Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Odpovědět
  • Reklama
  • powersoft nakup
Uživatelský avatar
jirinovi

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od jirinovi » úte 14. srp 2018 15:22:44

Ahoj koukál jsem na SRAMUS CZ a tam je v popise soundcraft ui 24, že mix je možné instalovat do racku u4, což pochopitelně jde, ale ui 24 už se přece jen trochu více zahřívá než ui12.16, a rack u4 je vlastně akorát na tu 24, čili větrání zespodu a zvrchu je teměř zakryto, nebude to vadit? vyzkoušel jste někdo?

Udoharys
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 42
Registrován: úte 06. kvě 2014 23:38:35
Bydliště: Ostrava

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od Udoharys » stř 29. srp 2018 20:02:06

Mám jej přes rok v 6 racku. Nad mixem propojovací lišta a Lexicon. Chlazení v pohodě.

Udoharys
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 42
Registrován: úte 06. kvě 2014 23:38:35
Bydliště: Ostrava

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od Udoharys » stř 29. srp 2018 20:06:26

Robert píše:šavle musíš mít nastavené jako na běžnou produkci aby to hrálo. To, co se má nahrávat se volí ne patchováním, ale označením "obdélníčků" s názvem vstupu pod volbou MULTITRACK CONFIG, vypadá to stejně, jako volíš vstupy do podskupin. Stiskneš šipku ve vrchní liště, abys spustil okno přehrávače. Potom o lištu níže vpravo multitrack config a navolíš vstupy, které chceš nahrávat označením obdélníčků. Pak přeskočíš na volbu MULTITRACK, kde se ti objeví tlačítka pro přehrávání, stop a nahrávání multitracku. Až nahraješ, najdeš na této stránce skupiny multitracku a nahrané soubory. Tuším, že jsem málo srozumitelný, ale nehledej v tom nic složitého. Vyzkoušej si to v obýváku jen s jedním mikrofonem, který si budeš přehazovat do vstupů.
Už jsem realizoval a funguje. Chybu jsem dělal v tom, že jsem nahrával z "tradičního" zobrazení. Proto mi šlo vše do sterea. Teď už vím, že musím do multitrack a stisknout nahrávací tlačítko tam. Díkes za nakopnutí :)

jura
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 6
Registrován: stř 16. pro 2015 17:37:25

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od jura » úte 04. zář 2018 9:33:43

Udoharys proč máš lexicon? v ui 24 se ti nelíbí?

Udoharys
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 42
Registrován: úte 06. kvě 2014 23:38:35
Bydliště: Ostrava

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od Udoharys » pon 10. zář 2018 14:11:13

Když si zvučíme v kapele sami, spoléhám na UI. Když zvučím amatérské kapely, používám Lexe.

Udoharys
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 42
Registrován: úte 06. kvě 2014 23:38:35
Bydliště: Ostrava

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od Udoharys » pon 22. říj 2018 11:19:52

Zkoušel někdo funkci Automix? Jestli ano, jaké jsou s tím zkušenosti?

Mape33
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 3
Registrován: pát 02. lis 2018 7:30:31

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od Mape33 » pát 02. lis 2018 8:06:14

Zdravím vás. Přidám taky zkušenost..... Po delší době jsem se taky pustil do akce digitální pult. Vyzkoušel jsem Behringer,presonus a skončil u UI 24 protože mi přijde asi uživatelský nejlepší a nejpříjemnější a jde spustit kdekoli bez nutné instalace nějaké aplikace.
Vyzkoušel jsem si jednu akci s UI 16 a protože jsme tupci a neumíme počítat tak jsem no ještě hned vyměnil za 24.
A teď zkušenost. WiFi jsem použil vždy tu interní vestavěnou. Antény jsem nahradil jinými a tu zadní dokonce levnou směrovkou přímo do sálu. Na ostrý test jsem zvolil nešťastnou akci ke účinkovali 4 country kapely s dost neukázněnými muzikanty.
Výsledek ale výborný. Zaznamenal jsem dvě houknuti při zkouškách začátku a pak už afs dělalo svoji práci,..
Výpadky ovládání téměř žádné jen asi po 6 ti hodinách skoro na konci se tablet odpojil a už se nepřipojil. Bylo divný že notebook který jsem měl na WiFi jako zálohu v sále u stolu fungoval dál. Dokonce jsem zkoušel se připojit telefonama a ty fungovali také.v sále jsem přitom na WiFi analizeru zaznamenal asi 8 dalších WiFi a volne místo na kanálech tam prakticky nebylo. Měl jsem na 2,4 protože notebook ani telefony 5 neumí.
Mám tímto dojem že za výpadky skutečně nemůže pult ale ty zařízení co to s nima ovládáme......
Ještě by mě zajímalo jestli někdo nevíte jak funguje port ethernet 2. Mám stabilně jeden notebook na jevišti na lan a měl jsem za to že lan 2 je o možnosti připojit dratove další zařízení. Port je ale bez činnosti.... Dokonce jsem reklamoval a bez řečí dali jiný kus ale je to stejný.nastaveni nikde žádný, v návodech žádná zmínka.... Jen nápis budoucí expanzní port. Future Expansion Port.
A poslední věc .... Jak tu mluvíte o zahřívání.... Nepřijde mi že by to bylo nějak nestandardní..... Mám pult jen trochu vlažný na dotek. Navíc z boku je viditelně příprava na ventilátorek jak bylo již řečeno tak si myslím že v racku kam se no snažím zabudovat ,dám ventilátorek aby foukal tímto směrem a bude vyřešeno. Zahřívání je zřejmé dáno zabudovaným zdrojem.
Takže na mě tento pult výborná investice.

fifac
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 38
Registrován: stř 24. led 2018 18:13:23
Bydliště: Litvínov
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od fifac » pát 02. lis 2018 12:06:38

V souvislosti s tím co píšeš, mě napadá, jestli port Eth2 není připraven na případné rozšíření mixu o další stupeň. Třeba druhý mix k rozšíření portů. Možné je že by pak komunikovaly mezi sebou a pro ovládání by bylo jedno rozhraní. Zatím mě nic jiného nenapadá... Jen taková myšlenka..... ;-)

Mape33
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 3
Registrován: pát 02. lis 2018 7:30:31

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od Mape33 » ned 11. lis 2018 22:17:21

No já už pročetl všechno možný a nikde žádná zmínka....

Uživatelský avatar
zdenek6

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od zdenek6 » pon 12. lis 2018 13:22:16

Druhý ethernet port je rezervní a zatím nepoužitelný, ale brzy má vyjít firmware v3 a bude možné propojit přes tento port dva mixy, které se budou tvářit jako jeden s 48 kanály....

Doporučuji se přidat do skupiny na facebooku

https://www.facebook.com/groups/SoundcraftUimixerusers/

Uživatelský avatar
CharlesBass
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 355
Registrován: ned 20. dub 2008 13:11:38
Bydliště: Banská Bystrica

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od CharlesBass » pon 12. lis 2018 16:49:18

Mě by v novém Firmware V3 mnohem více potěšilo:

1) stabilní interní wifi!
2) aby se do SHOWS ukládaly i nastavení WIEWS! (ideálně, nebo alespoň samostatně uložitelné alternativně)
3) nastavitelné rozlišení pro HDMI port!

To první je chybou. opravdu velkou. Už sem po neskutečných výpadcích na první větší akci rozběhal externí router. Zajímavé bylo, že to začalo opravdu masivně vypadávat až při zvučení "headlinera", který měl nejvíce vstupů - AŽ 16! a tři cesty AUX. Kapela před a po měla o něco míň a tam byly výpadky v "normálu" - tj jeden jedno-dvojsekundový za hodinu. To mi při primárním používání pro kántry-kapelu na rančích a pergolách opravdu moc nevadilo - ne tedy natolik, abych si lámal hlavu s nastavením bran a IP adres ...

Spojit tyto dva mixy je opravdu chvályhodné, za necelých 1800€ mít 40in/20out je opravdu pecka, ale bod č 1) v mém žebříčku se jen nesmyslně zdupluje a bod č 2) bude podle mě opravdu nezbytný pro přehlednost a komfortní užívání tolika vstupů. Neměl jsem moc možnost u ostatních půltů tohle zkoumat, ale myslím že zobrazování vrstev, či konkrétních šavlí u nich bylo při uložení do scény úplně samozřejmé :-)

A bod 3) je také celkem unikátní, místo nabítky 6-10 rozlišení se specializují na tvoření "ovladačů" konkrétních modelů, kde některé jsou nedostupné, jiné stěží použitelné a další zase nesmyslně drahé ....
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky :lol:
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři :-)

Uživatelský avatar
Návštěvník

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od Návštěvník » pon 12. lis 2018 19:14:36

1) jako jo. kdyby to prodávali bez wifi tak by snad udělali líp. Ale externí AP za 500 to řeší spolehlivě. Zajímavý jak lidi ze SF to furt zapírají a dělají, že vše funguje...
2) Views nejsou sice ukládat do Shows , ale jdou ukládat samostatně. nemám teď možnost se přesně podívat, ale je to v nastavení dole jako save local settings.
3) ten seznam podporovaných modelů je hlavně kvůli kompatibilitě dotykových panelů. Osobně mi přijde mnohem lepší a univerzálnější varianta koupit nějaký mini PC (třeba Chromebit se zastrčí přímo do HDMI portu na monitoru) a případně připojit ethernet kabelem. A dá se pak z toho vlézt i na jiné weby :)

z.

fifac
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 38
Registrován: stř 24. led 2018 18:13:23
Bydliště: Litvínov
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od fifac » pon 12. lis 2018 21:11:20

Kde jsi přišel na to že se připravuje V3?
Vždyť i V2 je zatím v 1. verzi bez updatu....?!

Uživatelský avatar
zdenek6

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od zdenek6 » pon 12. lis 2018 22:22:59

info od Danny Olesh - Harman International Industries
více informací v té skupině na facebooku

Mape33
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 3
Registrován: pát 02. lis 2018 7:30:31

Re: Soundcraft Ui24R - zkušenosti

Příspěvek od Mape33 » stř 14. lis 2018 9:05:59

Tak já se priznam ze vterinovy výpadky neresim a celkové musím říct ze ta WiFi funguje zatím dobře. Já mám spíš problém u tabletu který se po 6ti hodinách prostě odmítá spojit přičemž ostatní zařízení na WiFi normálně jedou.
Používám směrovku do salu a dobrý. Před zvucenim. Si zjistíme stav wifin na místě a snažím se tu moji dat na kanál který je volný nebo nejdál od nejsilnější. .....
Jinak zvucil jsem prakticky porad s 14-16 obsažených kanálu a 5-6 odposlechu a nezaznamenal jsem ze by to na výpadky melo vliv.

Odpovědět

Zpět na „Soundcraft“