Soundcraft SiCompact 32 vs Yamaha LS9 32

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Ferda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ferda » úte 02. srp 2011 8:32:52

Soundcraft Si Compact hraje a funguje velmi dobře, zejména za ty peníze, co stojí (údajně má mít preampy jako řada Vi). Navíc má slušné a použitelné efekty a procesory (Lexicon, DBX), což se u cenově podobných pultech říct nedá (ILive, Presonus...). Má v sobě převodníky, ale dají se dokoupit karty pro rozšíření (asi 4 protokoly) a digit. stagebox. Výborná je váha - snadno ho unese jeden člověk. Má některá omezení, ale celkově mě dost překvapil.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 02. srp 2011 9:34:57

Řešíte tady s polodigitálníma pultama nesmysly, je rok 2011 a je čas na opravdový digitál. Nechápu jak někdo dnes může uvažovat o investování jakýkoli peněz do zastaralé technologie. Představa že jedu na kšeft a tahám někde párák je pro mne jak noční můra. Nevím co řešíte s těmi MP3 (Yamaha) a poloněcojakobyskorodigitály (Souncraft). U obou porovnávaným si připočítejte párák (cca 50000,-) a jste s cenou někde úplně jinde než za A&H.U iLive jsou efekty (V firmwarw1.82) víc než použitelné, při přidávání procesingu nic nepadá, nezačíná to hrát hůř a podobně, prostě je to dospělý systém vedle kterého mi oba porovnávané pulty přijdou jako dětská hračka.
Tady link na dostupný opravdový digitální systém (mix+stagerack) pod 200 000,- s DPH !
http://eshop.prodance.cz/ilive-r72-idr1 ... 1/d-95888/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://eshop.prodance.cz/ilive-r72-idr3 ... 1/d-95889/" onclick="window.open(this.href);return false;

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » úte 02. srp 2011 10:20:49

No ono to není tak jednoznačný.

Jednak u nákupu třeba Si se předpokládá, že dotyčný už párák má. Pak třeba osobně mám párák AH a až na konektory (panelové samice) drží a cenovka (24+8,30m,buben) cca 15k.

Pak mě osobně přijde ovládáni u Si přehlednější než u iLive (nic proti A&H). Už jen přístup ke 30ti šavlím najednou místo 8mi. Rozhodně bych nemluvil o zastaralé technologii a rádoby digitálu, pouze Soundcraft má převodníky v pultu, a A&H ve stageboxu, což lze u Soundcraftu taky.

A argumentace s nižší cenou, ano teď na to máte akci, jinak to stojí 235k, Si Compact 32 180k, slevu nepíšu, mám ji jak u vás tak v Audioteku. Navíc víme všichni, že v akcích dokáže Soundcraft taky stáhnout cenu i o 25-30%. Navíc adekvátně k ovládacím prvkům by byla spíš konzole iLive 80, ale ta je o 100k dražší, což už kompenzuje digitální stagebox u Soundcraftu.

Spíš bych to shrnul, že budou na stejné úrovni (Yamahu pochopitelně ignoruju :) ), každý má své pro i proti.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

gavo
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gavo » úte 02. srp 2011 10:44:33

parak neriesim - vsak aj naco ked uz mam. A o tom ci to treba tahat alebo ne - ano je jednoduchsie pripojit jedno utp ako 40xlr (a to nemam multipin) ale i tak mojim cielom je rozsirit pocet vstupov a kupit presonus digifs mi nepride riesenie (ktore asi aj tak urobim ked tak rozmyslam) - pre mna je pohodlnost dolezita preto chcem 32 sabli hned bez nutnosti prepiunania vrstviet a podobne. Ale zeby som to dohnal az na uroven digiparaku hm to je cenovo inde.

Btw iLive sa mi nepaci je to velka krava na vysku a mala na sirku. vobec ma neoslovil ten mix. A zasa si nemyslim ze soundcraft je detska hracka. Mozno ten Si hej - ale sak nerobim narodnu ligu.
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam :D - vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta :P

Ferda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ferda » úte 02. srp 2011 12:00:36

Je vidět, že z Prodance bojují za svoje, ale dělal jsem na obou pultech a píšu ze své zkušenosti:
ILive: větší možnosti routingu, značně horší zvuk, hlavně efekty (neříkám, že nepoužitelné), velká a těžká "kráva", více vstupů (podle mixracku)
Si Compact: lepší zvuk, téměř všechny efekty použitelné, omezenější routing (ale nic, co by na běžnou akci chybělo), lehký (unese i jeden člověk), jednodušší ovládání, rychlejší práce
Si Compact není polodigitál, ale plně vybavený digitál, ke kterému můžeš mít dig. stagebox, ale taky nemusíš a můžeš jet např. malý klub s analog. párákem. Cenově se až tolik neliší, i když Si s dig. stageboxem vyjde o něco dráž, ale podle mě se to vyplatí - zvuk je u pultu to hlavní.
Doufám, že je vám jasné, že tu řešíme výbavu na běžné akce, kterých je cca 80%. Akce opravdu velké a "profi" vyžadují jinou výbavu a stejně se tam tyto pulty neakceptují.
Jako perličku bych uvedl, že by tyto pulty (ILive - SiCompact) měly jít propojit přes Madi kartu a mohou spolupracovat jako FOH a monitor.
PS:
to Zdeněk Prodance: označit Soundcraft jako "poloněcojakobyskorodigitály" je směšné, až ubohé...
ILive je velký a tváří se jako "dospělý" pult, ale to bohužel není, je to poznat i podle ceny. Takhle vybavené pulty s dobrým zvukem mají totiž úplně jinou cenovku.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » úte 02. srp 2011 18:24:14

Nevím co řešíte s těmi MP3 (Yamaha) a poloněcojakobyskorodigitály (Souncraft).
... Zdenku, doposavad jsi se tu projevoval jako normalni pohodovej clovek, tak prosim nezacinej s firemnimi impertinencemi.

gavo
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gavo » úte 02. srp 2011 18:30:11

Ferda píše:Takhle vybavené pulty s dobrým zvukem mají totiž úplně jinou cenovku.
Amen - moj nazor: Neco tak obsiahle - by si zasluhovalo vacsiu cenu - preco ale ta cena neni taka?

Myslim ze toto je uz uzavreta tema :) Otazkou bolo LS9 vs Si vyhercom je plnociarovo Si. Takze jasna volba kde dalsie peniaze pocestuju. Dakujem vsetkym :)
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam :D - vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta :P

Zbynoor
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynoor » stř 03. srp 2011 16:50:31

Nevim teda jak se muze nekdo rozhodnout jen podle fora kdyz v podstate nedelal ani na jeden z techto pultu ale prosim... LS9 mam sjetou z leva doprava celou a myslim ze na ni umim byt hodne rychlej samozrejme analog to neni. Nicmene kdyz jsem ji poprve dostal do ruky v podstate jsem si se vsim zakladnim sam poradil a rozehral coz se o Si rict neda je to notne neprehledny pult i kdyz mam soundcraft rad tak tohle mi prijde nepovedene a pustit na trh digitalne-plechovou krabicku ktera jeste neumi tohle a tamto, kdyz ostatni uz davno je mi dosti prapodivne a konecne srovnani zvuku: sice subjektivni a bez kapelky ale na Stinga a SM58 tyto dva pulty vedle sebe (LS9 - Si) vyhrala Yamaha (taky jsem koukal).
www.silentsound.cz www.silentsound.cz/tour - VW Crafter Tourbus
L-Acoustics, Yamaha CL3, Neumann, BSS, Shure, Sennheiser, Lake, XTA, LabGruppen, DBX, AKG, AlurSystem, Nivtec ...

janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek » stř 03. srp 2011 18:01:52

gavo píše:pre mna je pohodlnost dolezita preto chcem 32 sabli hned bez nutnosti prepiunania vrstviet
Ten Compact 32 ma iba 30 sabli... takze posledne 2 vstupy zostanu na druhej vrstve (pravdepodobne, prilis som to neskumal).

Vyzera, ze Compact32 ma iba 40 kanalov (32 + 4 stereo); Ls9-32 vie robit mixaz 64 kanalov + 4 stereo.

Co by ma zaujimalo, existuje pre compact nejaky soft na ovladanie z PC? Zatial som nasiel iba Virtual Si V4.3 ale nie som si isty, ci dokaze pracovat online... Vie niekto?

Zbynoor
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynoor » stř 03. srp 2011 19:04:15

ano u Si jsou posledni dve na druhe strane (reseni prinejmensim zvlastni) takze primo pristupnych 32 je jen u Yamahy a co se editoru tyka u Yamahy chodi fajn jak primo Editor tak i StageMix pro iPad pro monitoraka z jednoho pultu...
L-Acoustics, Yamaha CL3, Neumann, BSS, Shure, Sennheiser, Lake, XTA, LabGruppen, DBX, AKG, AlurSystem, Nivtec ...

gavo
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gavo » stř 03. srp 2011 20:51:05

Na ls9 pracujem - preto ju zvazujem lebo sa mi osobne paci a na yamaha ovladanie som zvyknuty - ale ze ci Si nie je proste lepsi - zvukovo, sasi, funckie, efekty prevodniky a pod pod pod ...

janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek » stř 03. srp 2011 23:27:41

Zbynoor píše:co se editoru tyka u Yamahy chodi fajn jak primo Editor tak i StageMix pro iPad pro monitoraka z jednoho pultu...
skor ma zaujimalo ci existuje nieco podobne na soundcraft... (dufam ze moc nekradnem temu :) )

Ferda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ferda » stř 03. srp 2011 23:37:09

Si Compact je rozhodně lepší zvukově, to si buď jist a ovládání je tak intuitivní, že jsem na něm dělal festiválek (6 kapel) při prvním seznámení. LS9 je proti tomu těžká a o dost hůř hrající - je to logické, LS9 je proti Si historie. Vyzkoušej sám, uvidíš...

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » čtv 04. srp 2011 0:32:16

K ovládání na dálku, alespoň usuzuji, má to HIQNET rozhraní, na webu Soundcraftu je softík v1.1, který je asi určený k ovládání. Virtual Si, je asi jen offline editor s možností přenosu konfiguracpřes USB. Navíc jsem na webu viděl foto Si Compact 24 s iPhonem nebo iPodem a editovaným jedním kanálem a Si C32 s iPadem a taky editovaným kanálem. Takže asi jo.

Mimochodem krom těch 2ch ve druhý vrstvě to tam má ještě ty 4 stereo, nebo efekty. Navíc třeba 24ka je taky 40kanál, takže ve spojení s digi stageboxem a po naroutování už je těch šavlí v druhý vrstvě obsazenejch víc. Navíc ať už 22 (u 24ky) tak 30 (u 32ky) je pořád víc než 8 u iLive, na kterou tato reakce vznikla.

Co se týká ovládání po 15min. hraní si v offline editoru bych na něm klidně akci udělal.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Zbynoor
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynoor » čtv 04. srp 2011 7:47:17

No nevim rekl bych ze offline editor je trosku neco jineho nez samotny pult pod rukama nemyslim ze bych nebyl schopen pracovat na spouste digi pultu ale tohle mi fakt nesedlo ale to je jedno vsecko se da naucit nicmene co se zvuku tyka verte nebo ne p. Blaho ale mel sem oba tyto pulty vedle sebe s rozkalhotkovanou SM58 a vysledek jasne hovoril pro LS9 soundcraft byl proti tomu "pod dekou" ... ale chapu ze v ocich nekoho musi slovo soundcraft znamenat synonimum pro super zvuk, ale to je na delsi debatu u piva :)

Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“