Yamaha 01v96 vcm spusenie efektov

mato2119
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: pát 17. kvě 2013 10:43:02

Yamaha 01v96 vcm spusenie efektov

Příspěvekod mato2119 » sob 29. lis 2014 16:11:01

Zdravim vas, dlho s kamaratom maturujeme ako pridelit efekt kanalom a spustenie ich a akosi to nemozeme najst. Viete pomoct, dik :)



Allen Heath SQ
Reklama
 

vitek_cz
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 428
Registrován: ned 10. črc 2011 12:25:24
Bydliště: Praha 6

Re: Yamaha 01v96 vcm spusenie efektov

Příspěvekod vitek_cz » sob 29. lis 2014 17:06:35

Vite, jak se pouziva efektovy procesor na analogovem pulte? K cemu je Aux sbernice? Aux send? Aux Pre,Post?

Pokud ne, tak si to nastudujte a odpoved pak prijde sama. Podle me je lepsi se naucit princip techto zakladnich veci, nez aby Vam tu nekdo diktoval postup (zmackni 3. tlacitko zleva, pak 2x setup, …)

Ahoj.



mato2119
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: pát 17. kvě 2013 10:43:02

Re: Yamaha 01v96 vcm spusenie efektov

Příspěvekod mato2119 » ned 30. lis 2014 19:26:13

Viem na co to je, nie som mal chlapec ktory si ani nepozrie manual. Ak mi viete pomoct, pomozte ale ak nie, zbytocne tu nepiste taketo veci ...



vitek_cz
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 428
Registrován: ned 10. črc 2011 12:25:24
Bydliště: Praha 6

Re: Yamaha 01v96 vcm spusenie efektov

Příspěvekod vitek_cz » ned 30. lis 2014 19:32:41

Tak to mozna puvodnimu dotazu spatne rozumim. Pouzivate zavadejici terminy. Efekty se neprirazuji, ale pouziva se na to sbernice AUX (vetsinou 7,8) do ktere posilate signal do efektove jednotky a pak existuji tzv. return, kde naopak mate opet vystup zprocesovaneho signalu.

Podle toho, co jste psal, to vypadalo, ze nerozumite temto zakladnim vecem.

Napiste vice detailu, jinak se tezko pomaha.

Napr.

Dokazal jste dostat signal az do efektove jednotky (vidite na metrech, ze tam jde signal?)

V.



maly_medved
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 716
Registrován: úte 03. črc 2007 9:27:11
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Yamaha 01v96 vcm spusenie efektov

Příspěvekod maly_medved » pon 01. pro 2014 8:13:42

JJ, myslím že vitek_cz má recht :)



mato2119
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: pát 17. kvě 2013 10:43:02

Re: Yamaha 01v96 vcm spusenie efektov

Příspěvekod mato2119 » pon 01. pro 2014 14:23:21

No, takto, signal som tam dostal. ked chcem pridelit napr. povedzme vstupu 1 efekt, prideli mi tam delay. Ten funguje, ale neviem, ako ho zmenit na iny.



Uživatelský avatar
Návštěvník

Re: Yamaha 01v96 vcm spusenie efektov

Příspěvekod Návštěvník » pon 01. pro 2014 15:22:14

akože vybrať z knižnice iný typ efektu?



janek
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 550
Registrován: čtv 18. zář 2008 13:40:53
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Yamaha 01v96 vcm spusenie efektov

Příspěvekod janek » pon 01. pro 2014 15:25:06

Editovanie efektov je kapitola 14 manualu. Ked chces zmenit typ, vyber LIBRARY, a tam RECALL.
Najdi tlacitko EFFECT a preklikaj co tam vsetko je.

...aj tak si podla tvojho nazvoslovia myslim co kolegovia predomnou. Co v zasade nie je chyba, len ked vieme na com sme, tak sa lahsie komunikuje, a na druhej strane nikto nema chut vypisovat zakladne vedomosti zakazdym odznova.
Takze, cim presnejsie popises svoj problem, tym rychlejsie a lepsie dostanes odpoved.

Zacni napr.: mam takto nastavene auxy, a na tej a tej stranke nerozumiem tomuto policku, a v manuali sa o tom nic nepise.

Trochu mimo temy: ak mas 01v96 vcm alebo bez, prihlas sa sem https://groups.yahoo.com/neo/groups/01v96/info a prelistuj archiv.
Myslim ze tam najdes vela uzitocnych a zaujimavych informacii (aspon ja som teda nasiel, a nie raz). 01v96 je stroj s ktorym ked vies tak sa daju robit kuzla...



mato2119
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: pát 17. kvě 2013 10:43:02

Re: Yamaha 01v96 vcm spusenie efektov

Příspěvekod mato2119 » pon 15. pro 2014 10:50:25

Díky, chlapci, snáď to zvládnem :)




Zpět na “Yamaha”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host