yamaha mg10xu propojeni s pc zvukovkou

Bassman
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 324
Registrován: stř 03. čer 2015 15:02:59

Re: yamaha mg10xu propojeni s pc zvukovkou

Příspěvekod Bassman » úte 04. črc 2017 10:07:13

to mkarr: O efektovej zbernici som nic nepisal ??? V sluchatkach by bol jednoducho main out mixu, ktory by siel aj do PC na stream.

To co pise mkarr by tiez fungovalo, ale to predpoklada pouzitie internej zvukovej karty a zaroven aj externej (mix cez USB) a to som si nie isty ako spolahlivo to pobezi. Ale ak je mozne uskutocnit nastavenia ako pisal mkarr, tak je to cesta.

Ale ja by som do takychto zlozitych rieseni nesiel, nie preto ze by nemali fungovat, ale preto ze ty im celkom nerozumies (nic v zlom, ale keby to tak nebolo, tak by si si urcite zohnal pult, ktory ma aspon 2x aux a bolo by vsetko vyriesene) a ked sa nieco pokazi, ako to uz vo Windows na vseobecne prekvapenie byva, tak si s tym tazko poradis. A mozno sa mylim. Vela zdaru, potom daj vediet ako si to vyriesil, celkom ma to zaujima.


"Keď je zvuk dobrý, tak je zvuk dobrý"
http://www.g-tec.sk / http://www.hrbikmedia.eu

Allen Heath SQ
Reklama
 

lennycom
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 18
Registrován: úte 27. čer 2017 23:56:27

Re: yamaha mg10xu propojeni s pc zvukovkou

Příspěvekod lennycom » úte 04. črc 2017 19:01:29

mkarre ses zlatej , diky moc za naprosto detailní popis. Kabely zakoupim , vyzkousim a dám pak vědět. Jen mám otázečku, v připadě zapojeného efektu, používám mutaci hlasu kůli role play pro jednu hru ale to je asi nepodstatny. K tomu peak dochází trochu časteji než u klasického hlasu. Vím, dá se trochu upravit FX na kanálu 1 ale tím pak ubírám i na tom samotném efektu, chápu, je to pak trochu o alchimii. Ale spíš otázka směřuje k tomu, jestli u FX je citlivost na PEAK obecně větší a jestli se to u FX třeba tolik neřeší a na to navážu druhou otázkou. Teoreticky, kdybych mel peak dlouhodobě, na co to má vliv? Mohu tím něco poškodit?



lennycom
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 18
Registrován: úte 27. čer 2017 23:56:27

Re: yamaha mg10xu propojeni s pc zvukovkou

Příspěvekod lennycom » úte 04. črc 2017 19:04:58

Bassmane: :D ted uz mam zblbnutou hlavu a nevim koho poslouchat :D ale předpokládám ze MKARRE si všiml toho, že nemam dvě zvukovky. S tím dvakrát aux máš pravdu, to sem asi blb. Obvzlast, pokud by to teda řešilo můj problém. Pozdě bycha honiti



lennycom
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 18
Registrován: úte 27. čer 2017 23:56:27

Re: yamaha mg10xu propojeni s pc zvukovkou

Příspěvekod lennycom » úte 04. črc 2017 20:08:40

MKARR: ještě po premyšlení nad tim co jsi napsal, říkás ze mam zalepit tlačítko stereo mute, co se stane teda v pripade kdyby se vymáčklo? Co se týká bedýnek, můzu je pripojit 2x cinch - mix - jack - bedny? protoze monitor out budu mít zabranej tim kabelem do line. Protoze odposlech bych rád zachoval, ted delam tak ze vymáčknu stereo mute a slyším sám sebe.



Bassman
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 324
Registrován: stř 03. čer 2015 15:02:59

Re: yamaha mg10xu propojeni s pc zvukovkou

Příspěvekod Bassman » čtv 06. črc 2017 9:43:40

Urob to ako ti pisal MKARR, ak to zvladnes, malo by to fungovat.

2 zvukovky mas (a ani o tom nevies). Jedna je ta v PC a druha je ten mixpult. Nie kazdy mix ma v sebe aj zabudovanu zvukovu kartu ale ten tvoj to ma, preto ma vzadu to USB. A prave sucasne pouzivanie 2 zvukovych kariet vo win a vlastne asi v kazdom operacnom systeme povazujem za trosku riskantne, ale ak to pojde, tak OK.


"Keď je zvuk dobrý, tak je zvuk dobrý"
http://www.g-tec.sk / http://www.hrbikmedia.eu

Bassman
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 324
Registrován: stř 03. čer 2015 15:02:59

Re: yamaha mg10xu propojeni s pc zvukovkou

Příspěvekod Bassman » čtv 06. črc 2017 9:45:36

PS: vzhladom na to ze ide o streamovanie hier a hlasu v podstate len tak pre zabavku a nie o nejake seriozne net radio, nedajboze nejaku platenu sluzbu, tak je to riziko (nejake vypadky) prijatelne.


"Keď je zvuk dobrý, tak je zvuk dobrý"
http://www.g-tec.sk / http://www.hrbikmedia.eu

lennycom
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 18
Registrován: úte 27. čer 2017 23:56:27

Re: yamaha mg10xu propojeni s pc zvukovkou

Příspěvekod lennycom » pát 07. črc 2017 7:32:47

bassman: stream mi vydelava, takze se nejedna o stream pro zabavu . :) Ten PEAK je nejak nebezepečný pro mou aparaturu?



Uživatelský avatar
mkarr
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 310
Registrován: pon 28. říj 2013 19:21:32
Bydliště: Dešov a Olomouc

Re: yamaha mg10xu propojeni s pc zvukovkou

Příspěvekod mkarr » čtv 13. črc 2017 16:18:23

Bassman: Na to co jsem popisoval, vůbec nepotřebuješ dvě zvukovky. Kanál z počítače i kanál do ppočítače zvládá jedna a tatáž zvukovka, stejně jako zvládáají wokna oddělit tyto kanály aby se v počítači nijak nemíchaly. Vestavěnou zvukovku jsem vůbec nezmínil a ani není potřeba aby tam byla a fungovala. O efektové sběrnici se zmiňoval Marian, Pardon, že jsem to přiřknul Tobě.

lennycom: Blikající kontrolka peak nemůže poškodit nic na mixu ani počítači. Pokud bys k tomu připojil nějaké výkonnější reprobedny, můžou ti ořezané špičky dělat ostudu a poškodit reproduktor, ale u nějakých stolních monitorů se toho bát nemusíš. Každopádně je to zkreslování zvuku, takže pokud není cílené, je nežádoucí. Ostatně, úroveň signálu který se pouští do efektu se reguluje zvlášť na každém vstupu čudlem FX tak, abys efekt zbytečně nepřebudil a výstup, čili hlasitost efektem upraveného zvuku, se reguluje čudlem FX RTN tak, abys nepřebudil výstup z mixu. Nevidím důvod proč nechat blikat cokoli červeného.
Pokud bys vymáčknul STEREO MUTE, tak se ti do sluchátek a odposlechů dostane výstup z mixu, který se tím ale zasmyčkuje a může se snadno stát, že zesílení smyčky bude větší než 1 a mix se Ti rozeřve jako při akustické zpětné vazbě. Jen se neomezí na jednu frekvenci, ale udělá slušný rachot. Nechtěl bych při tom mít sluchátka na uších, nebo zesílené bedny.
Co se beden týče, tak ty by se zapojily do hlavního výstupu z mixu (STEREO OUT) a né do monitorového. Je to proto, abys slyšel jak se projevuje ten efekt, který chceš použít. Efekt totiž jde jen do hlavního výstupu a né do monitorové cesty. což je dobře, protože tím by se při takovémto zapojení taky zasmyčkoval, ale nejspíš by to ustál bez nehody, pokud efekt nevalíš moc na plno. ale v těch bedbnách uslyšíš na rozdíl od sluchátek jak svůj mikrofon, tak zvuk z počítače. Jo a pokud bys potřeboval při hraní her mluvit i na spoluhráče nebo soupeře přímo do té hry, tak se dá z mixu vytáhnout třeba z výstupu FX SEND, pokud do efektu pouštíš pouze mikrofon. Ten výstup by se pak připojil do počítače do vstupu pro mikrofon ale to už bys potřeboval právě i tu druhou zvukovku o které jsem před chvíli tvrdil, že potřebná není. Hlasitost by pak bykla závislá na poloze čudlu FX na mikrofonním vstupu, takže by musel zůstat otevřený i když efekt použít nechceš a samotný efekt by se vypínal/strahoval tím čudlem FX RTN.



lennycom
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 18
Registrován: úte 27. čer 2017 23:56:27

Re: yamaha mg10xu propojeni s pc zvukovkou

Příspěvekod lennycom » pon 24. črc 2017 18:50:44

jasňačka toto chápu, trochu mi to je blbe , ale resim ted propojení beden. CHci docilit toho , abych na mixu mohl přepnout mezi bednama a sluchátkama . Docilil jsem toho tím, že jsem je zapojil do stereo out, levou a pravou pochopitelne. V tuto chvili mam zapojeny sluchátka, bedny a mikrofon. Když tedy žmáčknu To ST tak zapojim bedny a po vymacknuti zase zpatky sluchatka. Problem je v tom že za A bedny mi hučely a kdyz sem k tomu zapnul mikrofon , tak došlo k tomu šilenemu zvuku ktery si popisoval. Naštestí jsem bedny neměl nahlas. Problem hučení bedniček jsem vyřešil zmáčknutím PAD u mikráku a stáhnutí Level 1 na minimum. Bedny už nehučí ( hučení slyšíš jen kdyz k nim prilepis ucho a prestanes dychat ) . FX na nich nefunguje, ve smyslu ze pustim hudbu a do toho FX. Je to tak správně ? Nebo je mam zapojene špatně? Když jsem to zkoušel do jack line 7/8 tak nefunguji vubec ( to tak asi ma byt , protoze ta line je asi k necemu jinemu ) . Kdyz je zapojim do monitoru tak funguji i bez hučení ale nemohu prepinat na signal do sluchátek. Tak jak to mám ted , je to jedina metoda jak docilit sveho požadavku ? Když to shrnu, ano, mohu prepinat mezi sluchatky a bednami , ale nemohu u zapnutych beden ( na mixu ale vypnutych TO MON ) zapnout mikrák , nefunguje FX a mírně hučí.



Uživatelský avatar
mkarr
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 310
Registrován: pon 28. říj 2013 19:21:32
Bydliště: Dešov a Olomouc

Re: yamaha mg10xu propojeni s pc zvukovkou

Příspěvekod mkarr » pon 24. črc 2017 20:56:35

Ahoj, Z Tvého příspěvku není jasné, jestli máš zapojený pouze sluchátka, bedny a mikrofon. Tak ti to fungovat nebude. Musíš mít zapojené i ty kabely mezi MONITOR OUT a LINE7/8
Pokud používáš efekt na hudbu, respektive na zvuk z počítače, musíš jej do toho efektu posílat bílým čudlem FX ideálně na vstupu LINE7/8. Když pak zesíliš ještě FX RTN, musí se efektovaná hudba ozvat v reprácích, pokud jsou připojené na STEREO OUT a efekt je nastavený a zapnutý.
To stejné se dá říct o efektu pro mikrofon.
Pokud budeš používat mikrofon a reprobedny naráz, vždycky to bude při zesílení dělat ty divné zvuky a to bez ohledu na zapojení a kouzla na mixu. Je to proto, že hlavní výstup z mixu je zároveň vstupem pro streamovací program a tam chceš mít posílaný i mikrofon. Takže pro použití s mikrofonem se dají bedny použít jen jako kontrola, jak moc efektu ti tam jde, nebo jak silně je slyšet tvůj hlas v porovnání se zvuky z počítače. Od začátku si myslím, že tvůj požadavek na to, aby ses neslyšel ve sluchátkách, je nesmyslný a krom toho že bys měl po celou dobu představu, jak to celé zní, bylo by i celé zapopjení jednodušší. Každopádně tak jak jsem Ti popsal zappojení já, když budeš pouštět zvuky z počítače, a zároveň do toho budeš chtít mluvit a to celé streamovat, můžeš pro zvuky z počítače používat pouze sluchátka. Což je taky jedině správně, protože když budeš pouštět zvuky z počítače do streamu přímo přes mix a zároveň by zněly z beden a chytal by je mikrofon a pouštěl do streamu ještě jednou s nějakým drobným posunem, byll by ten zvuk nejspíš dost horší. Bedny a sluchátka se přepínají velice jednoduše. sluchátka se vypnou tak, že je sundáš z uší a necháš je ať si dělají co chtějí a bedny zapneš zesílením výstupu LEVEL STEREO.
Pokud bedny hučí i při vypnutém mikrofonu, je někde něco špatně zapojené, nebo špatným kabelem. Dá se to zjistit celkem snadno.
Vypnout mikrofon stažením čudlu LEVEL1 nebo kde ho máš,
pustit hudbu z počítače, zapojit všechno podle popisu, nastavit úrovně po celé cestě zvuku jak jsem popisoval, (LINE9/10, MONITOR/PHONES, LINE7/8, LEVEL STEREO), stáhnout efekt a pustit to do beden(bedny trochu zesílit). No a pokud to nebude v pořádku, zkusit postupně odpojovat a vyměňovat ty kabely mezi Monitor out a line7/8 in. Doufám že jsou to normální stíněné kabely a né nějaké narychlo zbastlené propojky z deset metrů dlouhé nestíněné dvojlinky, která se válí pod stolem u trafa od mixu. To by totiž to hučení vysvětlovalo nejlíp.



lennycom
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 18
Registrován: úte 27. čer 2017 23:56:27

Re: yamaha mg10xu propojeni s pc zvukovkou

Příspěvekod lennycom » pon 24. črc 2017 22:29:40

Ne ne , my jsme se špatně pochopili , tento můj poslední dotaz nijak nenavazuje na to, co jsme tu řešili prvně . Mám jen zapojené bedny do sterea , mikrofon a sluchátka . Předtím jsem řešil tlumení hudby pro sebe do streamu a pro lidi nahlas. Teď na tohle zapomeňme i na stream, jelikož resim, jak propojit bedny s mixem tak, abych mohl přepínat hudbu do sluchátek a do beden , čiste jen pro sebe , bez streamu . Když jsem zapojil bedýnky do sterea out , funguje to, ale musím tlumit mikrak ( spodní čudl ) i kdyz je mikrak je vypnutý ( vypnuté fantomové napájení a), aby při zapnutí nešumeli . A pak jsem mluvil o FX v souvislosti s tím, že když v bednách poslouchám hudbu , nejde mi do ní přidávat fx . Už tedy vůbec neřeším můj původní problém a nemám tedy ani zapojeny stereo - line . Co se týká kabelu je to kabel 6.3 Jack , který jsem dnes zakoupil , žádný povalující se :)



lennycom
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 18
Registrován: úte 27. čer 2017 23:56:27

Re: yamaha mg10xu propojeni s pc zvukovkou

Příspěvekod lennycom » pon 24. črc 2017 22:46:59

Tzn dva kabely 6.3 Jack do sterea out a bedny levá a pravá. Jack do headphones pro moje sluchátka a pak XLR pro mikrak , takto poskládané mohu zapinat a vypínat hudbu do beden nebo jen sluchátek na mixaku , což je to, o co teď usiluju , ale bedny šumí , pokud neztlumim mikrofon posledním knoflíkem . A nejde do hudby v bednách přidat fx . Fx čudl mám na kanálu 9 ve prostred , takže by fx měl být znát a samozřejmě fx zapnutý.



lennycom
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 18
Registrován: úte 27. čer 2017 23:56:27

Re: yamaha mg10xu propojeni s pc zvukovkou

Příspěvekod lennycom » úte 25. črc 2017 13:01:27

aha, omlouvam se tak FX uz do beden funguji , jen nevim proc musim tlumit ten mikrák aby nehučely , jedina chyba a bude to dokonaly :) k čemu je u mikráku prosím ten PAD 26dB ?



Uživatelský avatar
mkarr
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 310
Registrován: pon 28. říj 2013 19:21:32
Bydliště: Dešov a Olomouc

Re: yamaha mg10xu propojeni s pc zvukovkou

Příspěvekod mkarr » čtv 27. črc 2017 19:24:45

No mikrofon se určitě nevypíná tím, že mu vypneš phantom, ale právě tím, že jej ztlumíš čudlem LEVEL.
Proč šumí nevím.
Může to být mizerný mikrofon, nebo jej máš špatně zapojený a musíš kvůli tomu mít hodně zesílený GAIN.
Jo a sice tady celou dobu operujeme s tím, že máš pro mikrofon phantom, ale co je to vlastně za mikrofon?
Potřebuje vůbec phantomové napájení? Můžeš napsat jaký mikrofon to je (výrobce a typ) a případně jestli kabel XLR - XLR je pájený doma nebo kupovaný? A jestli se dá rozebrat a podívat se na zapojení, nebo jej máš čím proměřit (obvodovou zkoušečkou čili šlusmetrem) ?
Tlačítko PAD26dB je na snížení GAIN o 26 dB. Používá se když chceš připojit do toho vstupu signál příliš silný na to, aby jej předzesilovač pobral a nepřebudil se.



Uživatelský avatar
mkarr
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 310
Registrován: pon 28. říj 2013 19:21:32
Bydliště: Dešov a Olomouc

Re: yamaha mg10xu propojeni s pc zvukovkou

Příspěvekod mkarr » čtv 27. črc 2017 19:38:02

Jinak jestli máš potřebu něco se naučit o zvukové technice, doporučuju začít tím, že si vezmeš manuál od svého mixu (případně si jej stáhneš) najdeš si v něm schéma (neboj se, není to elektrické schéma se součástkama ale funkční schéma které znázorňuje způsob práce se signálem) a naučíš se princip jeho fungování, abys věděl co to dělá, když někam něco zapojíš a čím vším se dá ovlivnit kam signál poleze a co se tam s ním bude dít. Je to velice jednoduchý mix, takže cokoli co obsahuje se dá dost snadno dohledat ve zbytku manuálu, co že to jako dělá a k čemu je to dobré. Třeba by ses nemusel na fórum, které je o úplně jiné úrovni zvukařiny, než ovládání nejmenších mixů, chodit ptát na věci typu, k čemu je tlačítko PAD 26dB (což je informace snadno dohledatelná googlením).




Zpět na “Yamaha”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host