MIDI a jiné ovládání UI mixů
-
- Reklama
Re: MIDI a jiné ovládání UI mixů
OK, to zní moc dobře, takže po řadě.
Kolika faderový kontroler můžeš použít?
Dokážeš si nastavit "cokoli" na tom kontroleru?
zrovna třeba ten EQ nebo Gate, Comprese, to vše uděláš na tlačítkách a faderech kontroleru?
Debilní otázky já vím, ale to jsou přesně ty důvody, co mi bránily si tu apku a kontroler pořídit už dříve.
A jedeš přes Apple nebo to šlape na i Androidu?
Kolika faderový kontroler můžeš použít?
Dokážeš si nastavit "cokoli" na tom kontroleru?
zrovna třeba ten EQ nebo Gate, Comprese, to vše uděláš na tlačítkách a faderech kontroleru?
Debilní otázky já vím, ale to jsou přesně ty důvody, co mi bránily si tu apku a kontroler pořídit už dříve.
A jedeš přes Apple nebo to šlape na i Androidu?
https://www.facebook.com/steel.audio/
Soundcraft, Audix, Mackie
Dělal jsem to tak na XR-18 a teď to nastavuji pro Ui24r.
Všechno úplně nastavit nemůžeš, ale většinu věcí ano. Ovládání některých efektů není implementované. Na Ui24r jde ovládat Reverb, Delay a Room.
Ale channel strip umí celý. Třeba ovládání tresholdu gate a kompresoru 9. faderem na X-Touch Compact je silně návykové. PEQ mám namapované na rotary knoby vpravo, přičemž klikem na knob přepínám mezi frekvencí, ziskem a šířkou pásma.
Kontroler můžeš mít kolikafaderový chceš pokud umí GM. Dokonce jde teoreticky použít více kontrolerů na různých MIDI kanálech, ale to jsem nezkoušel.
Všechno úplně nastavit nemůžeš, ale většinu věcí ano. Ovládání některých efektů není implementované. Na Ui24r jde ovládat Reverb, Delay a Room.
Ale channel strip umí celý. Třeba ovládání tresholdu gate a kompresoru 9. faderem na X-Touch Compact je silně návykové. PEQ mám namapované na rotary knoby vpravo, přičemž klikem na knob přepínám mezi frekvencí, ziskem a šířkou pásma.
Kontroler můžeš mít kolikafaderový chceš pokud umí GM. Dokonce jde teoreticky použít více kontrolerů na různých MIDI kanálech, ale to jsem nezkoušel.
Vlastním Ui24 i Ui16tku a dělám na tom už roky na třech tabletech s Androidem a na dotykovém All in One PC připojeném drátem. Ale.... fader je fader.
Zajímá mě co s čím a jak funguje, abych to nemusel sám složitě zkoumat, když je to už vyzkoušené. Co do koupit a jak to spojit.
Myslel jsem, že ta apka co je tu o ní celé vlákno bude řešení, i když jen částečné, ale teď se nabízí tvoje varianta a zdá se o hodně zajímavější.
Zajímá mě co s čím a jak funguje, abych to nemusel sám složitě zkoumat, když je to už vyzkoušené. Co do koupit a jak to spojit.
Myslel jsem, že ta apka co je tu o ní celé vlákno bude řešení, i když jen částečné, ale teď se nabízí tvoje varianta a zdá se o hodně zajímavější.
- pavlii
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jen vsuvka - GM s tím nijak nesouvisí, ale v duchu proběhlé diskuse to asi každý pochopí; předpokládám, že je tímto myšleno "MIDI režim" versus "Mackie".
P.
Mixing Station , momentálně od včerejška testuju, zatím jsem nenašel příkazy na Playback , Stop, next track atd.
Výborná je funkce kdy mužeš ve svém Custom Layeru libovolně přesouvat kanály a ty se samořejmě posunují i na Controleru.
Umí i dva controlery současně, jeden je připojený přes MC protokol (Behringer extender) a druhý přes MIDI a učím jej příkazy.
Trochu mě trápí spolehlivost. Mám to na Windows a už mi to párkrát spadlo, respektivě kouslo se to. a nereagovalo to.
Na Ipadu to bude snad v pohodě.
Aplikace od Pavla Besedy mi na Ipadu nikdy neklekla. Takže zatím věřím na live vyzkoušené aplikaci.
Ale Mixing Station důkladně otestuju i v terénu. A napíšu.
Výborná je funkce kdy mužeš ve svém Custom Layeru libovolně přesouvat kanály a ty se samořejmě posunují i na Controleru.
Umí i dva controlery současně, jeden je připojený přes MC protokol (Behringer extender) a druhý přes MIDI a učím jej příkazy.
Trochu mě trápí spolehlivost. Mám to na Windows a už mi to párkrát spadlo, respektivě kouslo se to. a nereagovalo to.
Na Ipadu to bude snad v pohodě.
Aplikace od Pavla Besedy mi na Ipadu nikdy neklekla. Takže zatím věřím na live vyzkoušené aplikaci.
Ale Mixing Station důkladně otestuju i v terénu. A napíšu.
Vypadá to, že přehrávač na Ui mixech ovládat přes Mixing Station zatím nejde. Na X-Airech je to ovládání dostupné přes ty 3 tečky vpravo nahoře a v nastavení MIDI Actions je pak pod Console volba USB Player.
P.S. Mixing Station mi na Androidu nikdy nepadla. Na Windows asi 2x.
P.S. Mixing Station mi na Androidu nikdy nepadla. Na Windows asi 2x.
OK, díky za postřehy a rady. Zpracovávám, studuji a čekám na další novinky, jak se ta či ona aplikace osvědčuje v praxi.
aplikace "UI MIDI MIXER" od Pavla Besedy by měl mít v blízké době aktualizaci.
Podařily se rozchodit ty barvy displejů na kontroleru.
Behringer totiž udělal update fw. svých kontrolerů a umožnil přes USB tyto barvy ovládat.
jinak na mixing station mě vyloženě vadí , pomalost reakce na fader a zpětná vazba na fader, pokud chci ovládat kanál rychle tak se přetahuju s motorem faderu. (Behringer Extender)
Dále nemožnost ovládat player ,play,stop, multitrack.
Dále není možnost se pohybovat ve "stromové struktuře" uložených scén.
Dále neumí Mute Group ani Mute ALL.
A spolehlivost taky nic moc. Občasný kousanec není neobvyklý. Na iPadu neumí pracovat na pozadí. Odskočíte si do prohlížeče aby jste si pustily player a ovládání vám přestane fungovat.To taky není dobrý....
Jinak ale sestavit si vlastní plochu a tlačítka a fadery je silně návykové
Tak snad to budou kluci od Mixing Station nadále vymakávat a UI dostane kompletní podporu ovládání.
Podařily se rozchodit ty barvy displejů na kontroleru.
Behringer totiž udělal update fw. svých kontrolerů a umožnil přes USB tyto barvy ovládat.
jinak na mixing station mě vyloženě vadí , pomalost reakce na fader a zpětná vazba na fader, pokud chci ovládat kanál rychle tak se přetahuju s motorem faderu. (Behringer Extender)
Dále nemožnost ovládat player ,play,stop, multitrack.
Dále není možnost se pohybovat ve "stromové struktuře" uložených scén.
Dále neumí Mute Group ani Mute ALL.
A spolehlivost taky nic moc. Občasný kousanec není neobvyklý. Na iPadu neumí pracovat na pozadí. Odskočíte si do prohlížeče aby jste si pustily player a ovládání vám přestane fungovat.To taky není dobrý....
Jinak ale sestavit si vlastní plochu a tlačítka a fadery je silně návykové

Tak snad to budou kluci od Mixing Station nadále vymakávat a UI dostane kompletní podporu ovládání.
Hm ty Mute Groups jsou nějaký nedodělek. V parametrech akce chybí výběr čísla grupy. Vypadá to že ovládat se dá jen první.
A teda další zjištění, Mixing Station nemá pro UI odládání DeEsseru ani antifeedback.
Dále nemá na výstupech Parametrický EQ , jenom Grafický. plus tedy ty předchozí nedostatky.
Takže pro mě zatím nepoužitelné, musí kluci ještě máknout.
Dále nemá na výstupech Parametrický EQ , jenom Grafický. plus tedy ty předchozí nedostatky.
Takže pro mě zatím nepoužitelné, musí kluci ještě máknout.
Asi jsem total out.. Jaxem starý, taxem blbý... Tohle vlákno mě dává smysl na pevné instalace, studio... ne live.. UI24R, DL1608 a podobné mixy mám na akce, kde nechci být připoutaný k danému místu zvukaře (malé akce, prostory, atd..), a naopak se nechci vázat fzyickým HW (podobné éře analogových páráků, vícežilových kabelů pro ovládání světel, atd..) ... a na větší beru regulérní cajk s faderama, tj. 65m hybridní kabel https://www.e-ktechnology.com/eng/Power ... gital-1125 a GLD80/SQ5/Avantis.... Je to pěkné tunit možnosti tohoto pultu, ale pro live to pobíjí tu základní myšlenku - volnost a oprostění od pevného místa....
Avantis, SQ5, GLD80 ,DL1608, Ui24, Megaton NP377, ENGL Fireball II, TC G system,TC G major 2,Sennheiser IEM G4 ....
Proto jsem zůstal u X32. 90% akci jedu z tabletu a na ten zbytek k tomu pripojim konzoli. Komu se to nelíbí zvukově, může si koupit kvalitnější převodníky, ať už černé nebo modré Midasy.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Ona právě ta univerzálnost je to čím to je. Ty potřebuješ dva pulty aby jsi mohl buď dělat pohodlně za Faderama a být za velkého zvukaře ,nebo druhý Mix aby jsi mohl běhat jenom s tabletem.Asi jsem total out.. Jaxem starý, taxem blbý... Tohle vlákno mě dává smysl na pevné instalace, studio... ne live.. UI24R, DL1608 a podobné mixy mám na akce, kde nechci být připoutaný k danému místu zvukaře (malé akce, prostory, atd..), a naopak se nechci vázat fzyickým HW (podobné éře analogových páráků, vícežilových kabelů pro ovládání světel, atd..) ... a na větší beru regulérní cajk s faderama, tj. 65m hybridní kabel https://www.e-ktechnology.com/eng/Power ... gital-1125 a GLD80/SQ5/Avantis.... Je to pěkné tunit možnosti tohoto pultu, ale pro live to pobíjí tu základní myšlenku - volnost a oprostění od pevného místa....
Já mám pouze UI24. Na akci vezmu i tenhle lehký kejsík s Midi controlerem který stál bazarový 5 litrů.
A až na akci se rozhodnu jestli si postavím FOH, nebo to poběhám jenom s iPadem v ruce.
Koncerty většinou jedu s FOH a celovečerní zábavy atd. udělám s tabletem v ruce abych mohl kecat s lidma u pivního stánku

Neznám jiný pult než UI24 který umí tohle:
- Multitrack všech kanálů na USB Flashku (Virtuální zkouška je hračka)
- Současně přehrávat MP3 nebo WAV v jakém koliv formátu z druhé USB Flashky
- Má 20 Mikrofoních vstupů (Celkem 22 Analog + 2 z USB)
- je docela levný. Slušný zvuk a předzesilovače.
- Malý lehký
- umožňuje mi ovládání přes MIDI kontroler. Když mám pocit že bych tam měl být za velkého zvukaře.
Takže za mě supr řešení.
2 Damton: o tom pocitu velkého zvukaře to ani tak není, už to naše kapelní SQ5 považuju z hlediska ovládání za kompromis - všechny fadery v jedné vrstvě, atd... Právě že mě osobně nejvíc vyhovuje Avantis, který kombinuje jak tahy a pár rotačních enkodérů, tak i dvě dotykové nezávislé obrazovky. Prostě průnik obou světů digitálních mixů... A procesing, možnosti routování, mám zakoupené deep plug-iny, jsou úplně někde jinde... Na nahráváni u sebe ve studiu přes Dante, nebo u SQ5 přes Dante / SQ drive přes USB. Naživo nahrávat po stopách a pak se s tím srát v DAW je masochismus, na to radši přes Dante do DAW na NTB .... A zvuk Ui24 oproti SQ5 / Avantis s 24bit/96kHz racky je opravdu někde jinde....
Avantis, SQ5, GLD80 ,DL1608, Ui24, Megaton NP377, ENGL Fireball II, TC G system,TC G major 2,Sennheiser IEM G4 ....
Tak 5x draží pult aby nehrál lépe ?
Hele tohle je vlákno o ovládání pultu přes Midi. Tohle nebí vlákno pochubím se co mám za pult. A pochválím se jak 5x dražší pult hraje asi líp
Hele tohle je vlákno o ovládání pultu přes Midi. Tohle nebí vlákno pochubím se co mám za pult. A pochválím se jak 5x dražší pult hraje asi líp