Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Odpovědět
  • Reklama
  • DEMO 15
Udoharys
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 88
Registrován: úte 06. kvě 2014 23:38:35
Bydliště: Ostrava

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od Udoharys » pát 17. bře 2023 8:11:51

Díky za odpvěď. Záměrem je, to co nahrajeme během koncertu na flash, smíchat pak ve zkušebně na studiové monitory. Při produkci ne :)
Proměřím ty master výstupy. Ale zároveň zkusím i sl. výstup.
Dík za tipy.

gnat
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 180
Registrován: úte 01. říj 2019 13:49:11

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od gnat » pát 17. bře 2023 10:22:42

Ty jacky jsou symetrické, ale nějak nerozumím tomu proč ten záznam chceš míchat na tom pultu. Tam pro míchání záznamu není vůbec žádná podpora. Nejde to ani omarkovat/rozstříhat na jednotlivé skladby. Jakýkoliv DAW bude nesrovnatelně pohodlnější (a ve finále i rychlejší).

Uživatelský avatar
CharlesBass
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 546
Registrován: ned 20. dub 2008 13:11:38
Bydliště: Banská Bystrica

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od CharlesBass » pát 17. bře 2023 14:37:40

Tak v tom případě je to jedno, klidně tam zapoj co budeš mít.

Co se týče míchání záznamu na mixu, dá se to velmi dobře, vzhledem k tomu, že spoustu lidí to má jako "zvukovou" ve studiu. Ano, přenesení multitracku do jiného prostředí je pro studio-mágy mnohem jednodušší.

Nicméně umíchat znova multitrack na tom samým mixu je v případě live záznamu nejakej klubovky, nebo zabavovek kvalitativně dostačující a pro tento účel dostatečně ergonomické. Jediné co mi dělalo problém bylo současné přehrávání multitracku a jeho současný záznam do sterea, to při vyšším počtu stop hodně srazí dynamiku výsledného záznamu, na to výpočetně UI24 podle mě už nemá. Já namíchal zvuk, pustil multitrack a zaznamenával přes externí zvukovku v počítači master výstup. Šlo to pak v pohodě. Samozřejmě při pár písničkách bylo stříhání a markování snesitelné. Ja navíc úplne bežné stíham tracky dělit už při záznamu. Ale většinou nahrávám jen master a v CoolEditPro to ošetřím jen EQ a dynamicky. Pro účely poslechu chyb, výrazu atd to úplně stačí. Prostě live záznam.
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky :lol:
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři :-)

Udoharys
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 88
Registrován: úte 06. kvě 2014 23:38:35
Bydliště: Ostrava

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od Udoharys » sob 18. bře 2023 12:00:27

gnat píše:
pát 17. bře 2023 10:22:42
Ty jacky jsou symetrické, ale nějak nerozumím tomu proč ten záznam chceš míchat na tom pultu. Tam pro míchání záznamu není vůbec žádná podpora. Nejde to ani omarkovat/rozstříhat na jednotlivé skladby. Jakýkoliv DAW bude nesrovnatelně pohodlnější (a ve finále i rychlejší).
Zatím jsem se do toho nedal, ale máš recht, byla by to zbytečná práce. V DAW pracuji. Díky

Uživatelský avatar
Miltan

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od Miltan » pon 05. čer 2023 12:38:55

Pozdravujem! Chcem sa popýtať. Zakúpil som si SC UI 24R, a od kedy ho mám doma, asi 3 dni, sa trápim s tím, že mi na pulte nefunguje webové rozhranie. Ide o to, že nemám problém nastaviť sieť, či už lan, alebo wifi, či interný hotspot, ale akonáhle do prehliadača vložím adresu: "ui-mixer.io", tak síce ma pult vyzve na to, aby som si vybral, či chcem pokračovať cez rozhranie telefónu, alebo tabletu-PC, ale je úplne jedno, na ktorú z týchto dvoch ponúk kliknem, vždy sa objaví nasledovn8 hláška:"Your browser does not support HTML5 Canvas."
Stretol sa s tím už niekto? Na stránkach SC som sa dočítal, že prehliadače ako chrome mali problémi s pripojením k pultom UI, ale ja už som vyskúšal 4 rôzne telefóny, 2 tablety, 3 PC a stále je to rovnaké. Je fakt, že nemám doma nič od Apple, takže som to skúšal na PC s Win 10 s prehliadačmi: Google chrome, firefox, MS edge, Opera, to isté plus nejaké ďalšie prehliadače na telefónoch či tabletoch s androidom, ale hláška je stále tá istá a s pultom sa pochopitelne nedá robiť. chcel som do pultu aktualizovať aj firmware, či náhodou nie je chyba tam, ale na stránkach SC je najnovší firmware 3.3, ale môj pult ho nevezme, pretože podľa popisu v pulte už je firmware 3.4.80. Na stránkach SC o tomto firmware nie je ani zmienka, takže netuším, že či náhodou v tom firmware nie je implementovaný nejaky novy prvok a prehliadače ho ešte neobsahuju, alebo robím niečo ja zle a neviem na to prísť. A to som si prečítal samu chválu na tieto pultíky, vraj to má fungovať s kadečím cez web rozhranie, tak som to chcel skúsiť, na malé akcie by sa takéto niečo "vreckového" hodilo, ale buď je niekde chyba, alebo je chyba niekde u mňa. Pritom, keď som skúšal SC UI 24 R demo na stránkach SC pred kúpou pultu, tak to demi mi išlo, len do pultu sa nedostanem. Zaujímave je, že config pre sieť ovládam úplne v pohode.
Vie mi niekto poradiť, čo s tím? Chcel som skúsiť aj totálny reset pultu, ale aj keď som vložil USB disk so súborom ako sa píše v návode, tak pult sa neresetoval, teda asi nie je dôvod, keď je nový. Sieťové nastavenia sa pochopitelne resetovali, ale to zvládam nastaviť za pár minút. Poradí niekto?

Damton
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 490
Registrován: pát 07. dub 2017 11:29:59
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od Damton » pon 05. čer 2023 18:02:28

A proč pultu nedáš pevnou IP adresu a nepřistupuješ rovnou na ni ? třeba 10.0.2.2 atd.
Tam bych začal.

Uživatelský avatar
Miltan

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od Miltan » úte 06. čer 2023 15:57:46

Damton píše:""
Samozrejme toto mi napadlo hneď, ako som sa mal problém pripojiť z prvotného nastavenia pultu, a samozrejme som všetko ponastavoval tak, že sa ku pultu pripájam cez pevnú IP adresu. V mojom prípade: 10.10.2.1
Každopádne, nič som tím nevyriešil. Stále je to rovnaké, nabehne mi server pultu, kde si môžem vybrať, či chcem fungovať cez telefón, alebo cez tablet- PC, alebo je tam ešte možnosť "config." ak otvorim config, prihlásim sa a môžem nastavovať všetky sieťové nastavenia. ak kliknem na plochu mobilu, či tabletu, objaví sa hláška, že môj browser nepodporuje HTML5 canvas, tak ako som už písal. To je ale blbosť, pretože HTML5 canvas je len 2 alebo 3D prekreslovacia plocha v jazyku HTML a obsahujú ju všetky moderné web browsery. dokonca som na radu odborníka skúšal spustiť cez web take "programi", kde je ten "canvas" potrebný a všetko išlo v pohode, vyhodnotenie bolo, že tzv. Web GL, čoš je graficke rozhranie pre canvas je povolené. ak to teda zhrniem, tak ani pevná IP adresa, ani DHCP ani nič podobné na toto nemá vpliv. V sieťach som celkom zbehly, aj keď nevylučujem, že niekde môžem robiť chybu. Každopádne bežne routre a iné sieťove rozhrania, ktoré funguju na podobnom princípe nastavujem úplne v pohode, len do ovládania toho UI sa neviem dostať. Preto som sa tu na toto pýtal, že či náhodou s tím niekto nemal problém, či firma SC do nového firmware neimplementovala nejaký novší prvok, ktorý zatiaľ nie každy browser podporuje, alebo či nemôže byť chyba v pulte z výroby. chcel som "preinštalovať" firmware, ale ako píšem, ten, ktorý mam v pulte 3.4.80 na stránkach SC nie je a ten, ktorý na stránkach SC je, 3.3 mi pult nevezme.
P.S. viem, že problém bude zrejme v nejakej blbosti, ktorá mi momentálne nenapadá, ale aby sa rovnaka hláška prejavovala na ôsmich zariadeniach a dokopy šiestich browseroch mi príde podivné.
ak by teda mal ešte niekto nejaky nápad, čo s tím, tak budem rád za každú radu. Zatiaľ idem ďalej skúšať.

gnat
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 180
Registrován: úte 01. říj 2019 13:49:11

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od gnat » úte 06. čer 2023 16:24:22

Zkus k tomu připojit napřímo externí monitor, jestli se rozhraní ukáže. Pokud to bude dělat to samé, tak je to na reklamaci.

Damton
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 490
Registrován: pát 07. dub 2017 11:29:59
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od Damton » pát 09. čer 2023 15:18:26

Nedovolí ti to tam natlačit ten fW co má Soundcraft jako poslední na stažení ? Je to opravu divné, webové rozhraní jsem vždy rozjel naprosto na všem.
Připojuješ se pouze přes integrovanou Wifi ? zkoušel jsi jaké připojení ? Interní, nebo externí router přes ten port ETHERNET 1 ? Nemáš tu síť kterou tam připojuješ připojenou do internetu ?
A zkusil bych kompletní reset:


1. Download the attached file (fullreset.txt) and place it onto the root of the empty USB stick. Don't be alarmed that this file is blank, this is normal.

2. Insert the USB stick into one of the Ui's USB ports (any USB port will work except USB I/F (Ui24R only))

3. Power the mixer off and use a slim, long object to hold the reset button down for approximately 30 while powering the unit back on then release the reset button, but do not power off the unit after this.

4. After releasing the Reset Button, leave the USB stick inserted in the mixer for 3 minutes to ensure that the reset completes. The Ui will recognize the fullreset.txt file on the USB stick and perform a password reset.

5. Once the reset completes (after 3 minutes) you must power cycle the unit and then reconnect the client device. Leave the unit off for 15 seconds before powering it back on.

ivomraz
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 9
Registrován: ned 26. bře 2017 22:29:26

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od ivomraz » čtv 15. čer 2023 23:00:56

Dobrý den všem
používám ui24 delší dobu, dnes poprvé nahrávání multitracku.....vše ok, jen jsem chtěl po ukončení nahrávku pustit ven jen pro kontrolu, ale v liště jela časová osa ale z master výstupu nic nelezlo.....kde mohla být chyba?

Damton
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 490
Registrován: pát 07. dub 2017 11:29:59
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od Damton » pát 16. čer 2023 7:19:39

A měl jsi zmáčknuté tlačítko "ACTIVATE SOUNDCHECK" ? Tlačítko je zelené když je aktivní.
Když ho zmáčkneš tak všechny vstupy se ti přeroutují na vstup z USB a začne ti do všech vstupu hrát záznam Mutitrack z USB.

Potom si nezapomeň, prosím tě, to tlačítko opět vypnout :-D Jinak budeš psát za týden:
"pomoc! nehraje mě žádný vstup, ať zapojím mikrofon kamkoliv nic nehraje ! Co mám dělat" :-D

Aktivní "SOUNDCHECK" jde vidět i v tom informativním displejíčku zelenou zkratkou "SC"
Přílohy
Screen Shot 06-16-23 at 07.23 AM.JPG
Screen Shot 06-16-23 at 07.23 AM.JPG (42.34 KiB) Zobrazeno 978 x
Copy_of_SoundCheck_Activate1-w1080.png

ivomraz
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 9
Registrován: ned 26. bře 2017 22:29:26

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od ivomraz » pát 16. čer 2023 11:23:46

Moc děkuji, pomohlo

majeccapal@gmail.com
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 1
Registrován: úte 11. črc 2023 20:24:39

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od majeccapal@gmail.com » úte 11. črc 2023 20:34:02

Chlapci čaute,
ja som úplný začiatočník a chcem poprosiť o radu: ako nastavím UI24r aby som mohol nahrávať do Cubase a zároveň počul nástroje v reálnom čase?
Moc ďakujem za hocijakú pomoc.

Damton
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 490
Registrován: pát 07. dub 2017 11:29:59
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od Damton » stř 12. črc 2023 8:35:15

No pro začátek doporučuju zesílit :-D
Normálně přece jednoduše zesílíš fader na mixu a slyšíš ho Master Out.
Popřípadě si jej posíláš do nějakého AUX. Co je na tom proboha tak složité ? :-D

Na USB DAW do tvého software se ti přímo direct routují jednotlivé vstupy, ale pozor na UI24 je to posunuté. tzn. 1 vstup na mixu je 11 v tvém software DAW.

11- je jednička vstup
12 - je dvojka
13 - trojka atd.

Protože UI24 posílá do DAW na 1-2 .- Master Out a potom všechny AUX 1-8 , takže proto je jednička vstup až jako 11tka v tvém DAW Softu.

Uživatelský avatar
majeccapal@gmail.co

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od majeccapal@gmail.co » úte 05. zář 2023 10:11:54

Ahoj Damton,

díky. Presne tento iracionálny setup vstupov mi robil problém. Aj tak nerozumiem, prečo nemôžem ísť normálne stereo out a pritom nahrávať multitrack. Predtým som robil s Mackie DL32 a mám aj skúsenosť s Behringer x air, na oboch to bolo možné, nebolo treba riešiť DAW výstup mono na každú stopu, aby sa to dalo v mixe na jednotlivých šabliach upravovať. Zatiaľ ma SCui24 nepresvedčil....
Ale tebe ďakujem za pomoc, pomohol si mi.
Damton píše:
stř 12. črc 2023 8:35:15
No pro začátek doporučuju zesílit :-D
Normálně přece jednoduše zesílíš fader na mixu a slyšíš ho Master Out.
Popřípadě si jej posíláš do nějakého AUX. Co je na tom proboha tak složité ? :-D

Na USB DAW do tvého software se ti přímo direct routují jednotlivé vstupy, ale pozor na UI24 je to posunuté. tzn. 1 vstup na mixu je 11 v tvém software DAW.

11- je jednička vstup
12 - je dvojka
13 - trojka atd.

Protože UI24 posílá do DAW na 1-2 .- Master Out a potom všechny AUX 1-8 , takže proto je jednička vstup až jako 11tka v tvém DAW Softu.

Odpovědět

Zpět na „Soundcraft“