Tapco J-800, J-1400, J-2500

Odpovědět
  • Reklama
  • ADAM Audio S Series
Pavel Schneider
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 114
Registrován: pát 08. srp 2008 10:01:44
Kontaktovat uživatele:

Tapco J-800, J-1400, J-2500

Příspěvek od Pavel Schneider » ned 31. srp 2008 10:29:08

Neměl by někdo schémata zapojení těchto zesilovačů? Havně J-800, nemůžu je nikde sehnat, a myslim, že někdo řikal, že je má, tak jestli by je sem mohld dát.

Jiriczek
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 351
Registrován: pon 28. dub 2008 16:42:41
Bydliště: Tachov, Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiriczek » pon 01. zář 2008 20:20:30

zkusil bych prodance

Pavel Schneider
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 114
Registrován: pát 08. srp 2008 10:01:44
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel Schneider » pon 01. zář 2008 21:39:42

No, to asi bude nejlepší volby. Snad mi je pošlou, jestli je teda budou mít.

Pavel Schneider
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 114
Registrován: pát 08. srp 2008 10:01:44
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel Schneider » pát 12. zář 2008 16:46:06

Už je to v pohodě, opravil jsem to i bez schema zapojení, jen to dalo trošku víc práce, ale kdyby ty schemata někdo měl, tak ať je sem dá.

Pavel Schneider
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 114
Registrován: pát 08. srp 2008 10:01:44
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel Schneider » pon 13. říj 2008 22:09:46

Ještě se zeptám na vaše názory na tyto zesilovače? Co jim řikáte? Já sám si myslim že jsou moc povedený za tu cenu. A jako vždy když hodnotim výrobky TAPCO, tak prostě musim pochválit tu jejich konstukci, ta je neuvěřitelně bytelná. Todle hovoří za vše:http://www.youtube.com/watch?v=e4lb-usPBSI

Uživatelský avatar
safa
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 2560
Registrován: pon 26. pro 2005 1:28:29
Bydliště: Praha, matka měst a vesnic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » úte 14. říj 2008 10:35:54

Hezke reklamni video ;-) , muzu to taky zkusit ? Pujcite mi nekdo ten pultik ?

Uživatelský avatar
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1281
Registrován: úte 24. črc 2007 12:44:06
Bydliště: Kralupy nad Vltavou

Příspěvek od Pavel Sedlák » čtv 16. říj 2008 16:55:41

Myslím, že Hubert Ti nějakej pultík milerád zapůjčí... :?

Uživatelský avatar
safa
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 2560
Registrován: pon 26. pro 2005 1:28:29
Bydliště: Praha, matka měst a vesnic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » čtv 16. říj 2008 18:07:07

hmmm ... myslim, ze ne.

kalvoj
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 78
Registrován: stř 09. úno 2011 8:14:42
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Tapco J-800, J-1400, J-2500

Příspěvek od kalvoj » pon 16. led 2012 11:32:58

Tak. J-2500 sloužil cca 3 roky a slouží dál, ovšem nastal problém že při zapojení do můstku při překročení určitého peaku jeden kanál skočí do ochrany. Jakmile zesilovač vypnu a zapnu, tak vše zase jede v cajku. I při provozu ve stereu tento kanál dříve indikuje clip. Někdo nějaký nápad? Zatím kvůli škole nemám čas se do toho pustit s pájkou a oscilem.

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Tapco J-800, J-1400, J-2500

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pon 16. led 2012 11:49:10

To může být spousta věcí, ochrana je dost složitá a hlavně úplně jiná, než je běžné, sleduj napájecí napětí toho operáku v konci, v klidu i při vybuzení, podívej se, kudy je vlastně napájený atd. Na starých QSC tohle obvykle dělaly zenerky a kondenzátory, které ho omezují a blokují, na novějších jsou spíš moc velké odpory, přes které tam proud jde. Ale taky může klidně být něco s koncovými nebo spínacími tranzistory (nemění se správně napájení konce, některý je přerušený například vytržením z tišťáku aj.)
Je to vlastně QSC RMX, takže schemata víceméně platí.

H.M.

kalvoj
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 78
Registrován: stř 09. úno 2011 8:14:42
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Tapco J-800, J-1400, J-2500

Příspěvek od kalvoj » stř 18. led 2012 15:58:14

No po zkouškovém ho otevřu a podrobím operaci. Začlo to už tak před půl rokem když jsem zesilovač zapl, tak se s ránou do reproduktorů hned vypl....zběžně jsem po otevření zkontroloval pojistky, ohořelé kusy...nic. Po zapnutí naskočil, ale nefunguje LED indikující stav zapnuto. Zbytek normálně funguje až na haprování co jsem popisoval výše. Už jsi mi kvůli té LED jednou posílal schéma no ovšem ještě jsem se k tomu nedostal.

Odpovědět

Zpět na „Mackie“