Dynacord CMS 600-3

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
  • Reklama
  • Nový firmware pro SQ
Wendys
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 30
Registrován: čtv 29. led 2009 13:24:16
Bydliště: Plzeň

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od Wendys » pát 26. říj 2018 9:39:25

Zkusil bych vyhodit Helicon a napojit mikrofon napřímo do mixu,gain na 30 by měl být v poho,ale stejně to nastav celý znovu,případně bych ještě zkusil jiný sluchátka. Musíš experimentovat,někde bude nějaká chyba.

Uživatelský avatar
Zdenek44

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od Zdenek44 » pát 26. říj 2018 9:50:28

vyzkoušeno hlasitost stejná, ale jak už jsem psál možná je to tak v pořádku, mě jen zaráží že když bych dal na stejnou uroveň klávesy a kytaru, tak by ten mikrofon skoro zanikl, tedy klávesy a kytara o dost níže

Uživatelský avatar
Zdenek44

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od Zdenek44 » pát 26. říj 2018 12:34:52

škoda že nemám Český manual na tento konkretní mix, koupil jsem totiž u Thomana.

Wendys
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 30
Registrován: čtv 29. led 2009 13:24:16
Bydliště: Plzeň

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od Wendys » pát 26. říj 2018 16:06:34


Uživatelský avatar
Zdenek44

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od Zdenek44 » pát 26. říj 2018 17:58:07

dik za manual

Uživatelský avatar
Zdenek44

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od Zdenek44 » sob 27. říj 2018 8:14:32

hledal jsem taky šlapku na efekt, ale u thomana mají jen tuhle Dynacord FS-11 Footswitch na to že to umí pouze zapnout či vypnout efekt, je to dost drahé 2500kč :-) lze u tohodle mixu použit Footswitch který umí i víc? tedy listovat v efektech nahoru a dolu a vypnout a zapnout? nic jsem nenašel.

Wendys
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 30
Registrován: čtv 29. led 2009 13:24:16
Bydliště: Plzeň

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od Wendys » sob 27. říj 2018 13:30:31

Nevím nic o tom ,že by jsi mohl nějakým ovladačem listovat v efektech,myslím,že to ani není nutné,efekty je třeba používat s rozumem,hodně amatérů to vždy nahallují a stojí to pak za howno.Co toto ?
https://www.thomann.de/cz/lead_foot_lfs_1_mkii.htm
Já používám toto
https://www.thomann.de/cz/boss_fs_5l_b_stock_354927.htm

Uživatelský avatar
Zdenek44

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od Zdenek44 » sob 27. říj 2018 14:54:41

myslel jsem si že to nejde, pak je to jedno, tedy čim levněji tim lépe, oba dva jsou kontabilní s dynacord?

Uživatelský avatar
sanys

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od sanys » pát 16. lis 2018 9:14:07

Ahoj chci pořídit k Dynacord CMS 600 nějaký kompresor, doporučí někdo typ? vzkušenosti.

Uživatelský avatar
mkarr
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 373
Registrován: pon 28. říj 2013 19:21:32
Bydliště: Dešov a Olomouc

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od mkarr » ned 18. lis 2018 3:01:12

No vzhledem k tomu, že CMS 600 nemá ani insertní vstup, bude se k němu kompresor dost těžko zapojovat. Snad jedině na výstup, ale Ty jsi pokud vím chtěl kompesorem prohnat jen mikrofon. No to bude potřeba mikrofonní předzesilovač, linkový signál do kompresoru a až pak do mixu. Nevím co dělá ten Helicon se signálem, ale jestli z něj leze už linkový, nebo alespoň trochu rozumně silný, šlo by to rovnou, ale přijde mi to hodně partyzánština. Kompresor asi prvně půjčit, abys měl představu co to udělá.

Uživatelský avatar
sanys

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od sanys » ned 18. lis 2018 5:13:34

Helicon má dvakrát symetric výstup tedy ve stereu, ale jde mě hlavně o to, odbourat šum na mik... vstupech, měl jsem před dynacordem digital a ten už měl na kompresorech šumovou bránu, čili mix byl absolutně bez šumu když se to dobře nastavilo, teď určitě padne otázka proč jsem tedy změnil digital za analog? důvod... ten dynacord hraje prostě lépe, :) jen mě trochu vadí ten šum i když ten je slyšet jen v klidu, nicméně partyzánštinu dělat nechci, pokud neni jiné rozumné řešení?

Uživatelský avatar
mkarr
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 373
Registrován: pon 28. říj 2013 19:21:32
Bydliště: Dešov a Olomouc

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od mkarr » pon 19. lis 2018 22:05:08

Spíš padne otázka, Kde se vzalo na mikrofonech tolik šumu, aby byla potřeba šumová brána? Běžně tam žádnou šumovou bránu nepoužívám a mikrofony jsou zticha. Pokud šumí tak, že je potřeba to gejtovat, je něco špatně s mikrofonama, kabelem, předzesilovači v mixu..... Nevím sice co znamená že je slyšet jen v klidu, ale pokud to znamená že je prázdný sál, vy si zapnete aparát, otevřete mikrofony a je slyšitelný šum, který se ale ztratí jakmile do sálu vejdou lidi a zvedne se jen o trošku hladina hluku, tak bych to vůbec neřešil. Jestli je ale šum i několik metrů od beden slyšet i přesto, že stojíte mezi lidma co se vrtí, baví, je něco špatně a řešil bych především příčinu šumu, než to kde se ho po cestě zbavit, když už jednou někde vznikl. Jinak to že Helicon má symetrický výstup je sice pěkné, ale samo o sobě zapojení mikrofonu TS nebo TRS jackem mi přijde dost divoké. O jakém mikrofonu se to vlastně bavíme?

Uživatelský avatar
sanys

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od sanys » úte 20. lis 2018 6:52:56

Mikrofony mám Shure beta 58 a, a sehhheiser e945, oba v 100% stavu co se tyče toho šumu, tak v bednách ho teměř neslyším, spíš ve sluchátkách, asi jsem zcitlivěl stim digitálem kde byl naprostý klid, :D nicméně znovu jsem to vyzkoušel vyřadit uplně helicon a zjistil jsem že i když dám volume až na doraz, tak mix nemá žádný šum, tak že ten šum dělá helicon, jedná se o voicelive 3 extreme a je nový, tak že se budu muset poptat kluku co ho maji jestli maji stejný problem,

Uživatelský avatar
mkarr
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 373
Registrován: pon 28. říj 2013 19:21:32
Bydliště: Dešov a Olomouc

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od mkarr » úte 20. lis 2018 20:04:07

Vidaho. No jestli to šumí když je v řetězci zařazený helicon, tak možná bude něco s úrovněma signálu. Zkusil bych zjistit, jak se nastavuje citlivost vstupního předzesilovače (ohánějí se jak je mají dokonalé) a pak samozřejmě výstupní úroveň. Aby se nestalo, že na jedné straně je něco zbytečně zeslabené a na druhé straně to pak musíme zesilovat i s šumem. Jestli má ten helicon indikátor vstupní úrovně, tak na něm nasdtavit takovou úroveň, aby byl optimálně vybuzený (hádám že v manuálu budou něco takového psát) a pak výstupní úroveň dát na nějakou smysluplnou hodnotu, obvykle bývá označená jako 0dB a podle toho pak nastavit úroveň na mixpultu. Možná dokonce jít z helicona do mixu linkovou úrovní namísto mikrofonní, nebo to alespoň vyzkoušet, jestli to nešumí míň.

Uživatelský avatar
sanys

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od sanys » úte 20. lis 2018 20:33:31

Zítra v yzkouším jit tedy do mixu z heliconu linkovím káblem ale helicon má vystup jen symetrický, :-) a do mixu tedy jackem? do vstupu line?

Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“