Mix pro vokální skupinu

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » úte 05. srp 2008 13:57:21

Mne by se pro tvoje ucely, z tech cos nalinkoval, by se mi libil Soundcraft MFX8
Naposledy upravil(a) safa dne úte 05. srp 2008 14:51:58, celkem upraveno 1 x.

johny_r
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od johny_r » úte 05. srp 2008 14:36:05

Tak tahle odpověď mě potěšila. Můj favorit je tentýž.

A co ten počet odposlechových cest? Tu zkušenost nemám, takže nevím, co by bylo nebo nebylo vhodné. Optimální je 5 cest pro 5x in-ear, ale tak vysoko momentálně nehledím, takže jak to poladit s takovýmhle mixem?
Jeden odposlech pro vyšší hlasy, jeden pro nižší s tím, že se tam pošlou silněji právě vyšší nebo nižší spolu s finálním mixem? Jde to vůbec takhle? V parametrech těch mixů se zatím tak daleko neorientuji. Jak se to vlastně dá namíchat? Jakým způsobem byste to míchali?

Díky moc za trpělivost.

Sam Jr.
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sam Jr. » stř 06. srp 2008 10:08:56

chvíli jsem zpíval v pěveckým sboru a myslím, si že by stačilo a možná by to bylo kvůli celkovýmu pocitu zpěváků nejlepší jim tam dát ten samej mix co jde ven (do 1 páru odposlechů, vytáhnuto pomocí main 2, 2nd track, rec out, atd.) - teda v ideálním případě, že je celej soubor i "na sucho" dobře dynamicky vyváženej, což předpokládám ... pak by tě nějakej počet auxů nemusel vůbec zajímat. a taky to o dost zkrátí zvukovku :)

johny_r
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od johny_r » stř 06. srp 2008 12:38:52

sam jr.: Díky za odpověď. Budem muset polaborovat. Ona tohle je hodně specifická muzika a k pěveckýmu sboru to má hodně daleko. Už proto, že každej jede na svůj mikrofon, bas často vpodstatě simuluje basu. Skupiny, který na to maj to řešej in-ear příposlechama, kde má každej namíchaný něco jinýho (obvykle mix + sebe silněji). Takže to zkusíme, jestli to samý pro všechny nebo někde něco přidat. Ale díky za nápad.

johny_r
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od johny_r » stř 06. srp 2008 14:54:54

Napadl mě ještě jeden dotaz trochu z jiného soudku.
Pokud budu chtít z toho mixu (řekněme MFX8) vytáhnout signál do zvukovky PC, jak na to? Teď nemyslím nějaký vícestopý signál, ale když bych prostě chtěl připojit finální mix na zkukovku, aby to mohl pustit přes PC repro. Jak na to? Půjde to vůbec? Line-in vstup na zvukovce konzumuje třeba zvuk ze sluchátkového výstupu discmana apod, leze z toho pultu něco podobného nebo je třeba to ještě nějak dál zesílit? A jaký kabel? Hádám, že to bude chtít Y kabel 2x mono jack-->1x stereo jack. Nebo bude potřeba 2xXLR-->1x stereo jack? Koncové výstupy jsou na tom pultu tuším zdublované, ne? XLR i jack.

Díky moc.

jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop » stř 06. srp 2008 15:52:20

johny_r píše:Napadl mě ještě jeden dotaz trochu z jiného soudku.
Pokud budu chtít z toho mixu (řekněme MFX8) vytáhnout signál do zvukovky PC, jak na to? Teď nemyslím nějaký vícestopý signál, ale když bych prostě chtěl připojit finální mix na zkukovku, aby to mohl pustit přes PC repro. Jak na to? Půjde to vůbec? Line-in vstup na zvukovce konzumuje třeba zvuk ze sluchátkového výstupu discmana apod, leze z toho pultu něco podobného nebo je třeba to ještě nějak dál zesílit? A jaký kabel? Hádám, že to bude chtít Y kabel 2x mono jack-->1x stereo jack. Nebo bude potřeba 2xXLR-->1x stereo jack? Koncové výstupy jsou na tom pultu tuším zdublované, ne? XLR i jack.

Díky moc.
Nejjednodussi je pripojit REC-OUT cinche se zvukovkou. To je ten samy vystup jako MAIN OUT. Problem by mohl byt, kdyby to prebuzovalo prevodnik. Pak bych volil variantu MONITOR OUT, resp. PHONES OUT (to jsou ty same vystupy, pozor, pri pripojeni sluchatek se mozna odpojuje MONITOR OUT, ale nevim to u techto novych mixu presne. Mozna, ze ne, kdyz tady je ovladani hlasitosti na kazdy tento vystup zvlast), ale nesmis mit nikde zmacknuty PFL. Pak tu uroven do zvukovky muzes regulovat tim potakem pro monitor, resp. sluchatka.

jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop » stř 06. srp 2008 15:55:22

Jinak s temi odposlechy doporucuju si od nekoho podobny mix pujcit, az budete mit ty mikrofony a zkusit si nekde jen tak cvicne postavit aparat a vyzkouset, jak vam ty 2 odposlechy budou vyhovovat, at nemate premieru az na nejakem vystoupeni.

johny_r
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od johny_r » stř 06. srp 2008 15:57:43

Díky moc, to jsem přesně chtěl vědět :-)

A ještě jeden spíš teoreticky-technický dotaz. V tom mixu je nějaký zesilovač? Teď nemyslím koncový, ale prostě nějaký slabý. Jak silný signál z toho leze. Srovnatelný třeba se sluchátkovým výstupem toho discmana? Nebo z toho leze zcela nezesílený signál (jen ty mikrofonní předzesilovače)?

Díky

jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop » stř 06. srp 2008 16:10:16

Jo, ze tech cinchu leze signal linkove urovne, stejne jako z XLR vystupu MIX OUT. Signal srovnatelny s vystupem z minidisku je z PHONES OUT, ale jestli mas v minidisku i LINE OUT, tak vis, ze ten je o neco slabsi, jestli's tam zkousel davat sluchatka.
Rozhodne ten LINE signal je silnejsi, nez signal primo z mikrofonu.
LINE OUT neni urcen k pripojeni sluchatek nebo pasivnich beden, takove zatizeni by ho mozna mohlo i poskodit, ale do linkoveho vstupu zvukovky nebo jakehokoli zaznamoveho zarizeni (MD) je to vhodne.

johny_r
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od johny_r » stř 06. srp 2008 16:11:31

Díky moc. Jsem zas o něco chytřejší.

jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop » stř 06. srp 2008 16:12:40

johny_r píše:Díky moc, to jsem přesně chtěl vědět :-)

Nebo z toho leze zcela nezesílený signál (jen ty mikrofonní předzesilovače)?

Díky
Sam mikrofonni predzesilovac v podstate meni ten signal z mikrofonu na linkovy. Ja myslim, ze na tom masteru uz zadny zesilovac neni, je tam jenom smesovac techto linkovych signalu z vystupu jednotlivych mikrofonnich preampu. Ale jestli se mylim, tak me profici opravte :roll:

johny_r
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od johny_r » stř 06. srp 2008 17:05:18

Vraťme se prosím ještě k těm mixům, co jsem navrhoval. Nakonec z toho nějak vyplynul ten Soundcraft MFX8, ale chci se zeptat, jaké jsou jeho výhody oproti Mackie CFX12 a Allenu PA12.

Díky moc.

jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop » stř 06. srp 2008 17:22:21

johny_r píše:Vraťme se prosím ještě k těm mixům, co jsem navrhoval. Nakonec z toho nějak vyplynul ten Soundcraft MFX8, ale chci se zeptat, jaké jsou jeho výhody oproti Mackie CFX12 a Allenu PA12.

Díky moc.
ten PA12 je urcite lepsi v mnoha vecech:
ma HPF 100Hz
ma 4 pasmovy ekvalizery
ma 2 ekvalizery, ktery jdou pouzit na master out nebo na AUXy
ma 100mm fadery.
ma zapinani phantomu na kazde savli zvlast
ma navic POST AUX (pro druhy externi efekt)
a plno dalsich

akorat je drazsi.

tom.pavelek
Nováček fóra
Nováček fóra

mix pult

Příspěvek od tom.pavelek » stř 06. srp 2008 18:55:30

Mam na prodej mix pult spirit LX7. 4xStereo inputs,4xsub+mono,6xauxes,32 micline inputs.Cena za nove 79900 moje cena 40000.Telefon 605 059 342.

johny_r
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od johny_r » stř 06. srp 2008 18:58:59

Díky,
nicméně MFX8 má taky 100Hz HPF, pokud se nepletu.
100mm fadery jsou fajn věc, co se týče samostatných fantomových switchů, tak si nejsem jist, jestli je to až taková výhoda. Připoužití správné kabeláže je to jedno, ne? Ekvalizer je určitě plus. Na druhou stranu, co ten efekt. Je srovnatelný s tím lexiconem u Soundcraftu?

A další dotaz. V popisu na Prodance se píše:
AB výstupy lze s ohledem na požadavky používaného PA systému nakonfigurovat několika různými způsoby. Lze vytvořit například hlavní stereo ozvučení bez odposlechů nebo monofonní systém s odposlechovým monitorem pro hudebníka; k pultu lze připojit rovněž aktivní reprosoustavy pro hlavní ozvučení a interní zesilovače použít k buzení dvou samostatných odposlechů.

To nechápu. Ten pult snad nemá vlastní zesilovač, ne? Prosím o vysvětlení.

Díky.

Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“