Lexicon MX400 PlugIn 64bit

Odpovědět
  • Reklama
  • Powersoft skoleni 2019
Uživatelský avatar
medvidek180
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 21
Registrován: sob 23. srp 2014 22:52:50
Kontaktovat uživatele:

Lexicon MX400 PlugIn 64bit

Příspěvek od medvidek180 » ned 02. srp 2015 10:50:56

Dobrý den, poradil by mi prosím někdo, jestli se dá sehnat program MX Edit, který zahrnuje i PlugIn do Cubase, ale ve 64bit verzi?? Všechno co jsem našel (i u přístroje)je jen 32Bit. Moc děkuji. Michal

Uživatelský avatar
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1243
Registrován: úte 24. črc 2007 12:44:06
Bydliště: Kralupy nad Vltavou

Re: Lexicon MX400 PlugIn 64bit

Příspěvek od Pavel Sedlák » ned 02. srp 2015 11:55:00

64bit pro co, windows, linux... ?
Všechno je jinak
Neprodávám, ani nedýluju

Uživatelský avatar
medvidek180
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 21
Registrován: sob 23. srp 2014 22:52:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Lexicon MX400 PlugIn 64bit

Příspěvek od medvidek180 » ned 02. srp 2015 14:05:36

moc se omlouvám pro win7/64 i cubase elements 7/64 děkuji M.

Uživatelský avatar
p-age

Re: Lexicon MX400 PlugIn 64bit

Příspěvek od p-age » stř 11. lis 2015 14:15:36

Ahoj,

našel jsem tento dotaz, jelikož to sám opět řeším a teda tady moje zkušenosti. Lexicon dodává k MX400 pouze 32bit driver. Mě se to podařilo rochodit na 32bit Cubase 6, 6.5, 7, 7.5 ale v té 32 bit verzi. Včera jsem instaloval 7.5 64Bit a namapoval jsem Lexicon 32Bit DLL VST plugin do Cubase. Cubase 64Bit používá pro 32bit pluginy tzv. VSTBridge a je obecně známo, že ne všem 32bit VST se to líbí. Mě se zatím alespoň povedlo to, že Cubase ten plugin vidí. Mám tam ještě problém se samotným připojením VST k zařízení. Píše to, že ho nenajde, že možná někdo jiný obsadil MIDI kanál. V 32 cubase se toto řešilo tím, že v Device Setup/MIDI se musely všechny MIDI kanály pro Lexicon MX400 zneviditelnit a deaktivovat (odškrtnout všechny křížky). Tohle ale zatím v 64Bit Cubase nezabralo. Ještě se s tím budu chvíli trápit.

MX400 je jediný stroj, který takto u mě zlobí, jelikož je jediný 32bit. Je to škoda. Jestli to nerozjedu, tak si seženu nějaký Reverb/Delay VST a nahradím ho.

Peter

Uživatelský avatar
p-age
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: stř 11. lis 2015 14:19:14

Re: Lexicon MX400 PlugIn 64bit

Příspěvek od p-age » stř 11. lis 2015 14:26:41

...Zaregistroval jsem se, samotného mě zajímá, zda s tím někdo pokročil...

Uživatelský avatar
medvidek180
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 21
Registrován: sob 23. srp 2014 22:52:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Lexicon MX400 PlugIn 64bit

Příspěvek od medvidek180 » stř 11. lis 2015 20:47:14

Je to smutné, ale přímo z lexiconu mi odpověděli, že musím používat pouze 32bit, takže to v Cubase 64bit řeším tak, že např. hlavní zpěv do Lexiconu to vyženu po digitálu a zpět se vrátím stereo analogem (moje verze cubase neumožňuje externí vst. - jiné verze to umožňují po SPDIF - jsem v kontaktu s jejich prodejcem a školitelem) a vytvořím si z Hallu vlastní stereo stopu (popř. dvě s delším a kratším Hallem), kterou pak přimíchávám do celkového mixu). Není tam žádné zpoždění. Poznáš to, když si to tak zkusíš nahrát a Lexiconu zmačkneš bypas a stopy porovnáš. Popř by se vytvořil mírný pre delay, ale ten to neudělá. Abych si to nastavil potřebný druh Hallu, tak si musím dát minimální latenci na kartě, ale to už se vteká comp a stejně tam latence je. Takže to řeším různými způsoby za POUŽITÍ PARALELNÍCH výstupů lexiconu stejně jako pro klasické nahrávání, kde nepoužívám tvrdé převodníky zvukovky Tascam, ale jako převodník používám právě Lexicon. SPDIF do compu a analog do přenosného studia Tascam DP24. Takhle tam např zpěvačka v komoře má naprosto nulovou latenci a na kartě můžu nastavit tu nejdelší a tím si udělat prostor pro spousty pluginů. Když jsem v boudě sám s kytarou aj., tak si hlasitosti odposlechů ovládám pouze myší z toho samého projektu v cubase prográmkem, který neumějí ani v Tascamu a sestrojil mi ho prává prodejce cubase. Teď nevím, jestli jsem to nezamotal až přes příliš.Ještě jsem zapomněl, když si takto něco halím, tak do lexiconu posílám zpěv podstatně více zkomprimovany a s větším DEESERem - někde jsem to četl a zdá se mi to být dobrý způsob. Pliginy používám Voxenga (je k nim i klíč), ale nic moc - zbytečně složité a nemají multiband compressor. Hall Old School, mi přijde dost slušný a k tomu není ani klíč potřeba. Pro prvotní halení (než použiju výše zmíněným způsobem Lexicon) ho vesele používám pro vše.
Já bych se na oplátku na dvě věci: Jaký je u lexiconu rozdíl v nastavení bypasu mezi DRY a DRY IMPUT??
2. Nevíte někdo kde vzít 64bit plug in multiband compressoru zdarma v dobré kvalitě??
Michal

Uživatelský avatar
p-age
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: stř 11. lis 2015 14:19:14

Re: Lexicon MX400 PlugIn 64bit

Příspěvek od p-age » čtv 12. lis 2015 9:21:26

Ahoj, no jak už to tak bývá, každý má to zapojení úplně jiné ;). Mě jde hlavně o to, aby si Cubase pamatoval nastavení MX400, abych to nemusel dělat pro každou písničku natvrdo do presetů MX400. Ale samozřejmě i to je cesta. Já mám v Cubase nakonfigurován MX400 právě jako externí efekt, kde mám v jednotlivé IN/OUT namapované na ASIO kanály a teda se s tím pracuje pěkně. Jediné co mi chybí, je to pamatování nastavení.

S tím DRY a DRY INPUT nevím. Až si s tím budu hrát, můžu se na to podívat...

Peter

Uživatelský avatar
p-age
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: stř 11. lis 2015 14:19:14

Re: Lexicon MX400 PlugIn 64bit

Příspěvek od p-age » čtv 12. lis 2015 9:33:01

Trochu jsem hledal...

Tady popis od Steinbergu, jaké jsou možnosti...
https://www.steinberg.net/nc/en/support ... it-systems

A tady alternativní VST bridge jak tam píšou.
https://jstuff.wordpress.com/jbridge/

Vyzkouším a dám vědět.
Peter

Uživatelský avatar
medvidek180
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 21
Registrován: sob 23. srp 2014 22:52:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Lexicon MX400 PlugIn 64bit

Příspěvek od medvidek180 » čtv 12. lis 2015 11:44:24

p-age píše:Trochu jsem hledal...

Tady popis od Steinbergu, jaké jsou možnosti...
https://www.steinberg.net/nc/en/support ... it-systems

A tady alternativní VST bridge jak tam píšou.
https://jstuff.wordpress.com/jbridge/

Vyzkouším a dám vědět.
Peter
Moc děkuji, schoval jsem si to a hned jak vyšetřím chvilku, tak to prostuduju. Kdybych mohl ještě sdělit nějaké zkušenosti, tak rád pomůžu. Zabýval jsem se s tím dost dlouho za podpory toho kluka od Cubase, psaní do všech světových stran, aby mi někdo konečně dal odbornou radu ohledně složených midipovelů od Tascama a taktéž od Lexiconu. Mám vše řešené dost netradičně, diky nedostatku peněz, ale na úkor času a improvizace, jsem dosáhl stejné kvality, jako ten, kdo si vše může koupit. Jediné, co jsem nezvládnul, je crack pluginů Fab filtrů - ty se mi dost líbí, aleť dělám cokoli, tak mi po měsíci vždy zkolabují. Moc díky. M.

Uživatelský avatar
p-age
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: stř 11. lis 2015 14:19:14

Re: Lexicon MX400 PlugIn 64bit

Příspěvek od p-age » čtv 12. lis 2015 19:52:13

Ahoj, takže takhle to zatím vypadá s jBridge.

1. Nainstaluješ jBridge
2. Uděláš si extra adresář kam nakopíruješ 32 bit Lexicon VST dll, 4 soubory
- MX400 Dual Stereo A.dll
- MX400 Dual Stereo B.dll
- MX400 Stereo.dll
- MX400 Surround.dll
3. Spustíš aplikaci jBridge
4. Jako tdroj uvedeš tento adresář
5. Jako cíl adresář, kam se vygenerují jBridge soubory, které odkazují na soubory v prvním adresáři, proto je nutné je zachovat, nemazat.
6. Cubase je nutné pouštět v administratorském módu Widows Vista/7/8/10
7. V Cubase v plug-in information přidáš adresář na cílový adresář, kde jBridge vytvořil soubory
8. Aktualizovat seznam pluginů, objeví se puginy a na konci názvu mají 64 (64 bit verze)
9. Tady je návod jak nakonfigurovat Cubase https://www.youtube.com/watch?v=HYvTs9_ELVI (jen pro jistotu)

Výsledek...

Plugin se načte, ale dá se konfigurovat pouze v prvním otevřeném okně, např. pro MX400 Stereo A. A kupodivu se i B kanál edituje v tom samém okně. V B kanálu to neotevřu, protože to již drží A kanál.

To by se dalo přežít, ale při přepínání mezi kanálama se mi to pořád vrací na Default, co je preset z Cubase. Takže se dají nastavovat jen presety načtené do Cubase a tam já vidím jen asi 8 presetů. Takže to není úplně ono a z mého pohledu je to nepoužitelné zatím.

Dál jsem se nedostal...

Zkusím pohledat na netu...

Peter

Uživatelský avatar
p-age
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: stř 11. lis 2015 14:19:14

Re: Lexicon MX400 PlugIn 64bit

Příspěvek od p-age » čtv 12. lis 2015 21:59:04

Ahoj,

hm, chová se to divně pod tím jBridge. Myslím si, že to není cesta a teda zůstávají dvě možnosti.

1. Použít 32bit Cubase s tím, že tam plugin pracuje jak má a pamatuje si nastavení.
2. Použít 64bit cubase a nastavení řídit přes MXEdit a v Cubase jen používat externí efekt čistě jen routování ven a zpátky.

Víc bych s tím nezkoušel.

Chápu, že Lexicon má na práci vývoj nových efektových procesorů, ale MX400 je nejvyšší řada z tohoto druhu a nemyslím si, že udělat 64bit driver je tak pracné, když už mají 32bit. Bude v tom něco jiného.

Uvažoval jsem o koupi něčeho jiného, ale stejně nenacházím nic, co by se dalo řídit přes VST jako MX400. Takže spíš použiji Cubase VST, kde jsou reverby i Delaye a s tím si možná vystačím, nebo použiju MX400 bez VST.

Zkusili jsme....
Měj se fajn, Peter

Uživatelský avatar
medvidek180
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 21
Registrován: sob 23. srp 2014 22:52:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Lexicon MX400 PlugIn 64bit

Příspěvek od medvidek180 » pát 13. lis 2015 2:10:03

Ahoj, nevím sice jestli návod s mostem patřil mě, ale v každém případě děkuji. Nicméně to ani zkoušet nebudu a budu ho dál pro míchání používat, jak jsem popsal výše a časem si snad našetřím na plnou verzi Cubase, co svede ext.VST. MX edit mám vedle v noťasu a tak hovládám z něj. 64bit verze se nikdy nedočkáme, protože je to obchodní politika, aby jste koupili nové věci. Úplně stejné jako u Tascamu (a asi všude jinde), kde říkjí - jestli chcete plně automatizovaný mixpult, tak si ho kupte a nebo si zaplaťte programátora, který Vám převede midipovely na srozumitelné pro tento pult - což vyjde možná na stejno. Přitom ráno slyším nahrávku úplně jinak než po hodinách míchání a když si nemůžu uložit průběh míchání (přes to, že by to přístroj s pomocí sequenceru uměl) tak je to naprd. Nechci do toho víc zabředávat. Ahoj, Michal a díky

Odpovědět

Zpět na „Lexicon“