Poraďte mix vhodný na akce typu svatby, párty apod.
-
- Reklama
Poraďte mix vhodný na akce typu svatby, párty apod.
Ahoj kolegové, řeším lehké dilema. K vánocům jsem si vykoukal nový mix Allen&Heath ZED14. Pro mé potřeby na svatbách a podobně, zcela vyhovující (dva zpěvy, dvě (tři) kytary, klávesy, občas něco s s dětma (max 5 kondíků)). Přidanou hodnotou pak je přítomnost USB. Do pohodičky mi však vstoupila možnost koupit prakticky za stejné koruny, respektive €, mírně jetý SoundCraft M8. Byl zakoupený v květnu a má za sebou dvě akce. Pro jeho nákup hovoří fakt, že je včetně racku s 3U šuplíkem.
A teď babo raď! Co je lepší? Vybavením dva téměř shodné mixy, lišící se na první pohled v detailech. USB u jednoho využiji pro přehrávání MP3 o pauzách a zpracování výstupního signálu programem MusicVisualization pro ovládání světel. Direct OUT u druhého nevyužiji vůbec, má však vyřešen problém s "bednou", absence USB znamená jen jeden kablík navíc, takže nic.
Který z těchto dvou mixů byste preferovali, na základě svých zkušeností vy? Předem děkuji za pomoc při louskání tohoto ořechu.
A teď babo raď! Co je lepší? Vybavením dva téměř shodné mixy, lišící se na první pohled v detailech. USB u jednoho využiji pro přehrávání MP3 o pauzách a zpracování výstupního signálu programem MusicVisualization pro ovládání světel. Direct OUT u druhého nevyužiji vůbec, má však vyřešen problém s "bednou", absence USB znamená jen jeden kablík navíc, takže nic.
Který z těchto dvou mixů byste preferovali, na základě svých zkušeností vy? Předem děkuji za pomoc při louskání tohoto ořechu.
Co nejde silou, jde ještě větší silou...
-
JirkaN
Re: Poraďte mix vhodný na akce typu svatby, párty apod.
No, když budu psát za sebe, já bych se rozhodoval podle záruky, faktury na sebe a možnost odpočtu DPH, takže bych kupoval nový. Nevím jakou máš situaci ty.
Já bych asi bral ten SC (za předpokladu záruky) má o dva mikrofoní vstupy víc a celkově je lépe vybaven, co se týče usb tak jsem na starém ZEDu (346) stejně raději používal jak pro vstup tak výstup lexicon omega... otázka zní zda nepořebuješ efektovou jednotku ta není ani na jednom ale ta se zase dá řešit externě...
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nevyužiješ, teda alespoň ne tak jak to z kontextu vyznívá. USB na ZED14 je jen rozhraní vestavěné zvukovky, takže tak jako tak k tomu potřebuješ počítač, ve kterém se bude MP3 přehrávat. MV na světla jde pak úplně jinou cestou mimo pult.PeBe píše:USB u jednoho využiji pro přehrávání MP3 o pauzách a zpracování výstupního signálu programem MusicVisualization pro ovládání světel
Já bych asi podle ceny a záruky taky volil spíš SC M8 (ono by bylo dobré napsat za kolik je máš možnost koupit), ono totiž vstupů není nikdy dost. Pokud jsi plátce DPH, pak ještě podle DPH, ale tam by měl stačit doklad (možná i původní) od předchozího majitele, DPH si můžeš odečíst až 3 roky zpětně a do nákladů si to za letošek dát taky ještě můžeš.
jinak efektovou jednotku bych taky zvážil, je potřeba si určit priority a spočítat na kolik to vyjde celé. Obsazený 3U ti je k ničemu, když už nebudeš mit kam zabudovat externí efekt.
Jako úplně špatná volba by třeba nemusel být i starší SC FX16(ii), rozměrově je do racku taky (i když už je mohutnější), ale má alespoň vestavěný efekt a cenově se pohybuje na bazarech kolem 15tis. Pravda, záruka už většinou není, nebo z ní moc nezbývá.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Doplním drobné informace.
Zvukem se neživím, je to cca 20 let můj koníček a s kamarády hrajeme cca 10-20 krát do roka na svatbách a narozeninových párty.
Kdybych byl mladší, možná bych měl ambice, jezdit s více kapelami. Takhle mi opravdu stačí jen ta naše jediná, složená z "veteránů okresní ligy" a tím i těch pár šavlí. Opravdu nepotřebuji 16 a více i když vím, že jich není nikdy dost
Můj stávající mix je Yamaha MX124 a doposud mi stačí, jen se mi již za ta leta okoukal.
Efekt řeším externě (Digitech TSR-6).
USB využiji tak, jak jsem napsal, jen je potřeba si ve větě domyslet ten notes, který používám leta
a s MV pracuji již také nějaký pátek se 124 obsazenými kanály 
Cena SC, včetně racku vyjde kolem 10.000 Kč, je to z Německa, takže +-kurz k €.
Zvukem se neživím, je to cca 20 let můj koníček a s kamarády hrajeme cca 10-20 krát do roka na svatbách a narozeninových párty.
Kdybych byl mladší, možná bych měl ambice, jezdit s více kapelami. Takhle mi opravdu stačí jen ta naše jediná, složená z "veteránů okresní ligy" a tím i těch pár šavlí. Opravdu nepotřebuji 16 a více i když vím, že jich není nikdy dost
Můj stávající mix je Yamaha MX124 a doposud mi stačí, jen se mi již za ta leta okoukal.
Efekt řeším externě (Digitech TSR-6).
USB využiji tak, jak jsem napsal, jen je potřeba si ve větě domyslet ten notes, který používám leta
Cena SC, včetně racku vyjde kolem 10.000 Kč, je to z Německa, takže +-kurz k €.
Děkuji za podělení se s vašimi zkušennostmi. Objednal jsem nakonec ZED14.