Soundcraft Ui24R - zkušenosti
-
- Reklama
Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti
Je tady prosím někdo z okolí Hodonína? Mám ui24řku doma asi dva roky a jako úplný začátečník se s tím dost biju. Jsme hlavně muzikanti a nahráváme si všechno sami, ale tahle mašina je na nás asi moc složitá. Budu vděčný za nějakou pomoc, než se s tím sžijeme.
Jsem z okolí Hodonína, ale ovládám pouze základy mixu - funguje nám dobře, ale chce to proniknout více do hloubky. Taky bych rád, kdyby někdo poradil, jak odemknout Patching. Pokud chci hnout s čímkoliv na Master HW OUT, tak mi napíše LOCKED - uzamčeno. Jinak všechno funguje, ale chci namapovat jiný AUX do sluchátek, ale nedaří se. V návodu o tom nikde ani zmínka. Díky za případný tip....
Pomůže toto?
viewtopic.php?t=8056#p69696
viewtopic.php?t=8056#p69696
Co nejde silou, jde ještě větší silou...
Děkuji ano, bylo to ono - musíš být přihlášený jako správce - a je to vlastně logické, jedná se o zásadní úpravu hardware, což by neměl dělat kdokoliv kdo si míchá AUX.
Potrebujem vyriešiť jeden problém z mixom Soudcraft ui24r. Použivame ho v kapele už zopár rokov a spokojnosť až doteraz, počas hranie sa úplne vypne na cca 5 sekund potom nabehne a hraje ďalej. Stalo sa to zatial dvakrát no je to dosť nepríjemné. Nemá niekto s týmto skúsenosť?
Ahoj,
kontaktoval bych servis Audiomasteru v Lounech, už to tu bylo řešeno.
Také bych měl pár dotazů a sice přešel jsem na tento mix po dobrých zkušenostech s Ui16 a WiFi je skutečně lepší než na Ui16 už jen kvůli 5 GHz. Přikoupil jsem dva dlouhé pruty a mix umisťuju co nejvýše na jeviště, aby byl signál nad publikem a dal jsem nejvyšší kanál, co jede na nejvyší frekvenci. Tuto sobotu na plese cca 500 lidí ani jeden výpadek (mám dva 10” iPady), ale stejně bych raději přikoupil externí router. Podle předchozích reakcí jste doporučovali často Mikrotik, ale vždy to byly verze s vestavěnou anténou. Kdybych vzal např. tento Mikrotik, nebude to zbytečně drahé?
https://www.alza.cz/mikrotik-rbd53ig-5h ... 418262.htm
Nastavení svěřím též odborníkům, v sítích tápu.
Zkoušel jsem nějaký domácí TP-Link se 4 neodnímatelnými anténami, ale každé 2 vteřiny mikrozásek, nevím čím to je a bylo to doma, tj. skoro nulové rušení.
Dotaz č.2)
Nevíte, jak poslat signál ze vstupu do dvou podskupin zároveň? Vždy jde buď do S1 nebo S2 atd., jde to vůbec?
Díky a ať se daří!
kontaktoval bych servis Audiomasteru v Lounech, už to tu bylo řešeno.
Také bych měl pár dotazů a sice přešel jsem na tento mix po dobrých zkušenostech s Ui16 a WiFi je skutečně lepší než na Ui16 už jen kvůli 5 GHz. Přikoupil jsem dva dlouhé pruty a mix umisťuju co nejvýše na jeviště, aby byl signál nad publikem a dal jsem nejvyšší kanál, co jede na nejvyší frekvenci. Tuto sobotu na plese cca 500 lidí ani jeden výpadek (mám dva 10” iPady), ale stejně bych raději přikoupil externí router. Podle předchozích reakcí jste doporučovali často Mikrotik, ale vždy to byly verze s vestavěnou anténou. Kdybych vzal např. tento Mikrotik, nebude to zbytečně drahé?
https://www.alza.cz/mikrotik-rbd53ig-5h ... 418262.htm
Nastavení svěřím též odborníkům, v sítích tápu.
Zkoušel jsem nějaký domácí TP-Link se 4 neodnímatelnými anténami, ale každé 2 vteřiny mikrozásek, nevím čím to je a bylo to doma, tj. skoro nulové rušení.
Dotaz č.2)
Nevíte, jak poslat signál ze vstupu do dvou podskupin zároveň? Vždy jde buď do S1 nebo S2 atd., jde to vůbec?
Díky a ať se daří!
Já používám Mikrotik RouterBoard RB962UiGS-5HacT2HnT hAP, který nemá externí antény. Nic se nemůže ulomit. Napájím jej přes PoE, takže mi k routeru jde jen jeden slabý dlouhý ethernetový kabel (Vention, průměr 2,8mm). Jsem zvukař, sedím mezi lidmi. někdy router nechám u mixu, někdy ho pověsím na stojan k reprobedně, někdy na stojan světel, ... Používám notebook HP ENVY x360 (i na druhé straně WiFi je potřeba kvalitní zařízení).
Já jsem přešel na Swissonic, což je jednoduchý "router", ale do 1U racku. Tím jsem vyřešil poruchovost síťových kabelů a výkon mám lepší, než do té doby používaný Apple.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.