Impact 64 vstupů?

Uživatelský avatar
Impact

Impact 64 vstupů?

Příspěvekod Impact » čtv 03. pro 2015 23:15:14

Dobry vecer pratele.
Hledam a stale nenachazim odpoved.
Jak jde na pultu Impact "ozivit" onech 64 vstupu? Lze skombinovat 32 vstupu pres digitalni stagebox a k tomuto pripojit primo do pultu dalsich 32 vstupu pres analogovy parak??
U Si Compact 32 to tusim neslo. Diky za vas cas.



Allen Heath SQ
Reklama
 

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3455
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Impact 64 vstupů?

Příspěvekod blaha » pát 04. pro 2015 6:42:52

Nejde, má pouze 40, 32 mono a 4 stereo a to vč returnů z efektovky.

Takže do nich lze v libovolné kombinaci (do 40) rotovat 32+8 z pultu, 8 z efektovky, 32 že stageboxu a 32 z USB.

Dle mne je to daň za spolehlivost a stabilitu, prostě aby to utáhnul procesor.


Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
Impact

Re: Impact 64 vstupů?

Příspěvekod Impact » pát 04. pro 2015 11:39:32

Aha. Tak v tom případě je to jasné.
A je to takto u celé řady Si? (Compact, Performer, Impact)?



Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3455
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Impact 64 vstupů?

Příspěvekod blaha » pát 04. pro 2015 14:38:12

Stačí trochu hledat, přímo u SC, i když Compact už je najít trochu oříšek.

Compact, Impact 40kanálů
Expression 66kanálů
Performer 80kanálů

Obsloužit můžeš pochopitelně jen to co lze fyzicky naroutovat do 4 vrstev šavlí a nejsem si jistej jaký jsou možnosti uživatelských vrstev u Compactu.

Ale i tak co se týká fyzického zapojení, pokud nepotřebuješ víc jak 40 linek najednou (efekty jdou do stereo linek vždy po páru), je možný mit uložený kapely každou pod svým presetem a v těch presetech mit klidně naroutované jiné vstupy. Pochopitelně jde taky udělat opak a to mit jeden vstup naroutovaný na dvě šavle a u každé si nastavit jinak parametry vč. odposlechů. Jen je pak nutné počítat s tím, že ti to zabere 2 zpracovatelné kanály.
Taky je potřeba ještě počítat s tím, že pokud používáš TB mikrofon, tak ti taky spolkne jeden kanál.

Jinak já jsem přešel na Impact z GB4-24, kterej má 24 MIC, 2 stereo (nebo 4mic), 1x TB, 2x stereo return (ale ten snad ani nepočítám). Na novým pultu mám zatím odjetejch asi 5 akcí různého typu, teda když nepočítám 14 dní zkoušek našeho divadla, kde mám 7 portů a zatím jsem na limity nenarazil a to ani u BigBandu, kde jsem si moh docela i dovolit "plýtvat" vstupama, jako třeba 2 mikrofony ke klavíru, atp. a ještě mi zbyly vstupy volný.


Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
maro
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 272
Registrován: stř 26. led 2011 18:49:13

Re: Impact 64 vstupů?

Příspěvekod maro » sob 05. pro 2015 0:55:35

to Blaha,

ahoj, prosím tě, já mám Expression 2, ten má 4 fx a 2 stereo linkový vstup... Nyní si známy pořídil Impact, byl jsem se na něj podívat. Chápu tedy dobře že má 4 fx a nebo 4 stereo linku ? (plus samozřejmě kombiace) ...

Můj dotaz je tedy jak: dostanu ten stereo linkový vstup?

Měl sem to zapojené do vstupu 31/32 (combo konektory), v nastavení input se mi nepodařilo z toho udělat stereo linku (barva magenta), možná sem v té rychlosti něco přehlídl, nebyl čas to studovat... díval jsem se do manuálu a na videa na internetu ale nikde jsem na to nenarazil...


Listen... and enjoy the sound

Uživatelský avatar
Impact

Re: Impact 64 vstupů?

Příspěvekod Impact » sob 05. pro 2015 1:08:40

Ty jsi muj clovek. Taky mam prave SC GB4-24 a uvazuji nad prezbrojenim do nejakeho digitalu. Na to co bezne delam by mi bohate stacilo tech 32 mic vstupu, ale parkrat behem roku (4x) delam i filharmonii a potreboval bych se dostat na cca 48 mikraku max (pocitam i nejakou rezervu). Do ted jsem to resil submixem, ale to je na houby.
Na tak malo kseftu tohoto razeni by se dal "vetsi" mix i pujcit, ale kdyz to clovek nema na 100% v ruce, tak to neni "ono". Takze uvazuju nad timto resenim.
Rikas tedy, ze Expression a Performer tu moznost kombinace digitalniho a analogoveho stageboxu maji... Jsem zil v domneni, ze Expression je jen "jiny" Compact a Performer ma navic DMX a displaje.



Uživatelský avatar
maro
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 272
Registrován: stř 26. led 2011 18:49:13

Re: Impact 64 vstupů?

Příspěvekod maro » sob 05. pro 2015 8:43:51

Po krátkém osahání Impactu (hodinka) nevím nevím jestli bych ho volil nebo Expression 2 (mám 2 roky).

Impact má o 2 parametry více na EQ, což je super, má VCA - super, umí v základu nahrávat do stop (prodává se již s kartou do expressionu se musí dokoupit ), více vstupů, displeje .... no nevím. Pro pojmenování vstupu Ok, ale kvalita mi přijde nic moc a na zobrazení signálu, gate, a kompresoru mi přijde jednoznačně lepší řešeni z Expressionu..Teď otázka jak je to s těmi linkovými vstupy...pokud buď a nebo tak 4 je málo. Já klidně využiji 3x fx plus 2x stereo z přehrávače a pc... Taky dílenské zpracování Impactu je slabší. Co mi okamžitě chybělo u Impactu je řada knobu nad indikací signálu. Dá se zvolit jestli mají funkci gain, hpf, panorama.... mám standardně gain. takže můžu okamžitě nastavovat gain na všech kanálech bez vybráním selectem...

Když si vezmeme že za stejné peníze je Expression 2 a Impact, kde Impact má o 8 mic vstupů více, více parametrů EQ, větší displej, VCA, karta v hodnotě 12tis na záznam, a další věci..... Tak si říkám jak je to možné? Na čem museli ušetřit? No ještě že to mám vyřešeno a nemusím se rozhodovat....asi by vyhrál Impact ale pře jenom ... nebo ne?

Jinak u Expressionu se chybějící VCA dá elegantně obejít ;-)


Listen... and enjoy the sound

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3455
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Impact 64 vstupů?

Příspěvekod blaha » sob 05. pro 2015 9:16:42

No já jsem se zatím do těch 4 stereo vešel (3x EFX a 1x NB přes USB).
Nezkoušel jsem ale myslím si, že by měla jít pod stereo naroutovat jakákoliv dvojce vstupů (max. lichá + sudá).
V nejhorším jsou vstupy zlinkovat.
Já si spíš pro divadlo potřeboval pořešit ale i AUXy (L a R) a to mi ze stereo vstupu nejde, nejde to ani když jsou vstupy prolinkované (alespoň zatím jsem neměl čas to řešit), takže to mám vyřešené zatím tak, že mám na každý pár vstupů (potřebuju 2 nezávislé) hozený na jedno VCA a ovládám to přes VCA.
V porovnání s GB4 bych řek, že má v mixu takovej čistší zvuk, nástroje i zpěvy se snáz prosazují.
Ovládání taky docela jde, pro zákadní ovládání si člověk zvykne rychle, jsou tam sice takový drobný zákoutí, kde se dá ještě "ztratit" jako než jsem přišel (bez manuálu) na to jak se nastavují GEQ u AUXů.
A trochu mi ještě dělá problém pohlídat si abych nedolaďoval parametry jinému vstupu, než potřebuju (prostě přepnutí SEL), ale to je problém hlavy.


Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
Impact

Re: Impact 64 vstupů?

Příspěvekod Impact » sob 05. pro 2015 11:50:08

No na Compactu jsem parkrat delal (jeden a ten samy kus) a dotycnemu tam slo bez problemu vytvorit podskupinu (VCA) -asi je to otazka verze firmwaru. Tak predpokladam, ze to u Expressionu pujde taky, byt to v navodu napsane neni (ted jsem ho stahnul a dival se na to).
Co mi ale porad neni jasne a uplne v tom plavu, a navod nepomohl, je to zapojeni na vic jak 40 mikrofonnich vstupu.
Je potreba MADI kartu a digitalni stagebox. Potud v pohode. Ale ty stageboxy k serii SI maji jenom 32 mic vstupu. Tak jak na to? Jeste jeden digitalni stagebox, natahnout dalsi ethernet kabel k mixu a zapojit do druheho vstupu MADI karty? Nebo kombinace digitalniho a analogoveho stageboxu?



Uživatelský avatar
zvukar

Re: Impact 64 vstupů?

Příspěvekod zvukar » ned 06. pro 2015 2:54:15

Impact: Na Expressione nie su VCA a myslim ze neboli ani na Compacte. Ako nahradu za VCA sa da pouzit post-fade stereo AUX, kam si zvukar posle potrebne vstupy, ale technicky to nie je VCA.

A pokial chces pouzit viac ako 40 vstupov, mozes pouzit lubovolnu kombinaciu vstupov z digitalneho paraku a vstupov na samotnej konzole.



Uživatelský avatar
Impact

Re: Impact 64 vstupů?

Příspěvekod Impact » ned 06. pro 2015 23:51:08

No a je to vyreseno :D
Panove moc diky.
Jeste me tak napada, tech MADI karet se daji dokoupit 2 varianty: combo ethernet+usb nebo 2x ethernet. Je ta dvouethernetova varianta potrebna? Predpokladam, ze jde o zalozni port.



Bredy
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 29. říj 2015 17:45:28

Re: Impact 64 vstupů?

Příspěvekod Bredy » sob 12. pro 2015 9:29:30

Neví někdo, kde by se dal najít manuál k tomuhle mixu v češtině? Vážně o něm uvažuji, ale nejdřív bych si chtěl pročíst manuál a případně si pohrát s offline aplikací. Angličtinou vládnu tak nějak.. Ale v tomhle odvětví nemám slovní zásobu. Díky za tipy.. :-)



Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3455
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Impact 64 vstupů?

Příspěvekod blaha » sob 12. pro 2015 22:15:51

Nejde, já ho dostal minulý týden vytištěný a opravdu jej skenovat nebudu, sám jsem ještě neměl čas do něj ani nakouknout. Na elektronickou verzi jsem se ptal prodejce a mají striktní zákaz ho poskytnout.


Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

mathyk
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 13
Registrován: úte 08. pro 2015 21:03:40

Re: Impact 64 vstupů?

Příspěvekod mathyk » pát 01. led 2016 18:41:41

Ahojte, pred pár dňami mi prišiel Impact, všetko mi je jasné, akurát som sa prvý raz stretol s VCA groups - a nie som si istý či som správne pochopil ich funkciu, preto poprosím skúsenejších o vysvetlenie. Pochopil som že do 1-8 viem hodiť akýkoľvek input, akurát sa s tým už nič viac nič nedá robiť teda až na zmenu úrovne Mastru, ten sa ale nikde nedá nasmerovať (L+R), čiže jednotlivé inputy aj tak musia ísť samostatne do L+R - takže aké je vlastne využitie VCA? napr. oproti subgroups? ďakujem za konštruktívnu odpoveď.



Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3455
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Impact 64 vstupů?

Příspěvekod blaha » pát 01. led 2016 21:33:55

VCA ti ovlivňuje úroveň přiřazenejch šavlí, podobně jako Mute Groups, takže je pak možné třeba jednou šavlí ovládat celkovou hlasitost bicích, vokálů, apod.
Je to zabrání podobné jako zmíněné Subgroups, ale bez potřeby další sběrnice.
Takže na vstupech si namícháš a nastavíš poměry jednotlivých nástrojů a pak třeba i 40ti členné těleso zvládneš odmíchat na 8mi klikách.


Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky


Zpět na “Soundcraft”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host