Jaký pult vybrat? např. MG2414 FX-MG?

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
frantik
Uživatel
Uživatel

Re: Jaký pult vybrat? např. MG2414 FX-MG?

Příspěvek od frantik » úte 24. lis 2009 15:44:07

Tak jak jsi Pavle spokojený s GL-kem? Nestýská se Ti třeba po zde přetřásané Yamaze?:-)) Já jenom, jestli nemáš pocit, že jsme Ti tu radili špatně... Co korekce, vyhovuje průběh? Co říkáš na rozsah? Dole 35Hz, nahoře 15kHz, bomba jak boxerkou od Močiara, no ne?

Babě řekni ať si s tím neláme hlavu, že to stejně není schopná pochopit, tak ať se s tím zbytečně netrápí!:-) My taky nerozumíme hadrům, botům, šminkám, kabelkám a už vůbec nevíme co je to třeba broskvová barva... a trápí nás to?
Moje manželka je tak trochu výjimka, v módě si nelibuje, za hlouposti nevyhazuje a pult mi shválila předem. Byla se mnou i při nákupu a mix se jí moc líbí vzhledově. V tomto se ženská nezapře...
Naposledy upravil(a) frantik dne úte 24. lis 2009 22:07:50, celkem upraveno 1 x.
Jsem zmatkař, někdy. No a?

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv » úte 24. lis 2009 16:00:01

Tak tobuď rád ty, že neměli na krámě Vi6 :-)
To je hotovej kočkolap.
Dělám, co mě baví.

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » úte 24. lis 2009 16:04:52

To by jako argument nestačilo, moja zas umí šetřit, takže cenově to muselo být únosné, vzhled by nestačil. Tehdy pomohl fakt, že cena GL24xx se dostala pod 60tisíc, takže se daly vyloučit alternativy s řadou PA, malé Onyxy apod.

Pavel Sulek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel Sulek » úte 24. lis 2009 22:44:50

Franto, som velmi spokojny. Nie len kvoli tomu, ze doteraz som fungoval sa Soundcrafte Spirite a pribudlo mi fura vstupov, ale ako vravis, korekcie mi sedia velmi dobre, mam zatial postacujuci pocet auxov (kapele s ktorou jazdim stacia 3 auxy) + posty mam na efekty.
Hned jak som ho doviezol, na druhy den sme hrali a bolo to hned o niecom inom...
Takze Ti este raz dakujem za fajne rady, najblizsie roky budem teda fungovat s GL-kom.

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » úte 24. lis 2009 23:15:09

Tak jsem rád, že ti to sedlo, většinou totiž Soundcrafťáci nemají Allánovy korekce rádi, někteří je přímo nenávidí. Já měl nedávno záskok na jednom 16-kanálovém Špiritusu, tuším z řady LX7, 16mono vstupů, dva stereo plus dva returny s korekcema pro FX. Dá se s tím samozřejmě dělat, pro mě furt stokrát lepší alternativa k AH než třeba cokoliv od Uliho. Akorát jsem nemohl zvuk pultu samotného posoudit, protože PA nebylo moje a nebylo pro požadovaný výkon a kvalitu adekvátní. Bylo tvořeno jen dvěma staršíma, vytahanýma aktivkama ART300, které už měly leccos za sebou i nějaký ten pád se stojanu (to zařídili ožralci). Neměl jsem k dispozici ani kompresor na zpěvy (pro mě kámen úrazu), ani master EQ. I tak jsem ten zvuk tak nějak udělal, musel jsem. A to měl pult navíc vadný hlavní výstup R, tak se jelo jen mono z levého do obou aktivek. Hlavní věc byla, že měl pult na mono šavlích dvojí laditelné středy a ty horní šly aspoň k těm obvyklým 8kHz.

Zde zmiňovaná Yamaha má jen jeden laditelný střed a ten má rozsah omezený na 250Hz až 5kHz, což je na slušný FOH pult málo.

Časem tohoto Špiritusa budu mít doma na opravu vadného výstupu, tak uvidím, jak je to udělané uvnitř a budu si to moci v klidu pult poslechnout aspoň přes sluchátka.

Pavel Sulek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel Sulek » stř 25. lis 2009 9:46:53

Ja som tiez nemal moznost kratko po sebe urobit nejake porovnanie. Dam Ti vediet, ked pojdeme s kapelu von.

Pavel Sulek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel Sulek » ned 03. led 2010 14:37:53

Franto, robili sme Silv.akciu a poviem Ti, ani som netusil, ze ho vytazim na max. Okram matrixu obsadene uplne vsetko, co sa dalo. Mal som ho ako univerzal - FOH+monitory. Proste krasa. Vyhral som sa s korekciami a krasne som pooddeloval vsetky klavesy, spevy, gitary, dychy... A k tomu RCF-ky 322A ako monitory... A pri kombinacii sa novou MX200-kou od Lexic. a DBX 266-kami a EQ1231 to bola proste pohadka.
Chcelo by to este case na mixer a ide sa :D

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » ned 03. led 2010 14:51:46

Zdar, no vida, dyť to říkám pořád, ono je těch vstupů kolikrát tak tak akorát a přitom při nákupu se možná zdálo, že je zbytečně předimenzováno! A rozsah korekcí se taky šikne, že jo? Tak teď už jen nechat udělat ten futrál a bude hotovo. Radši u profíků, kteří na to mají materiál a zkušenosti. Case musí být přiměřeně tuhý, protože tyto nové řady pultů jsou oproti staré řadě GL2200 poněkud menší a odlehčené, plech asi bude tenčí. Akorát zvaž předem velikost case - jestli budeš časem chtít párák doplnit o multipin pro rychlé připojení k pultu, nech si tam na něj udělat místo.

Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“