LEXICON MX300 + LOGIC 8

  • Reklama
  • Powersoft skoleni 2019
Servus
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: stř 24. pro 2008 0:29:17
Bydliště: Mirosovice

LEXICON MX300 + LOGIC 8

Příspěvek od Servus » pát 17. dub 2009 19:26:15

Mám tento problém. Když chci používat Lexicon MX 300 coby hardwarový plugin v Logic 8, tak nedostávám procesovaný signál zpět do Logicu. Z compu do lexiconu neprocesovaný odchází a z lexiconu do kompu procesorovaný taktéž, ale v Logicu mi hraje stále neprocesovaný. Dělám na Apple G5 a v audio midi setupu mám nastavenou aktuální zvukovku, v logicu také. Ponejspíše to bude nějaká ptákovina. Netušíte někdo jaká?
Děkuji
Luboš

Uživatelský avatar
sigma06
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 3
Registrován: čtv 28. kvě 2009 20:01:16
Kontaktovat uživatele:

LEXICON MX300 + LOGIC 8

Příspěvek od sigma06 » čtv 28. kvě 2009 20:03:51

ahoj, mozno pomoze toto. otvor si sytemove menu mx300 (tlacidlo system) a v polozke "digital out" (druhe okno, C) nastav tam "processed". teraz by sa mal digitalnym vystupom vracat spracovany zvuk.

Uživatelský avatar
cubasak

Re: LEXICON MX300 + LOGIC 8

Příspěvek od cubasak » sob 06. bře 2010 15:50:54

Ahojte, ja sa chcem opytat ako sa to v praxi riesi, ked chcte pouzit MX300 ako hardwer plug-in na viac stop a napr. vzdy trochu ine nadstavenie??? V realnom case to zvlada len jednu podla toho co som cital v manuale. Rozmyslam ze by som si kupil Lexicon ale tuto prekazku by som musel mat najskor vyriesenu. Pouzivam Cubase. Dik za odpoved.

Uživatelský avatar
pavlii
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 376
Registrován: úte 06. říj 2009 11:00:25
Bydliště: Hostivice
Kontaktovat uživatele:

Re: LEXICON MX300 + LOGIC 8

Příspěvek od pavlii » pon 08. bře 2010 7:52:00

Buď koupit několik MX300 nebo postupně zpracovat jednotlivé stopy samostatně.

P.
Obrázek
home recording: Cubase VST/32 5.2, SX3.1, C5.5 WaveLab 4, 6, 7 / Dynaudio BM6 + A500 / Yamaha DSP Factory / Yamaha AW2400 / Yamaha MOTIF ES 8

Uživatelský avatar
Cubasak

Re: LEXICON MX300 + LOGIC 8

Příspěvek od Cubasak » pon 08. bře 2010 14:06:46

Ako myslis spracovat jednotlivo? Kedysi davno som videl v jednom studiu, ze vytvarali odraz cisteho signalu (hall) do samostatnej stopy a nasledne sa to premiesavalo dohromady, myslis to takto?

Uživatelský avatar
pavlii
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 376
Registrován: úte 06. říj 2009 11:00:25
Bydliště: Hostivice
Kontaktovat uživatele:

Re: LEXICON MX300 + LOGIC 8

Příspěvek od pavlii » čtv 11. bře 2010 8:15:58

Myslím jednotlivě jako stopu po stopě (právě díky rozdílným nastavení). De-facto dopadneš stejně, jako u tebou zmíněného hallu; vytvoříš si takto postupně sadu stop prohnaných tím kompresorem a ty původní pak při mixu zamutuješ (pokud nebudeš chtít dělat něco jako "paralelní komprese", čili i tak do mixu přimíchávat ty stopy původní).

P.
Obrázek
home recording: Cubase VST/32 5.2, SX3.1, C5.5 WaveLab 4, 6, 7 / Dynaudio BM6 + A500 / Yamaha DSP Factory / Yamaha AW2400 / Yamaha MOTIF ES 8

Uživatelský avatar
Yaro
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 24
Registrován: stř 10. bře 2010 10:45:43
Bydliště: Dolný Kubín
Kontaktovat uživatele:

Re: LEXICON MX300 + LOGIC 8

Příspěvek od Yaro » pát 12. bře 2010 21:53:52

Preco si zacal spominat kompresor, nechcel si hovorit o Lexicone?

Uživatelský avatar
Yaro
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 24
Registrován: stř 10. bře 2010 10:45:43
Bydliště: Dolný Kubín
Kontaktovat uživatele:

Re: LEXICON MX300 + LOGIC 8

Příspěvek od Yaro » pát 12. bře 2010 23:04:44

Tak otazku polozim inak? Mozem zaznamenat v Cubase alebo Logic samostatne Lexiconom efektovany signal v jednej stope, tak aby povodny neporuseny signal bol v inej stope? Tieto zmiesavat? A postupne takto naefektovat vsetky potrebne stopy v projekte? Pri akom pouziti by to slo, Lexicon ako plug-in alebo...?

janek
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 553
Registrován: čtv 18. zář 2008 13:40:53
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: LEXICON MX300 + LOGIC 8

Příspěvek od janek » sob 13. bře 2010 9:04:58

Nepoviem ti presne tlacitka, ani som nemal lexicon plugin nainstalovany, ale princip je takyto:

1. urobis novu stopu (nazvime ju efektova)
2. do zdrojovej pridas efekt to uz je jedno ci do insertu alebo sendu
3. vystup efektu musis napatchovat, aby isiel na vystup zvukovky, a potom do lexiconu (cize aj kabel, ale to uz mas)
4. vstup efektovej stopy napatchujes na vstup zvukovky kam ide vystup z lexiconu.
5. zapnes nahravanie (len) na efektovej stope
6. pustis nahravanie na usek ktory chces zefektovat (pocas toho sa bude prehravat zdrojova stopa,
a vystup z lexiconu sa nahra do efektovej stopy).

Opakujes pre vsetky stopy.

Potom pomerom hlasitosti zdrojovej a efektovej stopy nastavujes uroven efektu.

Neviem ci na to existuje nejaka automatickejsia cesta. Co moze urychlit vec, je urobit novy bus (grupu) a do nej cez send posielat signal,
na grupu dat efekt, a cele patchovanie. Takze na zdrojovych stopach len zapinas a vypinas send do grupy (hehe, po slovensky povedane,
ale snad sa rozumieme).

Uživatelský avatar
Yaro
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 24
Registrován: stř 10. bře 2010 10:45:43
Bydliště: Dolný Kubín
Kontaktovat uživatele:

Re: LEXICON MX300 + LOGIC 8

Příspěvek od Yaro » sob 13. bře 2010 10:01:02

Vyborne Janek, toto som presne chcel vediet, dik. :smt023

Uživatelský avatar
pavlii
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 376
Registrován: úte 06. říj 2009 11:00:25
Bydliště: Hostivice
Kontaktovat uživatele:

Re: LEXICON MX300 + LOGIC 8

Příspěvek od pavlii » stř 17. bře 2010 0:00:54

janek mě předběhl, ale omlouvám se za konkretizaci; nějak mi seplo, že M300 je kompresor - nicméně mnou zmíněný postup, který janek detailně rozebral, je platný obecně.

P.
Obrázek
home recording: Cubase VST/32 5.2, SX3.1, C5.5 WaveLab 4, 6, 7 / Dynaudio BM6 + A500 / Yamaha DSP Factory / Yamaha AW2400 / Yamaha MOTIF ES 8

Uživatelský avatar
Yaro
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 24
Registrován: stř 10. bře 2010 10:45:43
Bydliště: Dolný Kubín
Kontaktovat uživatele:

Re: LEXICON MX300 + LOGIC 8

Příspěvek od Yaro » čtv 20. kvě 2010 14:01:38

Co ten Cubase po mne chce? Lexicon mimo neho komunikuje cez midi s Edit aplikaciou ale ked chcem pridat plug-in vyskoci tabulka: !!!! Not available device was found. Please remove this plugin instance, and try again when a device is available. IMPORTANT: Some host applications may open your devices´MIDI ports by defaul, preventing the plugin from connecting. !!!!

janek
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 553
Registrován: čtv 18. zář 2008 13:40:53
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: LEXICON MX300 + LOGIC 8

Příspěvek od janek » čtv 20. kvě 2010 14:12:04

V nuende niekde v menu devices sa da naklikat ze ktore MIDI zariadenia ma pouzivat (na nahravanie MIDI stop). Tipujem ze Cubese to ma podobne. Skus tam povypinat tie k lexiconu.

Uživatelský avatar
Yaro
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 24
Registrován: stř 10. bře 2010 10:45:43
Bydliště: Dolný Kubín
Kontaktovat uživatele:

Re: LEXICON MX300 + LOGIC 8

Příspěvek od Yaro » čtv 20. kvě 2010 15:10:35

V prirucke sa pri tejto vystrahe uvadza : This message will also appear if the MX300's MIDI ports are being used by the DAW or another application. Ale navrh riesenia ziadny neuvadzaju.

Uživatelský avatar
pavlii
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 376
Registrován: úte 06. říj 2009 11:00:25
Bydliště: Hostivice
Kontaktovat uživatele:

Re: LEXICON MX300 + LOGIC 8

Příspěvek od pavlii » čtv 20. kvě 2010 15:40:03

Zjevně je třeba, aby Lexicon komunikoval jen s jedním protějškem. Pokud potřebuješ mít otevřenou i tu editační aplikaci k němu, budeš muset využít třeba MIDI Yoke nebo podobnou aplikaci virtuálního MIDI kabelu.

P.
Obrázek
home recording: Cubase VST/32 5.2, SX3.1, C5.5 WaveLab 4, 6, 7 / Dynaudio BM6 + A500 / Yamaha DSP Factory / Yamaha AW2400 / Yamaha MOTIF ES 8

Odpovědět

Zpět na „Lexicon“