Soundcraft Si Impact

Odpovědět
  • Reklama
  • Powersoft skoleni 2019
Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3513
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od blaha » pát 15. pro 2017 10:02:56

Zakřiknul jsem, zrovna 7.12. se mi to stalo zase. Nastavoval jsem si v divadle odposlechy na páteční koncert a najednou tentokrát bez indikace, ovládání stále fungovalo, jen to neukazovalo.
Stává se mi to vždy hlavně když hodně přepínám mezi sběrnicemi a EQ, třeba při tom nastavování odposlechů.

Takže bádáme dál, mezi tím Apple znovu aktualizoval iOS a novou verzi ViSi Remote, tu jsem zatím nezaregistroval, nevím proč, ale tu mi Apple nějak neaktualizuje, musím ji vždy odinstalovat a nainstalovat znovu.
Doufám, že to nové ViSi Remote vyřešilo, je to první SW změna od vydání FW2.0.

Jinak ale 64 + 16 kanálů si užívám, na fesťáky, nebo městské akce, úplně ideální, člověk nemusí moc přemýšlet jak bude plýtvat s portama na SB, když má v pultu ještě zapojený NB, CD, TB, bezdráty, AUX s malým Jackem, to je hned 8-10 vstupů fuč.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Draaca
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 03. kvě 2012 10:44:50

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od Draaca » sob 16. pro 2017 10:06:32

No v popisu nového fw píšou:

With version 3.5.1 comes the addition of support for the new Soundcraft Vi1000 console, plus various bug fixes:
Input Trim control has now been implemented for Vi consoles, Matrix contributions now show the correct faderglow color on Vi consoles, compressor, and gate graphs have a correct scale on Vi consoles. Vi200 now supported. Phase button now implemented for Si consoles.

Takže je otázkou co jsou "various bug fixes"... pokud jsou to jen ty vypsané, tak asi kromě Phase buttonu na Si nic. Ale doufat můžeme... Dej vědět :)

Na fw 2.0 se těším přesně z tohoto důvodu, že nebudu muset řešit co kam zapojit do SB, aby mi zbyly volné kanály na pultu pro bezdráty, přehrávače, NB atd. Ale bez spolehlivě fungujícího iPadu se mi do toho moc nechce, třeba už kvůli měření signálu, protože přesnost těch pár LEDek na pultu mi pro nějaké preciznější nastavení urovní přijde dost otřesná. Plus mě navíc trošku odrazuje absence offline editoru. Takže ještě asi chvíli zůstanu u staršího fw.

Robert
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 330
Registrován: sob 28. úno 2015 10:08:18

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od Robert » sob 16. pro 2017 18:53:47

Nemáte někdo z pokročilých uživatelů řešení procesingu na podskupiny jako celky? Proč to řeším? Sborový zpěv prokládaný zpěvem jednotlivce ... bez zásahu se buď jednotlivec ztrácí, nebo je sborový zpěv velmi nad muzikou. Kompresorem na skupinu jsem si toto elegantně a bezzásahově ošetřil. Soundcrafty řady Ui tohle běžně umí, Behr XR18 neuměla, ale větší bratr X32 umí, mrzelo by mne, kdyby větší bratr od Sc neuměl =o).

Draaca
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 03. kvě 2012 10:44:50

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od Draaca » ned 17. pro 2017 16:14:33

Pokud dobře chápu otázku, tak v tom není žádný problém. Kompresor na podskupině normálně funguje stejně jako na jakémkoli jiném vstupu/výstupu. Tuším, že problém je v tom, jak chápeš na Si podskupiny... ty na něm totiž jako takové nejsou a na DCA samozřejmě už z principu kompresor není. Podskupina na Si se tvoří tak, že si např. MIX14 nastavíš jako Post fader sběrnici a pošleš do něj kanály (tedy nastavíš jejich send fadery pro MIX14 na 0 dB, zkratka myslím Alt+On), které chceš mít jako členy podskupiny. Channel strip u MIX14 pak využíváš k procesingu této podskupiny.

Robert
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 330
Registrován: sob 28. úno 2015 10:08:18

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od Robert » ned 17. pro 2017 17:40:33

V návodu je VCA1 - 8 popisováno jako podskupina, bohužel jen s možností upravit hlasitost celé podskupiny. Na co jiného je VCA prospěšné? Použití MIX1 - 14 pro podskupinu jsem si zkusil, funguje to, ale hodnotím to jako drbání se levou rukou za pravým uchem. Možná je to o zvyku a 14 odposlechových cest patrně nikdy v dohlednu nevyužiju.

Draaca
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 03. kvě 2012 10:44:50

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od Draaca » pon 18. pro 2017 16:09:15

Český manuál nemám u sebe, ale v anglickém jsou v kapitole 8.2 popisovány normálně jako VCA groups, předpokládám, že v tom českém by se to lišit moc nemělo. VCA (příp. DCA) groups jsou určeny jen a právě na ovládání úrovně přiřazených kanálů, žádný signál přes ně "neteče" a tím pádem na nich není co procesovat... vychází to z VCA (Voltage Controlled Amplifier) groups na lepších analogových pultech. Doporučuji kouknout např. na http://www.behindthemixer.com/identifyi ... subgroups/ nebo si do googlu zkrátka zadat "vca vs. subgroups". Využití MIXů jako podskupin je tedy jediná a vcelku logická možnost.

exxxi
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1026
Registrován: sob 29. led 2011 1:35:00

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od exxxi » úte 19. pro 2017 0:05:24

Draaca to popisuje dobre. Co bys chtel od VCA? Ani jine pulty, napr. Mackie DL u VCA vic nenabizeji. A vyuzivat sbernice 11-14 na groupy je logicke, kdyz uz z vyroby sviti zelene, ze ? :-) 10 odposlechu musi stacit. Take je to logcje v tom, ze u ostatnich pultu SI to funguje stejne. Jedine drbani levou rukou muze byt v tom, ze individualne musis vypinat LR u savli, aby to slo jen pres grupu.
http://www.zvukari.com
SiEx3, X32r, DL1608, QSC, EV, Turbosound etc.

Draaca
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 03. kvě 2012 10:44:50

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od Draaca » stř 20. pro 2017 12:54:21

Jedine drbani levou rukou muze byt v tom, ze individualne musis vypinat LR u savli, aby to slo jen pres grupu.
Což i na analogu musíš taky, jen to tam máš pro všechny kanály pěkně vedle sebe :-)

colombus
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: stř 09. led 2019 19:13:57

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od colombus » pát 05. dub 2019 12:49:46

Ahoj,
chci se zeptat, je třeba SI Impact včetně stage boxu zálohovat UPS pro případ výpadku proudu ? díky za odpověď, Honza

janek
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 555
Registrován: čtv 18. zář 2008 13:40:53
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od janek » pát 05. dub 2019 13:05:24

Odmeraj si kolko trva start pultu, a rozhodni sa, ze ci chces tolko cakat uprostred koncertu ked na chvilu zakolise elektrina...
Davaj pozor aka UPS, jedna nam posielala nejake divne veci do pultu, bedne akoby strielali, a vymena UPS to vyriesila.

Teoreticky stagerack nabehne rychlejsie, zili sme s stagerackom bez UPS, ale asi lepsie je mat aj ten zalohovany.

colombus
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: stř 09. led 2019 19:13:57

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od colombus » ned 07. dub 2019 20:18:53

ok, díky za info

colombus
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: stř 09. led 2019 19:13:57

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od colombus » úte 25. čer 2019 11:57:08

Ahoj,
mám dotaz ohledně matrixu, něco málu se tu už psalo, něco málo z manuálu, ale nějak se tím u impactu prakticky nedokážu prokousat, viz na příkladu, při živém zvučení využít dva výstupy stereo na nahrávání, včetně toho že mikrofony , které snímají potlesk ze sálu, půjdou pouze do tohoto výstupu a ne do hlavního výstupu, jestli jsem to dobře pochopil MAtrix sběrnici mohu přiradit jakýkoliv vstup, nebo jde pouze o rozšíření hlavních výstupů, děkuji za případnou odpověď, Honza

relaxmusik
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 178
Registrován: sob 03. črc 2010 18:54:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od relaxmusik » čtv 27. čer 2019 6:50:08

Ano samozřejmě lze přiřadit požadovaný výstup Matrixu. Já osobně mám přiřazeno 13/14 na výstup matrixu pro nahrávání.
Dokonce kolega zkoušel přiřadit USB výstup, aby šlo nahrávat přímo přes USB do počítače.

colombus
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: stř 09. led 2019 19:13:57

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od colombus » pon 01. črc 2019 17:03:40

Je tedy správný postup, že si samostatně nastavím např 13/14 v MTX 1 výstup přiřazený k 13/14 AUX ? Dlouho jsem tam nemohl dostat stereo zvuk, přehrávač CD na dvou kanálech rozjetá Panorama, když jsem kliknul 2x na MTX 1 dostal jsem se ve vrtvě tušim, že C, do možnosti přidat do výstupu 13/14 hlavní výstupy ,jakožto MTX 1 - hlavní L/R ,Right, a mono, pořád to hrálo mono, až když jsem se vrátil do vrstvy č.1 a vytáhnul šavli pro aux 13/14, tak jsem domíchal stereo, je to správný postup ? Jedná se mi o to, když bude živé vystoupení, tak si nastavim hlavní zvuk to hlavních beden a pak si tedy domíchám do matrixu 1 to co mi jde do beden + korekce pro nahrávání, například mikrofony z hlediště ? Omlouvám se za možná zmatečné vysvětlení, snažim se tim prokousat...díky

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3513
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvek od blaha » úte 16. črc 2019 14:02:32

Jestli to chápu dobře, tak tak jak to myslíš to nejde.

Do Matrixu jde poslat pouze výstupy ze sběrnic, tzn. všechny AUXy a L,R,C

Pro stereo musíš v Matrixu nakonfigurovat fyzické výstupy (buď konektory, nebo USB) pro levou i pravou a třeba z Masteru přiřadit šavle L(mono) i R.

Pokud chceš do Matrixu přimýchávat ještě sběrové mikrofony publika, pak musíš využít nějakou sběrnici, pro stereo nakonfigurovanou jako stereo, kterou ale neposíláš nikam jinam dál.
Takže třeba na vstupy 31/32 si připojíš sběráky ze sálu, jeden L a druhe R na panoramě (u obou zakázán výstup do LRC), ty si pošleš třeba do AUX 14 nastavený na stereo (opět zakázané LRC) a post fader (zelená) a ten si pak přimýcháš do Matrixu k výstupu z L,R (takže pro Matrix budeš mit najetý 3 kliky).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Odpovědět

Zpět na „Soundcraft“