Behringer iNUKE NU Serie

Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
sledge
Uživatel
Uživatel

Behringer iNUKE NU Serie

Příspěvek od sledge » čtv 15. lis 2012 23:06:00

Jen pozor na to, že ta NU6000 nejde zapojit do můstku (už v můstku je) a že na speakonu A jsou vyvedeny OBA kanály (1. i 2.pár), zatímco konektor B má zapojený jen 1. pár. NEJDE tedy připojit kanál A do bedny bi-wire, tedy zparalelněným čtyřdrátem, neboť pak dojde ke zkratu mezi kanály...

I když podle zkušeností našich zákazníků i toto zesilovač přežije :-D

Jinak pokud jde o zkušenosti z praxe, tak ventilátor se celkem točí, při zátěži ještě dokáže velmi zrychlit... Dokonce už se nám do ruky dostal nedávno první skutečně vadný kus, což znamená poruchovost pod procento.
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

zemic
Nováček fóra
Nováček fóra

Re: Behringer iNUKE NU Serie

Příspěvek od zemic » pát 30. lis 2012 12:26:37

Přispěji do již trochu mrtvého vlákna, nedávno jsem konec iNUKE6000DSP pořídil, dává to cca 1KW na 4ohmech (neměřil jsem, zatím jenom poslechově porovnával), zvukově docela v pohodě DSP modul mě velice příjemně překvapil škoda že chybí ethernet zástrčka. Shrnuto: pokud hledáte 6KW v týhle krabce je fakt nenajdete, pokud ale hledáte obyč zesik s neobyčejnou váhou je to ta pravá volba.

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » sob 01. pro 2012 12:14:35

No pokud vím, tak by měl reálně dávat cca 1100W do osmi na kanál. Do čtyřech na kanál provozovat jen s pečlivě nastaveným DSP...
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz

zemic
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od zemic » sob 01. pro 2012 21:38:32

sledge píše:No pokud vím, tak by měl reálně dávat cca 1100W do osmi na kanál. Do čtyřech na kanál provozovat jen s pečlivě nastaveným DSP...
Nemůže do dvou ale do 4 je stabilní.

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » ned 02. pro 2012 22:57:37

NU6000, jakožto dve zmůstkované NU3000, rozhodně není do 4 ohmů na kanál (u NU3000 4 ohm v můstku, resp. 2 ohmy/kanál) vždy bezproblémový. Bude-li bedna mít impedanci na hraně a bude-li hrát Skluzan Tavič, tak se zesilovač dokáže při plném signálu na chvíli vypnout. Viz ta recenze, co jsem linkoval, osobně jsem to ověřoval i na hudebním signálu do reálné 2 Ohm zátěže a opravdu se dokáže vypnout. Proto pokud nebude nastaven limiter tak, aby signál omezil dříve, než se vypne samotný konec, může k vypnutí dojít během produkce.

Při 8 ohm u 6000 na kanál to již prakticky nemůže nastat. No a protože jsou zákazníci často taviči, tak jim mezní zátěž výslovně nedoporučuji pro jejich vlastní dobro....zesilovač samozřejmě přežije i mnohem více (např. vyzkratování kanálů proti sobě špatně zapojeným čtyřpólovým speakonem), ale za cenu aktivace ochran...

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pon 03. pro 2012 2:11:11

Jakmile něco dává do 4ohmů v podstatě stejně, jako do 8ohmů (a ne 2x nebo spíš 1,5x víc), tak je to zcela zjevně na konci (nějakých) svých možností a držel bych se dobré rady výhradního dovozce a nevymýšlel nic jiného podle svých vlastních pocitů a názorů. Vysvětlení je dobré rozumět, ale to neznamená, že kdo mu nerozumí, tak je z obliga. Platí napříč firmami.

H.M.

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » pon 03. pro 2012 10:19:14

Zdeněk Prodance píše:Jakmile něco dává do 4ohmů v podstatě stejně...
O jakém zařízení mluvíte? NU to evidentně není, protože konkrétně NU3000 dává 300 do 8/k, 600 do 4/k a cca 1050 do 2/k, u NU6000 bych čekal o něco méně (má de facto společný zdroj pro dva konce NU3000) Zkuste být konkrétní :D

pitrssach
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od pitrssach » úte 04. pro 2012 19:39:46

Zajímal by mě názor na tento model, máte li již někdo vlastní zkušenost. Díky Petr #-o
http://www.audiotek.cz/product-47157-behringer-nu6000

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » úte 04. pro 2012 20:42:11

Stačí si to vlákno přečíst od začátku.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

pitrssach
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od pitrssach » stř 05. pro 2012 13:07:49

Již jsem to zaregistroval, omluva všem :oops:

davep

Příspěvek od davep » čtv 17. led 2013 0:49:09

Tak iNUKE 6000dsp prestal po 3 akcich fungovat. po reklamaci prisel po dlouhe dobe zcela novy. tak uvidime...

Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. » čtv 17. led 2013 14:58:05

Místní DJ si z Německa (asi od Thomanna), dovezl dva iNUKE 6000. Na první akci je hnal do 4 ohm na kanál.Jeden asi po 6hodinách hraní upekl,že vypínal i při malém výkonu. Druhý přežil jen další dvě akce a kleknul úplně. Je teda fakt ,že se k tomu chová jako čuně. Na nějaké hrubší zacházení, tyhle zesilovače asi nebudou....
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » čtv 17. led 2013 19:00:55

Aneb, jak jsem několikrát řekl - jeden kanál fyzického zesilovače na 2 Ohmy jen za předem promyšlených podmínek, obecně minimálně do čtyř. Jinak naše iNUKy zatím stále vykazují jen jeden kus, vyměněný v rámci záruky (nejde o davepa) a jeden řádně nasáklý vodivým svinstvem z umělé mlhy (a upravený zákazníkem), tedy nezáruka.

Jinak osobně ten zesilovač považuji za poměrně dost spolehlivý, ale když k tomu přijde blb a začne to zatěžovat za hranicí možností, tak se halt nesmí divit...

proasnet

Příspěvek od proasnet » úte 22. led 2013 19:01:51

No, jen taková osobní zkušenost s Behringer iNuke NU-6000 DSP.
Byl jsem hloupý a nechal jsem se zlákat cenou, koupil jsem si dva kousky. Do teď používám QSC RMXka.
Po tom co mi přišly, jsem nechtěl mít zajíce v pytli, a tak jsem je otevřel. Po prvním pohledu mě o 90% přešla chuť je používat. čínani asi nedostali rýži, a tak to i vypadalo. Ale, i tak jsem si řekl, vezmu je na dva následující kšefty, jeden z nich byla DnB párty (ideální test na dlouhodobou zátěž) a druhý live Led Zeppelin rv.
A světe div se, první DnB jeli jako ďábli, všichni za mnou chodili a chválili, že je to lepší, výkonnější, dynamičtější a bla bla. Už jsem si říkal, že si je asi nechám, ale uvidíme další den na live.

A světe div se. Kapelu jsem nazvučil, po 5ti minutách hraní odešel jeden kousek, tak jsem hrál chvilku mono, než si do auta dojdu pro můj QSC amp rack, a než jsem ho dovezl na podium, odešel i druhý kousek.
Byl jsem šťastný, že mám své QSC RMX5050 a 2450, akci jsem po krátké technické pauze na nich dohrál a tyhle behringery s poděkováním poslal Thomannovi.

Ještě na závěr doplním, že jsem je i měřil, a to, že má mít NU-6000DSP 2x3000W do 4 ohm není pravda, má 2x625W do 4 ohm (sin 1kHz), a 2x550W (sin 100Hz). Výkon tedy není ve skutečnosti o 1/4-1/3 nižší oproti uváděnému, ale jen jeho PĚTINA !!!!

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » úte 22. led 2013 21:04:24

Že vy jste ho honil do 4 Ohm na kanál bez řádného nastavené (viz výše) :D

Odpovědět

Zpět na „Behringer“