. Usi mame jen jedny (resp. dvoje) a musi se veeeelmi uvazlive premyslet, co si do nich pustime. A s zivou muzikou se spoustou dratu neni nikdy jiste, jaky randal se nam v usich objevi. Setrit na mixu kdyz se kapela prejit na EI = vysoka pravdepodobnost hluchoty!!!!! A to i presto, ze rada vysilacek pro IEM ma limitery. Ja mam Senhessera 300, sluchatka IE 8 a presto bych se bez poradneho mixu bal si je strcit do usi.
Rada pro utery zni: Pokud chcete IE, nasetrete nejdrive na alespon normalni mix.

Radecek_271

Příspěvek od Radecek_271 » ned 12. pro 2010 22:14:00

Dobrá jelikož by jsme tohle realizovali až tak v prubehu letní sezony a do ty doby máme dost akci, takže by jsme mohli zvednout rozpočet :-D.... Mix asi nejspíš bude Presonus 24. InEary SHURE PSM 200. To si myslim že bude slušnej základ. Muj další dotaz teda se spiše jedná, jak dát odposlech třeba bubeníkovy a klávesám, kterej nepotřebuje bezdrát... Předpokládám že bude mít sluchátka, ale asi bude potřeba nejakej sluchátkovej předzesilovač nebo neco podobnýho že ??? jakej potřebuji?

CharlesBass
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od CharlesBass » pon 13. pro 2010 0:54:22

Muj další dotaz teda se spiše jedná, jak dát odposlech třeba bubeníkovy a klávesám, kterej nepotřebuje bezdrát... Předpokládám že bude mít sluchátka, ale asi bude potřeba nejakej sluchátkovej předzesilovač nebo neco podobnýho že ??? jakej potřebuji?
Já teď koupil Behridžra AMP800. Zatím nebyl čas to vyzkoušet v reálu, moje testy dopadly zatím uspokojivě (funguje to :D )

Nicméně jsem to také koupil pro potřeby bubeníka (kopák+tomy elektrický + virbl činely akust) a klávesáka v zábavové kapele.

Již teď řeším z čeho to budu krmit, jelikož mám auxy také 2pre+2post :D
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky :lol:
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři :-)

gabluk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabluk » pon 13. pro 2010 7:19:22

Taky mame toho Behringera,....zatim bez problemu. A k tomu stoji relativne penize. Urcite pro bubenika a basaka je nutno vybrat dobre sluchatka, at tam alespon slusne hraje basa a kopak. V kombinaci s Presonusem muzes i na tyto auxy nastavit limiter.

Jarda05

Příspěvek od Jarda05 » pon 20. pro 2010 15:34:43

Ahoj, znám zábavovou kapelu, kde mají yamahu 01v96. Mix koupili loni jetý za 25 000 a zatim spokojenost. 95% akcí si zvučí z pódia a dá se to zvládnout. Na ovládání to sice není úplně user friendly, ale časem si každý nějakou cestu najde. Občas i já chodím na mix zvučit. Ze začátku mi stále něco nešlo, protože někde bylo něco špatně zaškrtnutýho. Po odehrání cca 3 akcí, jsem si našel nějaký způsob zapojení a ovládání a pohoda. Něco umim udělat na pultu, něco na noťasu a dohromady to zatim vždycky dopadlo dobře.:-) Pro mě osobně mluví poměr cena/výkon pro tenhle mix. Už je to tedy starej mix, ale celkem to hraje a už sem ho viděl jetej i za 20 000.

Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“