3x stereo klávesy, 1x stereobaskytara, 4x zpěv
-
- Reklama
3x stereo klávesy, 1x stereobaskytara, 4x zpěv
Nenašel jsem MIX, který by měl 4 až 6 stereo vstupů. Jedná se mě o to, jak zapojit více stereo zařízení tak, aby byl 100% zachovám stereo signál. Klávesy mívají dnes 2x jack 6,3mm levá strana a pravá zvlášť, ty starší se brali ze sluchátkového stereo jacku 6,3mm. Nebo se postupuje tak, že se zapojí do mono stupu a PANORAMA (nevím jak se to řekne moderně se vytočí jednou v levo a jednou v pravo. Děkuji za vyjasnění situace, rád bych zakoupil mix, tak ať vím, co je pro mé použití třeba. Děkuji
Re: 3x stereo klávesy, 1x stereobaskytara, 4x zpěv
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Pro stereo můžeš použít i mono kanály na mixu, akorát zabereš 2 a musíš je rozhodit panorámou. Navíc spousta lidí to takhle dělá radši než přímo do stereo vstupu, protože když je nevyvážený vstup na mixu, nebo výstup z kláves, tak na mońo vstupech si to dorovnáš na Gainech.
Jinak mix se 4 stereovstupy existuje, třeba tento:
http://www.audiotek.cz/product-22545-mackie-1642-vlz3
Nebo od Soundcraftu série SPIRIT M4, 8, 12, ale ty jsou míň vybavený
Jinak toho Mckieho mám jako "kapesní" mix na menší akce a jsem s ním docela spokojený.
Jinak mix se 4 stereovstupy existuje, třeba tento:
http://www.audiotek.cz/product-22545-mackie-1642-vlz3
Nebo od Soundcraftu série SPIRIT M4, 8, 12, ale ty jsou míň vybavený
Jinak toho Mckieho mám jako "kapesní" mix na menší akce a jsem s ním docela spokojený.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Těch výhod pro použití 2 MONO bude víc, např. ještě:
- větší vybavenost mono vstupu (např. na korekcích)
- možnost to stereo-rozložení trochu seříznout, na velkém prostoru by někteří posluchači mohli slyšet jen L nebo jen R
- větší vybavenost mono vstupu (např. na korekcích)
- možnost to stereo-rozložení trochu seříznout, na velkém prostoru by někteří posluchači mohli slyšet jen L nebo jen R
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Na tvůj dotaz bylo myslím dostatečně odpovězeno, tak já mám taky dotaz....
Proč basa ve stereu??? Má to pro nějaký hlubší, pro mě utajený význam?
Proč basa ve stereu??? Má to pro nějaký hlubší, pro mě utajený význam?
Nemá to žádný důvod jen jsem to použil, protože jsem nechtěl napsat jen klávesové nástroje, já jich potřebuji dokonce 5 takže 10 x vstup. No, ale dostal se mě do ruky nějaký super bas efekt kde byly nějaké zvláštní efekty a výstup efektu stereo. Tak jsem to uvedl jako příklad nic víc. Jednalo se jen o mnoho stereopřipojení.