powermix Samson TXM20

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Martin01

powermix Samson TXM20

Příspěvek od Martin01 » stř 21. srp 2013 10:08:51

Dobrý den,chtěl bych se zeptat jestli má někdo z Vás tady powermix Samson TXM20 a co na něho říkáte?
Kupujem s kapelou novou aparaturu,protože potřebujeme více vstupů,nejméně těch 12 na kondenzátorové nástrojové a normální zpěvové mikrofony.Máme 2 pasivní bedny a jeden aktivní odposlech.
Rozhodujem se jestli máme jít do zvlášť mix-zesilovač nebo opět do powermixu.
Případně kdyby někdo poradil nějaký typ s kterým je spokojen.
Díky Martin

Lupiino
Uživatel
Uživatel

Re: powermix Samson TXM20

Příspěvek od Lupiino » stř 21. srp 2013 11:50:30

Pokud je zmínka o značce Samson, je mi jasné, že cena hraje důležitou roli. Kolik hodláte investovat?
Osobně preferuji zesilovač samostatně - větší univerzálnost. Navíc většina zesíků v mixech tak nějak není to pravé. Přesně tento typ jsem v rukou neměl, ale mixy od této firmy doporučit nemohu. Zesilovače - kvalita je podprůměr, ale netroufám si na tomto fóru srovnávat s nějakou značkou - zase by někdo nadával. Basy od toho nečekej. Rozebíral jsem pár jejich zesů, fuj fuj.....
Zes má 2x500W do 4ohm - dle výrobce, tedy cca 2x300W (ehm... 200W), když se to změří. Do bedny s 8ohmy dá tedy cca 200W (ehm.... :D)Na klidné hraní do davu lidí je ale potřeba trošku víc - alespoň 2x 600W.

Mix - starší Soundcraft možná překvapí jak životností, tak i kvalitou. Zesilovač Crest Audio, Yamaha - opravdu hrají a vydrží.
Ověřené a funkční jsou i zesy od Behringerů - EP2500 - prodávají se na bazarech za cca 4000,- a za tu cenu se opravdu vyplatí.

Pokud budeš mít možnost, postav vedle sebe tento mix a zes např. http://www.audiotek.cz/product-12080-yamaha-p2500s
a uslyšíš v čem je problém :)

Martin01

Příspěvek od Martin01 » stř 21. srp 2013 14:20:45

Díky za reakci.máš pravdu že jsou peníze omezené,ale těch 20 000 max.Práve na powermixu se nám líbí jeho skladnost a rychlá přeprava,ale jak říkáš asi to nebude to pravé.Myslíš že by jsi mi mohl navrhnout nějaký zesilovač s mixem který by mněl 16 vstupů xlr.i s fantomovým napájením?používáme kondenzátorové nástrojové mikrofony co říkáš na Allen&Heath ZED24?Ten máme možnost koupit 3 roky starý.Bedny chceme nové okolo 400-500 W RMS.

Díky Martin

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 21. srp 2013 18:42:29

Tak teď tomu nerozumím zase já.

Jestli to chápu dobře chcete mix + zesilovač max. za 20 tis. a k tomu budete kupovat nové bedny, která jsou mimo tento rozpočet.

Pak radím vzit ten ZED24 a místo zesilovače koupit rovnou slušné aktivky.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Lupiino
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Lupiino » čtv 22. srp 2013 10:11:07

Tak, jak píše BLAHA - aktivky jsou asi ideální řešení. Až jednou nebudou výkonově stačit jako hlavní bedny, dají se ještě pořád dobře prodat, nebo použít jako odposlechy. Mix AH není špatná volba, s přihlédnutím k ceně.

Nákup starších věcí - u mixu, pokud je OK, se nákup vyplatí. Cena jde rychle dolů. Je to věc, která se většinou kupuje na míru, ne každému se hodí. Zesík - starší se dá taky koupit celkem rozumně. Co se dost špatně shání jsou ale právě aktivky za dobrý peníz - občas jsem se setkal s prodávajícím, co chtěl za jetý RCFka víc, než vyjdou nové :D

Možná by pomohlo vědět, co se od aparátku čeká, styl, jaké akce.....

Martin01

Příspěvek od Martin01 » pát 23. srp 2013 9:18:16

Díky chlapi za odpovědi a reakce.Nejsem na PC často tak hned neodpovím.
Každá rada je dobrá.Hrajeme dechovou hudbu a každý nástroj je zvlášť ozvučen,hrajeme i venkovní akce,ale ne žádné stadiony a hřiště,většinou nějaký park,malé náměstíčko ap.
Ještě prosím o srovnání Allen-Heath ZED24 vs. Soundcraft MPMi20/2. Prý je na tom Soundcraft o dost lépe a stojí jen o něco málo více.
Zvukař co mi to radil dal do sestavy Soundcraft MPMi20/2 a k tomu 2 bedny dB Technologies Cromo 15+.Tak co na to říkáte?
Problém je že jedna nová bedna stojí okolo 12 000,tak by se muselo zase pošetřit:)

Lupiino
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Lupiino » pát 23. srp 2013 9:25:10

Ohledně mixu mám stejný názor, Soundcraft je lepší kousek. Aktivky - preferuji RCF, ale DB se dost polepšily a za tu cenu RCF nekoupíš.

Myslím si, že tohle je rozhodně lepší než předchozí nápad :)

Martin01

Příspěvek od Martin01 » pát 23. srp 2013 9:51:21

Jo tak díky:)

Lupiino
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Lupiino » pát 23. srp 2013 10:44:53

Hlavně si dobře promysli, co bys mohl ještě chtít od mixu do budoucna, ať za pár měsíců nechybí nějakej AUX nebo šavle.... častý problém :D

Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“