Soundcraft MFXi 12 vs Allen&Heath PA12
-
- Reklama
-
ruka
Zdravím,
vybíráme do kapely mix a rozhodujeme se mezi SC MFXi 12 a AH PA12. Případně nějaký jiný v podobné cenové kategorii. Měl by se dát použít do zkušebny a na ozvučení menších akcí (malý sál, klub, zahrádky...).
Potřebuji ozvučit 4 zpěvy, akustiku, občas kytaru a basu, klávesy, bicí minimálně kopák+šrot.
AUXy stačí bohatě 2.
Máte někdo s některým z nich zkušenosti?
vybíráme do kapely mix a rozhodujeme se mezi SC MFXi 12 a AH PA12. Případně nějaký jiný v podobné cenové kategorii. Měl by se dát použít do zkušebny a na ozvučení menších akcí (malý sál, klub, zahrádky...).
Potřebuji ozvučit 4 zpěvy, akustiku, občas kytaru a basu, klávesy, bicí minimálně kopák+šrot.
AUXy stačí bohatě 2.
Máte někdo s některým z nich zkušenosti?
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Pokud si seš jistej počtem vstupů a výstupů, je to stejná třída, hrát budou podobně, je to spíš o požadavcích a ergonomii, takže obecně:
Soundcraft MFXi 12:
plusy - předzesilovače GB30, efekt Lexicon, 12+2 stereo vstupy, 2 podskupiny
mínusy - 60mm fadery
A&H PA12:
plusy - 100mm fadery, fadery pro AUXy, 2+2AUX sb., 4p parametr EQ na výstupech, výstup na lampičku
mínusy - jen 8+2 stereo vstupy
No a v téhle cenové a kvalitativní kategorii by mohl ještě být:
http://www.audiotek.cz/product-22545-mackie-1642-vlz3" onclick="window.open(this.href);return false;
Ten mám na menší akce.
plusy - větší možnosti routování, podskupiny, větší konektiva
mínusy - 60mm fadery, nemá efektovou jednotku
Soundcraft MFXi 12:
plusy - předzesilovače GB30, efekt Lexicon, 12+2 stereo vstupy, 2 podskupiny
mínusy - 60mm fadery
A&H PA12:
plusy - 100mm fadery, fadery pro AUXy, 2+2AUX sb., 4p parametr EQ na výstupech, výstup na lampičku
mínusy - jen 8+2 stereo vstupy
No a v téhle cenové a kvalitativní kategorii by mohl ještě být:
http://www.audiotek.cz/product-22545-mackie-1642-vlz3" onclick="window.open(this.href);return false;
Ten mám na menší akce.
plusy - větší možnosti routování, podskupiny, větší konektiva
mínusy - 60mm fadery, nemá efektovou jednotku
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Používáme v kapele MFXi 12 a jsme s ním naprosto spokojeni. Jestli jsou ( i podle Blahy) největším mínusem 60mm fadery, tak se s tím v pohodě srovnáš, ne?
Efekty jsou docela použitelné. Při troše skromnosti a když nejsou muzikanti příliš "rozežraní", s tím v pohodě zvládnem i bigbítovou kapelu. Myslím že v této cenové kategorii s MFXi chybu neuděláš.
U ostatních nevím, neměl jsem tu čest...
Efekty jsou docela použitelné. Při troše skromnosti a když nejsou muzikanti příliš "rozežraní", s tím v pohodě zvládnem i bigbítovou kapelu. Myslím že v této cenové kategorii s MFXi chybu neuděláš.
U ostatních nevím, neměl jsem tu čest...
-
ruka
Díky za rady. Rozežraní určitě nejsme
... PA12 mají kamarádi v kapele, takže zhruba vím jak hraje. MFXi 12 mi doporučil kamarád z hudebnin. Sice jsem ho maximálně viděl na obrázku
, ale zaujal mě víc. Hlavně mě zajímalo, jestli jsou mezi nima nějaké velké rozdíly.
Asi to vidím na Soundcraft.
Asi to vidím na Soundcraft.
Pokud nehodláš do toho vrazit víc peněz, asi by to u mě vyhrál větší počet vstupů. Kdo ví, jednou budeš zvučit něco jiného než vás a pak budeš rád za každou dirku, do které můžeš něco strčit... 
- jerry.hadr
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
zajimava alternativa by mohl byt Souncrafti starsi FX16 (prvni rada, ne ii). Vybaveny je skoro stejne jak ten MFXi, ale je trochu vetsi a prijde mi, ze ty starsi rady hrajou vyrazne lip nez novejsi (ale je to subjektivni srovnani).
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Tak PA12 je hlavně úplně jinak konstruovaný.
Má modulární koncepci (jedna šavle= jeden modul) a co je opomíjeno a přitom je přínosné, je PEQ na výstupu.
I zvukově je dál než zbylé zmiňované.
Co se v něm moc nepovedlo, je efektovka.
To ty Lexicony v Souncraftech jsou přeci jenom "hezčí"
Má modulární koncepci (jedna šavle= jeden modul) a co je opomíjeno a přitom je přínosné, je PEQ na výstupu.
I zvukově je dál než zbylé zmiňované.
Co se v něm moc nepovedlo, je efektovka.
To ty Lexicony v Souncraftech jsou přeci jenom "hezčí"
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva