Midas M32

Odpovědět
  • Reklama
  • ADAM Audio S Series
Uživatelský avatar
Petr V.
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 325
Registrován: ned 14. zář 2008 20:57:37
Bydliště: Mezi Prahou a Plzní.

Re: Midas M32

Příspěvek od Petr V. » stř 05. úno 2014 12:54:57

Midas Pro1 není pult na zvučení RfP , kde je 20 kapel za den a 40 zvukařů. Já třeba nemám rád kvanta faderů v řadě a hlídat si. jestli jsi se nezapomněl ve vrstvě auxů. Nehledě na to, že na některé nástroje skoro vůbec nesaháš během hry. Je to spíš o tom, si tu práci zorganizovat, tak se střídá víc zvukařů, a je málo času, stejně musíš vycházet z nějakého universálního layoutu. Třeba Vi1, běžně používaná na festivalech má jen tuším 12 vstupních faderů....
Jestli R72 nebo GLD je spíš otázka peněz a toho co už máš doma.

Tohle by mohlo každého zajímat, Kdo neumí anglicky, pomůže mu k porozumění google, aby recenzi porozuměl.
http://jasoncastellente.com/2013/02/gld ... tuszynski/

Jen s tou cenou se chlapec spletl.
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz

Uživatelský avatar
Návštěvník

Re: Midas M32

Příspěvek od Návštěvník » stř 05. úno 2014 14:35:53

VI1 má 16 vstupných faderov a pravda je že niekedy majú ľudia problém s ich nedostatkom ale takých stretávame skutočne čoraz menej a menej.Štandardnú kapelu dostaneš v poho do jednej vrstvy u objemnejších pomôžu user layers.
Mne je sympatický systém VCA a POP goups MIDAS a v tej súvislosti mi 8faderov na vstupe nepríde nijak dramatických, samozrejme to nie je pult na všetko ale v stiesnenej divadelnej réžii alebo klube si ho viem predstaviť.
Napr. VI1 je "obrovská" zakejsovaná už skoro 4chlapová, sediaca obsluha má problém vidieť ponad displeje a keď na ňu zasvieti slnko, tak nevidíš s čím točíš ...ale inak je to skvelý pult :-)

Uživatelský avatar
Petr V.
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 325
Registrován: ned 14. zář 2008 20:57:37
Bydliště: Mezi Prahou a Plzní.

Re: Midas M32

Příspěvek od Petr V. » stř 05. úno 2014 15:49:19

Pro1 je pult , který v Thon case naložím a vyložím v dodávce sám. Ve dvou lidech klidně do 3.patra. Když ho vyndám z case, odnesu ho taky sám. Case je malý a pěkně udělaný , v podstatě se puůt dá vynést kamkoliv. Komunikuje už prý přes iPad, tak se snad dostanu k tomu to zkusit. Ano ty POPulation group jsou fajn, mohu si je libovolně sestavit a nazvat. Pult se dá provozovat i v režimu Extendet, kdy je k dispozici 2x 8 faderů vstupů a stránkuje se po 16 (1-16,17-32, 33-40). Pro znalého, je práce poměrně rychlá. Je to trochu i to , na co jsem rád používal Softkeys u iLive. Je jasné ,že je to pořád malý pult, ale docela flexibilní. Na viditelnost obrazovky za slunce jsem sám zvědavý. U Vi1 je to dost bída, to AH se dá alespoň zastínit.
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Midas M32

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pát 07. úno 2014 1:03:07

Ona je kromě recenze dost výživná i následná diskuze, především tu by si tady mělo dost lidí přečíst. Ono to opravdu není jen o preampech a že to má A&H především od počátku mimořádně dobře promyšlené a rozvíjené jako SYSTÉM a že zbavení se analogového páráku co nejdřív je základem výhod digitálního mixu a že ne na všech mixech a ve všech časech musí pracovat profík právě s konkrétním kusem velmi dobře obeznámený, pochopili v A&H myslím nejlíp a proto jim to tak jde.
Tedy opravují mu tam nejen zcela mylně uvedenou cenovou relaci, ale dávají širší pohled, z hlediska více uživatelů. A to ještě připomínám, že jde o oblast, kam ani naše, ani výrobcova "propaganda" nemá šanci efektivně dosáhnout. Chce to ale tu angličtinu, aby člověk věděl, co znamená " hands down " a nemyslel, že z toho mixu někomu upadly pazoury, jak je těžký :-)

H.M.

Uživatelský avatar
Jirka G.

Re: Midas M32

Příspěvek od Jirka G. » sob 08. úno 2014 21:58:04

to Petr V.

Prosím tě, nezkoušel jsi jenom tak pro zajímavost srovnat zvukově předzesilovače levný digitál vs. levný analog ?
Bude to stejné ? A měl jsi také možnost zkusit DL-1608 ?

díky

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Midas M32

Příspěvek od Zdeněk Prodance » sob 08. úno 2014 23:55:31

Jak chceš přímo porovnávat samotné předzesilovače u analogového a digitálního mixu, to bys tam asi musel mít analogový direct out.

H.M.

sledge
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1034
Registrován: pát 09. črc 2010 15:57:29

Re: Midas M32

Příspěvek od sledge » ned 09. úno 2014 10:40:34

Nehledě na to, že z tohoto hlediska půjde o identická analogová zařízení :-)
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

Uživatelský avatar
Petr V.
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 325
Registrován: ned 14. zář 2008 20:57:37
Bydliště: Mezi Prahou a Plzní.

Re: Midas M32

Příspěvek od Petr V. » ned 09. úno 2014 11:49:08

Souhlasím s předpříspěvci.
Co je levný analog a co je levný digitál?
Celo analogová koncepce bývá zvukově obecně lepší ,ovšem neposkytuje ani zlomek nástrojů co koncepce digitální, takže zařízení nelze posuzovat jen podle preampu.
Mám doma AH ZED10, až do výměny OZ ,byl zvukově tím nejhorším pultem co jsem doma kdy měl. Ale účel , pro které jsem si ho koupil (mluvené slovo) ,splňuje. Nyní ho používám, i pokud akci dohrává DJ a já si mohu v klidu sbalit velký pult.
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz

Uživatelský avatar
Jirka G.

Re: Midas M32

Příspěvek od Jirka G. » ned 09. úno 2014 13:48:05

Souhlasím s odpovědí, u digi pultu je v cestě daleko větší hromada součástek a samotného procesingu vč. závěrečného D/A převodníku.
A abych se vrátil k DL-1608 ten jsi vyzkoušel ?
Nechce se mi věřit že by ten QU-16 byl tak špatný....

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Midas M32

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 09. úno 2014 15:23:56

Je tam především už AD převodník, to všechno ostatní je jen nutný případně možný následek. Qu-16 není špatný, jen neplatí, co tady občas někdo šíří, že je totiž jedno, kolik co stojí a pouze hlupáci platí víc než nejmíň. Případně že to dokonce zajišťuje jakási fyzika nebo dokonce matematika už z principu. Je to dost populární, protože to funguje jako anestetikum proti bolesti způsobené tím, že na něco já nemám. Navíc si uvědom, že pan Vinš si může koupit doslova jakýkoli digitální mix, když ho to bude bavit, takže má trochu jiná měřítka, než něžný spotřebitel - chtěl jsem napsat běžný, ale nechám to, protože ten překlep má svou pravdu, někteří jsou opravdu ve svých přístupech trochu brutálnější :-)

H.M.

sledge
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1034
Registrován: pát 09. črc 2010 15:57:29

Re: Midas M32

Příspěvek od sledge » ned 09. úno 2014 15:37:53

No, u analogového pultu je myslím v cestě signálu poněkud více součástek, než se dostane na výstup. Každým dalším stupněm se signál degraduje. To u digitálu neplatí - mezi AD a DA převodníkem není z principu degradace signálu nezbytná, pouze možná, zatímco u analogu je vždy. Nebo máte pocit, že se například soubory v PC s každým dalším přesunem nevratně mění? Nebo že když si stáhnu soubor ze serveru, tak mi přijde něco jiného, než co leží na serveru? :-)
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Midas M32

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 09. úno 2014 15:54:22

Jo, já ho bohužel mívám, kdo se ještě hlásí :-)

H.M.

Uživatelský avatar
MADMAX

Re: Midas M32

Příspěvek od MADMAX » ned 09. úno 2014 16:22:07

Přesunul jsem mobilní PC (NB HP pavilion) z cca 1.5metrové výšky na zem a data se nevratně změnila vniveč :roll: , takže já se hlásím také... :lol: :lol: :lol:

Uživatelský avatar
Petr V.
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 325
Registrován: ned 14. zář 2008 20:57:37
Bydliště: Mezi Prahou a Plzní.

Re: Midas M32

Příspěvek od Petr V. » ned 09. úno 2014 20:26:56

Musím trochu uvést věci na pravou míru.
1. Tedy jakýkoliv mixpult si koupit nemůžu, bohužel :-).
2. Platí známý příměr, že jak si člověk zvykne na lepší/kvalitnější , mnohem hůř přistupuje ke kompromisním řešením.
3. Qu-16 není špatný ,jeho kvalita odpovídá ceně a výbava je nadprůměrná. Dobrý zvukař na slušném PA , s Qu-16, udělá dobrý zvuk. Hluchounovi nestačí ani Midas Pro.
4. Mix typu DL1608 bych si nikdy nekoupil,protože mám problém ovládat dotykové displeje. Na iLive označím písmeno Y a naskočí & , prvně jsem si myslel, že se mi zbláznil iLive. Je to způsobené prý tím, že patřím mezi menšinu, výrazně citlivější na zemský magnetismus a jeho změny. Jako kluk jsem se hrozné rád předváděl s virgulí nebo proutkem :-). Zdědíl jsem to po svém pradědovi.
5. DL1608 mi přijde oproti Qu-16 drahá, protože co jsem mohl slyšet ,tak hraje stejně, ovšem její výbava je o řád horší. Qu-16 je možné ovládat také pomocí tabletu a navíc její závislost na tomto spotřebním zařízení je nulová. Vzájemnou závislost profi a spotřebního zařízení, považuji totiž za vítězství dobrého nápadu nad zdravým rozumem.
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz

sledge
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1034
Registrován: pát 09. črc 2010 15:57:29

Re: Midas M32

Příspěvek od sledge » ned 09. úno 2014 23:11:22

Já se jen děsím doby, kdy výpočetní výkony ještě pokročí a trochu v duchu "butikových pluginů" se vezme schema třeba nějakého analogového Neva, Lawa a spol., implementuje se do Spice a nasype se do "železa". Tyto implementace se budou moci kupovat jako rozšíření a budou se vést sáhodlouhé debaty o tom, jaká implementace bude lepší.

Takový zvukařský matrix - analogový pult uvnitř digitálního a mimo jiné též výtězství hrubé síly nad duchem, aneb když už nebude co vymýšlet. Možná už ta doba nebude tak daleko...

No nic, dobrou :-)
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

Odpovědět

Zpět na „Midas“