AH Gl 2400-24, SCGB4-24, Midas Ven.F-24 vs.lacnejsi digital
-
- Reklama
AH Gl 2400-24, SCGB4-24, Midas Ven.F-24 vs.lacnejsi digital
Zdravim kolegove,
S kapelou zhaname vhodny mix na nase vlastne zvucenie po kluboch a mensich podujatiach. Rozhodujeme sa medzi zmienenymi analogmi v nazve tejto temy. Do midasu nas laka trackove nahravanie cez fw do cubase , no neviem ako to je u nho s kvalitou zvuku oproti SC ci AH. Druha varianta je ci skor nekupit nejaky lacny dig od AH ci SC a vyriesi nam vsetko. V digitaly sa bojime o potlacanie kvality zvuku. Vraj cez tie nizsie rady digit mixov ten zvuk uz nie je to prave. Aparat je aktiv RCF (3 kw) . Vyjadrite vase nazory. Dakujeme.
S kapelou zhaname vhodny mix na nase vlastne zvucenie po kluboch a mensich podujatiach. Rozhodujeme sa medzi zmienenymi analogmi v nazve tejto temy. Do midasu nas laka trackove nahravanie cez fw do cubase , no neviem ako to je u nho s kvalitou zvuku oproti SC ci AH. Druha varianta je ci skor nekupit nejaky lacny dig od AH ci SC a vyriesi nam vsetko. V digitaly sa bojime o potlacanie kvality zvuku. Vraj cez tie nizsie rady digit mixov ten zvuk uz nie je to prave. Aparat je aktiv RCF (3 kw) . Vyjadrite vase nazory. Dakujeme.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: AH Gl 2400-24, SCGB4-24, Midas Ven.F-24 vs.lacnejsi digi
Hele to je tak trochu podobný jako to co řešíme ve vedlejším tématu.
GB4 je oproti těm dvoum líp vybavená na AUXech, Midas má lepší možnosti na PEQ a FW, zase to má všechno tak titěrný, že normální chlap má problém s těma čudlíkama kroutit. GLko z nich buice asi s výbavou na tom nejhůř, zase by mělo být nejlevnější.
Nicméně cena těch pultů i na bazaru se přiblíží někde k ceně QU-24, SiE 2, nebo i X32 Compact (pokud stačí 16vst.), které na zvučení v klubu budou bohatě stačit. Zvukově budou někde na úrovni GL a GB.
Hodně se to může odvinout, taky od toho, za kolik ty pulty máte možnost mít a co už máte (efekťák, párák), zrovna tak jak se chcete zvučit, jestli z pódia, nebo zvukaře v sále.
Tak jako tak, spíš mi to vychází na ten digitál.
GB4 je oproti těm dvoum líp vybavená na AUXech, Midas má lepší možnosti na PEQ a FW, zase to má všechno tak titěrný, že normální chlap má problém s těma čudlíkama kroutit. GLko z nich buice asi s výbavou na tom nejhůř, zase by mělo být nejlevnější.
Nicméně cena těch pultů i na bazaru se přiblíží někde k ceně QU-24, SiE 2, nebo i X32 Compact (pokud stačí 16vst.), které na zvučení v klubu budou bohatě stačit. Zvukově budou někde na úrovni GL a GB.
Hodně se to může odvinout, taky od toho, za kolik ty pulty máte možnost mít a co už máte (efekťák, párák), zrovna tak jak se chcete zvučit, jestli z pódia, nebo zvukaře v sále.
Tak jako tak, spíš mi to vychází na ten digitál.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Jedine co mame je parak a Lexicon MX 200. Myslis, ze tie digitalne mixy do 3000 eur budou zvukovo rovnake ako analogy do cca 2000eur? Mame obavy aby sme si zachovali dobre zvuk z nastrojvych aparatu a spevu, aby to neznelo tak stlaceno digitalizovane.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
S GL nebo GB bude SiE určitě srovnatelný a slyšel jsem i X32 a taky to není problém, určitě bude chemičtější tem MX200.
Pokud by jsi chtě ten zvukovej rozdíl, ta možná tem Midas, ale k němu musíš připojit efekty, které mu odpovídají, takže zapomeň na MX 200, nahraď PCM, D-TWO, Drawmery, KT, BSS, DBX apod. To ale nemáš aparát na kluby.
Pokud by jsi chtě ten zvukovej rozdíl, ta možná tem Midas, ale k němu musíš připojit efekty, které mu odpovídají, takže zapomeň na MX 200, nahraď PCM, D-TWO, Drawmery, KT, BSS, DBX apod. To ale nemáš aparát na kluby.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
MADMAX
Blaha: proč by neměl aparát na kluby?
Vcera na skuske sme mali debatu a zhodli sme sa ze asi bude predsa lepsi ten digital. Predsa doba kraca vpred a mali by sme ist s nou. Nejake tie tie typy na digital su AH GLD-80 , SC EXP 2 priapdne nieco ine, no toto bude asi tazky vyber kedze tie mixy su si velmi podobne v ich funkciách a parametroch. JEdine mozno u SC je vyhoda , ze k nemu mozme pripojit klasicky parak. A jeho lexikon efekt a BSS EQ ako pisu...
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Dobře myšleno, blbě vyzněnoMADMAX píše:Blaha: proč by neměl aparát na kluby?
Jen mi to složení Midas a ty drahý hračky v protipólu s MX200 přišlo tak nějak divný. Jako, že ta kalibrace je posunutá někam jinam.
To zase bude diskuze GLD vs. SiE
Jinak, už jsem to tu odkazoval, narazil jsem na bazaru PD na SiC24 i na SiE 2.
my ked sme vyberali digitalny mixpult do firmy, uvazovalo sa aj nad tymto
http://www.roland.com/products/en/M-200i/
maly, sikovny, a co som si stihol nastudovat, tak ma najlepsiu moznost ovladanie cez iPad,
http://www.roland.com/products/en/M-200i/
maly, sikovny, a co som si stihol nastudovat, tak ma najlepsiu moznost ovladanie cez iPad,
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Asi už nebude, spousta lidí měla možnost si ty mixy v reálu nejen prohlédnout, ale i vyzkoušet, spousta lidí změnila názor na to, co je u digitálu pro ně podstatné více a co méně a nakonec i A&H dospělo postupným rozšiřováním modelových řad a ceny směrem dolů k mixům, které mají ty vstupní konektory na sobě a nemají kanálové displeje. K mixům bez motorizovaných faderů se zatím nedostali, ale může to být další krok, pokud ovšem za něj nebudeme považovat už první mixrack, který je taky nemá a přesto mixuje:-)
Takže pepan09 může klidně přidat ještě řadu Qu do svých úvah. Co zatím neznáme, je reálný efekt vytvoření skupiny A&H+Calrec+Digico, mohl by to být krok k nějaké standardizaci, po které se občas volá.
H.M.
U Rolandu, Tascamu atd. je asi nejhorší, že to nikdo nemá. Těžko říct přesně proč, ale samo o sobě je to docela vážná věc.
Takže pepan09 může klidně přidat ještě řadu Qu do svých úvah. Co zatím neznáme, je reálný efekt vytvoření skupiny A&H+Calrec+Digico, mohl by to být krok k nějaké standardizaci, po které se občas volá.
H.M.
U Rolandu, Tascamu atd. je asi nejhorší, že to nikdo nemá. Těžko říct přesně proč, ale samo o sobě je to docela vážná věc.
Prodance, http://www.prodance.cz
-
relaxmusik
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Takže pokud mohu muj názor, tak za mně je jednoznačná volba Soundcraft Expression, v levnější třídě nenajde asi nic co by hrálo lépe. Zklamáním bylo pro mne QU-16, který je výborně vybaven ale zvukově opravdu zklamání, přitom to byl to můj hlavní favorit. Škoda, že jsem se nedostal ke zmiňovanému Roland 200 téměř nikdo ho tady nepoužívá, X32 jsem vyřadil z výběru, je výrazně zvukově horší i nežli předchůdce DDX3216.
Jinak Soundcraft má již plnohodnotnou aplikaci na ovládáni přes Ipad, už jsem takto odzvučil pár akcí k naprosté spokojenosti, má jak klasické XLR konektory tak lze použít i digitální párák, po zakoupení rozšiřující karty s USB, FireWire a ADAt lze nahrávat a přehrávat a rozšířit počet stop o dalších 8 přes ADAT.
))
Jenom jedno upozornění má slot pouze pro jednu kartu, ovšem vyšší řada Performer má již na dvě.
Pokud by byla volba GLD80 a nebo SC opět já bych bral SC Performer.
Jinak Soundcraft má již plnohodnotnou aplikaci na ovládáni přes Ipad, už jsem takto odzvučil pár akcí k naprosté spokojenosti, má jak klasické XLR konektory tak lze použít i digitální párák, po zakoupení rozšiřující karty s USB, FireWire a ADAt lze nahrávat a přehrávat a rozšířit počet stop o dalších 8 přes ADAT.
Jenom jedno upozornění má slot pouze pro jednu kartu, ovšem vyšší řada Performer má již na dvě.
Pokud by byla volba GLD80 a nebo SC opět já bych bral SC Performer.