Soundcraft Ui16/12

Odpovědět
  • Reklama
  • Powersoft skoleni 2019
Uživatelský avatar
PeBe
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 509
Registrován: úte 08. čer 2010 7:08:42

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvek od PeBe » pon 20. lis 2017 7:40:09

Ani ve smyku nechci dělat Souncraftu advokáta, nicméně si myslím, že problémy s připojením pomocí LAN vznikají především mezi klávesnicí a židlí. Jsem přesvědčený, že kdokoli chce pracovat s čímkoliv v síti, musí mít alespoň minimální povědomí o práci se síťovými prvky a pokud jej nemá (každý nutně nemusí být IT), pak by měl číst návody ;-)
Direct Connection
Most computers with a GigaBit adapter will AutoNegotiate and so when connected directly to the unit (not via a
switch) there will be no need for an Ethernet crossover cable. Use a static IP for the computer, in the same range
as the unit, such as 10.10.2.5 and enter the IP address of the unit in the computer’s browser.
Jinými slovy, pokud v počítači nastavím IP v rozsahu adres, jako má Ui, tedy 10.10.2.XX (s vyjímkou 1, kterou má mix), pak připojení kabelem funguje, jak z praku, na první připojení LAN kabelu. Zde musím chlapsky přiznat, že i já sám jsem si již párkrát naběhl, když jsem na toto nastavení zapomněl a pak mi to, vcelku logicky, nechodilo :-)
Co nejde silou, jde ještě větší silou...

Uživatelský avatar
Jara

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvek od Jara » pon 20. lis 2017 13:14:07

připojení kabelem funguje, jak z praku, na první připojení LAN, myslíš tim že připojim internetovým kabelem z ethernet mix do ethernet notebok a v noteboku napišu tuto adresu tak se mix připoví bez fiwi?

Uživatelský avatar
PeBe
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 509
Registrován: úte 08. čer 2010 7:08:42

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvek od PeBe » pon 20. lis 2017 14:58:19

Myslím tím to, co píšu :-) V notebooku nastavím pro LAN IP třeba 10.10.2.2 v prohlížeči napíšu do adresního řádku 10.10.2.1 a už to jede. V nastavení mixu pak pro jistotu vypnu WiFi, aby se k ní nikdo nepřisomrovával a mám po starostech.
Nastavení IP v notesu možná nebude nutné, pokud je nastavena volba, že IP přidělí DHCP, pak by jí měl přidělit mix. Toto nemám vyzkoušené, vše raději nastavuji napevno.
Co nejde silou, jde ještě větší silou...

Uživatelský avatar
Jara

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvek od Jara » pon 20. lis 2017 15:36:28

tak jsem to zkoušel a jsem na to totálně blbej

Uživatelský avatar
PeBe
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 509
Registrován: úte 08. čer 2010 7:08:42

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvek od PeBe » pon 20. lis 2017 17:30:32

Lepší jednou vidět, než stokrát slyšet... ;-)
Přílohy
UI12-nastaveni IP.JPG
UI12-spusteni.JPG
UI12-nastaveni siti.JPG
Co nejde silou, jde ještě větší silou...

Uživatelský avatar
PeBe
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 509
Registrován: úte 08. čer 2010 7:08:42

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvek od PeBe » pon 20. lis 2017 17:32:26

... nakonec nezapomenout na [save]
Přílohy
UI12-wifi disabled.JPG
UI12-heslo.JPG
Co nejde silou, jde ještě větší silou...

Uživatelský avatar
Jara

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvek od Jara » pon 20. lis 2017 20:36:55

Tak i když tu mám návod tak jsem to prostě nerozchodil, v mixu tam by problem nebyl ale vtom notasu se mi vubec tyto ikony nezobrazují, tak že opravdu jsem nucen sehnat někoho kdo se vyzna vtěchto věcech, ale ty obrázky potom určitě využijem, moc ti díky PeBe za snahu pomoct.

Uživatelský avatar
PeBe
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 509
Registrován: úte 08. čer 2010 7:08:42

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvek od PeBe » úte 21. lis 2017 7:37:00

Zapomněl jsem dodat, že to mám pod WIN XP. Pokud máš "sedmičky", pak strejda Gůgl poradí, kde to hledat. Stačí zadat do vyhledávání třeba: "nastavení LAN ve WIN7". http://www.vhvspeed.cz/nastaveni-tcp-ip-ve-windows-7
Co nejde silou, jde ještě větší silou...

Uživatelský avatar
Jara

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvek od Jara » úte 21. lis 2017 8:01:26

ano mám 7 64 bit

Uživatelský avatar
Jara

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvek od Jara » pát 01. pro 2017 17:52:55

Kluci jel by mix tady na tento krám? D-Link DAP-1620

Bildic
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 148
Registrován: ned 17. bře 2013 17:00:04

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvek od Bildic » sob 02. pro 2017 6:53:43

To jara:

Mas tento extender?
http://global.dlink.com.sg/site_pdtpdfs ... 620_ds.pdf

Ak ano, potom to funguje takto:
3F8A532A-9973-4EE2-9326-B1D24E8FE46E.jpeg
Namiesto “zemegule” - internet bude tvoj mix.

Uživatelský avatar
Jara

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvek od Jara » sob 02. pro 2017 11:41:17

To BILDIC ahoj zatím nemám nechci zbytečně utrácet proto se raději ptám jestli ho někdo má vyzkoušen, a jestli je na něj spoleh.

exxxi
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1093
Registrován: sob 29. led 2011 1:35:00

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvek od exxxi » sob 02. pro 2017 17:58:02

To neni router, to je opakovac. Opravdu chces pouzivat opakovac? Jaky mas router? Jenom ten interni? Pokud se skutecne bavime o opakovaci, tak dobrou referenci jsem cetl na tohle https://www.alza.cz/tp-link-re305-ac120 ... 844943.htm
http://www.zvukari.com
SiEx3, X32r, DL1608, QSC, EV, Turbosound etc.

Uživatelský avatar
Jara

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvek od Jara » ned 03. pro 2017 11:11:28

opakovač ? tak to teda určitě nechci

Bildic
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 148
Registrován: ned 17. bře 2013 17:00:04

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvek od Bildic » ned 03. pro 2017 17:51:07

Je to “krabicka” ktora ti predlzi dosah wifi - ak sa vzdialis dalej od rutra.

Je to skôr na domace ako profi pouzitie.
Tam by som odporucal AP (AccessPoint) riesenie, mac adresa a schovanie SSID - mena siete.

Odpovědět

Zpět na „Soundcraft“