Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Odpovědět
  • Reklama
  • ADAM Audio A series
Udoharys
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 76
Registrován: úte 06. kvě 2014 23:38:35
Bydliště: Ostrava

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od Udoharys » čtv 07. říj 2021 12:37:31

Tak nějak nemohu zapnout sólo tl. na šavli. Teda zapnu, zažlutí se, ale funkce nefunguje. Zbylé kanály hrajou vesele dál 🤔 Neví někdo co s tím? Že by v nasatvení?.....nebo jinde.....né že bych to často využil, ale zrovna dnes by se mi ta fnkce hodila.

gnat
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 100
Registrován: úte 01. říj 2019 13:49:11

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od gnat » čtv 07. říj 2021 15:42:08

Výchozí routování Solo sběrnice je jen do sluchátek.

relaxmusik
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 231
Registrován: sob 03. črc 2010 18:54:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od relaxmusik » pát 08. říj 2021 8:47:55

Lze přenastavit v nastavení, aby i do Mains výstupu hrála pouze jedna a nebo několik vyselektovaných vstupů se zapnutým SOLO tlačítkem.
Lze nastavit oba způsoby.

Udoharys
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 76
Registrován: úte 06. kvě 2014 23:38:35
Bydliště: Ostrava

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od Udoharys » pát 08. říj 2021 17:13:16

Kde se to přesněji nastavuje?

Udoharys
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 76
Registrován: úte 06. kvě 2014 23:38:35
Bydliště: Ostrava

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od Udoharys » pát 08. říj 2021 18:41:28

Nalezeno, vyřešeno :)

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3580
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od blaha » čtv 14. říj 2021 13:48:26

Čau, přiznám se jsem línej to projíždět :-).

Mám tu na stole Ui24R, nevíte někdo jak na něm fungujou ty 2 Ethernet porty, představa, do Eth. 1 dát externí WiFi router s DHCP, a do druhého připojovat fyzicky kabelem druhý NB. Zatím první polovina mi funguje, ale ta druhá ne, ani se nerozsvítí kontrolka u konektoru.

Pak ještě druhý dotaz, lze tam udělat nějaký uživatele s omezenými právy. Aby si mohli členové kapely třeba jen míchat poměry na svým AUXu (třeba jako je to u Si).

Díky
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3580
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od blaha » čtv 14. říj 2021 14:44:15

Tak práva a More Me už jsem do kupy dal.

Tak jen ty Eth porty, ale nějak začínám tušit, že Eth 2 jestli není jen na propojení s druhým pultem na kaskádování.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Damton
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 284
Registrován: pát 07. dub 2017 11:29:59
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od Damton » čtv 14. říj 2021 16:32:31

Ano, Ethernetový port 2 , je pouze na kaskádování. Není v bridge s ETh1 !

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3580
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od blaha » čtv 14. říj 2021 16:34:04

Díky, vyřeším to switchem :-)
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

fifac
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 81
Registrován: stř 24. led 2018 18:13:23
Bydliště: Litvínov
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od fifac » čtv 14. říj 2021 16:35:11

Než odpovím, tak jen jedna poznámka. Přesně s tímhle mě totálně vytáčí moje matka a s ní i dalších asi 355 lidí v mém okolí, kteří jsou LÍNÍ nebo NESCHOPNÍ si přečíst základních pár řádek návodu nebo dokonce řeknou, že to zásadně nečtou a přijdou za mnou že "TO NEJDE" nebo "TO SAMO" a nebo ať si to přečtu já a poradím, či naučím co s tím.... Fórum je tu od toho aby se radilo, diskutovalo a pod... Ale jsou věci co se probírali nesčetněkrát a stačí jen dát vyhledat lupou. Ale budiž, odpovím. Ale věř, že tvůj přístup a lenost mě opravdu vytočila....

Tak k 1. dotazu
Eth port je jen jeden a to je Eth1. Druhý se používá k propojení mixů při kaskádování. Co je to kaskádování a k čemu se používá si přečti výše, už jsme to tu probírali.

2. dotaz
Už jsi na to přišel.. Ale co se týče práv, dají se s tím dělat docela kouzla. Nastavuje se to individuálně na každém připojeném zařízení. Tuším že zařízení se dá připojit až 10. Ale nezkoušel jsem to jestli ten limit funguje. POZOR! Jako připojené zařízení se počítá každé otevřené okno prohlížeče... Alespoň jsem to někde četl... Vyzkoušené to nemám...

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3580
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od blaha » pát 15. říj 2021 8:46:19

Tebe vytočilo, mne pobavilo jak se mne snažíš školit :-). Jukni kolik tu mám příspěvků :wink: . Kdysi jsem měl celý tohle fórum uložený v hlavě a věděl kde se co napsalo i vč. blbostí :-).

Pochopitelně jsem předtím hledal. O návodu nemluvím, ten zrovna pro tyhle funkce, stejně jako pro factory reset odkazuje jen na příslušnou část návodu, která ale už součástí CZ návodu není. A pozor neodkazuje ani na odkaz ani na stránku, prostě najdi si sám. Při hledání v Googlu jsem asi taky docela obratný :-), a to i zadáváním anglických slov. Ale zrvovna v těchto případech na mne nevyskakovala úplně uspokojivá odpověď.

V každým případě čas, který jsem strávil hledáním, překročil hranici, kterou jsem byl ochoten akceptovat :-), tuhle hranici má každý nastavený jinak, většinou kdo má plno práce, tak ji má kratší a někdo zvládne hledat i celé dny :-). A tak úplně se mi nechtělo pročítat celé z části tlachací 20 stránkové vlákno.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Udoharys
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 76
Registrován: úte 06. kvě 2014 23:38:35
Bydliště: Ostrava

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od Udoharys » pát 15. říj 2021 12:25:33

fifac píše:
čtv 14. led 2021 17:28:13

A na co jsem přišel, dobrá vychytávka je, že si můžeš pustit nahraný tracky z multitracku, třeba jen nástroje, vynechat zpěvy, zapojit mikrofon, nazpívat sám (nebo prostě tomu dodat cokoliv) a v reálném čase to nahrát jako stereo stopu přes REC.
Myslím, že nás MIX ještě mnoha funkcema překvapí....
To by mne ta vychytávka zajímala. Prozradíš jak na to?

fifac
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 81
Registrován: stř 24. led 2018 18:13:23
Bydliště: Litvínov
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od fifac » sob 16. říj 2021 10:44:16

To Blaha:
Nevím co myslíš tím, že se tě snažím školit. Jestli narážíš na téma mix, tak jsem se jen snažil odpovědět na tvůj dotaz. Jestli narážíš na to, že jsem psal, že máš použít lupu, tak to byla čistě oprávněná reakce na tvoji 1. větu v příspěvku cituji: " Čau, přiznám se jsem línej to projíždět :-).". Nezlob se na mne, ale takových lidí je hodně a neber to osobně a je to snad na všech fórech, nejen tady. Nikdo fórum nepročítá(ani návody), jen si myslí, že všichni ostatní čekají jen na to až se zeptá na cokoliv aby mu mohli hned pomoci (i za cenu toho že si to sami naštudují)... V tomto směru nechci nikoho školit, každý si to musí uvědomit sám. Jen říkám, že mi takový přístup vadí... A opakuji, není to útok na nikoho osobně, ale říkám to obecně... Bez té tvé první věty by to ale bylo vůči ostatním lepší. Jen dle mého názoru... I když ti musím dát za pravdu, že ne každý má tu trpělivost aby pročítal celá vlákna i za cenu toho že tam pak svoji odpověď nenajde. HOWGH To je vše co bych k tomuto tématu chtěl. Nechci se k tomu vracet...

Teď k tématu UI
Já ani nevím, že na UI24 byl někde český návod. Vím že Kytary.cz si nechávali přeložit návod na UI16 a to jen na verzi FW1.0 . V tomto vláknu někdo nabízel český překlad, ale to byla tuším právě ta verze na UI12-16 ale to si nejsem jistý. A rozdíly mezi ovládáním UI12(16) a UI24 jsou opravdu propastné. Myslel jsem že to bude stejné, ale liší se to minimálně ze 2/3.
Co se týče návodů na UI24 tak jsou vyvěšeny na stránkách soundcraftu a to od verze FW1.0 a při každém upgradu vyšlo takzvané addendum, kde byly popsány nové dodané funkce k mixu, včetně těch co se tu ve většině případů popisují. Nicméně je pravda že jsou tam funkce zmíněny, či popsány, ale není vysvětleno jak se s nimi zachází... No, od toho je tu pak to fórum :-)
Návody jsou v angličtině a v čínštině a tuším i francouzky. Já neumím ani jeden z těchto jazyků (ano ani anglicky jsem generace do které se pod tlakem nalejvala ruština), ale návody mi docela pomohly. A pak jen systém pokus-omyl.

fifac
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 81
Registrován: stř 24. led 2018 18:13:23
Bydliště: Litvínov
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od fifac » sob 16. říj 2021 11:11:37

to Udoharys:

Hele, jednou jsem to náhodou zkusil a zafungovalo to. Mám teď verzi FW3.3, ale tuším že jsem to zkoušel už na 3.0, ale jistej si nejsem
Kdykoliv něco zvučím, tak nahrávám multitrack na všechny použité šavle, protože se mi nezřídka stává, že v půlce a nebo na konci vystoupení někdo přijde, jestli by z toho nešlo udělat nějaké CD nebo alespoň záznam na flash, že tam zpívá jeho dceruška(synek, brácha, děda, tetička, milenka apod) a chce mít nahrávku. Ano, jsou schopni přijít i po... i když rozum napovídá, že záznam se dělá od začátku, že... i tací jsou mezi námi... A multitrack proto, že se to dá ještě lehce upravit před exportem. Jednou jsem nahrával jedno vánoční vystoupení jedné amatérské kapely na vesnici a chtěli záznam. Jejich basista byl o dost větší amatér než ti ostatní a co si budeme povídat množství svařáku nadělalo taky svoje a jeho hra vypadala, že zrovna hrál jinou skladbu s jinou kapelou v jiném městě a hlavně v jiném století. O půl tónu níž a o tři kilometry dál... :-) Tak jsem tímto způsobem prostě basu vypnul a přehrál sám přímo přes mix až po vystoupení

1.Nahraješ si cokoliv do multitracku
2.Nastavíš mix na přehrávání záznamu multitrack. Vyzkoušíš. jestli ti při PLAY MTK hraje vše co potřebuješ. POZOR mám takový pocit že musíš v multitracku šavle přiřadit ručně. tzn. NEPOUŽÍVAT "Souncheck"
3.Vypneš v nastavení přehrávání multitracku přiřazení nástroje či mikrofonu, který nechceš.
4.V PATCH si na uvolněnou šavli přiřadíš nástroj co potřebuješ
5.Stiskni REC
6.PLAY MTK
7.Nahrávej
Nejsem si jistý pořadím bodu 5 a 6. Chce to prostě jen zkusit
Nahrávat lze pouze do REC, to znamená že nahráváš stereo výstup za masterem. Do multitracku to tímto způsoubem logicky nejde. Pokud nahráváš REC je ideální mít master co nejblíže k 0dB. Master ovlivňuje hlasitost záznamu...

Udoharys
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 76
Registrován: úte 06. kvě 2014 23:38:35
Bydliště: Ostrava

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od Udoharys » sob 16. říj 2021 18:27:22

Díky moc. My občas na zkoušce nemáme nástroj a uź mne to docela štve. Nahráli bychom v plné palbě celou grupu a na zkouškách bez patřičného nástroje bychom si jej nechali z mixu přehrát. Navíc bychom si takto procvičili hraní s klikem. A taky pozornost. Ještě jednou dík.

Odpovědět

Zpět na „Soundcraft“