Yamaha DM1000 V2

Uživatelský avatar
Nick

Yamaha DM1000 V2

Příspěvekod Nick » sob 26. lis 2005 3:14:52

Máte někdo zkušenosti (pracujete) s tímto dig. pultem? A co s jeho propojením s PC?



Allen Heath SQ
Reklama
 

Uživatelský avatar
Návštěvník

Příspěvekod Návštěvník » pon 12. čer 2006 23:26:41

fakt výborný pult, hlavně do studia.

Ale na živé zvučení nic moc, teda pokud nevyužiješ presety (zvučení nějaký stabilní formace/formací). Ale dělat s tím např. fesťák, to by ses unastavoval. Všechno je přes nějaký menu a spoustu tlačítek.

S PC se dá propojit přes ethernet nebo USB, ale někdo mi říkal, že to moc nedoporučuje - že se pult občas kvůli tomu nečekaně kousne a musí se restartovat.

jinak všechno je automatický, přes scény atd., spojení s kartou jde i optikou (záleží na vložených kartách do mixu a kompu), vše na 96 kHz. Fadery docela přesný a velmi citlivý (pokud máš zapnuto touch), takže bacha abys vždy nastavoval co chceš (staí se letmo dotknout - ale dá se to i vypnout).

jestli chceš o tom pultu ještě něco vědět, tak sem napiš, občas s ním dělám a jsem docela spokojenej



Uživatelský avatar
Rosťa

Re: Yamaha DM1000 V2

Příspěvekod Rosťa » pát 27. lis 2009 7:27:54

Ahoj , namáš k tomu pultu česky manual ? Díky R.



Nick
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 240
Registrován: ned 19. lis 2006 21:28:59

Re: Yamaha DM1000 V2

Příspěvekod Nick » pát 27. lis 2009 12:25:51

dělal jsem na DM1000 přes dva roky ve studiu
k tomu jeden živák současně s directy osmi stop do Vegase a bylo to úplně v pohodě
když máš totiž pult dostatečně v ruce, nakroutíš na něm všechny korekce a auxy docela rychle (kromě podskupin :-D )
nemluvě o studiové výhodě směrování odkudkoliv kamkoliv...
s pc u mě spojeno optikou, ani jeden zásek a restart
jen dvakrát se mi rozhodilo synchro, z čehož viním spíše pc, takže restart
jinak ukládání presetů do kompu a natahování zpět taky pohoda
český manuál jsem neměl, prokousal jsem se celkem snadno anglickým, přeci jen jde o technickou angličtinu, žádné hamletovské fráze



J.J.
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 571
Registrován: pon 21. led 2008 18:38:20

Re: Yamaha DM1000 V2

Příspěvekod J.J. » ned 29. lis 2009 8:10:59

Tento pultík mám tak pět let a než jsem si letos pořídil T112 tak to byl můj jediný monitorový pult, dnes ho vozím pouze na malé stage (přece jen 48 kanálů v rackové velikosti je dost dobré). Nikdy se mi nestalo, že by se kousnul, ani při propojení s PC (jen tak na okraj jde to jen přes USB). Pro rychlé ovládání je potřeba pult trochu dostat do ruky. Jedinou nepříjemnou vlastností pro venkovní akce je reakce displeje na sluníčko. Při přímém osvitu přestane zobrazovat a chvíli trvá než se zchladí a znovu začne fungovat.


Zvukař bez www stránek

giom
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 43
Registrován: sob 18. led 2014 12:02:19

Re: Yamaha DM1000 V2

Příspěvekod giom » ned 27. pro 2015 12:01:26

Aky je prosim vás rozdiel medzi DM1000V2 a DM 1000 VCM? Len v efektoch alebo je to aj hardwer?
Dá sa tento pult použiť ako 48 kanálová zvukovka ? Ak áno akým spôsobom je riešené prepojenie s PC ( len USB, pokial nie je FW ) ďakujem za odpovede.



J.J.
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 571
Registrován: pon 21. led 2008 18:38:20

Re: Yamaha DM1000 V2

Příspěvekod J.J. » ned 27. pro 2015 15:53:38

Když se trochu podíváš na specifikace tak zjistíš, že pult má 16 mikrofonních vstupů a 4 linkové. Jako zvukovka použít nejde, jedině s přídavnými kartami - ADAT, DANTE, MADI atd a to maximálně 32 kanálů.


Zvukař bez www stránek

giom
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 43
Registrován: sob 18. led 2014 12:02:19

Re: Yamaha DM1000 V2

Příspěvekod giom » pon 28. pro 2015 0:09:01

Existuje vôbec taký univerzálny pult, ktorý je zároveň Prevodník a zároveň DAW controller ?
Má tuto možnosť Yamaha 01v96i alebo TascamDM 3200?



vitek_cz
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 428
Registrován: ned 10. črc 2011 12:25:24
Bydliště: Praha 6

Re: Yamaha DM1000 V2

Příspěvekod vitek_cz » pon 28. pro 2015 19:46:59

Co myslis ze by mel umet daw kontroler? Treba ta DM1000 umi fungovat tak nejak jako daw kontoler.. Ja si treba nedokazu prdstwvit kontroler bez displeju nad kanaly, bez touch.. Coz tyto pulty neumi..



giom
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 43
Registrován: sob 18. led 2014 12:02:19

Re: Yamaha DM1000 V2

Příspěvekod giom » pon 28. pro 2015 20:05:39

Hmm.. , to je fakt. Máš nejaký typ za rozumné peniaze ? Myslel som že mi tuto službu urobí nejaký digimix. Pozeral som aj na ICon , ale na fórach sa vyjadrujú o tomto kontrolery dosť opatrne.



vitek_cz
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 428
Registrován: ned 10. črc 2011 12:25:24
Bydliště: Praha 6

Re: Yamaha DM1000 V2

Příspěvekod vitek_cz » pon 28. pro 2015 20:13:17

dival jsi se na Icon? Tzn. mas protools? Ja jsem delal na Iconech a nemel jsem s nim problem.. Ale ten nesezenes za rozumne penize.. a rozumne penize znamena co? 50tisic? Ja jsem skoncil u Avid artist control. Mam 2, coz je 16 savli, coz je uz prijemne a dostatecne na moji praci.



giom
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 43
Registrován: sob 18. led 2014 12:02:19

Re: Yamaha DM1000 V2

Příspěvekod giom » pon 28. pro 2015 21:01:28

Zabudol som povedať že mám Logic Pro X. Takže niečo pre Logic.




Zpět na “Yamaha”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host