Dynacord CMS 600-3

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
  • Reklama
  • EAW RS series
Uživatelský avatar
sanys

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od sanys » čtv 29. lis 2018 15:30:22

vyzkoušel jsem gain na tc na 40 a pořát problikává převážně zelená žlutá problikne jen občas když silněji zařvu

kelly.ok
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 262
Registrován: stř 18. říj 2017 7:27:13

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od kelly.ok » čtv 29. lis 2018 18:02:32

a gain na mixu? Obecně nastavuju gain tak, že si dám kliku na 0dB, gain nakroutím na hranici Clipu (červená LED) při hlasitějším projevu zpěváka a pak gain o kousek stáhnu zpět. Pokud se dá očekávat hodně dynamický projev zpěvu/nástroje pak gain stáhneš více aby ti ani při nejhlasitějších zvucích nešel kanál do clipu, pokud je projev dynamický méně, pak stačí stáhnout gain méně. Samozřejmě nastanou situace kdy se tohoto držet striktně vždy nelze, např. při velmi slabém zpěvu (zpravidla děti, dětské sbory a další tvorové bojící se mikrofonů) už to není kam tahat klikami, tak to člověk vytahuje dodatečně gainy, ale to jsou dá se říct výjimečné případy a jako určitý základ se tento postup brát dá. Jak psal mkarr... správně vybuzený mikrofon je základ.

Uživatelský avatar
sanys

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od sanys » čtv 29. lis 2018 18:13:44

na mixu mám gain na rovných 30 db

kelly.ok
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 262
Registrován: stř 18. říj 2017 7:27:13

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od kelly.ok » čtv 29. lis 2018 18:39:13

Pak se neboj zkusit přidat. (samozřejmě s mírou, aby sis nezpůsobil právě třeba to, že budeš mít nesmyslně stažený kliku a bude se s ní pak zbytečně nepříjemně pracovat atd.), ale vypadá to, že se nechá kanál vybudit ještě znatelně víc. Btw: nemáš ještě Helicon stažený někde jinde kromě už vyřešeného gainu mikrofonu? Nějaký master output nebo tak něco?

Uživatelský avatar
sanys

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od sanys » pát 30. lis 2018 5:59:04

ne tc je ok a přidat na mixu na gainu mohu ale to už je zbytečné, ten problem co jsem měl už neni, ted už je mikrofon hlasttej dost.

Uživatelský avatar
jura44

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od jura44 » ned 10. bře 2019 10:19:47

Pánové u mého nového dynacord CMS 600 odešel sluchátkový výstup, což mě teda dost nepřijemě překvapilo u týto značky a ceny. :-)

Uživatelský avatar
safa
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 2540
Registrován: pon 26. pro 2005 1:28:29
Bydliště: Praha, matka měst a vesnic
Kontaktovat uživatele:

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od safa » pon 10. srp 2020 18:59:22

Tak hura s mixem do servisu vaseho prodejce, pokud je novy bude jiste jeste v zaruce (Dynacord ma zakuku 3 roky na mixy a 5 na bedny). V cem je problem?

Uživatelský avatar
mkarr
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 532
Registrován: pon 28. říj 2013 19:21:32
Bydliště: Dešov a Olomouc

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od mkarr » úte 11. srp 2020 14:40:53

Jeden by skoro řek, že se těšíš, jak pisatel napíše že mix má z druhé ruky přes e-bay a kdepak je nějakému prodejci vůbec konec, aby se ukázalo, jaké výhody má kupovat věci od místních prodejců. Teda né že bych to zpobybňoval. Určitě to má smysl, zvlášť pro lidi co se jim spolehlivě fungující mix vyplácí. Jen si myslím, že jestli tenkrát byl v záruce, tak už stihla vypršet.

Uživatelský avatar
safa
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 2540
Registrován: pon 26. pro 2005 1:28:29
Bydliště: Praha, matka měst a vesnic
Kontaktovat uživatele:

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od safa » stř 19. srp 2020 11:16:45

mkarr píše:
úte 11. srp 2020 14:40:53
Jeden by skoro řek, že se těšíš, jak pisatel napíše že mix má z druhé ruky přes e-bay a kdepak je nějakému prodejci vůbec konec, aby se ukázalo, jaké výhody má kupovat věci od místních prodejců. Teda né že bych to zpobybňoval. Určitě to má smysl, zvlášť pro lidi co se jim spolehlivě fungující mix vyplácí.
Tak to se pletes, na to se netesim vubec. Nicmene zamestnavame tri servisaky prave proto, aby se lidi na servis a podporu nasich znacek - a DYNACORD je jedna z tech premiovych - mohli spolehnout, takze me pak hlava nebere proc pak nekdo ma potrebu shanet servis/radu po internetu. Delame samozrejme i pozarucni... a to podle toho co vidam klukum pod rukama tak nekdy i dlouho pozarucni :D .
Jen si myslím, že jestli tenkrát byl v záruce, tak už stihla vypršet.
Prispevek je z r.2018, takze pokud mix koupil novy ma (pokud teda zije ve stejnem casovem pasmu jako ja kde je ted 8/2020) jeste rok zaruky.

Uživatelský avatar
lukas22

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od lukas22 » ned 06. zář 2020 7:42:41

Zdravim, po delší době mám prosbu, vlastnim Dynacord CMS600-3 a do dnešniho dne se mě ještě nepodařilo nastavit USB tedy 4 stopé nahrávání, ve windouvs 10 mě to shodí system a v windouvs 7 ho notebok nevidí, muže mě někdo poradit jak to celé nastavit? Jiří

STIGMA
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 30
Registrován: úte 22. říj 2019 15:19:41

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od STIGMA » stř 09. zář 2020 8:08:54

No jestli to chápu správně tak mix by měl mít v sobě 4x4 zvukovku. Takže by to mělo jít normálně v DAW nahrát. Jaký DAW k tomu používáš? Co vlastně ve Win 10 spadne?

Uživatelský avatar
lukas22

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od lukas22 » stř 09. zář 2020 8:39:08

Ano má to v sobě zvukovku 4x4 a spadne mě při každem zapojeni USB kabelu s dynacordu do pc windouvs tedy vypne se pc.

Uživatelský avatar
Návštěvník

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od Návštěvník » stř 09. zář 2020 8:39:57

Jinak používám cubase 5

STIGMA
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 30
Registrován: úte 22. říj 2019 15:19:41

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od STIGMA » stř 09. zář 2020 8:49:24

lukas22 píše:
stř 09. zář 2020 8:39:08
Ano má to v sobě zvukovku 4x4 a spadne mě při každem zapojeni USB kabelu s dynacordu do pc windouvs tedy vypne se pc.
To je dost divný. To bych spíš hledal chybu v PC. Zkoušel si i jiné USB porty, jiný počítač?

Uživatelský avatar
Návštěvník

Re: Dynacord CMS 600-3

Příspěvek od Návštěvník » stř 09. zář 2020 9:44:05

ano zkoušel notebok kde mám windouvs 7 tam je to ok tam se dynacord hlásí ovšem určitě je to nutné všechno nastavit a tam je asi muj problem, na mixpultu mě svítí pouze USB INTERFACE ACTIVE ale REC PEAK ne

Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“