MIDI a jiné ovládání UI mixů
-
- Reklama
Re: MIDI a jiné ovládání UI mixů
X-touch full má hlavně úplnou sadu Mackie a má dotykové fadery a scrible strips (bohužel ovládání barviček je nedokumentované, ale někde se válí PDF jak to udělat). Nemohu si nepostěžovat na Wing - chtěl jsem X-touch poslat do světa, neb Wing je (tedy byl by) velmi dobře použitelný jako DAW kontrolér. Ale tady to Uli ošidil a udělal dotykové knoby (což skoro k ničemu není), ale na dotykové fadery se vybodl a ještě navíc posílá falešné Mackie/MIDI eventy fader-touched a fader-released.
To mě zajímá. Jak se to dělá ? Já u té pravé banky vidím jen tlačítka pro volbu BUSů a MATRIXu. Tlačítka pro Inputy jsou jen u té levé banky.
Asi to dobře nechápu, tak pardon za hloupý dotaz.pedro42 píše: ↑ned 31. črc 2022 13:38:03Dej pozor na jednu věc - některé kontroléry s více než 8 fadery se chovají jako více kontrolérů. Mackie control je prostě specifikovaný jako banky po osmi faderech. Například Wing umí fungovat jako Mackie controler (až 24 faderů), ale tváří se jako 3 kontrolery po osmi - tedy má 3 virtuální USB porty pro MIDI data. Tedy mohlo by se stát, že Faderport 16 (či o čem uvažuješ) se bude tvářit stejně a tak by sis vícefaderovým kontrolérem vůbec nepomohl. Nutno před koupí ověřit.
Kluci tu mají např X touch a ten má faderů devět a k tomu tlačítka.... a to vše na jeden layer... jsem v tomhle úplný diletant, programování nerozumím vůbec, ale píšeš že Mackie protokol umí jen 8 faderů... takže pro mě je to nepochopitelné.
Dík
Asi to dobře nechápu, tak pardon za hloupý dotaz.Miros píše: ↑ned 31. črc 2022 21:06:27Ano, je to tak. Na více jak 8 faderů zapomeň.
Pokud chceš jet na MC protokol.
Pokud by jsi našel nějaký starý Tascam tuším 2400 a ten měl v midi modu tak by to mohlo jet. Nebo kydby ten Presonus faderport 16 uměl nějaký čistý midi mód a každý fader měl svůj samostatný midi kanál.
MC mackie protokol je omezený na 8 kanálů. A aplikace umí pracovat pouze s jedním připojeným zařízením. Ať už fyzickým nebo virtuálním.
Kluci tu mají např X touch a ten má faderů devět a k tomu tlačítka.... a to vše na jeden layer... to je přece více než 8, nebo se ta tlačítka nepočítají.......jsem v tomhle úplný diletant, programování nerozumím vůbec, ale píšeš že Mackie protokol umí jen 8 faderů... takže pro mě je to nepochopitelné.
Dík
https://www.facebook.com/steel.audio/
Soundcraft, Audix, Mackie
A jak to máš namapované? kolik vrstev(layers)PeBe píše: ↑pon 01. srp 2022 7:44:27Já osobně bych po svých zkušennostech šel jen do "plného" X-Touch (mám Compact), Ty dva litry rozdílu v ceně už tak vělkou roli nehrají a pár hejblat navíc se nikdy neztratí...
A na WIN bych se ani nepodíval. Cokoliv budeš k PC připojovat, budeš mít problém zprovoznit. U "Jablka" funguje vše na první dobrou, bez problémů a strachu, že to v tu nejnevhodnější chvíli bude vyžadovat restart... A není nutné mít nejnovější iPad. Já jsem koupil repas iPhone SE (1.generace) za tři a půl litru a běhá to jak z praku
PeBe, když vidím ten systém kontroleru a displayů, tak radši regulérní konzoli.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Proste vlevo zmacknes libovolná dvě tlačítka najednou.
To mě taky zajímalo...
Když připojíš stage boxy dva, máš tedy 32 input na podiu?
Ano, můžeš si naroutovat cokoliv, mix je limitován 40 in.
Já mám naroutovano s 16 stageboxem a x32r na podiu 32 vstupu xlr, 4 jackove vstupy na x32r, a poslední 4 vstupy z producera.
Já mám naroutovano s 16 stageboxem a x32r na podiu 32 vstupu xlr, 4 jackove vstupy na x32r, a poslední 4 vstupy z producera.
@exxxi díky. To mě nenapadlo že jde a člověk, co ho má a ukazoval mi ho, to taky nazná.
To bylo první, co jsem zjišťoval před pořízením
Proč? Pro moje potřeby plně vyhovující. Jelikož dělám ten náš mini cirkus jen do šesti šavlí, stačí mi layer A pro zvuk. Layer B využívám pro ovládání světel a připojený KORG Nanokontrol slouží pro předvolby pozic hlaviček. Displej na iPhone tam je, protože ho zkrátka má a nijak s ním nepracuji. Všechno, tedy světla i zvuk se mi vejde na notový pult a nepotřebuji žádný stůlPeBe, když vidím ten systém kontroleru a displayů, tak radši regulérní konzoli.
Co nejde silou, jde ještě větší silou...
Vypadá to že Mixing Station umí v aktuální verzi Soundcraft Ui. Koupil jsem licenci a mažu do zkušebny to vyzkoušet, protože pokud to poběží s Ui24r, tak je to bomba.
Ověřeno, Mixing Station umí Ui24r. Konečně plnohodnotné MiDi ovládání včetně věcí na které jsem se ptal o pár stránek dříve:
Mixing Station se naučilo i synchronizaci mezi aplikacemi což umožňuje takové věci jako mít na jednom tabletu všechny šavle a na druhém tabletu si otevřít editaci vybraného kanálu a řídit např. PEQ kanálu vybraného na prvním tabletu a to vše jedním MiDi kontrolérem.gnat píše: ↑stř 22. zář 2021 10:27:301) jak nastavím ovládání parametrického ekvalizéru ?
2) jak navolím pro jednu funkci 2 ovladače - typicky channel select mám na touch faderu a ještě na buttonu pod kanálem zejména kvůli indikaci ledkou
3) jak nastavím aby se na zamáčknutí encoderu přepínala jeho funkce z PAN na GAIN ?
4) jak nastavím přepínání View Group ?
5) jak nastavím přepínání Send on Faders ?