Soundcraft Ui16/12
-
- Reklama
-
jara
Re: Soundcraft Ui16/12
RostaForet zdravím mohu se zeptat jak se vám líbí efekty na mikrofon? jsou lepší jak v analogu?
-
jara
Tak jak jsem nedávno psal, že se mi UI 12 zničeho nic vipl na pár vteřin a po chvíli se znovu zapl, ptal jsem se jestli se to už někomu stalo, a nikdo nereágoval, tak teď se to stalo už po čtvrté znovu a jedu do obchodu. Už nejde nastartovat, prostě nezapne se, ale trafo topý jak blázen, tak myslím, že to bude asi v čudu, napíši potom jak jsem dopadl.
-
RostaForet
- Uživatel

pro jara: neměl jsem namysli analogové efekty, ale klasický pult s čudlíkama, páč ta druhá kapela byla hrozně živelná, na pódiu binec a to se mi blbě zvučí, klasickým pultem bych měl hold rychlejší reakce. V případě této kapely se o nějakých efektech bavit ani nebudu, efekty u Ui, no co jsem potřeboval, to tam bylo a pro toto zvučení mi nic nechybělo.
-
jara
Přináší nový firmware V1.0.5763 nějaké vylepšení? mám ui 12 v servisu tak nemohu zjistit.
Každý nový firmware přináší nějaké vylepšení... 
Zde je seznam všech novinek v této verzi, oproti předchozí.
Zde je seznam všech novinek v této verzi, oproti předchozí.
Co nejde silou, jde ještě větší silou...
-
countryman
- Nováček fóra

Tak pánové potvrzuji i já problém se zaseknutím mixu po přehrání mp3 delší než cca 1h. Stalo se mi to na posledním kšeftě. O pauze pouštím background tracky (tedy player jede pořád, jenom stáhnu šafli na playeru, protože se mi nechce pořád pouštět play - taky když to stopnete v polovině songu, tak po opětovném play to začne hrát tu samou mp3, což není dvakrát košér, když už jednou hrála.) No a po příchodu k pultu už bylo na displaji Connecting ... a nepomohlo fakt nic než zapnout a vypnout mix. Stalo se mi to poprvé a poslední sérii jsem musel odehrát s předchozím nastavením (vyjeté nahalované vokály zvlášť na šavli s VoiceLivem, takže všichni mysleli že jsem notně pod parou).
Jinak je to úžasná mašinka a k analogu bych se nerad vracel. Mám poslední firmware a je fakt škoda, že taková triviální blbost jako nějaká mp3 dokáže zablokovat celý mix. Jestli máte někdo řešení (možná by fakt stačilo pouštět ty mp3 po jedné) tak sem s ním.
Jenom podotýkám, že v playlistu mám normální mp3 songy a právě jednu která má 1h 22m (mix skladeb se stejmým bpm)
Jinak je to úžasná mašinka a k analogu bych se nerad vracel. Mám poslední firmware a je fakt škoda, že taková triviální blbost jako nějaká mp3 dokáže zablokovat celý mix. Jestli máte někdo řešení (možná by fakt stačilo pouštět ty mp3 po jedné) tak sem s ním.
Jenom podotýkám, že v playlistu mám normální mp3 songy a právě jednu která má 1h 22m (mix skladeb se stejmým bpm)
-
jara
Tak bez dvou dnů moje reklamace trvala měsíc, dostál jsem nový kus aníž by cokoliv napsali tak doufám že tenhle už bude ok.
Ahoj tak v sobotu se nám stalo ,že vypadly čtyři mikrofóny asi na pět vteřin.Jinak všechno běželo dál.Pak to naskočilo a vše běželo celý večer .
Další poznatek.Po nahrání poslední aktualizace se nám stává , že když máme dva tablety na wifi a jeden se vzdálí z dosahu vypadnou oba dva najednou.Jestli na něco přijdeme dám vědět
Další poznatek.Po nahrání poslední aktualizace se nám stává , že když máme dva tablety na wifi a jeden se vzdálí z dosahu vypadnou oba dva najednou.Jestli na něco přijdeme dám vědět
-
jara
Ahoj raději koukni na trafo jestli nadměrně nehřeje, můj případ byl že vypadl asi na 5-6 vteřin celý mix a pak sám znovu naskočil, to se stalo 2x během jednoho měsíce a po třeti už vypadl na vždy, reklamace trvala měsíc a po, jsem dostál nový kus, teď už mám raději trafo tak aby dobře větralo, před totiž nadměrně hřálo.
OK v sobotu hrajeme ,tak to skouknu. Mix i trafo máme volně ložený ,takže větrání by mělo být v pohodě. Ale na trafo to asi nevypadá.Vypadly jen mikrofony kytary bicí i ovládání jelo furt.Zvukař to měl na očích.Trošku se klaním k aktualizaci asi se moc nepovedla , ale těžko říct.Snad udělají jinou nebo se vrátit k původní a testovat.
Tak se to v sobotu seklo.Asi po třech hodinách.Na tabletu i mobilech Connecting pomohlo jen vypnout a zapnout mix.Nic se extrémně nehřálo.Bohužel jsem
neměl notebook ,abych se připojil přes kabel a zjistil jestli aspoň tohle funguje.Druhý den jsem to připojil doma přes externí Wifi a běželo to 16 hodin bez problému.Takže teď budu testovat provoz přes externí wifi bez používání soundcraft wifi.Před aktualizací se tohle nedělo a fungoval normálně.
neměl notebook ,abych se připojil přes kabel a zjistil jestli aspoň tohle funguje.Druhý den jsem to připojil doma přes externí Wifi a běželo to 16 hodin bez problému.Takže teď budu testovat provoz přes externí wifi bez používání soundcraft wifi.Před aktualizací se tohle nedělo a fungoval normálně.
-
jara
deepday, jakou prosimtě používáš externí Wifi? chci si jí taky pořídit ale nevím jakou je jích hodně.
Zkoušel jsi návrat k původnímu FW? Po tvém konstatování, že se to se starým FW nedělo, nemám odvahu zkoušet instalaci nového...
Dle popisu aktualizace FW, fixovali nějaký bug v nastavení scuiwlan, takže je možné, že se to zcela nepovedlo 
Jak silnou máš anténu? Po výměně původní za https://www.czc.cz/tp-link-tl-ant2405cl ... 02/produkt jsem zatím nezaznamenal jediný výpadek spojení. Tedy s vyjímkou toho, kdy se mi jednou tablet přihlašoval na cizí wifinu, kdykoliv jsem se vzdálil od mixu dále než na pět metrů. Po zakázání tabletu, připojovat se samostatně k jiným sítím, platí předchozí slova.
Info pro Jara: zdroj jsem cvičně kontroloval na hře v sobotu a zdroj jen lehce vlažný, volně ložený v přepravním kufříku mixu (zahrabaný v několika kablících a flash discích). Na mixu není zapnutý žádný phantom.
O externí wifi uvažuji také a patrně zkusím použít starý ZyXel, který jsem měl od O2. Pidi síť, kterou bych chtěl vytvořit by mi měla umožnit komunikovat z tabletu s mixem a zároveň z téhož tabletu s WiFi DMX převodníkem ovládat světla. Tento převodník však Číňan teprve minulý týden odeslal, tak mám chvíli čas. Pokud se mi zadaří naplnit mé plány, někam bych sem pak strčil návod. Myslím si, že možnost ovládat světla a zvuk z jednoho tabletu by mohla být zajímavá pro víc lidí.
Jak silnou máš anténu? Po výměně původní za https://www.czc.cz/tp-link-tl-ant2405cl ... 02/produkt jsem zatím nezaznamenal jediný výpadek spojení. Tedy s vyjímkou toho, kdy se mi jednou tablet přihlašoval na cizí wifinu, kdykoliv jsem se vzdálil od mixu dále než na pět metrů. Po zakázání tabletu, připojovat se samostatně k jiným sítím, platí předchozí slova.
Info pro Jara: zdroj jsem cvičně kontroloval na hře v sobotu a zdroj jen lehce vlažný, volně ložený v přepravním kufříku mixu (zahrabaný v několika kablících a flash discích). Na mixu není zapnutý žádný phantom.
O externí wifi uvažuji také a patrně zkusím použít starý ZyXel, který jsem měl od O2. Pidi síť, kterou bych chtěl vytvořit by mi měla umožnit komunikovat z tabletu s mixem a zároveň z téhož tabletu s WiFi DMX převodníkem ovládat světla. Tento převodník však Číňan teprve minulý týden odeslal, tak mám chvíli čas. Pokud se mi zadaří naplnit mé plány, někam bych sem pak strčil návod. Myslím si, že možnost ovládat světla a zvuk z jednoho tabletu by mohla být zajímavá pro víc lidí.
Co nejde silou, jde ještě větší silou...
Tak zatím jsem nezkoušel vrátit se k původnímu FW ( ikdyž po konzultaci s ajťákem bude asi problém v tom ). Ještě mu dám šanci s tou externí wifi.Stejně jí asi budu používat.Mám k tomu dlouhý kabel a dávám to na hranu pódia pro lepší dosah.Na maturákách to bylo docela znát.Hlavně mix se může pěkně uklidit furt tam stejně někdo leze.Jinak jsem na to dával anténu AirLive WAI-101 se ziskem až 10dBi. Je to asi lepší ,ale žádný zázrak se podle mě nekonal.
Pro Jaru používám starej linksys router,který se už neprodává.Takže stačí pořídit nějaký dobrý router s dobrým signálem a bude to makat.S tímhle nemá zvukař problém opírat se v kulturáku o zadní sloup sálu a ladit přes tablet.
V sobotu to teda otestuji jen na externí wifi a dám vědět jak to dopadlo
Pro Jaru používám starej linksys router,který se už neprodává.Takže stačí pořídit nějaký dobrý router s dobrým signálem a bude to makat.S tímhle nemá zvukař problém opírat se v kulturáku o zadní sloup sálu a ladit přes tablet.
V sobotu to teda otestuji jen na externí wifi a dám vědět jak to dopadlo
- Přílohy
-
- linksys.jpg (44.78 KiB) Zobrazeno 3284 x