Soundcraft Expression 2

Odpovědět
  • Reklama
  • sada T10S T7V
FalďaSound
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 2
Registrován: pát 29. kvě 2020 14:12:25

Soundcraft Expression 2

Příspěvek od FalďaSound » pát 29. kvě 2020 16:07:20

Dobrý den,
Mám MIX Soundcraft Expression 2 a potřeboval bych prosím poradit.
1/zda-li jde nasměrovat tahový potenciometr MONO, na výstup- out put 14 /momentalně je tam MTX 4 /
potřebuji pro ovládání sub.
2/ovládání tabletem mě pustí pouze na monitoring/odposlechové/ cesty. Na videu s tím ovládají i hlavní master.
Používam tablet lenovo. Nevím mám třeba skusit jiný tablet?
Děkuji

Uživatelský avatar
Exxxo neprhl

Re: Soundcraft Expression 2

Příspěvek od Exxxo neprhl » pát 29. kvě 2020 17:21:30

Naroutovat to jde jen v pultu v sekci fader setup, přes tablet ne.

Aleš
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 267
Registrován: úte 25. bře 2008 13:32:52

Re: Soundcraft Expression 2

Příspěvek od Aleš » pon 01. čer 2020 10:28:27

ad 1) routování výstupů je v menu Outputs. Menu Fader setup je na úpravu rozložení faderů (kanálů) v jednotlivých vrstvách.

ad 2) existují dvě aplikace pro ovládání: ViSi Listen pro ovládání monitorů, ta je pro Android i pro iOS, a ViSi Remote pro ovládání celého pultu, která je pouze pro iOS. .
Tablet Lenovo (předpokládám Android) nebo jakýkoliv jiný Android-tablet umožní provozovat pouze ViSi Listen pro ovládání monitorů. Pro ovládání celého pultu přes ViSi Remote je nutný Apple iPad.

exxxi
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1146
Registrován: sob 29. led 2011 1:35:00
Bydliště: dálnice D5

Re: Soundcraft Expression 2

Příspěvek od exxxi » pon 01. čer 2020 12:06:22

To se schválně půjdu podívat. Starší verze ViSi remote určitě routování neuměly.
S tím Fader Setup, to jsem sáhl vedle, psal jsem v rychlosti. Vybraná klika se samozřejmě ukáže v nabídce Output.
http://www.zvukari.com
SiEx3, X32r, DL1608, QSC, EV, Turbosound etc.

FalďaSound
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 2
Registrován: pát 29. kvě 2020 14:12:25

Re: Soundcraft Expression 2

Příspěvek od FalďaSound » pon 01. čer 2020 13:07:12

Moc vám děkuji.
Mix jsem naroutoval, vše jede jak má /paráda/
Lenovo je opravdu Android, tak nějak jsem to tušil, že to nezvládne, ale nikde jsem se nic nedočetl.
iPad je 10 tisíc a více, tak to budu muset protlačit přes rodinný senát.
Děkuji vám moc, ať se vám daří!

Aleš
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 267
Registrován: úte 25. bře 2008 13:32:52

Re: Soundcraft Expression 2

Příspěvek od Aleš » pon 01. čer 2020 16:31:18

Není zač, ať to funguje!

ad 1) Mám na mysli samozřejmě menu Outputs na pultu, přes ViSi Remote routovat nejde, stejně jako třeba ukládat/načítat scény, ovládat mute groups a editovat efekty.

MisaBure83
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 3
Registrován: úte 02. čer 2020 21:28:32
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Expression 2

Příspěvek od MisaBure83 » úte 02. čer 2020 21:31:10

Děkuji, velmi dobré informace.

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3550
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Expression 2

Příspěvek od blaha » pát 26. čer 2020 9:36:06

Ad ovládání, pro Android je placená OEM appka Mixing Station, verze Si Pro, minimálně na Impactu funguje a měla by i na Expressionu. A placená je asi 130 Kč, dokonce ti i na mail přijde doklad s odpočtem DPH. Je to furt levnější než iPad (i když ten taky máme).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Odpovědět

Zpět na „Soundcraft“