Mackie DL1608

Odpovědět
  • Reklama
  • powersoft nakup
dalasm
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 9
Registrován: sob 14. čer 2014 17:04:28

Re: Mackie DL1608

Příspěvek od dalasm » pát 25. pro 2015 18:35:44

Dobrý den,
Ano to mě ušlo. Chápu to dobře že když je kapela která hraje na pódiu nahlas (bohužel je jich pořád víc než těch co chápou ze na zesílení je tam zvukař) tak nastavím delay podle nejhlasitejsich nástrojů(bicí, komba) u nás v sale je to tak 5m k bicim od PA , tak nastavím cca 10ms?
Moje kapela naštěstí chápe proč tam jako zvukař sem tudíž hrají na pódiu potichu a jako celek sme se zhodly že půjdem cestou: nahlas není všechno, hlavně čistota a konkretnost.
Třeba rytmicak zesiluju o hodně míň než ostatní nástroje. Takže leze z pódia a jen ho lehce prikrmuju(dle potřeby)
Takže zpozdim a v poslechovem místě to bude lepší?
Má to smysl?

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Mackie DL1608

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pát 25. pro 2015 18:57:16

Má a je potřeba při výpočtu brát do úvahy všechna zpoždění, například nula na mixu nebo DSP nemusí být nula, ale jen základní hodnota jejich latence a další může mít zesilovač nebo aktivní bedna. Pokud se to dělá podle měření nebo ucha, tak samozřejmě nejde na nic z toho zapomenout, ale rozhodně je ten přibližný výpočet vždycky užitečný.

H.M.

Bildic
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 142
Registrován: ned 17. bře 2013 17:00:04

Re: Mackie DL1608

Příspěvek od Bildic » sob 23. led 2016 19:14:43

Vysiel novy MasterFader 4.

Ma uz napr. RTA v PEQ

Jb

dulla
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 35
Registrován: úte 20. zář 2011 20:28:35

Re: Mackie DL1608

Příspěvek od dulla » stř 13. dub 2016 20:34:02

Zdravim.
Prosím o radu.Predal som DL1608 novému majiteľovi aj z iPadom2.Po resete iPadu a prihlásení nového majiteľa pod svojím heslom pre iTunes,sa iPad2 nechce z DL1608 synchronizovať.Mixpult je v doku,v iPade je posledný iOS a v Mackie posledný firmware.Skúšaný okrem MasterFader4 aj trojka aj clasic a nič...neviete v čom môže byť problem? Dik za každú radu.

Bildic
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 142
Registrován: ned 17. bře 2013 17:00:04

Re: Mackie DL1608

Příspěvek od Bildic » čtv 14. dub 2016 20:37:32

Ak mas ipad2 cez wifi vies sa spojit s DL?

Po poslednych update zacina aj mne robit starost synchronizacia ked je ipad4 zasunuty v DL - casto sa spusta synchronizacia ( cca kazdych 3-5min). Stalo sa mi uz aj, ze pri starte sa nepripojil. Po restarte iPad4 sa s DL spojil. Cez wifi je synchronizacia raz za cca 10-15min.

Po konzultaciach mi bolo odporucene vymenit lighting konektor v DL, neurobil som to, pretoze pri zasunuti iPadAir2 tento jav nie je.
J

dulla
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 35
Registrován: úte 20. zář 2011 20:28:35

Re: Mackie DL1608

Příspěvek od dulla » čtv 14. dub 2016 21:09:17

Vďaka za odpoveď.WIFI funguje OK.Synchro nefunguje,len cez 30pin konektor.
Problem sa podarilo diagnostikovať: pravdepodobne nejaký vadný pin v konektore iPadu...
Iný iPad2 v doku synchronizuje.
Vadný iPad2 v inom mixpulte (nový kus na predajni) nesynchronizuje.
Takže dl1608 je v poriadku.

Uživatelský avatar
meesha81

Re: Mackie DL1608

Příspěvek od meesha81 » sob 16. dub 2016 20:50:46

Zdravím, s DL806 po výměně 30pin na Lightning mám zřejmě podobný problém. iPad Air zadokovaný nefunguje - zobrazí se detekové připojené zařízení WIRED, ale s nápisem Disconnected device. Přes WiFi funguje.

Nyní mě čeká diagnostika, zda je nějaká chyba v Lightning konektoru na mixu nebo něco v iPad Air. Ten je však prakticky nový (ostatně stejně jako konektor na mixu:) ), tak netuším jak by mu mohl nefungovat nějaký pin.

Uživatelský avatar
Meesha81

Re: Mackie DL1608

Příspěvek od Meesha81 » pon 18. dub 2016 22:35:13

Tak opet vadny pin v lightning konektoru, zrejme po vymene rozbiteho skla.

Uživatelský avatar
Milan T.

Re: Mackie DL1608

Příspěvek od Milan T. » stř 14. zář 2016 13:55:04

Tak Master Fader 4.5 je na světe. To jsem zvědav na ten reverb!

Bildic
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 142
Registrován: ned 17. bře 2013 17:00:04

Re: Mackie DL1608

Příspěvek od Bildic » stř 14. zář 2016 17:22:35

Vcera som nainstaloval - RTA prekvapil na jednotlivych sablach - aj vo verzii spektrogram.

Ps. Instalacia prebehla uspesne, po nej ipad ohlasil ze ma nepodporovane zariadenie a instalacia oznamila reboot.

Ten sa nekonal cca 10min a tak som tablet vybral z DL. Restart App bol funkcny, ale aj tak som urobil radsej hardreset a pre istotu este raz update firmware. Prvy dojem dobry.

Pawlyk65
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 83
Registrován: úte 30. srp 2011 14:56:06

Re: Mackie DL1608

Příspěvek od Pawlyk65 » stř 14. zář 2016 18:35:52

Já se k nové verzi dostal "z jablečné strany"...updatoval jsem na ios10, po instalaci mi to nabídlo asi 10 aktualizací aplikací, mezi nimi i MF4,5 a po připojení si DL1608 řeklo o update firmware...a běží vše bez problémů, včetně uložených "scén" s předchozí verze MF4. Novinky nové verze teprve zkoumám...

atrakce
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 15
Registrován: pon 01. črc 2013 18:55:44

Re: Mackie DL1608

Příspěvek od atrakce » stř 14. zář 2016 20:40:16

Jde někde nastavit po změně scény nebo show, aby výstupy zůstaly zamutované (tak jak to dělá GLD80) ?
GLD80+AR2412+2xAR84, DL1608 + Ipad Air 2, ENGL Fireball + E412SSB, G-major 2, Sennheiser EW 300 IEM

Pawlyk65
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 83
Registrován: úte 30. srp 2011 14:56:06

Re: Mackie DL1608

Příspěvek od Pawlyk65 » čtv 15. zář 2016 8:39:37

Nastavit si "mute skupiny"?...Jsou nadřazené jednotlivým "mute" na šavlích, s oblibou to používám, třeba na tři bezdráty, které "odcházejí ze scény" nebo jediným klikem "do PA i odposlechů pouze moderátor"
Má to jediné riziko, při odmutování třeba masteru, nesmíš zapomenout odmutovat i "mute skupinu ve které je pro jistotu i master", protože Ti drží na výstupu "ticho"...

jonas
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 14
Registrován: pon 02. pro 2013 15:45:24

Re: Mackie DL1608

Příspěvek od jonas » ned 23. říj 2016 19:48:51

Zdravím všechny. Mám problém s nahráváním z DL1608 - Master Fader verze 4.5.1. Při nahráváni do Ipadu 2 Ios 9.3.5 dochází ke krátkodobým výpadkům nahrávaní. Nezáleží na bitové hloubce a ani na sample rate. Vždy tam ty výpadky jsou. Máte někdo také takové problémy. Software jsem v mixu přeflashoval. Díky za rady.
Jonas

aandree
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: stř 20. kvě 2015 14:50:13

Re: Mackie DL1608

Příspěvek od aandree » ned 23. říj 2016 23:19:13

Asi bych hledal chybu v tabletu. Zkoušel jsi jinej? Nejlíp nějakej novější, prípadně ten tvuj ale v továrnim nastavení, bez dalších aplikací (hlavně těch co běžej v pozadí).
Goydovy Přízraky - http://www.goydovyprizraky.cz/

Odpovědět

Zpět na „Mackie“