Mix pro kočovné profi divadlo

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Mirek1972

Re: Mix pro kočovné profi divadlo

Příspěvek od Mirek1972 » stř 15. říj 2014 12:40:27

MADMAX:díky za kurz ČJ ...Já to nějak přežiju.

Mirek1972

Příspěvek od Mirek1972 » stř 15. říj 2014 13:10:16

MADMAX:ještě,když je tady řeč o te inteligenci tak bych Ti jen chtěl říct,že intelekt absolutně nemá nic společného s gramatikou nebo vzděláním.To by jsi ty jako inteligentní člověk měl dozajistá dobře vědět...

MADMAX
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od MADMAX » stř 15. říj 2014 13:32:56

Ano, do jisté míry nemá. Přirozeně inteligentní lidé se obvykle poměrně snadno a rádi učí (nemyslím šprtání ve škole, myslím obecnou schopnost přijímat, zpracovávat a ukládat informace), a tudíž se většinou naučí psát bez hrubek. Na druhé straně uznávám, že existuje řada "jednokolejných géniů", kteří vynikají ve svém oboru a ostatní je jim celkem putna. Potom jsou tu inteligentní lidé, kterým je nějaký pravopis putna programově, to je trochu zvrácená forma asociálnosti. Ale slibuju, že už se o Tebe nebudu otírat - žít a nechat žít. ;-)

Co se týče nějakých žebříčků spolehlivosti - bojím se, že stěží by se dalo hlasovat pro nějakou značku, spíš už za konkrétní modely. Ale tyhle statistiky budou mít v rukou především servisy jednotlivých prodejců, a pro ně to jistě budou "citlivá data", takže pochybuju, že by někdo z nich byl tak hloupý, že by s nimi vylezl na světlo... dokonce ani v případě, že by se měl čím chlubit, protože by tím vyvolal další řev konkurence a bitvu mezi prodejci, kteří už takhle nemají moc dobré vztahy. Obávám se, že dobrat se reality není šance...

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » stř 15. říj 2014 14:43:58

A co to je ten intelekt ? Co všechno tedy do něj ještě nepatří ? Nějaké chyby děláme všichni, ale užívání jazyka, mateřského zvlášť, má zaručeně k jakémukoli myšlení vůbec nejblíž. Já si prostě nemůžu pomoct, sice to obvykle nekomentuju, ale takhle na dálku si ani jinak nelze udělat obrázek, než právě z té češtiny. Opravdu neznám nikoho, kdy by dokázal excelovat nějak odborně a přitom psal jako pětkař ze základní školy. Nikomu nedoporučuju se utěšovat tím, že na tom nezáleží, korelace je příliš vysoká, je to trochu jako kdyby si cikán myslel, že na něj nikdo nebude koukat skrz prsty, protože on je přece osobně úplně v pořádku a rasismus je hnusná věc...

H.M.

Martin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Martin » stř 15. říj 2014 14:59:36

jen si přisadím, že způsob zápisu má vliv na úspěšnost vyhledávání
je ovšem nadále možno myslet jen na sebe...
administrátor, moderátor

Mirek1972

Příspěvek od Mirek1972 » stř 15. říj 2014 15:01:44

MADMAX:Díky.Určitě se nechci s nikým hádat a soutěžit,,kdo dál dočurá,, :-)

Mirek1972

Příspěvek od Mirek1972 » stř 15. říj 2014 15:11:25

Zdeněk Prodance:asi schopnost řešit logické situace-jsou na to testy.Se vzděláním to nemá nic společného.Protože to se naučíš(třeba ten jazyk)šprtáním-učením...

Mirek1972

Příspěvek od Mirek1972 » stř 15. říj 2014 15:16:06

Pro život je ,ale mnohem důležitější EQ(emoční koeficient) než IQ(inteligenční koeficient),protože i totální magoři můžou být až neskutečně inteligentní.I spousta psychopatů je nadrůměrně inteligentních a kdo by s nima chtěl žít??? :-D

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 15. říj 2014 15:38:27

Jsme OT, ale taky si přidám, předchozí 2 příspěvky, gramatika strašná, mezery chybí, a když už jsou, tak blbě.
- mezera se píše po čárce, po tečce (vykřičníku, otazníku atp.), ne před a píše se vždy
- u závorek se píše před (
Pak to totiž dělá ten tvůj text nepřehledným a nečitelným, působí to dojmem psáno jednou větou a to se nikomu už v půlce nechce číst. K tomu to "pokut" apod.

V čem to píšeš, to ti nefungují opravy textu, vždyť to musí hulákat červeně.

Už tu jeden podobnej byl, v podstatě jsme řešili hodně podobné, taky oponoval a nakonec to bylo spíš ke škodě jemu.

Podle nicku odhaduji, že jsi ročník 1972, v tomhle věku už by asi měl být člověk trochu soudnej. Ale styl jakým píšeš působí dojmem 14ti letého puberťáka, podle toho se ti taky dostává odpovědí. Jak píše Hubert, většinou je to jedna z mála možností podle kterých se dá o tom druhém udělat obrázek.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Mirek1972

Příspěvek od Mirek1972 » stř 15. říj 2014 15:46:44

Jo jsem ročník 1972 a raději už od tud padám.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » stř 15. říj 2014 16:00:15

Ano, taky mne zaráží ten ročník, pokud to je ročník. Touhle dobou už obvykle má člověk dost zkušeností i z mezilidských vztahů a stihnul si všimnout, kde se ta pologramotnost vyskytuje (a obhajuje) a kde rozhodně ne. Přitom to opravdu není tak, že by hůř psali ti logičtěji myslící. Když jsme u té logiky - opravdu si myslíš, že třeba gramatika je něco samoúčelného ? Že forma nemá žádný vliv na obsah ? Že náhodně generované chyby se v podstatě nerovnají šumu v užitečném signálu ? Viz to vyhledávání - ano, to je zcela reálný problém. Jde to obcházet inteligencí umělou, která se snaží odhadnout, co dotyčný vlastně mínil, ale až s touhle prohrajete, tak to bude prohra definitivní. Protože logika, ta je AI přímo vlastní :-)

H.M.

Nevím proč se urážíš. My se opravdu nebudeme přizpůsobovat a vy si svoje forum těžko někdy založíte. Jak říkám, zvykl jsem si na ty projevy, nezvyknu si na jejich obhajobu. Dá se o tom maximálně mlčet.

MADMAX
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od MADMAX » stř 15. říj 2014 17:49:59

Teď mám trochu výčitky svědomí, že jsme odtud "vyhnali" člověka, kterej potřeboval poradit, kvůli něčemu, co s naší branží tak úplně nesouvisí.
Rozhodně Mirku nechci, aby jsi přestal sledovat tohle fórum nebo na něj psát jenom proto, že jsme se do Tebe opřeli. Mně osobně jsou v "ne-virtuálním" světě milejší lidi, kteří jsou hodní, i když třeba tak trochu "ňoumové", než někdo, kdo je sice inteligentní a vzdělaný, ale taky pěkná k...a. Což se ovšem z textu na fóru pozná hůře (i když v některých případech to jde taky).

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » stř 15. říj 2014 18:26:02

Já si myslím, že se z textu dá poznat opravdu hodně, stačí když je ho dost a není silně a zdařile autocenzurovaný. Aspoň mně to docela slouží, netvrdím, že každému.
Co se týká nějakého vyhánění nebo dokonce snižování něčí inteligence atd. - o to přece vůbec nešlo. Kdybych měl dojem, že se bavím s někým, kdo má IQ pod 80, tak bych asi cokoli v češtině přehlédl, stejně jako bych to přehlédl u cizince, dotyčný na to evidentně nemá, nemůžeme to po něm chtít, každý pokus dobrý. Lepší lidi jsou proto lepší, že na ně lze klást vyšší nároky. Na koho nelze, ten si sice stále může myslet i říkat svoje, ale bude v tom zcela poprávu už sám.
Mimochodem nejde o žádné koeficienty, ale kvocienty. Proto je tam Q a ne K nebo C. Písmenka a jejich uspořádání opravdu nejsou odpad zbytečného školního biflování, nýbrž jedno z nářadí, kterými pracuje mozek. Jestli jsi to nepochopil dodnes, tak máš stále ještě půlku života na nápravu :-)

H.M.
Naposledy upravil(a) Zdeněk Prodance dne stř 15. říj 2014 19:13:51, celkem upraveno 1 x.

Ondráš

Příspěvek od Ondráš » stř 15. říj 2014 18:38:15

Zpět k tématu, servisovatelnost v Praze pro mě není nejdůležitější kritérium, ale pravda je, že když se něco rozbije, tak mnohem raději osobně autem pult dovezu na místo a o závadě poreferuji s technikem, kde se jako bonus často člověk dozví i něco ze zákulisí servisu apod.

Nový pult bude jako havarijní záloha velkého analogu od Yamahy pro konferenční účely (tj. mluvené slovo, reprodukovaná hudba; doufám, že ho do 2 let nahradíme digitálem) a v mezidobí poslouží pro zvučení malých akcí s pár mikrofony, kde je potřeba zároveň oběma směry do a z pultu distribuovat signál mluveného slova linkové úrovně, na tyto malé akce pak ještě jako bezpečnostní záloha poslouží stávající malý Behringer.

Požadavky jsou:
min. 10x mic/line IN s laditelnými středy
2x-4x stereo IN vc. GAIN
min. 2x AUX post
podskupina nebo další paralelni výstup hlavní sběrnice
efekty nic
kompresor by byl fajn, i když ty v pultech asi za moc nestojí
100mm fadery výhoda
paralelní digitální výstup SPDIF (AES nečekám) hlavního mixu velká výhoda.

Samozřejmě mám oblíbenou Yamahu, servis je i v Praze (Yamaha Servis v Michli, jednání a přístup super), bohužel kolem těch 15.000,- Yamaha teď nemá uplně pult podle představ (vždycky je tam něčeho málo nebo špatně). Dělal jsem i se ZEDy, AH nebo Mackie, ale na základě toho nemám šanci si udělat názor.
Byl jsem i parkát v PD si je osahat, ale to asi není to rozhodující pro koupi.

S pultem se bude dělat jen třeba 20x do roka, ale měl by na něj být spoleh, na což směřoval můj dotaz, jestli se třeba z praxe ví, že třeba konkrétnímu modelu po 2 letech odejdou šavle, nebo že se kazí zdroj nebo jiná notoricky známá závada atd.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 15. říj 2014 18:56:06

20x do roka a požadavky, hele a nestálo by vážně na zvážení DL1608, nebo až bude dostupný Behringer X18.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“