Jaké vstupy jsou na starém pultu
-
- Reklama
-
deepeyes
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jaké vstupy jsou na starém pultu
Prosím o radu nebo zkušenost:
Mám od známého na delší dobu půjčený mix, starší, řekl bych Tesla (fotku kdyžtak dodám, ale asi vám stejně nic neřekne). Má 6 kanálů a každý má vstup buď TS1/4 nebo DIN-5, oba jsou proklemované, tj. shodné. A mě by zajímalo jestli jsou to linkové nebo mikrofonní vstupy (když jsou i navzdory blbuvzdornosti na nových pultech rozdělené, řekl bych že to dřív nešlo vyřešit jedním konektorem). Pult úspěšně používám pro oboje, tj. mikrofony, pc i kytaru, pouze trochu poladím citlivost vstupu, aby to moc neřvalo.
Předem varuju, nechci rozpoutat diskuzi o tom jak se to dělá dnes a jak je stará technika nanic a co bych si měl pořídit. Prostě tenhle kousek mi stačí a hotovo. Jen by mě zajímalo jak to vlastně je zapojené.
Díka za vaše názory.
Mám od známého na delší dobu půjčený mix, starší, řekl bych Tesla (fotku kdyžtak dodám, ale asi vám stejně nic neřekne). Má 6 kanálů a každý má vstup buď TS1/4 nebo DIN-5, oba jsou proklemované, tj. shodné. A mě by zajímalo jestli jsou to linkové nebo mikrofonní vstupy (když jsou i navzdory blbuvzdornosti na nových pultech rozdělené, řekl bych že to dřív nešlo vyřešit jedním konektorem). Pult úspěšně používám pro oboje, tj. mikrofony, pc i kytaru, pouze trochu poladím citlivost vstupu, aby to moc neřvalo.
Předem varuju, nechci rozpoutat diskuzi o tom jak se to dělá dnes a jak je stará technika nanic a co bych si měl pořídit. Prostě tenhle kousek mi stačí a hotovo. Jen by mě zajímalo jak to vlastně je zapojené.
Díka za vaše názory.
Kde není talent, tam decibely nepomůžou.
- jirkaaa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaké vstupy jsou na starém pultu
Zkus hodit tu fotku nebo alespoň typ ....
Kdo vás to naučil dělat takovej kravál?:)
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
jak kterej kus, některé vstupní jednotky měly skutečně vstup společný pro MIC i linku ( ostatně by tomu napovídalo , že jsou Vámi popsané konektory proklemované ) ale dřív se neuvažovala úroveň linky v řádech voltů , ale cca do 0,3 V .
Opravdu nejrychlejší bylo mrknout se dovnitř na zapojení, než se trápit s hledáním "živých" pinů konektoru.
Jindy měl DIN konektor osazeny piny 1 a 4 pro MIC , 3 a 5 pro Linku a 2 jako společnou nulu. Viděl jsem i zapojení s ovládáním START/STOP a vstupů na společném konektoru atd. .....
Opravdu nejrychlejší bylo mrknout se dovnitř na zapojení, než se trápit s hledáním "živých" pinů konektoru.
Jindy měl DIN konektor osazeny piny 1 a 4 pro MIC , 3 a 5 pro Linku a 2 jako společnou nulu. Viděl jsem i zapojení s ovládáním START/STOP a vstupů na společném konektoru atd. .....
-
deepeyes
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Mě nejde ani tak o to, který je který pin, já prostě zapojím jack a jedu. Jen mě to zajímalo jako obsluhu pultu. Jinak je tam prostě 6 mono vstupů, uvnitř jsou od každého konektoru 2 dráty, od jacku, přes din někam dál do útrob stroje, všechno poctivě vyvázané do svazků, takže hledání kam co vede bude trošku složitější.
Jo a výstup pultu, kterým krmím koncový zesík je označený 0,775V. A fadery jsou popsané odspoda 0 - 7, to asi jako místo dB útlumu.
Fotku dodám, až nějakou udělám a zjistím jak jí sem dát (to byl vtip).
Jo a výstup pultu, kterým krmím koncový zesík je označený 0,775V. A fadery jsou popsané odspoda 0 - 7, to asi jako místo dB útlumu.
Fotku dodám, až nějakou udělám a zjistím jak jí sem dát (to byl vtip).
-
deepeyes
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak už jsem vyhrabal jednu fotku, snad vám pomůže.
- Přílohy
-
- pult.JPG (17.81 KiB) Zobrazeno 3199 x
-
Adam
Je to byvale TESLA Studiosolo 130, ktore ma odstranene koncovy stupen, vsetky vstupy aj vystupy su nesymetricke. Celkom pekne to hralo (vlastnil som v minulosti niekolko kusov), len ak bol powermix vyuzivany velmi casto (kostoly,...), tak pomalicky odchadzali integrovane obvody v jednotlivych vstupoch tak, ze vypadavali. Myslim, ze je to osadene takymi podlhovastymi svabmi MAA 503. Odohral som na tom nejedno vystupenie nasej cimbalovky a nikdy nesklamal, vydrzalo to skutocne akekolvek podmienky. No doba je ina a casy su uz prec... 
-
deepeyes
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já jsem s ním spokojený, zvuk z něj jde dobrý a na moje smíchání pár signálů to stačí. Jen nevím jestli to někdy byl powermix, spíš asi ne (nemá výstupy na repro ani regulaci výkonu). Signál normálně pouštím do konce a pak na repro.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No, ta verze s přidaným koncem opravdu fungovala. Myslim že to umělo i 100V rozvody, pomocí konektorů Liberec bylo možné podle zapojení použít 4, 8 ohm nebo 100V repra.
Jináč ohledně těch společných vstupních konektorů - některé pulty to mají dodnes. KOnkrétně mi to říkal kamarád co měl na opravu malý mix od Uliho. Společný konektor pro linku a mic se spíš nepoužívá.
Ber to jako raritu. Kdysi byly požadavky a způsob provedení ozvučení jaksi jiné
Jináč ohledně těch společných vstupních konektorů - některé pulty to mají dodnes. KOnkrétně mi to říkal kamarád co měl na opravu malý mix od Uliho. Společný konektor pro linku a mic se spíš nepoužívá.
Ber to jako raritu. Kdysi byly požadavky a způsob provedení ozvučení jaksi jiné
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
-
deepeyes
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Díky za vše. Jen ještě jeden dotaz: jakým pultem byste ho dnes nahradili? Protože ho nebudu mít půjčený navěky, budu si za něj muset najít náhradu. Funkce mi stačí (jsem jen pouštěč, občas kytara), hodil by se nějaký stereo vstup. Myslel jsem na Behringer nebo něco menšího od Tapca, aby to moc nestálo. Rozumějte - muzika mě neživí, akcí mám tak 5 do roka a muzika spíš jako pozadí, aby nebylo ticho, žádné velké výkony.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Třeba Tapco MIX220FX by mohl asi stačit a vyhovovat.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
tu power verzi znám! to je mašinka! pokud jsou ty výstupy opravdu paralel tak to hrálo do 2 ohmu a hraje pořád dál.
sory za offtopic
sory za offtopic