Soundcraft Si Impact

Odpovědět
  • Reklama
  • ADAM Audio S Series
colombus
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: stř 09. led 2019 19:13:57

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od colombus » sob 20. črc 2019 11:57:57

díky za vysvětlení

Draaca
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 03. kvě 2012 10:44:50

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od Draaca » čtv 24. říj 2019 23:20:45

Ahoj, zaregistrovali jste nový firmware v2.0 build 12?

https://www.soundcraft.com/en-US/softwa ... s_versions

Nenašel jsem žádný popis změn nebo oprav. Nevíte, zda opravuje tuhnutí ViSi Remote, ke kterému docházelo u předešlého buildu firmwaru?

Uživatelský avatar
Monkey27

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od Monkey27 » čtv 12. pro 2019 8:58:46

Já zkusil aktualizovat. Po připojení tabletu i přes nově nainstalovanou aplikaci mi z něho nejde ovládat vůbec nic. Pokud pohnu knoflíkem na mixu, tak se změna na displeji zabletu projeví, ale obráceně je to mrtvé. Indikátory opravili, ale asi se tam něco pohrabalo. V minulosti jsem to občas používal. Je pravda, že indikátory sice vždycky po chvilce zamrzly, ale ovládání fungovalo obousměrně. Tak nevím, co teď dělám špatně

Draaca
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 03. kvě 2012 10:44:50

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od Draaca » pon 23. pro 2019 16:57:22

Taky jsem to tam nahrál a zatím dobrý. S ViSi to jelo bez problémů, teď experimentuju s Mixing Station. V té mi to občas hodí hlášku s nějakým timeoutem a odpojí se, ale stačí dát Reconect a běží dál. Nemám teď moc čas to zkoumat, ale jinak Mixing station super.

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3565
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od blaha » pon 23. pro 2019 17:55:28

Já zatím ještě aktualizaci nestihl, ale zkoušel jsem propojit s Mixing station a nepovedlo se mi to spárovat, jak to nastavit? Je tam nějaká záludnost proti ViSi.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Draaca
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 03. kvě 2012 10:44:50

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od Draaca » pát 03. led 2020 15:01:02

Záludnost tam myslím žádná není, jen pozor na to, že Mixing Station je sice zadarmo ke stažení a dá se offline vyzkoušet, ale pro připojení k mixu se musí v aplikaci dokoupit možnost připojit se k danému typu mixu. Nicméně na iOS mě to vyšlo myslím asi na 120Kč, takže pohoda. No a pak samozřejmě nastavit HiQNet dle https://dev-core.org/ms-docs/soundcraft/hiqnet/

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3565
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od blaha » pát 03. led 2020 15:24:50

Mám placenou verzi, HiQNet mám nastavenej, resp. ViSi mi normálně chodí, ale když do Mixing Station zadám nějakou HiQNet adresu ať už stejnou jako pro ViSi, tak jinou než má ViSi i pult, a pochopitelně v pultu tu adresu povolím, tak mi to nekomunikuje, tak nevím, kde je problém, ta Music Station má těch nastavení víc.
Pravda hrál jsem si s tím jen asi půl hodinky před kšeftem, a pak už na to nebyl čas, teď snad bude trochu klidněji, tak se na to musím mrknout.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Draaca
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 03. kvě 2012 10:44:50

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od Draaca » pát 03. led 2020 15:33:50

No ještě mě napadá, zkus nejdřív zaktualizovat FW v tom mixu na ten build 12 (pokud ještě nemáš), jestli to s tím taky nemůže souviset. Já přešel na dvojkový firmware až s tímto buildem a Mixing station jsem rovněž zkoušel až s ním. Jinak mě fakt nic moc takhle z hlavy nenapadá na čem bych se zasekl. Jen mi to občas háže nějaký ten timeout a je třeba dát "Reconnect" aby se znovu připojil. O tom psali v posledním update Mixing station, ale řekl bych, že to úplně stoprocentně nezabralo.

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3565
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od blaha » pát 03. led 2020 15:41:15

Jo s tím počítám, nejdřív aktualizace FW, pak to zase zkusím. Nutně to nepotřebuju tlačit, zatím vystačím i s ViSi, snažím se přes tablet dělat totální minimum akcí.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

jarakri
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 17
Registrován: čtv 02. led 2020 7:50:59

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od jarakri » čtv 12. bře 2020 9:27:11

má SI impact nějaký automatický procesing na omezení zpětné vazby např. něco jako AFS2 u UI24R nebo je nutné řešit v případě potřeby externě?Díky

relaxmusik
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 221
Registrován: sob 03. črc 2010 18:54:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od relaxmusik » čtv 12. bře 2020 11:26:27

Nemá, řeším parametrickým eqalizerem nejlépe u zdroje problému. Pěkné je to u UI24 kde si člověk zapne RTA a hned vidi kde to zlobí, samozřejmě na tom vstupu, kde zpětná vazba vzniká.

jarakri
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 17
Registrován: čtv 02. led 2020 7:50:59

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od jarakri » čtv 12. bře 2020 14:41:50

Díky za potvrzení. A tu frekvenci u impactu lokalizuješ nebo zobrazíš jak? Je tam obdoba RTA z UI24R?

relaxmusik
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 221
Registrován: sob 03. črc 2010 18:54:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od relaxmusik » pát 13. bře 2020 10:30:28

Žádná obdoba RTA u Impactu není. Nejdříve analyzuji poslechem, zvukař by to měl slyšet a frekvenci odhadnout. Dále lze použít aplikaci třeba v tabletu, mám zaplacenou a nebo aplikaci v notebooku s mikrofonem. Ale po určité době člověk ví kde mu vzniká vazba. :-)

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3565
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od blaha » úte 17. bře 2020 0:40:49

Tak, Impact je pro lidi co analyzer nutně nepotřebují. Jinak jde si pult taky natáhnout těsně pod hranici, na parametrickým EQ si Qčkem udělat úzkej profil, ten přidat a projet frekvenci kde se to utrhne, tam to jen ubereš, velice rychlý.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

jarakri
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 17
Registrován: čtv 02. led 2020 7:50:59

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od jarakri » úte 17. bře 2020 23:00:00

JJ. Nejsem profík mám to jako občasného koníčka a většinou zvučím dětské akce/divadílka a sbor. Stává se mi, že při zvukovce je vše OK, ale pak přijdou lidi a při stejném nastavení to začne zahoukávat a musím ubírat. Převážně jsou zdrojem kondenzátorové mikrofony pro sbor. Není to průser trochu uberu popř. se pokusím odlovit pomocí EQ. Ale špatně se mi to hledá. Zatím používám analog mix (SC nebo Yamaha). S digi jsem jen testoval UI24 (žádná ostrá akce) - u něj narážím na uspořádání zapojení kdy jsem zvyklí mít toho co nejvíc u sebe pro přehled(přehrávač, přijímače bezdrátů, sluchátka, mikrofon) tak zvažuji jestli nekoupit raději jetý Impact a mít takové dospělejší řešení.

Odpovědět

Zpět na „Soundcraft“