Si Expression (2)

  • Reklama
  • Registrace
Uživatelský avatar
Návštěvník

Si Expression (2)

Příspěvek od Návštěvník » stř 14. lis 2018 12:37:19

Dobrý den,
jelikož uvažuji o (up??) grade na digitál a jsem zvyklý dělat na analogu, předvybral jsem si tento Soundcraft který by mi asi vyhovoval nejvíce (svojí podobností s analogem) ale mám 3 dotazy které jsou pro mne poměrně zásadní.....:

1) lze ke knoflíkům nad klikami přiřadit i sběrnici Auxu..? Dle manuálu jsem našel že pouze GAIN, PAN a filtr... Jelikož na live hodně pracuji s halem na zpěvech, často zároveň i s úrovní kanálu (ve vícehlasech stáhnout hlas a víc přihalit atd..) je to pro mne dost důležitý parametr mezi kterým nemohu a nechci přepínat vrstvy.. ideálně tak abych měl jednu ruku na faderu a druhou na sendu zpěvového halu...

2) jak je na tom ten pult zvukově---? To se asi v návodu nedočtu :-) Hraji především akustickou hudbu, kytary, klavír, jazz,tu a tam nějakou vážnou hudbu, vokální skupiny, hodně práce s haly, jen občas tvrdší hudbu nebo zábavy...T Momentálně hraji přes AH GL 2200 což sice není žádný extra drahý pult ale vcelku zdařilý stroj s velmi uspokojivým zvukovým projevem... :-) Moc nerad bych si po zvukové stránce pohoršil... Přeci jen, Si Ex je jeden z nejlevnějších "použitelných" digitálů...

3) na výškách a basech má "jen" semiparametr i bez přepínání shelf... Jelikož na současném pultu mám 4pásmo semiparametrické, neposoudím, zda by možnost plného parametru byla až tak zásadní.. Asi si umím představit že korekce se 4xQ by s někdy mohly hodit... (naposledy včera :-) ) ale je to spíše výjimečná situace... má smysl přitlačit a koupit něco vyššího s plným parametrem..? Resp. Si Impact je plně param. ale nemá zase otočné knoflíky na klikách...:-( a ty bych na hal využil víc.. Pak je Performer ale to je o dost dražší model... Mimochodem, v podstatě jsem mezi SiEx, Impact a Performer nenašel nějaké úplně zásadní rozdíly... /DMX, MADI karta v základu, semiparametr vs plný parametr.../ jak to vnímáte Vy..? /

Děkuji za Vaše názory...:-)

Mára

exxxi
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 919
Registrován: sob 29. led 2011 1:35:00

Re: Si Expression (2)

Příspěvek od exxxi » stř 14. lis 2018 13:58:30

1/ nejde. Celková hlasitost efektu (šavle) jde dát do vrstvy. Hlasitost "skupiny", kde bys měl jen send do efektu lze taky dát na šavli do vrstvy.
2/ zvukově s tím problém většina lidí nemá. V přímém srovnání s ilivem je ilive looser. V přímém srovnání s X32 je nepatrný rozdíl v prospěch SIEx. (Mám oba)
3/ Záleží, jak často zvučíš špatné kapely. Většinou stačí spodní pásmo na " odhuhlání, jeden parametr na nosovky, druhý na sykavky a v hotovo. U špatných kapel nepomůže ani svěcená voda.
http://www.bandzone.cz/tractus[/size]
SiEx3, X32r, DL1608, QSC, EV, Turbosound etc.

Mára_V
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 29
Registrován: stř 14. lis 2018 12:07:31

Re: Si Expression (2)

Příspěvek od Mára_V » stř 14. lis 2018 14:18:28

Děkuji za reakci, omlouvám se, když jsem psal příspěvek nebyl jsem přihlášen, proto, jsem tam jako "návštěvník"...

Netušíš jestli Performer to má s tím knoflíkem na šavli stejně..? Asi ano že.. Nebo, nelze alespoň třeba pro jeden zpěv přiřadit aux k jog dialu vedle displaye..? Zpravidla mi stačí na tu práci 1 - 2 zpěvy ale pracuji se sendem halu pravidelně, tak se snažím najít nějaký způsob, abych měl k dispozici v jedné vrstvě jak hlasitost tak daný send efektu... Teoreticky si asi umím představit, že ybch měl kapelu na 1-12, 1-16 a pak na 17-18měl send efektu zpěvu, 19-20 stereo returny efektů a 21-22 2 stereogrupy (jako že klasická 16/4/2... to by asi takhle naroutovat šlo ne..? Ale je to trošku "o*er" a ubírá to kliky....

exxxi
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 919
Registrován: sob 29. led 2011 1:35:00

Re: Si Expression (2)

Příspěvek od exxxi » stř 14. lis 2018 15:03:03

Performer nepouzivam, neporadim.
http://www.bandzone.cz/tractus[/size]
SiEx3, X32r, DL1608, QSC, EV, Turbosound etc.

Robert
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 266
Registrován: sob 28. úno 2015 10:08:18

Re: Si Expression (2)

Příspěvek od Robert » stř 14. lis 2018 16:33:13

tuším že hlavní rozdíl je v tom, že Expresion nebo Impact jsou zvukové mixy, Performer je kombinace zvukového a světelného pultu

Mára_V
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 29
Registrován: stř 14. lis 2018 12:07:31

Re: Si Expression (2)

Příspěvek od Mára_V » stř 14. lis 2018 16:46:52

No DMX ten Performer má také ale jednoduchý DMX controler se dá koupit za pár korun... Spíš se tu a am někde na fórech zmiňují lepší předzesilovače, kvalitnější provedení... tak by mne zajímalo, od někoho kdo ho má "osahaný" jestli má smysl ten cenový rozdíl... Ikdyž, vzhledem k ceně bych se asi stejně držel spíše u SiEx2 nebo Impact 2... Ten SiEx2 mají u Thomanna fakt za super peníze...:-) Jen mne tam trápí ta nemožnost práce se sendy efektu v reálném čase, ve stejné vrstvě... Je to docela škoda, že k tomu nelze přiřadit kontrolery na klikách, když už tam jsou... Soudruzi z NDR někde udělali chybu...:-)

relaxmusik
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 143
Registrován: sob 03. črc 2010 18:54:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Si Expression (2)

Příspěvek od relaxmusik » stř 14. lis 2018 20:18:26

Performer to má uplně stejně jako Expression. Má navíc 4 plné parametry na EQ, LED displeje nad šavlema a dva sloty na karty, + základní DMX.
Impact bohužel už nemá ten výběr nad jednotlivými fadery jak u Epression/ Performer a nemá samostané gainy
nad faderama, pouze sdružené. :-)
Jinak zvukově, zásadní problém s nimi není.

relaxmusik
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 143
Registrován: sob 03. črc 2010 18:54:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Si Expression (2)

Příspěvek od relaxmusik » stř 14. lis 2018 20:23:31

Re: Mára, Na jakoukoliv vrstvu lze vložit fader efektu, může se i nadablovat do každé vrstvy. Bohužel nelze přiřadit např. parametr efektu faderu, ten je nutno vždy nastavit otočnými knoby pro FX.

Mára_V
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 29
Registrován: stř 14. lis 2018 12:07:31

Re: Si Expression (2)

Příspěvek od Mára_V » pát 16. lis 2018 0:11:04

To přiřazení parametru na fader by mne asi netrápilo... spíš ta nemožnost auxu na otočný "poťák" ... Ale, šlo by to vyřešit teoreticky opačně, byť kostrbatě... Ve vrstvě efektu pracovat tahem se sendem do efektu a nouzově gainem s hlasitostí vstupu... Blbé je, že to ovlivní i monitor a průběh compresoru...:-( Většinou jde o to zároveň ubrat volume a lehce přehalit... Fakt škoda že taková blbost že nejde ten knoflík přiřadit na auxy... Napadá mne ale, pokud by pult uměl stereoauxy- tak panorama u nich se nastavuje na vrstvě auxu..?? Pokud ano, tak použít POST FADER stereo aux jako výstup pro master...(tam nastavovat panoramu pro výstup)... A sběrnici masteru, naroutovat do vstupu efektu. respektive, jen jednu její polovinu. Pokud by to nešlo interně, tak by to mělo jít tak, že by se vyexportoval výstup na nějaké XLR, resp. jen jeho pravá polovina... ta zaústila do nějakého vstupu který by se naroutoval na efekt... Tedy, pak "panorama" zcela vlevo by znamenala 0 efektu, panorama zcela vpravo plný efekt... to by mělo teroeticky takhle fungovat ne..??

exxxi
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 919
Registrován: sob 29. led 2011 1:35:00

Re: Si Expression (2)

Příspěvek od exxxi » pát 16. lis 2018 9:18:11

Ty jsi kroucenim knofliku uplne posedly. Manzelka te kroutit nenecha?
Postup pres panoramu lze jedine vyvedenim pres vstup, ale tim se zvysi latence. Softwarove to nejde.
Ale existuje postup, jak ten hall dostat na knob pri vyuziti gainu. Neprozradim :-)
Jde to podobne, jako multiband komprese, kterou tenhle pult nema.
http://www.bandzone.cz/tractus[/size]
SiEx3, X32r, DL1608, QSC, EV, Turbosound etc.

Mára_V
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 29
Registrován: stř 14. lis 2018 12:07:31

Re: Si Expression (2)

Příspěvek od Mára_V » pát 16. lis 2018 9:28:50

Exxxi, jsem, protože 95% dělám akustickou muziku, folk, vokály atd... a s halem pracuji naprosto nejvíc ne celém koncertě... Pří sólovém zpěvu, na dlouhé hlásky, při kytarových vyhrávkách, dohalování jednotlivých sól...

Ta latence by se zvýšila o kolik..? Bylo by to slyšet..? Zvláštěpak v halu..??

Přemýšlím, jak dostáváš ten hal na gain.. Neznám routování na tomhle pultu.. ale pořád mi logicky vychází jen možnost, využití stereoauxu a panoramy...:-) Asi mi něco uniká.... Pls, poraď, je to pro mne docela důležitá funkce.... No v nejhorším si zatím nechám ještě chvíli analogovou GL2200.... :-)

Aleš
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 222
Registrován: úte 25. bře 2008 13:32:52

Re: Si Expression (2)

Příspěvek od Aleš » pát 16. lis 2018 9:39:31

ad 1.) Přiřazení AUX sběrnice na knoflíky nad klikami lze u verze softwaru V1.7 build 7 a vyšších. Zmáčkne a podrží se ALT a příslušné tlačítko MIX. Stejně tak přepnutí zpět na GAIN-PAN-FILT. Jestli to ale takto funguje i pro sběrnice FX nevím, Si Expression už nemám.

kelly.ok
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 186
Registrován: stř 18. říj 2017 7:27:13

Re: Si Expression (2)

Příspěvek od kelly.ok » pát 16. lis 2018 9:48:09

A musí to být nutně SI Expression? Např. velká X32 má sekci "Assign" která je přímo pro tyto případy (tedy vytvoření "zkratky" která je hned poruce, namísto aby byla skrytá v některé vrstvě nebo hlubším nastavení). Můžeš si na každé z 4knobů + 8 tlačítek přiřadit téměř cokoliv.

Uživatelský avatar
neprihlasn

Re: Si Expression (2)

Příspěvek od neprihlasn » pát 16. lis 2018 10:10:57

Stačí si signál rozdělit do dvou klik. Jednu pouštět do LR, druhou kamkoliv.

Mára_V
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 29
Registrován: stř 14. lis 2018 12:07:31

Re: Si Expression (2)

Příspěvek od Mára_V » pát 16. lis 2018 10:22:24

for Aleš Děkuji za info, to zní jako pozitivní zpráva...:-) Budu se snažit pátrat tím směrem...:-) Pokud někdo máte, pls o info zda to jde na efekt...:-)

for kelly.ok Nemusí to být jednoznačně jen SI Expression ale oje kritéria byla následující a) co nejvíc "analogový" pult b) aby nehrál hůř nežli stavající AH GL 2200 c) cena, váha d) v žádném případě Behringer...:-)

Odpovědět

Zpět na „Soundcraft“