Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Odpovědět
  • Reklama
  • ADAM Audio A series
Udoharys
Uživatel
Uživatel

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od Udoharys » pát 17. bře 2023 8:11:51

Díky za odpvěď. Záměrem je, to co nahrajeme během koncertu na flash, smíchat pak ve zkušebně na studiové monitory. Při produkci ne :)
Proměřím ty master výstupy. Ale zároveň zkusím i sl. výstup.
Dík za tipy.

gnat
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od gnat » pát 17. bře 2023 10:22:42

Ty jacky jsou symetrické, ale nějak nerozumím tomu proč ten záznam chceš míchat na tom pultu. Tam pro míchání záznamu není vůbec žádná podpora. Nejde to ani omarkovat/rozstříhat na jednotlivé skladby. Jakýkoliv DAW bude nesrovnatelně pohodlnější (a ve finále i rychlejší).

CharlesBass
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od CharlesBass » pát 17. bře 2023 14:37:40

Tak v tom případě je to jedno, klidně tam zapoj co budeš mít.

Co se týče míchání záznamu na mixu, dá se to velmi dobře, vzhledem k tomu, že spoustu lidí to má jako "zvukovou" ve studiu. Ano, přenesení multitracku do jiného prostředí je pro studio-mágy mnohem jednodušší.

Nicméně umíchat znova multitrack na tom samým mixu je v případě live záznamu nejakej klubovky, nebo zabavovek kvalitativně dostačující a pro tento účel dostatečně ergonomické. Jediné co mi dělalo problém bylo současné přehrávání multitracku a jeho současný záznam do sterea, to při vyšším počtu stop hodně srazí dynamiku výsledného záznamu, na to výpočetně UI24 podle mě už nemá. Já namíchal zvuk, pustil multitrack a zaznamenával přes externí zvukovku v počítači master výstup. Šlo to pak v pohodě. Samozřejmě při pár písničkách bylo stříhání a markování snesitelné. Ja navíc úplne bežné stíham tracky dělit už při záznamu. Ale většinou nahrávám jen master a v CoolEditPro to ošetřím jen EQ a dynamicky. Pro účely poslechu chyb, výrazu atd to úplně stačí. Prostě live záznam.
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky :lol:
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři :-)

Udoharys
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Udoharys » sob 18. bře 2023 12:00:27

gnat píše:
pát 17. bře 2023 10:22:42
Ty jacky jsou symetrické, ale nějak nerozumím tomu proč ten záznam chceš míchat na tom pultu. Tam pro míchání záznamu není vůbec žádná podpora. Nejde to ani omarkovat/rozstříhat na jednotlivé skladby. Jakýkoliv DAW bude nesrovnatelně pohodlnější (a ve finále i rychlejší).
Zatím jsem se do toho nedal, ale máš recht, byla by to zbytečná práce. V DAW pracuji. Díky

Odpovědět

Zpět na „Soundcraft“