Proč analog a ne digital a obráceně

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Lupiino
Uživatel
Uživatel

Re: Proč analog a ne digital a obráceně

Příspěvek od Lupiino » pon 25. bře 2013 13:49:09

Vytuhnutí HW u digitálního pultu je asi jediná noční můra, co mne odrazuje. Přímo řídícím softem to opravdu nebývá!!!! Do elektroniky už nějakou dobu dělám, PC znám jako svý boty. I pocit bezmoci s modrou obrazovkou a davem nechápavě se dívajících posluchačů :-D :twisted: :oops: A každé paměťové médium má určitý počet pracovních cyklů - čtení a zápis. A platí to i pro SSD, EPROM...... je to jenom otázka času, kdy to přijde. Pokud si pult při každým pohnutí šavle ukládá konfiguraci, padne o to dřív. Řešil to i pult Ilive t112 - úprava FW. Tohle ale rozhodne až čas, kde se stala chyba.

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » pon 25. bře 2013 14:06:45

Nejhorší smrt je z vyděšení :) 8 let co jezdím z digitálem si říkám co budu dělat až to zdechne .... a vono pořád nic :)

Jasně že je možné vozit náhradní pult ... atd .... ale .... kdo to v dnešní době zaplatí ? X let se stresuju aby všechno fungovalo, X let se snažím být na každém koncertě včas .

Kolikrát se už za tu dobu stalo že kapela přijela i o pár hodin později, kolikrát za tu dobu zrušil pořadatel akci kterou jsem měl v diáři, kolikrát interpret onemocněl a koncert se zrušil ......

A tak, kdyby se jednou stalo , že "chcípne" digi mixpult a nebyla by v dosažitelném okruhu náhrada ..... Vždyť je to jen technika, takové věci se jednou za 10 let stávají, stresovat bych se tím začal až kdyby se to stalo za 10 let podruhé :)

Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. » pon 25. bře 2013 15:41:40

Jenomže nic z toho co jsi popsal se nestane uprostřed narvaného sálu lidí. A vysvětluj 500 lidí, kteří si zaplatili,že dostanou půlku zpátky , protože je to jen technika.
Zvukař je na to po všech stránkách nejhůř, musí investovat nejvíc peněz,nese největší zodpovědnost, má největší stres, nejvíc dřiny a dostane úměrně k tomu všemu nejméně peněz.
Neumím poslední dobou najít jediný důvod, jaký má výše uvedené smysl :?:
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » pon 25. bře 2013 16:12:33

Právě to jsem se snažil popsat .... dřív mě to stresovalo, teď už ne. Je to jen technika, stát se to může .

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pon 25. bře 2013 17:01:54

Totálně odejít může i analogový mix, případně DSP, já si myslím, že ten velký strašák poruchy digitálního mixu je už dneska zbytečný, ne proto, že by se pokazit nemohl nebo že by na tom nezáleželo a dalo se kvůli tomu klidně zrušit představení, ale proto, že to už není tak nevyhnutelné, jako v dobách, kdy nejbližší náhrada byla v Mnichově nebo u konkurence a ještě na kšeftě. Dneska už jsou rozeseté docela hustě a určitě všechny nemají stále práci. Pokud někdo nebude chtít navíc dělat ještě naschvály, tak se maximálně může posunout začátek. Celé se to změnilo během posledních asi 2-3 let, kdy jen my jsme prodali zhruba tolik A&H digitálů, jako předtím celkem všech analogových mixů řekněme od 32 kanálů včetně nahoru. To je něco jako změna skupenství :-)

H.M.

PPSSound
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PPSSound » stř 17. dub 2013 0:47:29

A co trebas analogovy pult digitalne ovladany???? To me zajima....

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » stř 17. dub 2013 1:20:17

A co jako s ním ? Podle mne jde vývoj přesně opačně k "analogově ovládaným digitálním pultům", jednoduše proto, že nám lidem vyhovuje to ovládání a jim strojům zase ta digitální doména zpracování informace. Mám dojem, že to se už ukázalo velice jasně úplně všude a nějaké mixy nebudou výjimkou.

H.M.

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » stř 17. dub 2013 7:49:30

PPSSound píše:A co trebas analogovy pult digitalne ovladany?
A jak by to vypadalo technicky? Každý fader motorizovaný, každý poťák motorizovaný, celý outboard motorizovaný, routování (tzn. přepíchávání kabelů) asi manuální. Cena takového zařízení by byla dost nezajímavá.

A jak by to vypadalo uživatelsky? Pult, na který si můžu rychle sáhnout, budu ovládat přes nějakou dotykovou aplikaci? Co mi to přinese? Snad jen absenci páráku. Nebo ještě něco?

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » stř 17. dub 2013 10:22:22

PPSSound píše:A co trebas analogovy pult digitalne ovladany???? To me zajima....
Něco takového tu (resp. tam, atdy asi ne) bylo před 30 lety - LAWO PTR (Development of the programmable audio mixing console PTR with analog signal processing and digital control (hybrid audio mixing console))

Obrázek

Přihlaste se, kdo to chce s sebou tahat na kšefty :-)
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

PPSSound
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PPSSound » čtv 18. dub 2013 15:45:27

No, jen k tomu pultu, co jsem psal, pripravuje se, jiz jsem videl planky, a bude to docela zajimave, a budou 2 verze, jedna cca 16 tka a pak 32, jak rikam, zajimava konstrukce....

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » čtv 18. dub 2013 16:39:10

No já bych byl v tomto případě ke Kramperovi trošku skeptický...
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

PPSSound
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PPSSound » čtv 18. dub 2013 18:02:07

Tak mozne je vsechno,az to uslysim,uvidim a zkusim si na tom neco, budu zase o kus vedet vic,to je logicke,trebas mate jine zkusenosti, rad se poucim,naucim,nejsem proti,ucime se porad,cely zivot...

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 18. dub 2013 21:26:08

Tak ono samozřejmě není velký problém řídit hromady elektronických potenciometrů a spínačů digitálně, jak jinak by se to nakonec mělo provádět. Nemusí tam být ani žádné motorové fadery, na co by byly, DL1608 nebo iDR je taky nepotřebují, jezdí místo nich obrázky na dotykové obrazovce. Co ovšem problém je, to je "efekťák", včetně všech zpoždění a taky komunikace s okolím (například jiným mixem, záznamem), které už se dneska dějí digitálně a to s velkou (možná největší) výhodou. Jsem si jistý, že bude mít Krampera zase pár dobrých nápadů a nějaké nikoli běžné kvality jeho přístup přinese, ale je otázka za jakou cenu (nemyslím jen peníze, ale také obětované příležitosti a kompromisy typu "je to celé čistý analog, ale do těch inzertů už si asi stejně budete strkat zařízení s AD na vstupu a DA na výstupu, aniž byste měli šanci kompenzovat jejich latenci"

H.M.

PPSSound
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PPSSound » sob 25. kvě 2013 0:45:00

Tak pro vsechny posmevacky a pochybovace. Analogovy pult digitalne ovladany se nam pomalu rysuje, a takove ty reci, ze se bude tocit potakama digitalne, o tom to vubec neni, jen o ovladani, jinak pult je plne analogovy, primej zasah do kazde savle, do kazdeho, knofliku, jen to routovani a tak je pomoci digitalu,a task podobne....budou se delat 2 verze 16 / 24, rozsiritelna na 48, pridanim dalsi konzole, mezi sebou komunikace, moznost na kazdem 24 kanalu nazvucit jednu a druhou kapelu a cele to pak michnout do jednoho vystupu,moznosti bude....

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » sob 25. kvě 2013 6:55:51

Tak to se těším, rád se vracím do klukovských let.
Bohužel však v dnešní době diktátu peněz budou mít na vrch asi takové ty klumpry typu Vi6 ap.
Apropo, komu to vlastně bude určené ?
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“