Aké máte skusenosti s pultom SOUNDCRAFT UI16?

matus41602
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 1
Registrován: úte 21. dub 2015 18:36:07

Aké máte skusenosti s pultom SOUNDCRAFT UI16?

Příspěvekod matus41602 » úte 21. dub 2015 18:38:59

Aké máte skusenosti s pultom SOUNDCRAFT UI16? Na aku dialku funguje to wifi?



Allen Heath SQ
Reklama
 

Uživatelský avatar
popik

Re: Aké máte skusenosti s pultom SOUNDCRAFT UI16?

Příspěvekod popik » sob 30. kvě 2015 12:29:33

až do hospody :lol:je tam klasický konektor na antenu takže by šla asi použít silnější nebo nějaká směrová - spíš pohrávám si s myšlenkou vzdáleného dozoru nad aparátem přes internet i pokud budu mimo dosah .



Uživatelský avatar
PeBe
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 320
Registrován: úte 08. čer 2010 7:08:42
Bydliště: Hostouň

Re: Aké máte skusenosti s pultom SOUNDCRAFT UI16?

Příspěvekod PeBe » stř 03. čer 2015 7:05:20

Od včerejška je doma. Zatím převládá spokojenost z intuitivního až blbuzdorného ovládání. Odpoledne odjíždí manželka k dceři, tak budou probíhat i zvukové testy.


Co nejde silou, jde ještě větší silou...

mazi
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 198
Registrován: stř 12. lis 2008 2:52:31
Kontaktovat uživatele:

Re: Aké máte skusenosti s pultom SOUNDCRAFT UI16?

Příspěvekod mazi » čtv 11. čer 2015 8:30:43

Ahojte, takže po 3 kšeftech co jsem na to odjel, tedy country, rock, folk uskupení, mohu doporučit. Mrzí mě, že možnosti softu v UI16 nelze aplikovat v Si Performeru. UI16 je cesta na malé akce. Nevýhoda je zasvinění pásma 2,4 GHz, občasne reconectnutí se prostě nevyhnete. Jinak za sebe mohu doporučit. :-)



lukasv
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 34
Registrován: pon 07. úno 2011 19:24:40

Re: Aké máte skusenosti s pultom SOUNDCRAFT UI16?

Příspěvekod lukasv » pát 12. čer 2015 22:34:12

Ahoj!
zasvinění 2,4GHz je "v zástavbě" dost kritické, byl jsem nucen do ethernetového portu zapojit pěkně router s pořádnou směrovou anténou..

Zkoušeli jste někdo nahrávat na USB? Funguje vám to?



Uživatelský avatar
PeBe
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 320
Registrován: úte 08. čer 2010 7:08:42
Bydliště: Hostouň

Re: Aké máte skusenosti s pultom SOUNDCRAFT UI16?

Příspěvekod PeBe » pát 19. čer 2015 13:03:19

Tak dnes je ten den D, kdy nahradím suché testování v obýváku, ostrým křtem v Šenkovně. Předpokládám, že v centru Prahy se dočkám onoho zasvinění měrou více než hojnou, tak mám pro sichr v kufru přibalený i UTP kabel... ;-) Zítra "na Rybníkách", nedaleko hranic s Německem nebude v dosahu nic, co by rušilo. Tam není ani signál na telefon :-D


Co nejde silou, jde ještě větší silou...

Robert
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 232
Registrován: sob 28. úno 2015 10:08:18

Re: Aké máte skusenosti s pultom SOUNDCRAFT UI16?

Příspěvekod Robert » pát 19. čer 2015 17:53:10

lukasv píše:Ahoj!
zasvinění 2,4GHz je "v zástavbě" dost kritické, byl jsem nucen do ethernetového portu zapojit pěkně router s pořádnou směrovou anténou..

Pokud je na UI16 WiFi anténa přes konektor, jaký je rozdíl v routeru se směrovkou a přímým připojením směrovky do UI16ky?
Protože jsem jazykový analfabet, hledal jsem návod v ČJ, bohužel vše včetně instruktážních videí je v angličtině. Pokud byste někdo věděl o překladu, budu vděčný. Umí tento pult i ducking?



Uživatelský avatar
mkarr
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 312
Registrován: pon 28. říj 2013 19:21:32
Bydliště: Dešov a Olomouc

Re: Aké máte skusenosti s pultom SOUNDCRAFT UI16?

Příspěvekod mkarr » pát 19. čer 2015 19:17:29

Vestavěná WiFi, jestli jsem správně pochopil umí pouze 2,4GHz. Čili pásmo které má jen tři nepřekryvné kanály (při hodně dobré vůli čtyři skoro nepřekryvné) takže je velká pravděpodobnost, že bude silně zarušená už při docela nízkém počtu accesspointů v okolí. Oproti tomu má hromada WiFi accespointů, nebo jak si lidi navykli říkat "routerů", přesto že funkci routování tady nejspíš nevyužijí, i pásmo 5 GHz, které má na základních šířkách kanálů všechny nepřekryvné, podporuje vyšší standardy, jako 802.11n, nebo dokonce 802.11ac. Navíc toto pásmo není tak využívané, protože hromada lidí provozuje accesspointy starší.
Další výhoda těchto accesspointů/routerů bývá v tom, že mívají i víc než jednu anténu, běžně až tři, a jsou schopné si jednak vybírat ze které mají na váš tablet nejlepší signál a krom toho můžu mít každou nakroucenou do jiné polohy a tím si tuto diverzitu ještě vylepšit. Dlaší výhoda je v tom, že si můž onen accespoint dát na okraj pódia, nebo na jiné vhodné místo, třeba i někam vysoko. Ne tam, kde se mi nejvíc hodí stagebox, ale kde je kolem občas hromada stojanů, nástrojů, lidí, elektrického rušení.... No a tím získám taky trochu lepší parametry přenosu, které se hodí v situacích kdy jedu na hraně použitelnosti.
Směrová nebo sektorová anténa s vyšším ziskem než je tento dvoudecibelový proutek, která by se jen namontovala na výstup z mixu určitě taky udělá službu. Dokonce i výměna za pětidecibelový proutek, který stojí stovku v nějakém WiFi shopu by pomohla tam kde to škytá, ale slušný accesspoint je prostě ve kvalitě přenosu o třídu výš.
Ups! nějak jsem se rozepsal.



Robert
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 232
Registrován: sob 28. úno 2015 10:08:18

Re: Aké máte skusenosti s pultom SOUNDCRAFT UI16?

Příspěvekod Robert » pát 19. čer 2015 21:09:51

...na pásmo 5 GHz jsem úplně zapomněl



Uživatelský avatar
PeBe
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 320
Registrován: úte 08. čer 2010 7:08:42
Bydliště: Hostouň

Re: Aké máte skusenosti s pultom SOUNDCRAFT UI16?

Příspěvekod PeBe » sob 20. čer 2015 11:14:42

... ale moudře ses rozepsal. Díky.
I po vcerejsi premiéře převládá spokojenost. Je to teda úplně jiná práce, než s analogem a asi to nepůjde s hafem piv pod kůží. Co se týká zarušení, tak dokud jsem se pohyboval tak cca 10 metrů od UI, tak pohoda a klidek.. Napříč lokalem v malém výklenku, kde nebyl nikdo, nebyl ani adekvátní signál a výpadky se opakovaly snad po deseti vteřinách. U výčepu a na záchodě, které tam mají v labyrintu sklepních chodeb, pak signál nebyl vůbec. Dnes ještě zkusim na další svatbě, kousek od domova, kde lišky říkají na potkání: "dobrou", připojit světla přes wireless DMX, jestli se to nebude hádat a koneckonců dám i něco pod kůži, jestli to půjde bez " výpadků "...


Co nejde silou, jde ještě větší silou...

Uživatelský avatar
PeBe
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 320
Registrován: úte 08. čer 2010 7:08:42
Bydliště: Hostouň

Re: Aké máte skusenosti s pultom SOUNDCRAFT UI16?

Příspěvekod PeBe » pon 22. čer 2015 7:23:22

... velké nedšení vystřídalo velké rozčarování... :-(
Konec druhé série, všechno hraje jak má, spokojenost na improvizovaném pódiu, spokojenost před ním,... těším se, že přestávku vyplním návštěvou rautového stolu, zejména pak hromadu řízků z divočáka, plátky uzené svíčkové a konečně si dám pivo. Však chyba lávky. Výpadek wifi a to trvalý. Ani na tabletu, ani na notebooku se neukázala wifina UI. Po asi pěti restartech všeho, vytahuji kabel UTP, připojuji k notebooku natvrdo. A zase nic! Ve stresu si zaboha nemůžu vzpomenout, jak se provádí reset do továrního nastavení, tak zkouším všemožné kombinace. Krátké stisknutí tlačítka, dlouhé stisknutí, přidržení po zapnutí napájení,... nic platné, k Ui se nedá připojit :-( Sedám tedy do auta a odjíždím 10 kilometrů k domovu pro analogový mix...


Co nejde silou, jde ještě větší silou...

relaxmusik
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 111
Registrován: sob 03. črc 2010 18:54:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Aké máte skusenosti s pultom SOUNDCRAFT UI16?

Příspěvekod relaxmusik » pon 22. čer 2015 8:02:02

Bump a je to tady! -( Osobně hodně používám ovládání iPadem ale u Si Expression. Nějak moc nemusím řešení, když selže ovládání iPadem a pult nemá ovládací rozhraní tak co potom? :-( je pravda, že kolega řešil podobný zásek u Mackie ale vytáhl druhý ipad a ten fungoval bezchybně.
Mně se teda jednou zadařilo, že jsem jel na pujčenej iPad koncert a asi 30 vteřin před koncem serie jsem si ho omylem zamkl a nevěděl jsem kód na přihlášení, to byla sranda! :-) Naštěstí jsem měl v tašce jako zálohu nakonfiguruvanej můj vlastní tak to bylo okamžitě vyřešeno.



Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3455
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Aké máte skusenosti s pultom SOUNDCRAFT UI16?

Příspěvekod blaha » pon 22. čer 2015 10:03:28

Sice mimo pulty, ale k rušení WiFi, mě se zatím stalo jednou něco podobného, zarušení WiFi jedním bezdrátovým setem ke kytaře a podle slov muzikanta se mu to stalo i jinde. Naštěstí mám přes WiFi připojený jen DPS a jedu klasicky přes analog.


Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

frantacecil
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 27
Registrován: stř 12. zář 2012 10:11:10

Re: Aké máte skusenosti s pultom SOUNDCRAFT UI16?

Příspěvekod frantacecil » čtv 25. čer 2015 7:19:23

Ahoj!
2 PeBe: Tak jak to dopadlo s tou zaseklou wifinou?? Už sem byl nalomené že si to koupím, ale toto mě jaksi odrazuje.
Díky!!



Uživatelský avatar
PeBe
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 320
Registrován: úte 08. čer 2010 7:08:42
Bydliště: Hostouň

Re: Aké máte skusenosti s pultom SOUNDCRAFT UI16?

Příspěvekod PeBe » čtv 25. čer 2015 11:16:08

Konec dobrý, všechno dobré. Stačilo zresetovat, ale ani ve smyku bych neodhadl, že pro reset je potřeba vypnout, stisknout reset, zapnout, držet reset 10s. Na místě jsem tento postup zkoušel, ale držel tak maximálně 5s. V počítači jsem měl manuál v2.4 a v něm o tom není zmínka. Na webu SC je manuál v2.6 a tam je to již popsané. A nejen to, třeba funkce ME mi přijde geniální, škoda jen, že "moji" páni muzikanti jsou v otázce telefonů stejně konzervativní, jako já a Android telefony jim nesmí do kapes. Navždy bych tak ukončil věčné: "přidej/uber mě (ME), uber/přidej všechno".
Asi se nemusíš bát to koupit, zvlášť když budeš umět resetovat. V sobotu ho beru na další akci a kašlu na původně zamýšlenou zálohu v podobě analogu v kufru.


Co nejde silou, jde ještě větší silou...


Zpět na “Soundcraft”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host